Ortaokul çağındaki çocuğa verilen serbestlik...

Benim babam sigara içiyordu benimde hevesim vardı ailem kızdı engel oldu ve unuttum gitti bunu yaşayan benim başka bir örneğe gerek yok.
Ama senin bu kadar kindar,çözümsüz ve hoşgörüsüz olmana engel olamamışlar değil mi,aile de bir yere kadar demekki,güçlerinin yetmediği şeyler de oluyor işte:KK51:

zaten eşine söyleme birşey olduğu zaman kendin direk hallet.. dırdır ederek eşinin gözünden daha çok düşersin bende yşaadım benzer şeyler..
hayır tabiki seni küçük düşürmeye çalışıyorlar ise ağzının payını vermelisin..
kimseye kendini ezdirme zaten eşine dahi..
ama mevzu bu değil mevzu herşeyi senin sorun sıkıntı yapman ve kafana takman
İnanın o kadına bile birşey demedim sırf yanında sevdiğim saydığım insanlar var diye

Ama senin bu kadar kindar,çözümsüz ve hoşgörüsüz olmana engel olamamışlar değil mi,aile de bir yere kadar demekki,güçlerinin yetmediği şeyler de oluyor işte:KK51:
Benim bu hislerim sadece eşimin annesi babası ve kardeşine karşı onlardan başka şükür kimseyle sorunum yok onlar beni kırdılar defalarca ben sustum sonuç bu

Bence ayrılın eşinizden.
Cidden çok zor olmalı sürekli böyle yaşamak.
Eşinizin sigara içmesi ve ramazan dolayısıyla çalışmak istememesi tamamen kendi sorumsuzluğu.

Benim babam sigara içiyordu benimde hevesim vardı ailem kızdı engel oldu ve unuttum gitti bunu yaşayan benim başka bir örneğe gerek yok.

Neden gerek Yok? Hayat sizin tecrübelerinizden mi ibaret?
Hayatı boyunca kullanmamış hatta sigaranın tadını bilmeyen Dayım var.
Ve 3 çocuğunun 3 u de sigara içiyor.
Hele birini erken fark etmişti, çocuğu bıraktırmak için tam 4 yıl psikoloğa götürdü.
Baktı engelleyemedi, para vermedi.
Sonuc? Çocuğu kaç kere babasının cebinden para çalarken yengem yakalamış. Sonra çalmasın yeter ki diye gizliden ona para vermiş.
Dayıma sor, hala pişman. Güzellikle çözmeye çalıştım bir iyi dayak atsaydım içmezdi diyor :D
Yahu mümkün mü? Biz ne planlar kuruyoruz çocuklarımız üzerine... tutmadı. Tutmuyor. Sizde de sigara yasağı işe yaramış. Ama aileniz be yapmış da böylesine kindar ve bencil biri olmuşsunuz? Ona bakalım o zaman. Madem aileler sorumlu hep..

Yuh! Aileniz sizi elin adamına acıyıp mı evlendirdi?
O nasıl aile allah aşkına. Sizden kurtulmaya çalışmışlar bence.
Banane el alemin oğlundan. Ben kendi kızımı düşünürüm.
Kendide merhamet etti ama,kv ağlayarak yalvarmış,benim oğlumu kimse beğenip almadı,bekar mı kalsın vs,o da yazık demiş evlenmiş:işsiz:eşte şimdi korkuyor ki bırakır ben diye,ondan sineye çekiyor sanırım

Sizinkiler ne verdiler çok merak ettim.
Doğru düzgün eşya aldılar mesela hırgür çıkarmadılar düğüne gelenlere surat asmadılar annem kızım beni unuttu arıyor demedi abime gecenin bir yarısı abim onu teselli etmedi bizi ayırmaya çalışmadılar hep anlayışlı oldular eşimi el üstünde tuttular daha sayayım mı?

Doğru düzgün eşya aldılar mesela hırgür çıkarmadılar düğüne gelenlere surat asmadılar annem kızım beni unuttu arıyor demedi abime gecenin bir yarısı abim onu teselli etmedi bizi ayırmaya çalışmadılar hep anlayışlı oldular eşimi el üstünde tuttular daha sayayım mı?

:) Saymayın ben aldım cevabımı.
Bu devirde ev hediye etmeyi de küçümseyip karşısına "Surat asmadılar" argümanını çıkarabiliyorsanız zaten ne diyebilirim? Bir de surat assalardı.

Ben ailem biliyorum kim ne derse desin umrumda değil.
Hayır bilmiyorsun seni bilerek veya bilmeyerek ateşe atmışlar benim gözümde şu an tek ve gerçek suçlu ailen.

Onları aklayamazsın çünkü eşinin ve ailesinin haline acıdıkları için seni onlara bile isteye verdiler. Belki de evleri filan var diye sağını solunu arastirmadilar baktılar maddi imkanları var kızımız sevmesede olur yeter ki parası olsun dediler.

Bence sen eşinin ailesiyle değil kendi ailenle çöz bu olayları.

Ben ailem biliyorum kim ne derse desin umrumda değil.
Hayır bilmiyorsun seni bilerek veya bilmeyerek ateşe atmışlar benim gözümde şu an tek ve gerçek suçlu ailen.

Onları aklayamazsın çünkü eşinin ve ailesinin haline acıdıkları için seni onlara bile isteye verdiler. Belki de evleri filan var diye sağını solunu arastirmadilar baktılar maddi imkanları var kızımız sevmesede olur yeter ki parası olsun dediler.

Bence sen eşinin ailesiyle değil kendi ailenle çöz bu olayları.

Back
X