Ortalığı kurcalayan misafir çocuğu...

Albetis

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2017
449
854
18
Merhaba. Benim derdim misafir çocuğuyla ilgili.

Bu akşam misafirler gelecek ve içlerinde bir tanıdığın 7 yaşında oğlan çocuğu var. Normalde aşırı sakin bir çocuk gerçekten uslu falan dersiniz. Mesela uyardığınızda asla karşı çıkmaz, şımarmaz ama kötü bir huyu var.

Bize geldiği bundan önceki bir seferde çocukları ayrı bir odaya almıştık. Bu çocuk maşallah ne kadar dolap varsa kurcalamış. Annemin para zulasını dahi bulmuş. Ben bunu odaya kontrol etmeye gittiğimde fark ettim. Çünkü anneleri öyle bırakıyor bir daha çocuklara bakan olmuyor. Çok kızdım güzelce uyardım ama baktım da her nereye giderse gitsin aynını yapıyor. Kurcalıyor.
Birlikte misafirliğe gidiyoruz mesela görüyorum hemen uyarıyorum bir süre bırakıp tekrar başlıyor aynı şeye.

Bu akşam da aynısı olacak eminim ve bunu annesine söylemeli miyim bilmiyorum. Çünkü annesi beni rezil ediyorsun deyip çocuğu azarlamaya başlayacak eminim. Düşük not alınca falan rezil oldun bütün sınıfa diyen bir tip. Çocuğa üzülüyorum bu kez de öz güveni zedelenir diye. Ne yapsam bilmiyorum. Annesine güzelce desem mi? Çok yakınız insan kırmaktan korkuyor bir de.

Ben olsam söylemezdim annesine. Cocugu alir kenara tekrardan uyarır. Bu şekilde birsey oldugunda annen ile buju paylaşmak zorunda kalacağım. Ama ben senin bir daha bu sekilde birsey yapmayacağına senin agzindan duymak istiyorum deyin. Seni gozlemleyecegim. Lutfen dolapları cekmeceleri izinsiz karıştırma. Bundan hoşlanmıyorum. Seni son kez uyarıyorum deyin.
Eger devam ederse annesine son çare söyleyin.
Annesi cok yanlış yapıyor. Cocugu aşağılaması herkesin icinde cok yanlış.
Cocuk daha ya ruhuna inmek gerek biraz. Kolay gelsin

Bence söylemelisiniz... Çocuk meraktan kurcalıyor olabilir ama yarın bir gün başkasının evine gittiği zaman aynı şeyi yapıp bir de alırsa işte o zaman çocuğun ve annesinin durumunu düşünemiyorum... Gördüğü şeyleri alıp bakması çok normal ama dip köşe bucak yapması bence hiç hoş değil.

Bu akşam misafirler gelecek ve içlerinde bir tanıdığın 7 yaşında oğlan çocuğu var. Normalde aşırı sakin bir çocuk gerçekten uslu falan dersiniz. Mesela uyardığınızda asla karşı çıkmaz, şımarmaz ama kötü bir huyu var.

Bize geldiği bundan önceki bir seferde çocukları ayrı bir odaya almıştık. Bu çocuk maşallah ne kadar dolap varsa kurcalamış. Annemin para zulasını dahi bulmuş. Ben bunu odaya kontrol etmeye gittiğimde fark ettim. Çünkü anneleri öyle bırakıyor bir daha çocuklara bakan olmuyor. Çok kızdım güzelce uyardım ama baktım da her nereye giderse gitsin aynını yapıyor. Kurcalıyor.
Birlikte misafirliğe gidiyoruz mesela görüyorum hemen uyarıyorum bir süre bırakıp tekrar başlıyor aynı şeye.

Bu akşam da aynısı olacak eminim ve bunu annesine söylemeli miyim bilmiyorum. Çünkü annesi beni rezil ediyorsun deyip çocuğu azarlamaya başlayacak eminim. Düşük not alınca falan rezil oldun bütün sınıfa diyen bir tip. Çocuğa üzülüyorum bu kez de öz güveni zedelenir diye. Ne yapsam bilmiyorum. Annesine güzelce desem mi? Çok yakınız insan kırmaktan korkuyor bir de.
kapıları kitle bu kadar basiy yanii kim ne diyebilir

Annesinin görmesini sağlayın. Yakaladığınızda bi şekilde annesini o odaya yönlendirin. Ya da geldiklerinde diğer arkadaşların sana emanet sen uslu ve akıllısın sakın buraları karıştırmalarına izin verme hiç doğru bişey değil vs de

Evet o kadar basit! çocuğu düşünüp açtım konuyu. Kapı kilitlemek okey benim yapacağım iş ama çocuk her yerde böyle davranıyor.

Bu tepki ne böyle? Çocuğun başka evlerdeki davranışlarınıda üstünüze vazife aldıysanız tutun kolundan psikoloğa götürün o zaman. Ne dicek insanlar burada? Annesine kibarca söylersin, söyleyemiyorsan kapını kilitlersin evet bu kadar basit.

