Oruç, regli ve gusül döngüsü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu bendede cok oluyor. Regl oldup bittikten sonrada bir gun koyu renkte akinti geliyor. O ne oluyor? O boy abdesti bozuyor mu?
Kahva renginden birazdaha acik tonlarda.icime sinmiyor tekrar boy abdesti aliyorum ama bilmekte istiyorum dogurusu ne diye.
Tamamen temizlenene (bembeyaz akintiya donene kadar) bekleyin demistir Hz. Aise annemiz.. Yani o koyu renkler de adetten sayılıyor, gununuzu ona gore hesaplayin.. 10gunden sonra isterse kirmizi gelsin; 'ozur' kabul edilir yeniden gusledilmez.. Ama 10gunden oncesi icin adetten sayiliyor.. Hanefi mezhebine gore konuşuyorum tabii..

Leke gusulden sonra bır kere geldıyse gusul gerekmez oruc tutulur ama 2.kez gelırse gusul gerekır oruc tutulmaz
Nasil yani? Hic duymadim boyle 2nci kez filan.. Kaynagi nedir bu bilginin, arastirmak isterim.. Hassas bi konu zira..

Valla bayanlar tuvalete pıtır pıtır gidiyo olmadı yani :(

Bu bendede cok oluyor. Regl oldup bittikten sonrada bir gun koyu renkte akinti geliyor. O ne oluyor? O boy abdesti bozuyor mu?
Kahva renginden birazdaha acik tonlarda.icime sinmiyor tekrar boy abdesti aliyorum ama bilmekte istiyorum dogurusu ne diye.
O reglinin bitmedigi anlamında canim dikkat et beklemen gereken yapışkan sivi bu gelmiyor ise de en azından kahverengi lekeler olmayacak

Hayir arkadaşlar hicbir hanefi fikih kitaplarında yazmaz boyle
Bir kere bile olsa gysul gerekir

O reglinin bitmedigi anlamında canim dikkat et beklemen gereken yapışkan sivi bu gelmiyor ise de en azından kahverengi lekeler olmayacak
Tsk ederim bazen suphede kaliyorum ama desigim gibi hep abdestimi tazelerdim. Cok sagol en azindan suphe duymadan abdest alacagimi bilmis oldum. Sagol.

Tamamen temizlenene (bembeyaz akintiya donene kadar) bekleyin demistir Hz. Aise annemiz.. Yani o koyu renkler de adetten sayılıyor, gununuzu ona gore hesaplayin.. 10gunden sonra isterse kirmizi gelsin; 'ozur' kabul edilir yeniden gusledilmez.. Ama 10gunden oncesi icin adetten sayiliyor.. Hanefi mezhebine gore konuşuyorum tabii..
Cok tsk ederim. Dahada dikkti olacagim insaALLAH.

10 günden önce akıntı beyaz harici koyu renklerde ise adet devam ediyor demektir. namaza,oruca, cinsel ilişkiye engeldir. Ayrıca tekrar gusül abdesti alınmalıdır.

Sevgili arkadasim..bunu bir hocadan dinledim. Kadinlar o donemde kirli falan degildir oncelikle! Sadece vucut daha fazla efor sarfeder ve kan kaybindan dolayi gucsuz dusebilir. Guzel Allah buyurmus ki o gunlerde tutmayin. Hocada isteyen tutsun demisti. Yokmus oyle kesin birsey. Sen alo fetva hattini ara yada cidden iyi bilene sor..herkes kulaktan dolma bilgi veriyor gibi..Allah kabul etsin herkesin ibadetini

Sevgili arkadasim..bunu bir hocadan dinledim. Kadinlar o donemde kirli falan degildir oncelikle! Sadece vucut daha fazla efor sarfeder ve kan kaybindan dolayi gucsuz dusebilir. Guzel Allah buyurmus ki o gunlerde tutmayin. Hocada isteyen tutsun demisti. Yokmus oyle kesin birsey. Sen alo fetva hattini ara yada cidden iyi bilene sor..herkes kulaktan dolma bilgi veriyor gibi..Allah kabul etsin herkesin ibadetini
Konu sahibinin sorusuna arkadaşlar olmasi gereken cevabı vermişler. Sizin bahsettiğiniz regl iken tutabilirsiniz diyen hoca sanırım Zekeriya beyaz, yada yaşar nuri dir

Bunlar kulaktan dolma bilgiler değil.ayet ve hadisler durumu açıkça ortaya koyuyor, maalesef günümüzde sapkın hoca çok, lütfen dikkate almayın onları. Kadının kirliliği hükmen kirliliktir yoksa cahiliye gelenekleri gibi adetli kadının yemeğini yememek,el sürmemek vb davranışlar demek değildir. Hatta bu dönemde ilişkiye girmeden sevişmeye bile müsaade vardır. Ancak namaz,oruç,cinsel ilişki kesin olarak yasaktır.

