• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortaokul öğrencisi kravatıyla intihar etti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Ortaokul öğrencisi kravatıyla intihar etti
Sitene Ekle
ortaokul-ogrencisi-kravatiyla-intihar-etti-4807654.Jpeg

Bülent TATOĞULLARI- Yusuf ÜNAL/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA’da ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki İbrahim Helvacı, evin tavanına kravatıyla kendini asarak canına kıydı. Sinir krizleri geçiren baba Adem Helvacı, "Oğlum halk arasında ’ala hastalığı’ olarak bilinen hastalığa yakalanmıştı. Okulda arkadaşları ’Sen hastalıklısın’ diye dalga geçmişler. Bu yüzden yaşamına son verdiğini düşünüyorum" dedi.

Olay, dün akşam saatlerinde, Kepez İlçesi Şafak Mahallesi, 4250 Sokak’taki evde meydana geldi. Turgut Reis Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi İbrahim Helvacı, akşam saatlerinde okulundan çıktıktan sonra eve geldi. İbrahim Helvacı, evde bir süre amcasının yaşıt olan oğluyla oynadıktan sonra bakkala gitmesini istedi. Ardından öfkesinden plastik topunu ikiye kesen Helvacı, evin tavanına kravatıyla kendini astı. Helvacı’nın cesedini eve gelen yakınları buldu. Hemen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen Helvacı’nın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Olayın duyulmasının üzerine Alanya’dan gelen baba Adem Helvacı, sinir krizi geçirdi. Oğlunun çok aklı başında bir çocuk olduğunu belirten Adem Helvacı, "Oğlum halk arasında ’ala hastalığı’ olarak bilinen hastalığa yakalanmıştı. Önceleri dert etmiyordu. Ancak daha sonra okuldaki arkadaşları ’Sen hastalıklısın’ diye dalga geçmişler. Bu yüzden yaşamına son verdiğini düşünüyorum" diye konuştu.

ALA HASTALIĞI

’Vitiligo’ yani halk arasında ’ala hastalığı’ olarak bilinen deri hastalığı, deriye renk veren pigmentlerin zarar görmesinden ya da görevini yeterince yerine getirmemesinden kaynaklanıyor. Her yaşta rastlanabilecek ala hastalığı en sık 10 ile 30 yaş arasında meydana geliyor. Vitiligo, derinin pek çok yerinde beyaz renkli, keskin sınırlı lekeler halinde görülüyor. Henüz kesin olarak nedeni bilinmeyen ala hastalığında deriye renk veren hücrelerin zarar görmesi nedeniyle meydana gelebileceği ya da genetik olarak ortaya çıkabileceği uzman görüşleri arasında.
milliyet

ne kadar hassas oluyorlar bu yaşta, dikkatli olmak lazım, daha geçen günde 10 yaşında bi çocuk intihar etmişti

evet hatırlıyorum o haberi. izmir bucadaydı galiba da bu çocuklar bu yaşta ne yaşıyorlar ki canlarına kıyabiliyorlar???

ALLAH hepimizin yardımcısı olsun inş.

Yazık ya Allah ailesine sabır versin. Öğretmenler dalga geçen öğrencilerini bilinçlendirselermiş ya, hadi onların haberi yok aile çocuğa hastalığı kabullendirseymiş keşke.

Canım ya,
Ne zor ergenlik denen şey,ne kadarda büyütmüş olayı.
Değermiydi canına kıydığına be çocuk,:KK43:
Allah rahmet eylesin.

Yazık ya Allah ailesine sabır versin. Öğretmenler dalga geçen öğrencilerini bilinçlendirselermiş ya, hadi onların haberi yok aile çocuğa hastalığı kabullendirseymiş keşke.

Aynen ya.. Benim oğlumun sınıfına buyıl bir öğrenci gelmiş ,sanırım buna benzer bir sorunu var.. Ögretmeni tüm sınıfa bunun bir rahatsızlık olduğunu ve dalga geçilmemesini tembihlemiş..Akşamda oğlum bana anlatıyor. Etkilenmiş sanırım.
Benim çocuklarım böyle konularda hassastır ama çocuklarıma herzaman hiç kimse ile görünüşleri ile dalga geçilmemesi gerektiğini anlatır ve öğretmeye çalışırım. Her zaman uyarırım. Çocuklar acımasız ama ailelerde çocuklarını yönlendirmeli..

