- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
- Konu Sahibi sensoylehayat21
-
merhaba kızlar.ben iki hafta önce 6 yıldır isteyip de bi türlü yapamadığım diyetı yapmaya başladım.bu kadar iradeli olacağıma ben bile inanmazdım ama başardım 6 dan sonra birşey yememeye alıştrdım ve yaklaşık 4 kilo verdimm.fakat ramazan başladı bende 3 gün tuttum ama dikkatlı yememe rağmen kilo alıyorum.vücudum 6 dan sonra ne yersem yiyim eritemio kabızlık da başladı.bu yüzden de oruç tutmamaya karar verdim ve bugun tutmadım ama vicdan azabı çekiyorum.öyle 5-10 kilo fazlam olsa hiç tereddüt etmeden tutarım ama maalesef 30 kilo gibi bi kilo vermem lazım ve daha yaşım 20.bir an önce kilo verip bu kış sarkan kollarımı ameliyat ettirmek istyrm bunun için de hiç fazla kilom olmaması gerekiomuş..ama oruç tutmadığımm için çok vicdan azabı çekip utanıyorum önerilerinize ihtiyacım var...vakit ayırdıgınız için şimdiden teşekkürler..
merhaba kızlar.ben iki hafta önce 6 yıldır isteyip de bi türlü yapamadığım diyetı yapmaya başladım.bu kadar iradeli olacağıma ben bile inanmazdım ama başardım 6 dan sonra birşey yememeye alıştrdım ve yaklaşık 4 kilo verdimm.fakat ramazan başladı bende 3 gün tuttum ama dikkatlı yememe rağmen kilo alıyorum.vücudum 6 dan sonra ne yersem yiyim eritemio kabızlık da başladı.bu yüzden de oruç tutmamaya karar verdim ve bugun tutmadım ama vicdan azabı çekiyorum.öyle 5-10 kilo fazlam olsa hiç tereddüt etmeden tutarım ama maalesef 30 kilo gibi bi kilo vermem lazım ve daha yaşım 20.bir an önce kilo verip bu kış sarkan kollarımı ameliyat ettirmek istyrm bunun için de hiç fazla kilom olmaması gerekiomuş..ama oruç tutmadığımm için çok vicdan azabı çekip utanıyorum önerilerinize ihtiyacım var...vakit ayırdıgınız için şimdiden teşekkürler..
Yazdıgınızla yapmak ıstedıgını soyledıgınız sey arasında o kadar tezatlık var ki ..
Hem dıyorsunuz ki bu dıyette ıradeli olmak lazım ılk defa bu kadar ıradelıyım ..
Hemde dıyorsunuz ki ramazan da kılo alıyorum ..
Iyıde guzel kardesım Ramazanın amacı zaten Nefsi Terbiye'dir..
Ramazan'ı layıkıyla yasayan bır ınsan bırak kılo almayı kılo vericektir..
Amac aç kalanın halını anlamak dunya nımetlerınden sıyrılmak değil mi ?
Sen bakma bızler oturup ıftarda elli çeşit yemek yıyıp tıka basa kalkıyoruz o sofradan ..
Aslında yapmak ıstedıgın dıyet ıcın tam zamanı ama seytan sana vesvese vermıs ..
Orucunu tutarsın yada tutmazsın bızler karısamayız herkezin hür iradesi ama benım şahsi fikrim bu
Birde ben mesela cok susuzluk cektıgım ıcın ıftar da dahıl olmka uzere sahura kadar şişeyle su tuketıyorum...
Sahurda da bır corba + hurma +yogurt yıyıp baslıyorum ezana kadar su tuketmeye ..
Boylelıkle hem cok yemıyorum hemde su ıhtıyacımı karsılamaya calısıyorum.
Bir endokrin uzmanıyla gorusurup Ramazan menusu ayarlayabılırsın aslında en sağlıklısıda bu olur.
Kolay gelsin .
sen karar verip birakmissin,
fakat 130 kg dan 90a düsmüs birisin bu 40 kiloyu bir ayda vermedin
iste simdi bi dinlen alacagini sanmiyorum iraden varsa gercekten diyet yöntemleri ve deneyimleri topigine bak ramazanda
oruc tutarak zayiflama hakkina iki topik var ama ramazanda belki kilo verilmez ben pek inanmiyorum
ama sabit kalabilirsin belki yani zor degil..