Bu adet ve gusul konusu cok hassas ve kisiye gore degisiyor süresi vs.. Cok iyi arastirmak ve kendi düzenini net bilmek şart
Haklisin o yuzden şüphe duydugum zaman hep tekrar abdest alirim. Zaten adet hep duyuyorum adet olan kadinlar genelde bi bildigi sure 5-7 neyse artik bittiginde banyo yapiyorlar ve ertesi gun yine :)) cok duydum. Bazilarida hep bu yuzden 1 gun daha bekleyip oyle banyo yapiyorlar. Onada icim sinmiyor cunku bitti ise bosuna 1 gun boyunca adestsiz gezmis oluyoruz.
Bende bazen bekliyorum 1 gun. Iyi birsey degil ama...

Konu sahibinin sorusuna arkadaşlar olmasi gereken cevabı vermişler. Sizin bahsettiğiniz regl iken tutabilirsiniz diyen hoca sanırım Zekeriya beyaz, yada yaşar nuri dir
Haklisin. Yasar nuri ciplak namazda kilabilirsiniz basi acik kuranda okuyabilirsiniz diyen bir adam. (Belki gunah degil bilmiyorum ama edep nerede ozaman? ) :)) onlar kafayi yemisler.

Haklisin o yuzden şüphe duydugum zaman hep tekrar abdest alirim. Zaten adet hep duyuyorum adet olan kadinlar genelde bi bildigi sure 5-7 neyse artik bittiginde banyo yapiyorlar ve ertesi gun yine :)) cok duydum. Bazilarida hep bu yuzden 1 gun daha bekleyip oyle banyo yapiyorlar. Onada icim sinmiyor cunku bitti ise bosuna 1 gun boyunca adestsiz gezmis oluyoruz.
Bende bazen bekliyorum 1 gun. Iyi birsey degil ama...
1 namaz vaktini geçmeyecek sekilde gusul almak gerek bittiyse.. Keyfen gusulsuz gezmek her adimda gunah..

Haklisin. Yasar nuri ciplak namazda kilabilirsiniz basi acik kuranda okuyabilirsiniz diyen bir adam. (Belki gunah degil bilmiyorum ama edep nerede ozaman? ) :)) onlar kafayi yemisler.
Sapkinlik; baska bsy dgl.. Allah'in olculerinin ustune olcu koymaya calisiyolar..

akil nizam var Allahin onune cikiyosun namazda ciplak cikilirmi be adam diyeceksin :KK11:

akil nizam var Allahin onune cikiyosun namazda ciplak cikilirmi be adam diyeceksin :KK11:
Ee iste nasil sapkinlik yapacaklar ?
1 namaz vaktini geçmeyecek sekilde gusul almak gerek bittiyse.. Keyfen gusulsuz gezmek her adimda gunah..
Haklisin. Bilmiyorum bir yerde okumustum gusulsuz gezmek oyle yenilen icilenler haram oluyormus. Bilmiyorum dogruluguni yanlis bilgi olsun istemem. Oyle okudum yada duydum sanki. Teyit olsun diye (yani dogurusunu bilen vardir belki ve vesile ile ben ve baskalarida ogrenir diye) yaziyorum yoksa kulaktan bilgiyi yazmam asla.

Sapkinlik; baska bsy dgl.. Allah'in olculerinin ustune olcu koymaya calisiyolar..
Millet sapitmaya musait onlara gun doguyor iste. Kafa karistiracaklar.

siz ne kadar hocaysanız burdakiler de bu kadar hoca. burda alınan bilgiye nasıl güveneceksiniz. arayın diyanete sorun.

Kazen Kazen
Dini yorum yapmanın yasak olduğunu biliyorum ancak açık bir saçmalığa sessiz kalamadım. hocalık taslama gibi bir durumum asla olamaz.arayıp sormadığımızı nereden biliyorsunuz ki? Sevgiler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X