Ortak Kredi

zaten sen de demişsin altınlarla borcu kapayacağız diye büyük ihtimalle yetmeyecek bu para size
yani altınların bir kısmını zaten %95 ihtimalle bozacaksınız.
20bin bilemiyorum mobilya için bana fazla geldi, yani sizin bütçeniz için yoksa alsanız 25 bine sadece tek bir koltuk bile satılıyordur : )
acaba şu toptancılara eskidji gibi yerlere mi baksanız
orada düğün paketleri oluyor komple 20bin
ama siz atıyorum o veriyor 2 programlı siz 5 programlı diyip üstünü ödüyorsunuz
bu şekilde 25 bine çıkar hem beyaz eşya hem de mobilyalar hem de televizyon
içinde oturma odası grubu yok sadece. Ya inanın evin eksiği gediği hiç bitmiyor.
aslında almak istediğim 15 bin ama bulamam diye yüksek yazdım rakamları :)

Özeldeyiz maalesef bende ondan korkuyorum açıkcası ama ayda 1.200 kenara koymayıp bankaya koyacağız.Her türlü ev kredisi var çünkü.
şöyle söyleyim geçen sene ailelerin yardımı ile borçsuz evlendik şükür her şey düğün salonu vs vs 63000 tuttur. yarı yarıya aileler ödedi taksit maksit olmadı.
kiraya çıktık herşey 1 2 ay süperken eşim birden işten çıkarıldı neye uğradığımızı şaşırdık.
hayat kötü sürprizleri de seviyor her şeyi düşünmek lazım :KK43:

haklısız beyaz eşya için fiyat almıştık ortalama 18 bine geliyor. televizyon dahil. takılar,kına, damatlık,düğün 50 bine dahil değil onu ailesi yapacakmış.
2-3 ay beklerim ama bu defa yine bana 2-3 aya daha diyeceklerinden eminim ve çok sıkıldım bu durumdan.ayrıca 3 aya miras kalacağıda kazanacağıda yok.

O zaman yetebilir bence. Halimiz hep böyle devam eder diyorsanız evlenin. Maalesef günümüzde hiçbirşey borçsuz olmuyor. Yalnız biraz dişinizi sıkmanız gerekiyor ve sosyal hayatınızdan ödün verebilirseniz başarabilirsiniz

şöyle söyleyim geçen sene ailelerin yardımı ile borçsuz evlendik şükür her şey düğün salonu vs vs 63000 tuttur. yarı yarıya aileler ödedi taksit maksit olmadı.
kiraya çıktık herşey 1 2 ay süperken eşim birden işten çıkarıldı neye uğradığımızı şaşırdık.
hayat kötü sürprizleri de seviyor her şeyi düşünmek lazım :KK43:
Çok haklısın Allah yardımcınız olsun inşallah. Ama çabalamadan asla bir şey sahibi olamadım. diyorum ki her şey ters yüz gitti bileziklerimi veririm oda mı yetmedi. evi satarız artık. en en kötü senaryo da bu. umarım yaşamayız. Ailesinin durumu var ama gayrimenkul ve miras üzerine onlara geçecek bunun için de en az 5 senesi var. o zamana kadar kendi çabam var sadece.

hiç mi dışarı çıkamayız ya :110: azıcık bile mi?

Çıkarsınız tabiki canım, o kadar da değil. Arkadaşlarınızla bi cafeye ya da başbaşa bi sinemaya falan tabiki gidersiniz ama ne bileyim işte haftada bir olur belki, bi tatile çıkmanız zor olur mesela. Yada alışveriş yapacaksınız kendinize bi kazak alacaksınız durup 2 kere düşünmeniz gerekecek harcama yaparken. Bide mesela markete gideceksin İnan kahvaltılık 3-4 parça şey bile 100 lira tutuyor. Günümüzde artık maalesef 100 lira olmuş sanki 10 lira 🤦🏻‍♀️ Yani illaki zorlanılacak. Borcumuz bizim şu an yok düzenli aylık işte harcamalarımızı ödüyoruz ve ev kirası. Ve bende biriey alırken yaparken yine de iki kere düşünüyorum. Acaba diğer ay ödeyebilecek miyiz kaygısı oluyor ister istemez. Çünkü sürpriz harcamalar çıkıyor ne olduğunu anlayamıyorsun bile

hiç mi dışarı çıkamayız ya :110: azıcık bile mi?

