Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Benım temızlıgımı yapmıyorsa nıye gelın olmus gıbı bı laf vardı orda galıba o laf uzerıne ben ayrılırdım dırek temızlıkcı tutsun kendıne boyle ınsanların ıcıne gırmek bıle bıle atese yurumek gıbı. Nısanlında safını bellı etmıs zaten. Ben o konısmalara bıle dayanamazdım ılerısını dusunmek soyle dursun yanı

+100000
Niyeyse kıza geline değer verilmeyen ataerkil aileler hep doğuyla bağdaştırılıyor.
İç Anadolu ve karadeniz tarafı daha beter
Karadeniz kesinlikle ataerkil. Mirastan dahi kıza fındık tarlası vermezler bir miktar nakit veriyorlar, akraba evliliği hala çok yoğun (ilk evlendiğimizde memleketimin başka olduğunu duyan olsun derdi o da insan derdi), kızları okutanları oldukça az.

Annesi gelip bu kadar rahat konuşabiliyorsa oğlundan yüz buluyordur. Oğlu anneci, sözünden çıkmaz, ataerkil bir yapıda yetişmiş, aynı düşünceleri paylaşan bi insan demekki. Şu durumda ayak uydurursun ne var diyorsa evlenince yapacaksın mecbursun diyecek. Benim tavsiyem geleceğini yakmak istemiyorsan evlenme. Hayat görüşleriniz birbiriyle uyumlu değil.

Ben de bu söylemin su versiyonunu duymustum. Kizlarina es arayan bir aile damat adayi icin " Ah o olsaydi kizim cok rahat edecekti annesi ölmüş, görümce kardeş yok.Çöpsüz üzüm. "

Yine gözlerine kestirdikleri bir cocugu annen baban var mi kardeşin var mi diye sorguya cekmislerdi. Cocuk anlamis olsa gerek teyze o konulara hic girmeyelim diye bozmustu.

Ayni aile gelinlerinden surekli gelip gitmesini ister. Hizmet bekler. Kafasina gore evlerine gelir gider.

P
Bende daha beteri var. Esimgil Güneydogulular. Amacım güneydoğululari kırmak değil ama ben hayatımda böyle bir şey görmemiştim, safligimin ve iyi niyetimin kurbanı oldum.
Kendi kizlarinin kendilerine yakın oturmasını isterler, şehir disindan (kendi memleketleri bile olsa) evlenmesine izin vermezler, aile apartmanına asla izin vermezler. Hatta büyük kızları aile apartmanından ayrıldı, onun kaynanası bu duruma o kadar üzüldü ki bir ay sonra vefat etti. Büyük kız bu duruma kader deyip geçti.
Ama gelin söz konusu olunca oğlumun evi mantigindalar. Kızlarının evinde rahat edemezlermis, oğullarının evinde rahat ederlermiş. Halbuki büyük oğlu onları eve bile kabul etmiyor. On senede iki kez evlerine gidebildiler. Hal böyle olunca, insanın gözü açılıyor, demek denklik konusu çok önemliymiş ve bu konuda insan ayrımı degil de insan seçimi yapılması gerekliymiş. Eğitimsiz, sosyo kültürel olarak düşük, had bilmeyen, lafını sözünü tartmayan insanlara çok da samimi davranmaya gerek yok
Ayrıca ben Karadenizliyim, bizde böyle şeyler mümkün degil

Konuyu kim açtı bilmem ama o ortamda o muhabbet çok gereksiz olmuş ama şu da net ki o kv sana hzuur vermez. Ömğr boyu bu ideleşme devam eder.

Bu böyle kalmaz. Katlanarak artar. Yakın cevremde var böyle bir aile. Kadın 17 senelik evli boyunca 2 çocuğu var hala kayinvalidesinden habersiz misafirliğe gidemez. Evine birini davet edeceği zaman kayınvalidesine sormak zorundadır. Ikramlik verilecek şeyler bile kv tarafından belirlenir. Bana çok ilginç çok dramatik geliyor. Eşi olacak insanımsı da kadını nasil dövdüğünü, dediklerini nasil yaptırdığını etrafında kim varsa gülerek anlatan biri. Kısacası bu gibi insanlar düzelmez aksine daha da beter olur. Bence yol yakınken dönün.

