• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oruçla ilgili...

pis pis oruçmu tutulur dedin..pissin demedin..ben söylediğine istinaden yazdım zaten..
kişisel değil,genel:1closedeyes:
pis olduğumuz için oruç yasak değil..zaten diğer yorumlarımda nedenlerini yazdım mantıklı bir biçimde:delphin:

evet aynen öyle dedim şekerim..
abdestsiz oruç tutulmaz..diyorummmmmmmm..
bu da demektirki adetliyken oruç no...:sm_confused:

adetken cenabet oluyoruz...abdest gerekiyor..
bu günlerde bize kaza etme..ve sonradan tutma hakkı verilmiş..gayet net..akannehir

hadiste zaten belirtilmiş..
üzerine yorum bile yapılmaz hadisi şeriifin, çok kesin ve net belirtmiş..
adetliyken namaz kılınmaz, oruç tutulmaz..
bu tatrtışma götürmez bişey..
hayattımda aksini ilk defa burda duyuyorum..

tartısma götürür...
hadıs cunku ayet degıl...
bozulmadan gunumuze kadar gelebılen tek doğru...
bu konu sen tutarsın ben tutarım degıl...
cok hassas...
tutmayan sonra tutar...
fakat tutana da sen hatalısın yada olmaz haram mantıgı ıle yaklasılamaz...

kendı adıma cok sıddetlı oldugum ıcın ilk 2-3 gun harıcınde tutuyorum orucumu...
haramdır, tutulamaz denemez cunku ayette acık bır sekılde boyle bır obare yoktur...
haramda kuran da acık ve net bır sekılde belırtılmıstır kı bızler bu sekılde munakasaya gırmeyelım dıye...

faızın, zınanın haram oldugu acıkca kuranda yazdıgı gıbı...

gördüğün anda bozmalısın cnm.
ben geçen yıl ramazana 1 saat kala kahverengi olarak adetim başlamıştı ve kaza ettim

ben imam hatip mezunuyum
onca ilahiyatçı hocalarımızın her dediği yalanmı şimdi
sonradan medyada çıkan iki üç tane prof.çok enteresan fetvalar verir oldu
bu çok büyük bi vebal
sonuçta kadınlara adet kanamalarının olduğu zaman dinen izinler verilmiştir
bu da islamın kadınlara birer jestidir
yani verilen hediyeyi geri çevirmektir diyodu hocalarımız.
sadece ayetlere göre yaşayamayız.sonuçta öyle olsaydı her kitaba bi peygamber gelmezdi
bu yüzden ayetleri yorumlayan en doğru zat da peygamber efendimizdir
şöyle bi şey de ben anlatayım
peygamber efendimizin döneminde sahebeden bi kadın peygamber efendimize kırmızı bi elma verir.bu elmanın bazı yerlerinde sarılıklar vardır
burdaki şifreyi Rasulullah efendimiz hemen alır tabi
ve elmayı ikiye kesip içinin beyaz kızmını göstererek elmayı kadına verir
bu bi çok hadis kitaplarında yazan bi olaydır
yani beyaz lekeyi görene kadar adetten sayılır demektir.ha 10 gün sonrası zaten özür onu herkes bilir

tartısma götürür...
hadıs cunku ayet degıl...
bozulmadan gunumuze kadar gelebılen tek doğru...
bu konu sen tutarsın ben tutarım degıl...
cok hassas...
tutmayan sonra tutar...
fakat tutana da sen hatalısın yada olmaz haram mantıgı ıle yaklasılamaz...

kendı adıma cok sıddetlı oldugum ıcın ilk 2-3 gun harıcınde tutuyorum orucumu...
haramdır, tutulamaz denemez cunku ayette acık bır sekılde boyle bır obare yoktur...
haramda kuran da acık ve net bır sekılde belırtılmıstır kı bızler bu sekılde munakasaya gırmeyelım dıye...

faızın, zınanın haram oldugu acıkca kuranda yazdıgı gıbı...

yapma arkadaşım..
hayatında hiç hadisi şerifle alakalı bir kitap ilmihal vs. okudun
mu?

Allah isteseydi kitabı göktende düşürürdü başımıza neden resulu aracılığyla gönderdi? kuran-ı kerimde herşeye yer verirsen cilt cilt kitap çıkardı...kim alır eline okurdu.

Allah resulunu anlaşılmayanları anlatsın hayatıyla örnek olup eksikleri tamamlasın diye gönderdi.

evet tahrif olmuş hadisler var fakat çok güvenilir sağlam hadisler ayet niteliğindedir ki nitekim kutsi hadisi şerifler var..

yani ayet olmayan ancak yine cenabı Allah ın peygamberimiz vasıtasıyla bildridikleri..
çok tehlikeli bir boyut bu..