ahah aynı durumdan muzdarip olarak biz
ya ne diyim vallahi gerçekçi olmak gerekirse çook az çıkabilirsiniz
bir dışarı çıkmak ve sadece yemek yemek 100lira
bu da avm de ortalama bir restorantta, fast food yerlerinde yani.
istanbulda yaşıyorsanız hele...
haftasonu 2 gün de dışarı çıkıp sadece bir öğün yemek yeseniz ayda 800tl gitti...

Çıkarsınız tabiki canım, o kadar da değil. Arkadaşlarınızla bi cafeye ya da başbaşa bi sinemaya falan tabiki gidersiniz ama ne bileyim işte haftada bir olur belki, bi tatile çıkmanız zor olur mesela. Yada alışveriş yapacaksınız kendinize bi kazak alacaksınız durup 2 kere düşünmeniz gerekecek harcama yaparken. Bide mesela markete gideceksin İnan kahvaltılık 3-4 parça şey bile 100 lira tutuyor. Günümüzde artık maalesef 100 lira olmuş sanki 10 lira 🤦🏻‍♀️ Yani illaki zorlanılacak. Borcumuz bizim şu an yok düzenli aylık işte harcamalarımızı ödüyoruz ve ev kirası. Ve bende biriey alırken yaparken yine de iki kere düşünüyorum. Acaba diğer ay ödeyebilecek miyiz kaygısı oluyor ister istemez. Çünkü sürpriz harcamalar çıkıyor ne olduğunu anlayamıyorsun bile

Güzel mesajlarınız için çok sağolun çok kibar ve anlayışlısınız.
Herşeyin farkındayım ama arada kalmak beni daha çok yoruyor. Dikkatli davranarak ve işten çıkmayarak yetiştirebilirsek ne mutlu bize.

Günümüzde artık maalesef 100 lira olmuş sanki 10 lira 🤦🏻‍♀️

ay şu lafınıza çok güldüm vallahi öyle
şu en ucuz marketlerden ekstrede kontrol ediyorum her girişimiz çıkışımız 60 70i bulmuş
hafta sonu biraz abartırsak 120
eve misafir hele bir gıdım alkol alayım derseniz 500TL

umarım siz sigara kullanmıyorsunuzdur çift olarak dertlideryacik dertlideryacik

ahah aynı durumdan muzdarip olarak biz
ya ne diyim vallahi gerçekçi olmak gerekirse çook az çıkabilirsiniz
bir dışarı çıkmak ve sadece yemek yemek 100lira
bu da avm de ortalama bir restorantta, fast food yerlerinde yani.
istanbulda yaşıyorsanız hele...
haftasonu 2 gün de dışarı çıkıp sadece bir öğün yemek yeseniz ayda 800tl gitti...
Şu anda bile nişanlıyken bir dışarı çıkmamız 200(sinema vb. şeyler yok) lira yani söylediğiniz rakam çok gerçekçi :(

şu en ucuz marketlerden ekstrede kontrol ediyorum her girişimiz çıkışımız 60 70i bulmuş
eve misafir hele bir gıdım alkol alayım derseniz 500TL

umarım siz sigara kullanmıyorsunuzdur çift olarak dertlideryacik dertlideryacik
Ben hiç kullanmadım nişanlımda bırakmak istiyor yaklaşık 100. kez umudum yok ve gerçekten gereksiz bir gider olduğunun farkında ama bakalım.

55 bin yeter de yetmeyebilirde. Biz evlendikten 2 ay sonra eşimin kuzenin düğünü oldu onlar düğüne 70 bin 🙄 biz 20 bin 🙄 harcadık. Şuanki aklım olsa 100 bin harcardım az harcayanların kıymeti olmuyor bacım.

