Ortalama ,kpss , ders seçimi

SusmayanKalem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
3.822
12.045
208
Merhaba , ben sosyal hizmet 2. sınıfım ve iyi bir ortalamaya sahibim ama okuduğum yere katlanamıyorum . Ortalamam iyi olduğu için üstten ders seçme hakkım var ama çok ikilemdeyim bu seneye kadar hiç üstten ders almadım . üstten ders alırsam toplam 9 ders almış olacağım bu dönem ama çok ikilemdeyim . Şöyle açıklayayım ...
*3. sınıf çok zor diyorlar ve benim sene kaybetmemek için kpss ye hazırlanıp 3. sınıfta sınava girmem lazım.
*Yine 3. sınıf çok zor olduğunu varsayarak en azından kredisi az derslerden birini ortadan kaldırmak mantıklı geliyor.
*9 ders zorlar mı ? İşin açıkçası her iki, üç haftada bir neredeyse şehir dışına çıkıyorum.
*Sınıf birincisi değilim ama ortalamamı düşürmek istemiyorum.
*Kontenjandan kaynaklı birazda hızlı olmam lazım ne yapacağımı bilmiyorum .

3. sınıf gerçekten Lisans bölümleri için en zor sınıf mı?
Hem eğlencemden vazgeçmek istemiyorum . Hemde hızlı bir şekilde okulu bitirmek istiyorum.
Bunların yanında sene kaybetmemek için kpss ye çalışmak istiyorum ama nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Türkiye 3,sü bu sene bizim bölümden çıktı mesela , 90 üstü çok fazla alan var o yüzden benim gireceğim sene
tahminiyen hem çok yığılma olacak hemde kpss ye cidden çok çalışıyorlar . Nasıl yapmam nasıl bir strateji izlemem gerekiyor bilmiyorum. Tecrübelilerden yardım istiyorum .

"3. sınıf gerçekten Lisans bölümleri için en zor sınıf mı?"

sorusunun bir cevabı olamaz ki

her bölümün hatta her fakültenin her üniversitenin zorluğu değişir

hatta aynı fakültede bile bu sene X hoca verir dersi kolaydır de seneye Y hoca verir zor olur

ders aynı müfredat aynı hoca aynı olur da yine de değişir vs vs

özetle amaç KPSS çalışmaksa al 3. sınıftan ders de

bu sene onları azalt zira KPSS uzun bir yol ve çok çalışmak ister

evet 90 alanlar çok ama ya çok çalışmışlar ya da temelleri sağlam

bu arada benim okulum yıllık idi ve 12-13 dersimiz olurdu

lise gibi tüm hafta full ders olur yıl sonunda da tüm bu derslerden iki haftada sınava girerdik

alttan ders alanlar da olurdu 15 ders vs gayet yapılabiliyordu

3. sınıf zor diye staj senesi olduğu için diyorlardır muhtemelen. İlk iki sene bir şekilde ortak ve kolay derslerle geçerken, 3. sınıfta tamamen alan derslerine yoğunlaşılıyor. Benim ünide son sene kpssye hazırlanan arkadaşlarım vardı. Haftasonu dersaneye gidiyorlardı. Mesela Dersane falan düşünüyor musun? Dersane düşünüyorsan haftasonlarını unut. Eğlenmem de lazım deme. Bazı şeylerden feragat edeceksin. Bence üstten ders alma. Bu sene 3. sınıf dersleri ve kpss ile uğraş. Veya ilk dönem ders alma, durumuna göre 2. dönem halledilebilecek bi kaç ders al. Bir de temelin var mı matematiğin nasıl sözel derslerle aran nasıl.

Kpss b'ye mi hazirlanacaksiniz?
Kpss a'da uluslararası ilişkiler puan türlerinde birinciliklerim ikinciliklerim ucunculuklerim var. Ben mezun olduktan sonra bir sene hukuk,iktisat ve maliye için dershaneye gittim.
Kpss b ise zaten işiniz kolay. Türkçe matematik coğrafya tarih. Ben sadece deneme test çözerek P3 puanından 92 aldım. Siz daha iyi çalışma ile daha iyisini yaparsiniz.
Bu arada 3.sene her bölüm için farklıdır kolaylığı, bunun sabit bir ölçüsü olamaz ki. Bizim bolumde en kolay 3. Sene idi mesela. Bu arada ben de üstün şeref olarak bitirdim okulumu.
Bence okulu bitirdikten sonra sağlam çalışmak en mantiklisi. Yoksa insan iki şeye birden konsantre olmaya çalışınca ikisi de olmuyor.

Eşit ağırlığım mat1 fena değil ama tabii ki pratik yapmam lazım . Bizde staj yok . Ben yazın staj yapmak istemiştim okulun staj programı yok demişti hoca ders olarak alıyoruz . Ortam inceleme gibi ... ama 3. sınıfta ki derslerin kredisi çok yüksek 3,50 küsür ortalamam var düşürmek istemiyorum . Sene de kaybetmek istemiyorum ama üstten ders almazsam kpss çalışmaya şimdiden başlamam lazım ki ben bu dönem bile çok zorlandım.

Kpss b ye gireceğim . İnşallah bana da böyle kolay gelir. İyi bir yere atanmak istiyorum . İyi bir şehire ,bir tarafım diyor ki zaten 3, atamadan sonrasına kalacaksın her halükarda çünkü atamalar başladığında ben daha mezun olamamış olacağım . Ama yinde ne bileyim büyük bir şehirde olayı çok istiyorum bunun için çalışmak istiyorum . Bunun için kpss den yüksek bir not almak istiyorum ki en düşük atama 82 :) .

Hmm kpss b den girecekmişsin. Şimdiden geçen senelerin kpss sınavlarına bir göz at. Çalışacaksan tarihten başla. Ben de öğretmenim 2 gün sonra tercih sonuçlarım açıklanacak. Atanırsam sana kitaplarımı da gönderebilirim ihtiyacın varsa.

Ortalamanın yüksek lisans doktora vs yapılmayacaksa ne önemi var?
Kpssye girip devlete girdiğinizde maaşınızı ortalamaya göre vermeyecekler. Özel sektör zaten ortalamaya bakmıyor. Mezun olduğun okul ve kendini nasıl geliştirdiğin önemli.
Okul döneminde senede 17 ders verdiğimi biliyorum alttan aldıklarım vardı bir sürü laboratuvarım uygulamam vardı. 9 ders sorun olmaz.
Ama bence önceliklerini belirlemen gerekiyor. Okulu bir an önce bitireyim kpssyi tutturayım diyosan. Derslere ortalama asılıp her boş zamanında kpss çalışmalısın

Yaaa çok tatlısınız :)) İnşallah hayırlısıyla atanırsınız :)). Ben rakip elemek için tarih ve matematikten başlarım.
İnşallah alırım kitap :)) ama kaynak önerisinde bulunabilirsiniz çünkü çok kaynak var ve kafam çok karıştı baktım biraz

Kpss den hemen atanıp yüksek lisans yapmak istiyorum . Aslında alesede girebilirim ama ingilicem iyi değil. Yazın ingilizce kursuna da gidebilirim. Ben her şeyi aynı anda yapmak istiyorum aslında . Mezun olayım kpss , ales ve yds elimin altında olsun :)

Kpss den hemen atanıp yüksek lisans yapmak istiyorum . Aslında alesede girebilirim ama ingilicem iyi değil. Yazın ingilizce kursuna da gidebilirim. Ben her şeyi aynı anda yapmak istiyorum aslında . Mezun olayım kpss , ales ve yds elimin altında olsun :)

Ben benim hocam ve pegem çözdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…