• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oruç

Bu sizin vücut direncinize kalmış birşey, sizi sizden iyi kim bilebilir. Mesela benim ablam sahursuz oruç tutar sürekli, ben de düzenli tutmadım hiç bu zaman kadar yani 15 gün tuttum 20 gün tuttum ama hiç 1 ramazan tam tutamadım, bu ramazan da ilk günü regl oldum :19: ne kadar da tutmak istemiştim ilk günü. Neyse, yani bence dayanamayacağınızı düşünmüşsünüz ki tutmamışsınız, ki dile kolay sahurla 17 saatken sahursuz oruç irade ister bence, bu sizin kararınıza kalmış bir şey, kendinize güvenememişsiniz tutmamışsınız, ben olsam ben de tutamazdım, kimsenin sizi yargılamaya hakkı yok.. Ramazandan sonra kazasını yaparsınız.. Dert etmeyin..

Şu anki pişmanlığınız bile çok güzel.

Niyet kesin olur, muallakta kalmışsınız niyet olmamış.
Yalnız Ramazan orucunu sebepsiz terk etmek hoş değil.

Bazen ben sahura kalkmadan tutuyorum orucu.
Normalde açlığa dayanamam, ama bir gün sahura kalkmamak öyle çok çok etkilemiyor, en fazla dinlenirsiniz tüm gün.

Tvde hocalara sorulan soruları abartı bulur, bilerek sorduruyorlar zannediyordum. Yanaktan öpmek orucu bozar mı filan. Gerçekten böyle insanlar varmış.

Arkadaşın sorusu gayet mantıklı, karşılaştırma yaptığınız şeye bakın!!!
Konu sahibi arkadaş burda ne desek boş, kesin fetva verebilecek kişiler miyiz tartışılır.
Sen bu konuyu en iyisi alo fetvaya sor
Gerçekten araştırarak cevap veriliyor orada, sencesi bencesi yok yani.

Ramazana niyet etmeniz gerekmiyor. Her oruç tutmasi farz olan müslüman zaten Ramazana niyetli giriyor. Üzgünüm ama bu tutmadiginiz gün için 61 gün ustuste oruç tutmaniz gerekecek. Yok niyet etmedim tutmayayim diye bir saçmalık yoktur. Farz olan şey için de niyet gerekmez illa ki.. Ayrıca unutulan niyet sabah da edilebilir. .. Selametle. .

Ramazana niyet etmeniz gerekmiyor. Her oruç tutmasi farz olan müslüman zaten Ramazana niyetli giriyor. Üzgünüm ama bu tutmadiginiz gün için 61 gün ustuste oruç tutmaniz gerekecek. Yok niyet etmedim tutmayayim diye bir saçmalık yoktur. Farz olan şey için de niyet gerekmez illa ki.. Ayrıca unutulan niyet sabah da edilebilir. .. Selametle. .

Pardon ben niyet ettim demedim ki sadece kararsız kaldım dedim.61 olması için niyet etmiş olmam gerek ve sonra bir şeyler yemem gerek o zaman bozuluyor bildiğim kadarıyla.Bu nasıl bir cevap anlamış değilim?Zaten kafam iyice karışık.Sürekli vicdan azabı duyuyorum.Ben niyet etmedim tutmadım demedim.Sadece sabah kalktığımda zaten sahura uyanmamış olduğum için ne yapacağımda kararsız kaldığım için böyle bir düşünceye girdim.Hiç bu şekilde tutmadığım için bunu düşündüm bu kadar.Kararsız kaldığım için zaten niyetin olmaz dedi arkadaşlarda.Nasıl 61 tutacağım bilmiyorum,çözemedim şu an.

Son düzenleme:
Pardon ben niyet ettim demedim ki sadece kararsız kaldım dedim.61 olması için niyet etmiş olmam gerek ve sonra bir şeyler yemem gerek o zaman bozuluyor bildiğim kadarıyla.Bu nasıl bir cevap anlamış değilim?Zaten kafam iyice karışık.Sürekli vicdan azabı duyuyorum.