Merhaba,

nişanlım ile konuşmamız üzerine Nisan ayı gibi evlenmeyi planlıyorduk. Ancak 1 hafta önce konuştuğumuzda ve temmuz gibi evlenebileceğimizi söyledi. istemediğimi dile getirdim. bu defa yapacak durumu olmadığını söyledi. bende nisanda olmayan temmuzda nasıl oluyor dedim. ona göre ayarlayacakmış ödemeleri. bende sürekli ertelendiğinden ısrarcı oldum. Oda bana bir fikir sundu ve bu konuda fikrinizi alayım dedim.
benim elimde 6 bine yakın altın var(nişandan) onda da nakit 9 bin varmış. toplam 15.000 nakitimiz var sayılır.
35.000 de kredi çekse ayda 1.200 tl ödemesi oluyor. ve evlenene kadar 600 o 600 ben ödeyelim diyor. evlendikten 3 sene sonra daha ödenecek bu 1.200 tl . Ayrıca ev kredisi de var buda 3.200 tl toplamda her ay 4.400 tl biz görmeden gidecek.

Şimdi bizim bu şekilde 50.000 tlmiz olacak. bu ev dizmek için yeterli mi? Tüm mobilyalar,beyaz eşya, gelinlik,perdeler,halılar ve benim bir kısım çeyizlerim için(elektronikler).

Normalde ben yatak odası ve çeyizimi yapacaktım. Ama hem erken tarih olsun hemde birlikte yapalım diye fikir bana yakın geldi. Siz ne dersiniz? Kalan para bize yeterli olur mu? birde düğünde takılanları ile kapatırız yapılandırma yaparız kalanı dedi.

onun maaşı:4.300 benim 2.800
Canim o takilar ilerdeki zor gunlerin teminati esinin ailesinden yardim etmesini talep edin bence ho takilar sizin geleceginizin teminati bunu bir evli ablan olarak soyluyorum oyle zor gunler geliyor ki

Canim ben evleneli daha 2 ay oldu ama esyalarimi 1 sene oncesinde aldim borcu bitti oyle evlendik yatakodasi oturma odasi birde yemek masam sandalyem 1 sene once 18.750 ye aldim hemde sanayideki bi magzadan internette cok begenmistim gittim aldim o donem yeni zam gelmisti herseye ilk zamda almis oldum yani yatak odasi 6000 di ilk sordugumda 1 hafta sonra almaya gittigimde 6700 e aldim 15000 tum esyalar tutuyosa cok cok iyi

55 bin yeter de yetmeyebilirde. Biz evlendikten 2 ay sonra eşimin kuzenin düğünü oldu onlar düğüne 70 bin 🙄 biz 20 bin 🙄 harcadık. Şuanki aklım olsa 100 bin harcardım az harcayanların kıymeti olmuyor bacım.
bunu birkaç kişi daha söyledi ama ne zaman ne istersem yaptırıcam desem arkasından tamam ya çok da önemli değil ben alırım diyorum :D karakter meselesi sanırım.

Canim ben evleneli daha 2 ay oldu ama esyalarimi 1 sene oncesinde aldim borcu bitti oyle evlendik yatakodasi oturma odasi birde yemek masam sandalyem 1 sene once 18.750 ye aldim hemde sanayideki bi magzadan internette cok begenmistim gittim aldim o donem yeni zam gelmisti herseye ilk zamda almis oldum yani yatak odasi 6000 di ilk sordugumda 1 hafta sonra almaya gittigimde 6700 e aldim 15000 tum esyalar tutuyosa cok cok iyi
Gözüm korktu gerçekten ma tecrübelisiniz sonuçta. bakalım ay sonuna kadar beklemedeyiz.

Güzel mesajlarınız için çok sağolun çok kibar ve anlayışlısınız.
Herşeyin farkındayım ama arada kalmak beni daha çok yoruyor. Dikkatli davranarak ve işten çıkmayarak yetiştirebilirsek ne mutlu bize.

Rica ederim canım. Herşeyin hayırlısı olsun. İnşallah gönlünüzden geçene kavuşursunuz 🙏🏼

Vallahi öyle ama ekonomiyi daha iyi anlatacak bi cümle bulamıyorum ancak bu şekilde anlatılabiliyor 😂

Back
X