• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oruç

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba arkadaşlar.Bugün ramazanın ilk günü ve tutmayı o kadar çok istemiştim ki malesef sahura ailecek kalkamadık.Alarm yüzünden.Sonra sabah kalktığımda tutsam mı tutmasam mı diye çok düşündüm.Annem rahatsız zaten o tutmadı.Babamda dayanamzsın hiçbirşey yemedin su bile içmedin dedi.Bende sonra tutmadım.Benim sorum tutsam mı tutmasam mı dediğimde bir niyet oluşmuş mudur?Kararsız kaldım çünkü ilk defa uzun süre tutacaktım sıcakta.Bir taraftanda vicdanım çok rahatsız oldu.Keşke devam etseydim dedim.Sırf şimdiye kadar hiç sahursuz oruç tutmadığım için cesaret edemedim galiba.Acaba arasında kalıp düşünmem bile niyet oluşturmuş mudur?

Merhaba arkadaşlar.Bugün ramazanın ilk günü ve tutmayı o kadar çok istemiştim ki malesef sahura ailecek kalkamadık.Alarm yüzünden.Sonra sabah kalktığımda tutsam mı tutmasam mı diye çok düşündüm.Annem rahatsız zaten o tutmadı.Babamda dayanamzsın hiçbirşey yemedin su bile içmedin dedi.Bende sonra tutmadım.Benim sorum tutsam mı tutmasam mı dediğimde bir niyet oluşmuş mudur?Kararsız kaldım çünkü ilk defa uzun süre tutacaktım sıcakta.Bir taraftanda vicdanım çok rahatsız oldu.Keşke devam etseydim dedim.Sırf şimdiye kadar hiç sahursuz oruç tutmadığım için cesaret edemedim galiba.Acaba arasında kalıp düşünmem bile niyet oluşturmuş mudur?

Dinen sahura kalkmayan oruç tutmayabilir diye bir durum var mı?

Sahurda ne yiyorsun ki be canım, bir hastalığın yoksa tutsaydın keşke...

Şu an çok kötü hissediyorum kendimi keşke tutsaydım diye.Vicdan yaptım resmen :(

keşke tutsaydınız ama niyet etmiş sayılmazsınız

İslam da vücuda eziyet etmek de yok. Sahur bu sebeple var.

Biz de eşimle kalkamadık ama tuttuk keşke tutsaydınız birazcık açlık kimseye dokunmaz aksine açlık sağlıktır ramazanın vücuda yararı var bir çok.

Şu an suçlu gibi hissediyorum kendimi keşke tutsaydım :((

canım tutsaydın inan dayanmazdın 17 saat oruçlu olacaz, sahura kalkmışken bile insan dayanamaz, birde kalkmadan çok zor, tansiyonun düşerdi kesin...
su bile içmeden çok çok zor....
bugünlük böyle olmuş allah affeder inşallah
yarın güzelce yaparsın sahurunu..allah kabul etsin...

canım tutsaydın inan dayanmazdın 17 saat oruçlu olacaz, sahura kalkmışken bile insan dayanamaz, birde kalkmadan çok zor, tansiyonun düşerdi kesin...
su bile içmeden çok çok zor....
bugünlük böyle olmuş allah affeder inşallah
yarın güzelce yaparsın sahurunu..allah kabul etsin...

Çok sağolun yorumunuz için.İnşallah bundan sonrakileri aksatmadan tutarım.Herkese hayırlı ramazanlar.

Dini konular yasak,birazdan kapatılır sanırım konu.

Ama yine de açıklayayım :

Kesin bir şekilde niyet etmediyseniz niyet etmiş sayılmazsınız ,öyle niyet ettim mi etmedim mi diye şüphe varsa ve hiçbir şey yemediyseniz bile niyet etmiş sayılmazsınız. Şüpheye düştüğümüzde abdest bile bozuluyor sonuçta.

Sahura kalkmak da sünnettir.Kalkmasanız da oruç tutabilirsiniz. Ama peygamber efendimiz (s.a.v) sahurda çok az da olsa yermiş.