Valla ben Islama göre konuşuyorum. Vicdan azabı duymaniz bi şeyi değiştirmez hanımefendi. Ben de diyorum ki siz zaten niyetlisiniz eğer bulug çağına ermiş, akli dengesi yerinde olan bir muslumansaniz zaten oruç size farz hanımefendi farz ne demek bilir misiniz? Farz demek niyet etsen de etmesen de yapman gereken şey demektir. Farz ibadet için niyet gerekmez zaten doğuştan niyetli oluyoruz. Siz bilerek tutmamissiniz. Dedigim gibi Allah affetsin ama 61 gün tutmaniz gerekiyor.
Herkes şunu bilsin ki kaza Oruçlar için niyet gereklidir. Farz zaten kendiliğinden niyetlidir. .

Valla ben Islama göre konuşuyorum. Vicdan azabı duymaniz bi şeyi değiştirmez hanımefendi. Ben de diyorum ki siz zaten niyetlisiniz eğer bulug çağına ermiş, akli dengesi yerinde olan bir muslumansaniz zaten oruç size farz hanımefendi farz ne demek bilir misiniz? Farz demek niyet etsen de etmesen de yapman gereken şey demektir. Farz ibadet için niyet gerekmez zaten doğuştan niyetli oluyoruz. Siz bilerek tutmamissiniz. Dedigim gibi Allah affetsin ama 61 gün tutmaniz gerekiyor.
Herkes şunu bilsin ki kaza Oruçlar için niyet gereklidir. Farz zaten kendiliğinden niyetlidir. .

Benim bildiğim kadarıyla her oruca niyet edilir.Yani hastayım diyelim kalkmadım bilerek yine mi 61 i boyluyorum??Olan niyeti bozmaktır orucun bozulması için.Ben sadece bundan önce o şekilde tutmadığım için yapabilirmiyim yapamaz mıyım diye düşündüm.Bunu düşünmek niyet etmek değil heralde.Sonra dedim zaten tamam bugün tutmayacağım kazasını yapacağım diye.Ben mi yanlış biliyorum ??

Son düzenleme:
sahura kalkmak farzmı ki kalkamayınca oruç tutmayım diyosunuz zorlanabilirsiniz ki zaten amaç ta bu değil mi biraz zorlanacaksınız

ama söylediğiniz şey çok mantıksız

Ha siz bunu bilmiyordunuz ama ogrendiniz bunun için tövbe edin ve ramazandan sonra hem bi yemek parası birine verin hem de o bir günü tutun. Islam kolaylik dinidir. Ama dedigim gibi herkes öğrensin lütfen. Ramazana bütün müslümanlar niyetli girer ekstra niyete gerek yoktur ama biz aliskanligimizdan dolayı hep ederiz.. selametle.. niyet eden de etmeyen de birdir. ..

Benim bildiğim kadarıyla her oruca niyet edilir.Yani hastayım diyelim kalkmadım bilerek yine mi 61 i boyluyorum??Olan niyeti bozmaktır orucun bozulması için.

Adet bir ozurdur o ayrı bir olaydır.

Farz kendiliğinden niyetlidir?
Kaynak gösterebilir misiniz bunun kefaret gerektirdiğine dair?

Konu sahibi niyet meselesini kendisi çözecektir.
Akşamdan niyetlenmediyse(asıl niyet kalp olur) kefaret tutulmaz, kaza gerekir.

Ben burada ne dediğimi açık açık anlattığımı düşünüyorum.Benim bildiklerimin de doğru olduğunu düşünüyordum.Bilmiyorum yani kafam iyice karıştı.Yani şimdi ben 61 tutacak mıyım tutmayacak mıyım?? Olan niyet ettiğim bi oruç yok ki ortada bozulsun??Sadece tutar mıyım tutamaz mıyım diye düşündüm o kadar.

