oruç tutmayı bıraktım:(:(

haklısın cnm vicdanımla ettiğim kavgadan bir araba dayak yiyerek yenik ayrıldım:)ne olursa olsun tutcam 10 yıl yaşadım bu kiloyla varsın bi ay dha dursun:)

sibelcim 40 kilo vermissin ya sarkma oldu mu

yüzünde ya da degisiklik oldumu kilo vermenden dolayi yüz kisminda deforme oldu mu?

sibelcim 40 kilo vermissin ya sarkma oldu mu

yüzünde ya da degisiklik oldumu kilo vermenden dolayi yüz kisminda deforme oldu mu?

canım ben diyet yaparak vermedim iğrenç bi şekilde verdim yüzümde sarkma yok ama kollarım baya kötü halde bacaklarım da aşırı şekilde selülit var ve iç kısmında sarkmalar

senin böyle dü$ündügüne çok üzüldüm...eger hiç oruç tutmayan biri olsaydin saygi duyardim fakat sen oruç tutarken yalan dünyanin $eylerine vede $eytana kanip birakmi$sin, biraktigin her gün için kefaret orucu tutman lazim bunu biliyormusun? hayati bir mesele degilki orucu ikinci plana atasin, zaten her gün tutmuyoruzki onbir ayda bir olan bir $ey, kiymetini bilip sevaplarindan faydalanmak gerekir...

ben yarin 11 saatlik bir yolculuga çikiyorum, bu havalarda ve bu sicaklarda hatta iftardan sonra ula$acagim oraya, ama yinede elhamdülillah tutacagim...

eger kilo almak istemiyorsan meyve agirlikli beslen iftarda pilav makarna ve hamur i$i yeme, bol sebze ve protein ye, sahurda kahvalti tarzinda beslen, ak$am yemeginden sonra oturma, di$arda yürüyü$ yap

ramazan dedıgın bız kadınlara 3 hafta
1 haftası regl gecıyor zaten
3 haftada kılo vermezsın de almazsında kabızlıktan dolayı sana oyle gelıyordur
ıftarda salata corba yıyıp kalkarsan kılo bıle verırsın..

we spor yarım saat gunduz kalkınca
1 saat ıftardan sonra spor yap

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım diyetine 1 ay sonra istikrarlı bir şekilde başlayabilirsin.. 11 ayda da rahat bir şekilde verirsin kilonu zaten.. Ama kilo için oruç tutmamazlık yapma lütfen.. Yemeklerde az yemeğe dikkat et zaten havalar sıcak olduğu için çoğunlukla suya yükleniyoruz ve karnımız bir nebze şişiyor zaten.. Sahurda çoğunlukla ne yiyorsun? Çok fazla ekmek tüketmemeye dikkat et..

cnm ben mutlaka kahvaltı yapıyrm sahurda 2 haslanmış yumurta lor peyniri zeytin salatalık domates bir dilim de çavdar ekmeği ama sorun akşam yediğim şeyler su bile içsem kilo yapıo sanki akşambir de kabızlık var haftada bir yapabiliyrm büyük tuvaletimi söylemesi ayıp

şurda zaten 26 gün kaldı çok vicdan azabı çekiyorsan diyetine kaldığın yerden ramazandan sonra devam edebilirsin ameliyatınıda bu kış değil öbür kış olursun sana bir seçenek :))

tavsiyem bi diyetisyene git danış sana uygun listeyi verir dikkat edersen kilo vermeye devam edersin canım baktınki gene kilo alıyorsun o zaman saglıgın için bırakmayı düşünebilirsin

Biliyor musun ben geçen ramazanda başlamıştım diyet serüvenine tickerimden kaçla başladığımı görebilirsin :)
Hamur işi filan yememiştim iftardan sonra spor yapmıştım hatta ilk bir haftasında 3 kilo vermiştim sonra sonra verdim işte
Oruç asla kilo vermeye engel değil aksine nefsi terbiye ediyor.
Sen Rabbinden bir şey istiyorsan onun istediğini yapmalısın.
Vermeyip istemek olmaz.
Hem alırken nerdeydi aklımız canım 1 ay daha kilolu kal ne olacak o hırs kaybolmaz aksine daha da hırslanırsın

