oruç tutmayı bıraktım:(:(

sensoylehayat21

Guru
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
505
30
318
Diyarbakır
merhaba kızlar.ben iki hafta önce 6 yıldır isteyip de bi türlü yapamadığım diyetı yapmaya başladım.bu kadar iradeli olacağıma ben bile inanmazdım ama başardım 6 dan sonra birşey yememeye alıştrdım ve yaklaşık 4 kilo verdimm.fakat ramazan başladı bende 3 gün tuttum ama dikkatlı yememe rağmen kilo alıyorum.vücudum 6 dan sonra ne yersem yiyim eritemio kabızlık da başladı.bu yüzden de oruç tutmamaya karar verdim ve bugun tutmadım ama vicdan azabı çekiyorum.öyle 5-10 kilo fazlam olsa hiç tereddüt etmeden tutarım ama maalesef 30 kilo gibi bi kilo vermem lazım ve daha yaşım 20.bir an önce kilo verip bu kış sarkan kollarımı ameliyat ettirmek istyrm bunun için de hiç fazla kilom olmaması gerekiomuş..ama oruç tutmadığımm için çok vicdan azabı çekip utanıyorum önerilerinize ihtiyacım var...vakit ayırdıgınız için şimdiden teşekkürler..

diyetisyene gittim ama bır dakikada bana bi liste verdi yine kibrit kutularıyla dolu(işe yaramadı

ramazana uyarlanmış bir diyet mi yoksa herhangi bir diyet mi???

bi de ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum ama internette de ramazana uygun diyet prgramları gördüm, belki işe yarayabilir kendi yorumunla ve yeme tarzınla birleştirirsen???

hem böylece vicdanın rahat olur, hem de bedenin?

bende de ileri migren var tutmaya çalıştım ama baş ağrısından kafamı duvarlara vuruyorum. senin gibi hissediyorum mecbur kışa kaza edicem başka yolu yok.

Biz sana ne gibi bi öneride bulunabiliriz ki
Bu senle Allah arasında,elimizden ne gelebilir ki
Bunun doğru olduğunu düşünmüşsün,buna karar vermişsin
Kolay gelsin

1 ay sonra başla diyetine ne olacak. :) Oruçla diyet de vardır belki :) İftarda iradeli davran iftarı çok yeme sonrasında meyve ye filan ne biliyim kesin internette vardır çözüm yolları

Son düzenleme:
bende öyle yaparım artık başka çare yok ne kadar istemesem de

Yürüyüş,diyetisyenim bana ısrarla yürü diyo
Mutlaka yararını görürsün
Bende bu önümüzdeki hafta diyetisyene gideceğim ramazan diyetimi verecek
Güzel bişeyse yazarım sanada
Dışarı çıkıp yürüyemiyosanda evde yapılabilecek bisürü videolar falan bak,onlara bakabilirsin

Canım oruç senin borcun..Şimdi tutmasan bile ilerde tutmak zorundasın..

He kilo vercem diyet uyguluyorum diye oruç bozulurmu bunu bilemicem ama bence bozmaman gerekirdi..

Çünkü işin içine kefaret de giriyor..

Doktoruna söyle sana ramazan diyeti ayarlasın..

Sonuçta ramazan ayındayıs sana ona göre bi liste yapsın çok zaruri değilki durumun bozacak kadar..

Sen ALLahın rızasına uygun hareket edersen her işin daha kolay olur

canım ben 130 kilodan 90 kiloya düştüğüm için vücudum berbat halde o yüzden bu kadar acelem bende çok istemeye istemeye bıraktım ama off

Ben bu gunlerin bir daha geri gelmeyecegini dusunenlerdenim
Ben olsam 1 ayligina ara verirdim. Bazi arkadaslar demis sonra tutulur falan diye ama bu zamanki gibi maneviyat olmaz
Hem oruc iradeyi guclendiriyor sonucta bence ramazandan sonra tekrar basladiginda daha iradeli olabileciginde dusunmelisin

canım bence spor yaparsan yemekten 1 saat sonra hemde dıkkat edersen neden alasın kı zayıflarsın bıle...

çok memnun olurum burda gidebileceğim diyetisyen olmadığı için gidemyrm tşkkürler:)

diyorum ya ilk defa hayatımda bu kadar iradeli oldum bırakırsam bidaha başlayamm gibi gelioama hayırlısı

Allah için bundan vazgeçersen Allah elbet sana o iradeyi tekrar verir dua et sen Allaha senin için ilk defa hayatımda bu kadar iradeli olmama rağmen bundan vazgeçip oruç tutacağım sen bana yardımcı ol Allahım diye dua et istersen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…