3 gün oldu ben tatlilar geliyor gidiyor hic yemiyorum ya canimda istiyor ama yemiyorum
ha kilo veremem belkide bari almayim diye...
iftardan önce hemen önce 15 filan ya da 5-10 dkönce bu sana bagli
hafif yürüyüs yap ya da leslinin 500stepvar yemeklerden önce iste ondan 3 kere yap 5 dklik birsey
sonra iftari yaptiktan sonra cikabiliyorsan yürüyüse cik,yoka evde yapabilecgin seyleri yap
ben yapamiyorum ama yapsam iyidi:)
mesela iftarda hemen yemeye baslama suyunu ic bekle 10filan ben öyle yapiyorum hatta dolaniyorum
sonra corba iciyorum diger yemeklere geciyorum iama hic ekmek yeme ihtiyacgi duymuyorum,suyu icip 10dk bekleyince sanki birden doymus oluyorum..o arada namaz kiliyorum filan..
yani kabizik sorunum var demissin kayisi ye mevsimi zaten ,caniniz tatli cekiyorsa meyve yiyin diyolar ya da sütlü tatlilar
belki ramazandan dolayi kabizlik oluyorsa caylardan da icebilirsin aliskanlik yapmadan yani tutmak istiyorsan
bunlari yapabilirsin,yok zaten karar verdiysen diyecek birsey yok...
teşekkurler cnm bi de senn dediğin gibi deniycem inş olur:)sibel bende kilo problmi var canım senin yapabilceğin iftarda bişey yemeden 2 koca bardak su iç çorba salata olursa karpuz
zaten ekmek pide vs zaten yiyemiyor insan ben sadece tabağımı sıyırmak için yiyorum bi parçaçık yani
ki ben öyle yapıyorum
sahurdada abartmıyorum sende böyle yapabilirsin
bu su içme önerisini geçenlerde gül kaynaktan duymuştum
ortalama 800 gr su ile başla iftara
ve hurma kabızlığı engelliyomuş
kolay gelsin
uzmanlar bas bas bagırıyor bilinçsiz diyet yapmayın diye o diyetler vücuttaki yag oranına göre ve yasa göre degısıklık gösterır bence hemen bir uzmana git ve uygun dıyetı yap kaç kişi öldü bu diyetlerden yok dukan dıyedı yok karatay dıyetı...lütfen bilinçlenelim artık
yok meraek etmeyin gayet bilinçli bi deiyet uygulyrm..yorumunz için tşk
hayır en son uzmana gittiğimde bana ölümcül bi diyet yazdığı için bir daha gitmem o yüzden kendimn doktoruyum çünkü kendimi en iyi ben bilirim ekmek yiyorum meyve yiyorum her şeyden yiyorum sadece yağ ve şekeri kestim bi de 6dan sonra yemek yemyrm ve 3 li,tre su içiyrm diyet gibi değil yani
diyetisyene gittim ama bır dakikada bana bi liste verdi yine kibrit kutularıyla dolu(işe yaramadı
ramazan boyunca kilo almamak linizde ekmeği kesin çorba ile iftar edin,sonra ara vererek ana yemeği yeyin şekersiz sadece meyve şekeri ile yapılan hoşaftan tüketin yağsız yemekler yemeye özen gösterin eminim kilo kaybınız olur ve sağlıklı beslenirsiniz ben ramazan girdiğinden beri bunları yapıyorum ve istemesemde kilo kaybım var.
Bir dakikada nasıl diyet verebiliyor ya olacak iş değilElinde hazır diyetler vardır onlardan vermiştir.Aslında diyet verilirken kişiyle konuşuluyor.Ne iş yaptığı ne kadar para kazandığı iş saatleri başka bi hastalığı olup olmadığı kan değerlerin hormonlar vs. Çünkü verilen diyet senin maddi imkanlarına ve sosyal yaşayışına da uygun olmalı.Bunları nerden mi biliyorum ablam beslenme diyetetikten mezun oldu bu yıl.O anlatmıştı.
hayat hikayemiz neredeyse ayni,
bende 6 yildir hic bi sekilde irade gosteremedim.
hep 85 kiloda kaldim cok kotu gunler gecirdim.
en sonunda saglikli yasiyacagim diye hedef koydum.
3 haziranin baslama tarihim.
bende saat 6 dan sonra yemiyordum.
onceden hic su icmeyen ben gunluk 2 litre iciyordum.79 da dustum
iinan bu iradem karsisinda esim de ramazan ayindan korktu kilo alirim diye.
ben oruc tutmayi tercih ettim.hatta omceki oruclarima gore daha kolay geciyor.
simdi ben iftarda mutlaka corba oluyor ilk zaten suyumu hurmami yiyorum.
sonra corbami biraz ara verip namazimi kiliyorum.
sonra ana yemegimi yiyorum.
yatasiya kadarda gunluk almam gereken suyu birazini aliyorum.
sahurda da bir tabak salatalik domates biraz tuzsuz peynir
haslanmis 2 yumurta cavdar ekmegi
iki bardak su bir bardakta sut iciyorum.
ben bu sekilde hic kilo almadim.
ama basta dedigim gibi ben orucu secmistim
bence dikkat edersen iftarda
hic kilo almadan tutabilirsin boyle vicdan azabiyla yasayacagina degil miy
soyle dusun burdan cok okudum vucut direnise gectigi donem oluyor kilo vermemiz aylarca durabiliyormus ama ramazan kac gun ki
yinede Allah ile senin aranda olan bisey zorla olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?