Kilo "almaya" çalışan biri olarak hiç bir zaman alamadığım kiloları ramazanda alıyorum. Bunun sebebi aman acıkmıyım diye sahurda bol bol çatlayana kadar yiyip hazmolmasını beklemeden yatmak ve iftar vakti de yiyip yiyemeyeceğin ne varsa sofraya koyup hepsinden tatmak. Bu benim işime geliyor ama mesela sen sahurdan sonra hemen yatma, küçük bir egzersiz yapabilirsin, en azından midendekiler hazmolana kadar. İftarda da yağlı tatlı gibi şeyleri değilde meyve sebze gibi yiyeceklerle karnını doyurabilirsin. Hem oruç tutmamızın bir nedeni de vücudumuzu yenilemesidir ve üstelik bir çok hastalığı da önler. Düzgün tuttuğun zaman bir sorun olmaycaktır. Allah kabul etsin.

diyetisyenle mi yaptin sevgi melegi? masallah yaa

diyetisyenle mi yaptin sevgi melegi? masallah yaa

hayranim valla böyle iradesi tam olanlara

bence oruç tam da diyete başlama ayı terbiye ediyorsun nefsi.
ben mesela çok fazla kilom yok ama yinede dikkat ediyorum ekmek yemiyorum iftarda çorba ana yemek salata
ana yemekte az yani 3 kaşık falan bol su daha sonra yersem kan şekerim düştüğü için gündüz tatlı kuru pasta falan yiyorum
oda 4-5 tane yada dondurma yiyorum bir tane ve yine bol su içiyorum
iftarda hamburger ekmeği var ya onla tost yapıyorum iki tane yağsız içine de haşlanmış yumurta ve yine bol su acıkmıyorum hiç
sadece kan şekerim düşüyor ama olsun ramazan dediğin kaç gün ki yılda bir kere oda olsun artık

Son düzenleme:
Canim ayni durumdayiz, 30 kg fazlam var, kollarım sarkmis durumda ve ramazan baslamadan kglarimi vermeye karar verdim..
Suan orucumu tutuyorum sahur ve iftarda dikkat ediyorun ki tum gun aciz cok biseyde yiyemiyorum iftardan sonrada yuruyorum..
Orucumun tutarak kendimi zayiflamaya hazirliyorum, midemi kucultuyorum hemde..
Bence ramazan boyunca alitirmaya bak kendini sonrasinda zaten burda birbirimizi motive ederek gidecek canim..

Canım doğadan formun kayısılı çayı var.. Benim süt kardeşimde de aynı sorun var kabızlık, onu yapıyor kendine, sonra soğumasını bekliyor ve bir seferde içiyor onu.. Aynı zamanda ablamda kullanıyor bir ara annemde kullanıyordu, işe yarıyor dene

oruç ibadeti de tıpkı namaz gibidir.zamanında yapmazsan kazaya kalır. ve bir ibadeti bilerek kazaya bırakmak günahtır. kışın tuttuğun oruç kaza orucudur.yani sonradan tutacağın oruç bugünkü orucun yerini tutmayacak.hem manen hem de madden. diyetini bozmadan tutabilirsin inşaAlah.. bu arada ben de şuan diyetteyim.ve bir listeye uymuyorum.1 ayda 4 kilo verdim.hala da devam ediyorum.sadece iftarda az ye zaten çorba içince bile şişiyor insan...:13:

Peygamber Efendimiz "oruc tutunuz ki sihhat bulasiniz" demis...
diyet yüzünden oruc bile bile birakilir mi yahu? oruc müslümanlara kesin farz kilinmistir ve islamin sartlarindandir...diyete baslicaksan ya ramazandan sonra basla ya da nefsine daha da hakim ol ve
sahurda ve iftarda az veya az kalorili seyler ye sadece, misafirlige de gitme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…