Arkadaşlarıyla dalga geçen çocukların ailelerini sorumsuz buluyorum. Çocuklarını uyarmaları gerek. Sonuçta okul da bi toplum, küçüklükten saygı duymayı,kalp kırmamayı öğrenmeleri gerek. Yemek yedir tuvaleti öğret her istediğini al ya da yaramazlık yapınca azarla sustur gitsin demekle çocuk yetişmiyor... insan yetişmiyor...

Çocuklar çok acımasız olabiliyor, hastalıkla dalga geçilir mi hiç. Dalga geçen çocukların ailelerinden hesap sormak lazım...

Arkadaşlarıyla dalga geçen çocukların ailelerini sorumsuz buluyorum. Çocuklarını uyarmaları gerek. Sonuçta okul da bi toplum, küçüklükten saygı duymayı,kalp kırmamayı öğrenmeleri gerek. Yemek yedir tuvaleti öğret her istediğini al ya da yaramazlık yapınca azarla sustur gitsin demekle çocuk yetişmiyor... insan yetişmiyor...
Aynen katılıyorum, bir birey yetiştirmek yiyecek, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamakla bitmiyor, iyi bir birey yetiştirmek için ebeveynlerin bilinçli ve sağduyulu olması gerekiyor.
Bu yavrucağa çok üzüldüm:KK43: Allah ailesine sabır versin inşaallah:KK42:

Ne kadar da yakisikli bi cocukmus. Cok etkilendim bu haberden. Hastaliklarla gorunusle dalga gecen cocuklarin velileri de oyle ki. Hic gormediniz mi koca koca insanlarin bunu yaptigini.

Bu cocugun ailesi de farketmemis sanirim bunalimli durumunu.

Zaten aile bu tarz konularda uyaran,çocuğuyla ilgilenen bir aile olsa bu yaşa kadar öğrenirlerdi alay etmemeleri gerektiğini.
Edepsiz insanlar,edepsiz çocuk yetiştiriyor malesef,diğer bazı çocuklarda uyuyor en acı tarafı.
Yeni evimize taşındığımızda kızım 3-4 tane arkadaş edindi.Sonra birgün gelip ''anne Sude bana Eylem'le oynama dedi,çünkü o kapıcının kızıymış,ama ben oynamak istediğim için bana küstü,diğerlerinide bana küstürdü'' dedi.:KK57:
''Sakın kızım bildiğin yoldan şaşma,kimseyide hiçbir sebeple dışlama.Asıl o edepsizi dışla sen'' dedim.
Nasıl çocuk yetiştiriyor ki ebebeynler,birinin hastalığı,eksiği,kusuru veya babasının mesleği alay veya dışlanma sebebi olabiliyor.Bu aileleri alıp evire çevire dövesim geliyor.

Ne kadar da yakisikli bi cocukmus. Cok etkilendim bu haberden. Hastaliklarla gorunusle dalga gecen cocuklarin velileri de oyle ki. Hic gormediniz mi koca koca insanlarin bunu yaptigini.

Bu cocugun ailesi de farketmemis sanirim bunalimli durumunu.

fark etmiş önemsememiş olabilirler, çocukta hassassa sonuç bu malesef, yaşayacak ne çok şeyi vardı

Ahh içim yandı okurken :KK42:Rabbim rahmetiyle karşılasın. Diyecek o kadar laf var kii...

yavrum benim daha 12 yaşında bu kadar psikolojisi bozulacak ne yaşamış olabilir ki
şimdi bunun sorumlusu kim ailemi ögretmen mi arkadaşları mı????
rabbim kru evlatlarımızı

Çok ama çok üzüldüm küçücük yaşında kaldıramamış demek ki ,küçük yaştaki çocuklar çok acımasız oluyor ağızlarından ne çıktığını bilmiyorlar gerçekten küçükken bizim sınıfta evlatlık bir arkadaş vardı öğrenen bazı çocuklar kıza sen evlatlıksın üveysin deyip akıllarınca dalga geçiyorlardı.
Lütfen aileler bu konuda duyarlı olsun bu gibi hassas konularla dalga geçilmemesi gerektiğini çocuklarına öğretsin ,
Canlara bile mahal olabiliyor bu yaptıkları.

Çocuklar çok acımasız olabiliyor. Ebeveynlik ruhsatlı olmalı diyorum.

sınıflarda hep olan bir durum.Öğrenciler çok acımasız.Aileler hiç mi üstünde durmuyor,bilmiyorum.Arkadaşlarınızla dalga geçmeyin,hastalıklarıyla veya dış görünüşleriyle alay etmeyin diye sürekli uyarmak lazım.

Back
X