• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oruç

Ben önceki mesajlarımda yazdım, içim rahat merak etmeyin.
Niyetsiz orucun kefaret gerektirmemesi onu karşılayacak bir kefaret olmadığındandır.
Yani hiç niyetlenilmeyen Ramazan orucunun karşılığı 61 gün olamaz, daha ağırdır.
Başlanıp bozulan oruç bir nebze daha hafiftir ve 61 gün ile ödenmesi gibi bir kolaylık vardır diğerine göre.

Niyet ibadette olmazsa olmaz olduğu için 'taktık'.

Bu arada Alo Fetva yı aradım bana kaza yapabileceğimi söylediler.

Cnm geceden niyetini et ve uyu kalkamassan bile niyt etmiş sayiliyorsun.bence tutsaydin olurdu ben de eskiden uyanamazdim ama tutardim çünkü insan sahura kalkmasada kalkicam diye "niyet"ediyor

Cnm geceden niyetini et ve uyu kalkamassan bile niyt etmiş sayiliyorsun.bence tutsaydin olurdu ben de eskiden uyanamazdim ama tutardim çünkü insan sahura kalkmasada kalkicam diye "niyet"ediyor

Bu günlük bir hata yapmış oldum artık yapmam bundan sonra zaten bugün hiç huzurlu geçmedi benim için.

Diyaneti arayıp sormakla en iyisini yapmışsın için rahatlamıştır.

Orucun farzı 3, bunlardan biri de niyet etmek. Sen etmemişsin zaten niyet.

Ramazanda Allah kolaylığını da veriyor canım.

Cevap vermiyim dedim ama okudmda kendini şahane müslüman gibi gosterp arkadasi sert sert dille uyaran insanlar varyabburada sen kimsn de boyle yargiliyorsn ya sen mukemmelmisin camide abdesti yanlis alan dedeye abdest almayi öğreten iki gencin hikayesini bulup okuyun derim.. Allah affederkn sen kimsn bilmiş bilmişyargiliyorsn soliceksn tatli dille söyle sogutmadan şöyle bütün gün oruç tutup küfreden insanlara benzettm alınan alinsin

Benımde 3 yıldır sureklı adetım ramazana denk geliyor yanı 3 yıldır ılk gun hıc oruç tutamadım
butun hevesım kırılıyor :26:

Dinin farzlarini iyi ezberlemis ama sunnetlerden bi haber insanlar var ayip ortmede gece gibi olun demişler gelmiş buraya hasa allah divaninda ikinci derece mahkeme gibi yargiliyor ya arkadas karardan memnun olmasa temyize Allah a gitcek sanki tobeler tobesi yasa önce hoşgörüyü tatli dili öğrenin

Back
X