Son düzenleme:
Bizde eşimle kalkamadık ama tutuyoruz üstelik ben bebek emziriyorum ve iki yıldan sonraki ilk orucum inş. Sağ salim iftara kavuşurum . Keşke sizde tutsaydınız ramazan orucunun niyet etmedim tutmayım diye bişi yok diye biliyorum 61 in yolu gözükmüş gibi

Nasıl 61 olur ya ben mi yanlış biliyorum.Neden yargılıyorsunuz anlamadım ki?
Evet oruç farzdır.Her sene aksatmadan tuttum çok şükür.Ancak bir şeyin bozulması için niyet gerekir.Bu nasıl 61 oluyor ya aydınlatsın gerçekten bilen biri

Son düzenleme:
Farz kendiliğinden niyetlidir?
Kaynak gösterebilir misiniz bunun kefaret gerektirdiğine dair?

Konu sahibi niyet meselesini kendisi çözecektir.
Akşamdan niyetlenmediyse(asıl niyet kalp olur) kefaret tutulmaz, kaza gerekir.

Kopyala yapıştır nedense olmadı ama adresi vereyim bakın. Ben yine az demişim açın okuyun da gozyaslarinizi tutamayin. Oruç bu oruç ay niyet etmiyim de yarın tutmiyim zaten niyet etmedim tutmiyim demeye gelmez hanımlar. Adres

www.fetvameclisi.com/fetva-ramazanda-niyet-etmeden-tutulmayan-oruc-1335.html

Niyetlenip niyetlenmediğinizi bilmeniz lazım aslında.
Karar vermek niyet etmektir.
Akşamdan bu kararı vermiş miydiniz?

Niyet varsa kefaret, yoksa kaza gerekir.
Yalnız bundan bozmaktansa oruca hiç niyet etmemek daha iyi sonucu çıkmasın, farz orucu sebepsiz terkin ağırlığındandır kefaret olmaması.

Siz en iyisi bunu bir bilene danışın.

Son düzenleme:
Allahım sen yardım et ya.Bütün bildiklerim yanlış mı şimdi :(

Hocanın da dediği gibi tövbe et af dile. Ramazan ayında bilerek tutulmayan orucu sonradan tutulan 61 gün bile kurtaramaz. Af dile ve bir daha da yapma lütfen. Selametle..

Niyetlenip niyetlenmediğinizi bilmeniz lazım aslında.
Karar vermek niyet etmektir.
Akşamdan bu kararı vermiş miydiniz?

Niyet varsa kefaret, yoksa kaza gerekir.
Yalnız bundan bozmaktansa oruca hiç niyet etmemek daha iyi sonucu çıkmasın, farz orucu sebepsiz terkin ağırlığındandır kefaret olmaması.

Siz en iyisi bunu bir bilene danışın.

Akşamdan evet kalkıp oruç tutacağım diye istedim.Ama kalktığımda anneme sordum tutacak mıyız tutmayacak mıyız diye.Bana dayanabilirsen tut dedi.Dayanamazsan tutma dedi.Bende dayanamayacağımı düşünerek tutmadım yani bunun neresi 61 gün tutma zorunluluğudur ya

Kopyala yapıştır nedense olmadı ama adresi vereyim bakın. Ben yine az demişim açın okuyun da gozyaslarinizi tutamayin. Oruç bu oruç ay niyet etmiyim de yarın tutmiyim zaten niyet etmedim tutmiyim demeye gelmez hanımlar. Adres

www.fetvameclisi.com/fetva-ramazanda-niyet-etmeden-tutulmayan-oruc-1335.html

Hafife aldığım için demiyorum zaten.
Yarın oruç tutmayacağım diyen birine kefaret gerekmez, o kişi niyetli sayılmaz.

Konu kapanmaya gidiyor, bu tür sorular için forum çok yanlış yer.
Cevabı burda aramayın.

Back
X