(Hadisi bırak, Kur’ana bak diyerek beni yalanlayanlar çıkacak.) [Ebu Ya’la]

(Kur’andan başka delil kabul etmem diyenler çıkacak.) [Ebu Davud]

işte hadislerde bunlar..

ben istedim öyle oldu diyorsan yapacak bişey yok..tutarsın tutmazsın..doğrular değişir..
ama hakikat değişmez..

ben imam hatip mezunuyum
onca ilahiyatçı hocalarımızın her dediği yalanmı şimdi
sonradan medyada çıkan iki üç tane prof.çok enteresan fetvalar verir oldu
bu çok büyük bi vebal
sonuçta kadınlara adet kanamalarının olduğu zaman dinen izinler verilmiştir
bu da islamın kadınlara birer jestidir
yani verilen hediyeyi geri çevirmektir diyodu hocalarımız.
sadece ayetlere göre yaşayamayız.sonuçta öyle olsaydı her kitaba bi peygamber gelmezdi
bu yüzden ayetleri yorumlayan en doğru zat da peygamber efendimizdir
şöyle bi şey de ben anlatayım
peygamber efendimizin döneminde sahebeden bi kadın peygamber efendimize kırmızı bi elma verir.bu elmanın bazı yerlerinde sarılıklar vardır
burdaki şifreyi Rasulullah efendimiz hemen alır tabi
ve elmayı ikiye kesip içinin beyaz kızmını göstererek elmayı kadına verir
bu bi çok hadis kitaplarında yazan bi olaydır
yani beyaz lekeyi görene kadar adetten sayılır demektir.ha 10 gün sonrası zaten özür onu herkes bilir

peki tek birsey sorucam size kitapda adetli kadın oruc tutamaz diye bir ibare neden gecmiyor peki bana bunu soyleyin ben kitapda yazanamı inanayım yoksa belki yalan belki degil emin olmadıgım peygamberimizin soyledigi iddaa edilen hadisleremi gecerli olan kitapmıdır peygamberimizin dediklerimi yada boyle sorayım..ben anlamıyorum sunu neden bozun orucunu diyenler olmus bu daha buyuk gunah degilmidir yahu..madem ilahiyat fakultesi mezunusunuz ben size bunları sormak istedim

yapma arkadaşım..
hayatında hiç hadisi şerifle alakalı bir kitap ilmihal vs. okudun
mu?

Allah isteseydi kitabı göktende düşürürdü başımıza neden resulu aracılığyla gönderdi? kuran-ı kerimde herşeye yer verirsen cilt cilt kitap çıkardı...kim alır eline okurdu.

Allah resulunu anlaşılmayanları anlatsın hayatıyla örnek olup eksikleri tamamlasın diye gönderdi.

evet tahrif olmuş hadisler var fakat çok güvenilir sağlam hadisler ayet niteliğindedir ki nitekim kutsi hadisi şerifler var..

yani ayet olmayan ancak yine cenabı Allah ın peygamberimiz vasıtasıyla bildridikleri..
çok tehlikeli bir boyut bu..

(Hadisi bırak, Kur’ana bak diyerek beni yalanlayanlar çıkacak.) [Ebu Ya’la]

(Kur’andan başka delil kabul etmem diyenler çıkacak.) [Ebu Davud]

işte hadislerde bunlar..

ben istedim öyle oldu diyorsan yapacak bişey yok..tutarsın tutmazsın..doğrular değişir..
ama hakikat değişmez..

aynı olaya farklı acılardan yaklasıyoruz...
ben de tam olarak boyle dusunuyorum
işte bu cok ters
ayet nıtelıgınde hadıs olmaz eger oyle olsaydı adı hadıs degıl ayet olurdu...
hadıslere ınanmayalım demedım demem fakat degısmeyen bozulmayan tek gercek ayetlerdır, kuran acıktır, seffaftır...

sonuc olarak cevap hakkı doğdugu ıcın yazdım yıne doğarsa dılım dondugunce yazarım...

konu ben yada bız o bu şu degıl...
Rabbım versın mukafatını dıyıp noktalayım barı...

Saçmalamayın Allah aşkına ! Adetliyken tabiki oruç tutulmazz gusül abdesti almalısın ne namaz kılınır ne Kur'an okunur. Bunun tartısmasına giricek kadar cahilsiniz birde tutulmaz diyenleri suçluyorsunuz . Siz tutmaya devam ediniz kimse size tutmayın diye yalvarmıyor. Gerçek budur değişmez.

