• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ORUÇ

Pinarak94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2019
37
6
1
31
Sahurda ezan okunurken su içip sigara yaktım çoğu Hoca oruç geçerli değildir diyor bilgisi olan yazabilir mi

Sahurda ezan okunurken su içip sigara yaktım çoğu Hoca oruç geçerli değildir diyor bilgisi olan yazabilir mi
Ezan okuduğu gibi ağızda lokma veya su varsa yutulur o geçerlidir. Ama okuduğunda daha yeni yeni bilerek yaktıysanız geçerli değildir orucunuz bozulmuştur

Gecen yil sahurda masada yemek yerken zamanin nasil geçtiğini anlamadik. Birden ezan baslayinca panikle birer bardak su ictik. O gun oruc tuttuk ama normalde olmuyor dedi cok hoca. Artik allah bilir

ezan basladiginda sadece agzinizda lokma varsa onu yutabilirsiniz

Ezan normalde vakit girmeden bir dk gibi erken başlar bildiğim kadarıyla çünkü kimse tereddütle kalmasın diye. Ancak sizin yaptığınız da abes geldi bana biz küçükken baş ucumuza falan su koyardık müezzin Allah i Ekber diyene kadar içerdik bazen o bunu söylerken içerdik. Eğer duyup sondurduyseniz oruca niyetiniz var demektir ama ezanla birlikte yaktiysaniz zaten gonlunuz yok .

Geç kaldıysanız eğer, Su içmeyi anlarım da sigara yakmak nedir? Ezan bitene kadar geç kalındıysa 2/3 dk icinde isinizi cabucak halledin diyorlar ama bu yaylana yaylana 10 dk cıkmasın dedi bilindik bir hocamız.

önemli olan niyettir 3 dakika 5 dakika meselesine takılmayın..
dini böyle matematik problemine döndürüp özünden koparttılar işte.
halbuki güzel ahlak iyi huy oruçtan da namazdan da daha önemlidir.

Back
X