oruç tutan hamile arkadaşlar

zeren83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
21
0
86
Ankara
selam arkadaşlar 29.haftadayım ve orucumu tutmaya çalışıyorum.merak ettim oruçlu arkadaşlar neler yaşıyorlar diye..paylaşımlarınız için teşekkürler..

şu mubarek ayda ben de hamile olduğumu öğrensem hayırlısıyla.şükürünü eksik etmemek için zorlansam da tutucam inş. Allah kolaylıklar versin de ibadetlerimizi tam yapabilelim inş.

bende hamileyim ama oruç tutmuyorum..Bebeğimi yaklaşık 16 saat aç ve susuz bırakmaya gönlüm razı gelmiyor açıkçası..Allah ım da çok şükür hamile lohusa yada emzirenlere daha sonra tutmayı uygun görmüştür.

Ben de 29 haftalık hamileyim ama oruç tutmuyorum.Allah ruhsatını vermiş bizlere hamileler daha sonra tutabilir sonuçta.Kısa günler olsa neyse dicem de upuzun yaz günlerinde çok zorlanıyosundur.Allah bebeğini korusun.

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar kusura bakmayın da, Allah bu konuda ruhsat vermişken ne diye bebeğinize eziyet ediyosunuz anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu...Hava o kadar sıcak, günler o kadar uzun ki, neden bile bile bebeğinizin hayatını riske atıyosunuz? Yarın sırf sizin bu inadınız yüzünden küçücük yavrunun böbreklerinde rahatsızlık çıkarsa ne yapıcaksınız? Bunu nasıl göze alıyosunuz??

Yüce Rabbim siz hamilelere bunun kolaylığını vermişken ne diye bebeğinizi zorluyorsunuz anlamış değilim.Arkadaşın da dediği gibi günler kısa olsa hadi bir derece.Ama 16 -17 saat ya insaf

Enes ibni Mâlik Radiyallâhu Anh rivayet ediyor:

Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem buyuruyorlar ki:

“Şüphesiz ki Allah (Azze ve Celle) yolculuk halinde bulunan kimseden orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Hamileden ve süt emziren kadından da orucu kaldırmıştır.”
(Ebu Davud, Savm: 44, Tirmizi, Savm: 21; İbni Mâce Sıyam: 12)

tutmayın arkadaşlar yaa hem günler uzun 12 saatten fazla sahurla iftar arası çok uzun karnınızdaki bebek acıkır siz 12 satten fazla bi süre onu aç bırakıyosun günler kısa olsa tutarsın zorlanmazsın ama bebeğin gelişimi için zararlı bişey tamda gelişim çağında kilo alımı az olur orucunuzu sonrada tutabilirsin ama bebeğin doğduktan sonra bida karnına girmicek hamileyken düzenli beslenir güzel şeyler yersen bebeğinde gelişimi sağlığı o kadar iyi olur yada olmadı bi fakiri sevindir tutamadığın günler kadar para ver birine ama şimdi tutma

hamileyken oruç tutan hamileye ben anne demiyorum.....Allah böyle bebeğinin değerini bilmeyenlere çoçuk verir.....yıllardır bebek hasretiyle yananlara kısmet olmaz...ey Allahım.....asıl bebeğinin değerini bilen o yıllardır özlem çeken annelerdir...acaba bir hamile kalsalar....neleri yapmazlardı....böyle oruç tutan anneler hiç bir zaman bebek sahibi olmayı haketmiyorlar..

Son düzenleme:
bu benim 2.gebeliğim birincisinde son ay ramazan dı oyüzden tutmamıştım.Ama şimdi rahatım çok şükür.doktorum da deneyebilirsin,kendini iyi hissedersen devam et dedi.cesareti de alınca başladım ve gerçekten sıkıntım yok çok şükür.ramazan orucunun yerine sadaka vermek olmadığı için sonradan tutmam gerekiyor ve inanın birinci hamileliğimdekini bile hala tutamadım.
bir de çalışsam ,yoğun olsam belki daha çok zorlar ama şükür ki bütün gün evdeyim,dinlenme imkanım var.ben konuyu meraktan açtım sadece "yargılamak veya yargılanmak "gibi bir niyetim yok yanlış anlaşılmasın..:)

bende 18 haftalık hamileyim. oruç tutmuyorum etrafımdaki dengesiz insanlara batıyor herhalde oruç tutmamam. başka türlüsünü diyemiyorlar çünkü hamilelerin oruç tutmama gibi bir hakları olduklarını biliyorlar ama " ayy nasıl tutacaksın sonra o kadar günü 30 gün borcun olacak tut bence" falan diyorlar. yani ben keyfim için sonradan sıkıntı çekmemek için oruç tutacağım öyle mi. sonradan 60 günde tutarım ama bebeğimi aç bırakamam kimse kusura bakmasın..

bak ne güzel rabbim en doğrusunu biliyor ki kime nerde ne zaman evlat vereceğini çok iyi biliyor...

bence sizde rabbimin kime ne verdiğiyle uğraşmayın hayırlısını dileyin...

belkide bu kadar hırslı olduğunuz için sizde bebeği hak etmiyorsunuzdur orasını bilemeyiz değil mi

canım kaç aylık hamilesin bende 2 aylık hamileyim bende tutmuyorum ama denesemmi diye de düşünüyorum sonra bilmiyorum ya...

Allah bazı halerde kişinin ibadetini yapabilmesi için kolaylıklar sağlamıştır..

Yolculukta kılınan namaz gibi,oruca niyet edip yatmış kişinin rüyalanınca orucunun bozulmaması ve boy abdesti alıp oruca devam edebilmesi gibi,hamilelere oruç tutmama ruhsatı verilmesi gibi..

Bu kolaylıklar Rabbimizin bizlere verdiği bir hediyedir..Sizin bunları uygulamanız da o hediyeyi kabul etmektir..

Allah aşkına ruhsat verilmişken neden bebeklerinizi aç bırakıyorsunuz?

Onlar sizin içinizdeyken sadece karın doyurmuyorlar aynı zamanda gelişimlerini sağlıyorlar..

Anne karnında hayat belgesellerini izleyin,ne kadar yanlış birşey yaptığınızı anlayacaksınız..

Allah size ruhsat ve hediye vermişken haşa siz O'ndan daha mı iyi biliyorsunuz da hediyeyi kabul etmeyip bildiğinizi yapıyorsunuz?

sende abartmışsın iyice

ne çirkin bi yaklaşım bu boyle bebeği haketmiyorsunuz da ne demek ben henüz bekar olsamda hamileyken oruç tutmanın tamamen bencillik olduğu görüşündeyim kendinizden once bebeğinizi düşünmeniz lazım. İslam dini kolaylık dinidir bunu unutmayın

melan2010 çok ağır olmuş cevabın ama daha fazla birşey demek istemiyorum.konuyu açmasaymışım daha iyi olurmuş sanırım....

saçmalamayın isterseniz.siz mi bilceksiniz kimin hak etttiğini.hayret bişiiiiiii

Arkadaşım ne kadar ayıp bu söylediğin..

Bebek sahibi olanlar da belki evlatlarıyla imtihan olacaklar bunu da bilemeyiz o zaman..

Karnınızda bebeğinizle bu kadar sivri ve can yakıcı konuşmayın lütfen siz yaşamasanız evlatlarınız var onların ne yaşayacağı belli olmaz..

Arkadaşı savunmuyorum,söylediklerine katılmıyorum ama bu söylediğin çok çok ayıp..

Çok ayıp ediyorsun,kabul et..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…