Asla asla asla böyle bi ortamda evliliği düşünme yol yakınken kurtul sonrasında çok zor oluyor. Nişanlını belki çok seviyorsun ama inan sevgi bi yerden sonra bitiyor onun yerini başka şeyler alıyor ve sadece nişanlınla değil onun ailesiyle de evleniyorsun.

Şans meselesi olduğunu düşünmüyorum idrak etme meselesi bence
Nişanlılık döneminde iyi gözlemelisin gerçek yüzleri çıkıyor
Bu arada konu sahibi bende bir nişan attım ailesinin sözüne çok bağlıydı herşeyini onlara sorardı kendi beyni yoktu sanırım insan tabi ailesine danışır ama hem 35 yaşında hem asker yok artık diyordum eve alınacak herşeyi annesi ve biricik ablasına sorardı ki bu ailede Batılı bir aileydi olmayacağını gördüm ileride hiç kıymetim olmayacaktı hep burunları evin içinde olacaktı telefonla bile yetecek bir aile ben yapamam dedim inan üstümden bir yük kalktı yüzüğü atınca dünyaya bir kez geliyoruz değmeyecekler için yılları çürütme boşuna iyi ki de olmamış diyorum hiç pişman olmadım verdim yüzüğü takıları postaya bitirdim konu sahibine dediğim gibi inan dünyanın sonu değil sonra eşimle tanıştım evlendim
O zaman ne olacak millet ne diyecek bir çevrem var nişan atmayayım deseydim şimdi kafamı vuracak taş arayacaktım iyi ki olmamış
Ve ben şuna inandım senin için hayırlı değilse olmayacaksa bir bahane çıkıyor ve olmuyor
Olacaksa eğer doğru insansa herşey su gibi akıp gidiyor bunu gördüm

Ooo sen cok sansliymissin ki nisanlilik uzayinca gercek yuzlerini gostercek vakit olmus. Evlatlarina es degil kendilerine kole ariyorlar bunlar. Evine kadar gelip benim temizligimi hizmetimi yapacaksin demek nedir ya delirmis valla insanlar. Nisanlin olacak uyuz da "ni vir iyik iydiririsin" diye vizildamis anasina haddini bildirecegine. Gec bacim ugrasilir mi bu insanlarla.

nişanlın ayak uydur demiş. Evleninceki şekli : yapacaksın tabi annem o benim olacak.
içerde onlar senin ailenle tartışırken sen neden sustun ben susamazdım yıl olmuş 2020 hala böyle insanlar var. Bu insanla evlenirsen başını yakarsın canım. Nişanlın baştan koymamış tavrını. Seni bildiğin hizmetçi almayı düşünüyo kayın valide. Eşin olunca arkanda durmayacağı şimdiden belli. Arkanda durcak olsaydı ben size hizmetçi değil kendime eş alıyorum derdi. Belliki bunlara hizmet edecek biri lazım. Hayır ailenle tartışmak ne alaka bu konuda çok saçma.
başta tavrını koymalısın söyle ben yapmam etmem de kaynanaya bilsin yarın bi gün biz sana söylemiştik yapacaksın diye derler. Susma. Ne olacaksa olsun böyle bişey için nişan bozduracaksa nişanlın bozulsun daha iyi.

Hala evlenmeyi düşünüyor musunuz yani

allahın sevgili kuluymuşun vallaha daha evlenmeden gerçek yüzlerini görmüşsün arkana bile bakma hiç.bi şekilde ayak uyduramazsın evlenince de büyük ihtimal boşanmayla sonuçlanır

Nişanlın, senin evine kimse karışamaz deseydi, evet ailesi sıkıntı ama bu adamla evlen, başın ağrımaz derdim.
Ne yazık ki diyemiyorum.

Oğlum büyüsün bende gelin alicam,binicem üstüne vurucam kırbacı
Kaç kurtar kendini ondan,olacaklardan korkuyorum
Hiç mi değerin yok canım senin bu kadının oğluyla evlenilirmi,ayak uydurursun kibarca evlendikten sonra annem diyorsa yap olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…