Bugün orucunuz gitmiş artık kaza edersiniz başka zaman,pişman olmanız çok güzel bir şey.Pişman olmanız affedilebileceğinize işarettir :34:

Dini konular yasak,birazdan kapatılır sanırım konu.

Ama yine de açıklayayım :

Kesin bir şekilde niyet etmediyseniz niyet etmiş sayılmazsınız ,öyle niyet ettim mi etmedim mi diye şüphe varsa ve hiçbir şey yemediyseniz bile niyet etmiş sayılmazsınız. Şüpheye düştüğümüzde abdest bile bozuluyor sonuçta.

Sahura kalkmak da sünnettir.Kalkmasanız da oruç tutabilirsiniz. Ama peygamber efendimiz (s.a.v) sahurda çok az da olsa yermiş.

Bugün orucunuz gitmiş artık kaza edersiniz başka zaman,pişman olmanız çok güzel bir şey.Pişman olmanız affedilebileceğinize işarettir :34:

Yorumlarınız bir nebze olsun içimi rahatlattı.Teşekkür ederim :)

Biraz irade meselesi yani normal zamanda da acıkınca susayınca uzun süre dayanamıyorsan tansiyon sorunun varsa tabi tutmaman doğru ben tutardım çünkü dayanabiliyorum zayıfım ama tersine daha dayanıklıyım yazın yemekle aram yok su da fazla tüketmem ama baya uzun olacaktı süre niyet etmiş sayılmazsın ama evdeysen de kolay geçerdi aslında olsun kaza edersin ama alarmın sesini aç bari ben alarm olmasa da uyanıyorun şartlıyorum kendimi.

Bende senin gibi kalkamadım tutmayı deniycem diye söz vermiştim kendime ama bi kalktım ezan okunuyor su bile içmeden okadar saat dayanama ben migren var bende gastirit tansiyo açkalınca düşüyorki zaten normal zamanda bile 9.5 düşük tansiyonum yarın tutucam inşallah evde bişey olsada yatarım en fazla öyle düşünüyorum iş yerinde ayılıp bayılmak istemiyorum işteyken tutamıyorum aşırı terliyorum su kaybım çok oluyor pazartesı deniycem bakalım allah biliyor icimi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Biraz irade meselesi yani normal zamanda da acıkınca susayınca uzun süre dayanamıyorsan tansiyon sorunun varsa tabi tutmaman doğru ben tutardım çünkü dayanabiliyorum zayıfım ama tersine daha dayanıklıyım yazın yemekle aram yok su da fazla tüketmem ama baya uzun olacaktı süre niyet etmiş sayılmaz18541354810sın ama evdeysen de kolay geçerdi aslında olsun kaza edersin ama alarmın sesini aç bari ben alarm olmasa da uyanıyorun şartlıyorum kendimi.

Evet çok haklısınız irade meselesi birazda.Ben biraz susuz kalmaya dayanamıyorum.Yemek sorun olmuyor da.İnşallah bundan sonrakileri hayırlı bir şekilde tutmak nasip olur.Alarm konusunda da öyle ona da dikkat etmem gerekiyor.

Alarm yüzünden bende uyanamadım ama tuttum. Bu bünyenle alakalı dayanamayacağını düşündüysen kendine güvenemediysen isabetli olmuş bence. Gerçi ha 15 ha 17 saat çok fark yok gibi.. birde allah senin kalbini niyetini biliyor yani illa ki niyet ettim allahım orucumu tutmaya demene gerek yok niyetin zaten oruç tutmak...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bence niyet temsilidir. Sabah kalktıktan sonra gönlünden geçerse bence yerini bulur.
Ameller niyetlere göredir sonuçta.

Tvde hocalara sorulan soruları abartı bulur, bilerek sorduruyorlar zannediyordum. Yanaktan öpmek orucu bozar mı filan. Gerçekten böyle insanlar varmış.

Back
X