- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.045
- 208
- Konu Sahibi SusmayanKalem
-
3. sınıf zor diye staj senesi olduğu için diyorlardır muhtemelen. İlk iki sene bir şekilde ortak ve kolay derslerle geçerken, 3. sınıfta tamamen alan derslerine yoğunlaşılıyor. Benim ünide son sene kpssye hazırlanan arkadaşlarım vardı. Haftasonu dersaneye gidiyorlardı. Mesela Dersane falan düşünüyor musun? Dersane düşünüyorsan haftasonlarını unut. Eğlenmem de lazım deme. Bazı şeylerden feragat edeceksin. Bence üstten ders alma. Bu sene 3. sınıf dersleri ve kpss ile uğraş. Veya ilk dönem ders alma, durumuna göre 2. dönem halledilebilecek bi kaç ders al. Bir de temelin var mı matematiğin nasıl sözel derslerle aran nasıl.
Kpss b ye gireceğim . İnşallah bana da böyle kolay gelir. İyi bir yere atanmak istiyorum . İyi bir şehire ,bir tarafım diyor ki zaten 3, atamadan sonrasına kalacaksın her halükarda çünkü atamalar başladığında ben daha mezun olamamış olacağım . Ama yinde ne bileyim büyük bir şehirde olayı çok istiyorum bunun için çalışmak istiyorum . Bunun için kpss den yüksek bir not almak istiyorum ki en düşük atama 82 :) .Kpss b'ye mi hazirlanacaksiniz?
Kpss a'da uluslararası ilişkiler puan türlerinde birinciliklerim ikinciliklerim ucunculuklerim var. Ben mezun olduktan sonra bir sene hukuk,iktisat ve maliye için dershaneye gittim.
Kpss b ise zaten işiniz kolay. Türkçe matematik coğrafya tarih. Ben sadece deneme test çözerek P3 puanından 92 aldım. Siz daha iyi çalışma ile daha iyisini yaparsiniz.
Bu arada 3.sene her bölüm için farklıdır kolaylığı, bunun sabit bir ölçüsü olamaz ki. Bizim bolumde en kolay 3. Sene idi mesela. Bu arada ben de üstün şeref olarak bitirdim okulumu.
Bence okulu bitirdikten sonra sağlam çalışmak en mantiklisi. Yoksa insan iki şeye birden konsantre olmaya çalışınca ikisi de olmuyor.
Hmm kpss b den girecekmişsin. Şimdiden geçen senelerin kpss sınavlarına bir göz at. Çalışacaksan tarihten başla. Ben de öğretmenim 2 gün sonra tercih sonuçlarım açıklanacak. Atanırsam sana kitaplarımı da gönderebilirim ihtiyacın varsa.Eşit ağırlığım mat1 fena değil ama tabii ki pratik yapmam lazım . Bizde staj yok . Ben yazın staj yapmak istemiştim okulun staj programı yok demişti hoca ders olarak alıyoruz . Ortam inceleme gibi ... ama 3. sınıfta ki derslerin kredisi çok yüksek 3,50 küsür ortalamam var düşürmek istemiyorum . Sene de kaybetmek istemiyorum ama üstten ders almazsam kpss çalışmaya şimdiden başlamam lazım ki ben bu dönem bile çok zorlandım.
Hmm kpss b den girecekmişsin. Şimdiden geçen senelerin kpss sınavlarına bir göz at. Çalışacaksan tarihten başla. Ben de öğretmenim 2 gün sonra tercih sonuçlarım açıklanacak. Atanırsam sana kitaplarımı da gönderebilirim ihtiyacın varsa.
Ortalamanın yüksek lisans doktora vs yapılmayacaksa ne önemi var?
Kpssye girip devlete girdiğinizde maaşınızı ortalamaya göre vermeyecekler. Özel sektör zaten ortalamaya bakmıyor. Mezun olduğun okul ve kendini nasıl geliştirdiğin önemli.
Okul döneminde senede 17 ders verdiğimi biliyorum alttan aldıklarım vardı bir sürü laboratuvarım uygulamam vardı. 9 ders sorun olmaz.
Ama bence önceliklerini belirlemen gerekiyor. Okulu bir an önce bitireyim kpssyi tutturayım diyosan. Derslere ortalama asılıp her boş zamanında kpss çalışmalısın
Ortalamanın yüksek lisans doktora vs yapılmayacaksa ne önemi var?
Kpssye girip devlete girdiğinizde maaşınızı ortalamaya göre vermeyecekler. Özel sektör zaten ortalamaya bakmıyor. Mezun olduğun okul ve kendini nasıl geliştirdiğin önemli.
Okul döneminde senede 17 ders verdiğimi biliyorum alttan aldıklarım vardı bir sürü laboratuvarım uygulamam vardı. 9 ders sorun olmaz.
Ama bence önceliklerini belirlemen gerekiyor. Okulu bir an önce bitireyim kpssyi tutturayım diyosan. Derslere ortalama asılıp her boş zamanında kpss çalışmalısın
Ben benim hocam ve pegem çözdüm.Yaaa çok tatlısınız :)) İnşallah hayırlısıyla atanırsınız :)). Ben rakip elemek için tarih ve matematikten başlarım.
İnşallah alırım kitap :)) ama kaynak önerisinde bulunabilirsiniz çünkü çok kaynak var ve kafam çok karıştı baktım biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?