Kimi anneler boyle, saldim cayira mevlam kayira. Bu tur misafirleri evinize cagirmayin, kokten cozum. Iliskilerinizi disarda devam ettirin. Cocugun kalici huy edinmesi konusunda cok endiseliyseniz annesiyle konusuverirsiniz. Evinize gelen insanlarda bu kadar samimiyetiniz vardir artik.

Evet o kadar basit! çocuğu düşünüp açtım konuyu. Kapı kilitlemek okey benim yapacağım iş ama çocuk her yerde böyle davranıyor.
annesi düsünsün bunu sen degil yani anlasın demekki cocugundan raahtsız olyorum imajını ver girmesin bi yere

Bunu yakin arkadasiysan ona guzel sekilde cocuguna anlatmasi gerektigini soyle madem cunki baskasinda yaparda onlar soylerse gercekten cocuguna ciddi anlamda kizar ozaman dediginz sekilde guven zedelenmesi yasayabilir

Bu tepki ne böyle? Çocuğun başka evlerdeki davranışlarınıda üstünüze vazife aldıysanız tutun kolundan psikoloğa götürün o zaman. Ne dicek insanlar burada? Annesine kibarca söylersin, söyleyemiyorsan kapını kilitlersin evet bu kadar basit.
O ünlem sinirle koymadım oraya ama... İroni anlamında koydum. Gerçekten çocuğu hiç düşünmüyor sürekli öz güvenini yıkıyor annesi. Birkaç defa böyle yapmasan diye ona da dedim. Kapıyı kilitliyorum da benim yapım gereği çocuğu düşünüyorum. Anaç biriyim fazlasıyla.

O ünlem sinirle koymadım oraya ama... İroni anlamında koydum. Gerçekten çocuğu hiç düşünmüyor sürekli öz güvenini yıkıyor annesi. Birkaç defa böyle yapmasan diye ona da dedim. Kapıyı kilitliyorum da benim yapım gereği çocuğu düşünüyorum. Anaç biriyim fazlasıyla.

Çocuğa sizin yapabileceğiniz birşey yok. Annesiyle konuşsanızda, kadın ne yapmak isterse onu yapar. Koca kadını değiştirmek, çocuguna nasıl davranacağını öğretmek bu saatten sonra olacak şey değil.

Cocuk dediginiz simarik olabilir tabi adi uzerinde cocuk. Benim asil kizdigim dur demeyen, uyarmayan anneler.
Ben olsam soylerdim. Cunku herkes sizin gibi hosgorulu olmayabilir cocuga karsi.

Çocuğa sizin yapabileceğiniz birşey yok. Annesiyle konuşsanızda, kadın ne yapmak isterse onu yapar. Koca kadını değiştirmek, çocuguna nasıl davranacağını öğretmek bu saatten sonra olacak şey değil.
Valla bilmiyorum ama sorunlu bir baba ile büyüdüm. Benim bile öz güvenim daha 3 yıl önce gelişti desem yalan olmaz. Böyle çocuklara içim gidiyor o açıdan dert ettim ve o açıdan sadece kapı kilidi kadar basiy bakamıyorum.

Annesinde sorun var aslında evet. Onu değiştirmem imkansız.

Cocuk dediginiz simarik olabilir tabi adi uzerinde cocuk. Benim asil kizdigim dur demeyen, uyarmayan anneler.
Ben olsam soylerdim. Cunku herkes sizin gibi hosgorulu olmayabilir cocuga karsi.
Söylemeliyim biliyorum da çocuğu ezip duruyor sürekli yani kızdığı vakit neler diyor. Fazlasıyla şahit oldum o açıdan. Çok yakınız birkaç defa annesine çocuğa böyle yapma öz güveni gelişmez dedim hatta ama değişmiyor kadının huyu.

Valla çocuğa sizin evinizde direkt terbiye vermek mümkün değil, ailesi bile ne kadar söylese karıştırabiliyorlar. Çocuklar meraklıdır. Artık dolapları ıncık cıncık ne varsa karıştırabileceği hepsini boşaltın, yatak odasına koyun mesela, kapıyı da kilitleyin. Tek yol bu.

Valla bilmiyorum ama sorunlu bir baba ile büyüdüm. Benim bile öz güvenim daha 3 yıl önce gelişti desem yalan olmaz. Böyle çocuklara içim gidiyor o açıdan dert ettim ve o açıdan sadece kapı kilidi kadar basiy bakamıyorum.

Annesinde sorun var aslında evet. Onu değiştirmem imkansız.

İmkansız değildir belki. Ben olsam, sende babamı görüyorum, böyle devam edersen çocuğun benim gibi mutsuz büyüyecek derdim. Çocukluğumdan ve özgüvensizliğimden sözederdim. Asıl konu benmişim gibi anlatıp etkilemeye çalışırdım.

İyi de annesi zaten onun bu özelliğini biliyordur .
Bir anne çocuğunun huyunu bilmez mi?
Sizin söylemeniz pek birşeyi değiştirmez .

Çekmece dolap kilidi alın oynadıkları odaya takın :)
Giderken de annesine hediye edin başka yerlerde kullanması için, o mesajı alır..
Bu arada çocuğu eğitmeye çalışmayın, insanlar kendi çocuklarını zor eğitiyorlar.
Düşünmeniz çok hoş ama biraz boşuna bir uğraş olur.

Back
X