10 günden sonrası özür olarak kabul edildiği için bu zaten kabul olmayacak.Boşu boşuna kendinize eziyet etmenin anlamı yok.Daha orucun açılmasına 5 saat var bu da hiç az bir zaman sayılmaz

peki tek birsey sorucam size kitapda adetli kadın oruc tutamaz diye bir ibare neden gecmiyor peki bana bunu soyleyin ben kitapda yazanamı inanayım yoksa belki yalan belki degil emin olmadıgım peygamberimizin soyledigi iddaa edilen hadisleremi gecerli olan kitapmıdır peygamberimizin dediklerimi yada boyle sorayım..ben anlamıyorum sunu neden bozun orucunu diyenler olmus bu daha buyuk gunah degilmidir yahu..madem ilahiyat fakultesi mezunusunuz ben size bunları sormak istedim

tam olarak ben de boyle dusunuyorum...
ben de ılahıyattanım olay bu degıl kı...
sadece gormek ıstedıklerımızı gormeyelım degıl mı
ornek de verdım

faız haramdır
ustune lafımız olamaz
ayet acık net

zına haramdır
acık net

e hanı adetlıyken oruc haram...

surda anlasamıyoruz tutmak ıstemeyene ızın var zaten Rabbım o hakkı tanımıs ama tutabılecek gucu olana tutma denmemıs

Saçmalamayın Allah aşkına ! Adetliyken tabiki oruç tutulmazz gusül abdesti almalısın ne namaz kılınır ne Kur'an okunur. Bunun tartısmasına giricek kadar cahilsiniz birde tutulmaz diyenleri suçluyorsunuz . Siz tutmaya devam ediniz kimse size tutmayın diye yalvarmıyor. Gerçek budur değişmez.

bu ne biçim bir tavır ya.. siz kimsiniz de insanları bu kadar kolay cahillikle suçlayabiliyosunuz.. biraz üslubunuza dikkat buyurun da sonra yorum yapmayı deneyin..

Arkadaşım sana sölicek söz bulamıyorum . yuuuuuuhhhh diorum hiçte k.bakma !
Git önce öğren dinimizi öyle gel. Ne demek yaaa emin olmadığın hadisler tabiri nedir öyle .... Cahillik diyosun asısl cahil kim anladın mı şimdi.a.s

arkadaşlar islam dini tamamen bir hayat tarzıdır..
bir hayat tarzının tüm ayrıntılarını en en en ince noktasına kadar tek kitapta toplamaya çalışırsanız diyanetim 30 küsür ciltlik bir kitabı gibi kitap çıkar..

çok ufak çaplı bir araştırmayla hadisi şerif nedir? nasıl bugüne kadar gelmiş korunmutur? anlayabilirsiniz..

o zaman resullerle kitabın gönderiliş hikmeti nedir bunuda ben size sorayım..
niye gökten zenbille inmedi..Allahın buna kudreti yeterken..
rehbersiz kitap anlaşılmaz tam olarak rehberde peygamber efendimizdir..
handi hadislerin uydurma olduğu hangilerinin sahih hadis olduğunu bulmak çok kolaydır..

allah hepimizin orucunu kabul etsin.

.Kadınlar Hayız ve Nifas Hallerinde Oruç Tutabilirler mi?

Kadınlar hayız ve nifas hallerinde, oruç tutmazlar (Buharî, Hayz, 1; Müslim, Hayz, 14, 15). Daha sonra tutamadıkları oruçlarını kaza ederler. Bu konuda müçtehitler görüş birliği içindedirler.

2. Oruçlu İken Hayız/ Adet Gören Kadın Ne Yapar?

Oruçlu iken hayız olan/âdet gören kadının orucu bozulmuş olduğundan yiyip içer. Şu kadar var ki, böyle bir kadın, yiyip içebileceği gibi edeben oruçlu gibi davranmaya devam eder.

HADİSLERDEN ALINTIYMIŞ

arkadaşlar burdaki edeben oruçlu gibi davranmaya devam ederler kısmını biz de bi çok kez fıkıh hadis hocalarımıza sormuştuk
sanırım bu durumu bazıları bi sıkıntım yok oruç tutarım gibi yorumluyor
burdaki durum şudur
bildiğiniz gibi herkes en güzel şekilde ibadetlerini yapmak ister buna hiç şüphe yok
ama burdaki oruç aslında nefis terbiyesidir.ruhen olan faydası budur ve bedenen olan faydası ise mideyi ve vucüdü dinlendirmektir
yani
nefis terbiyesi nedir fakir olan insanların yaşadıkları yaşamaktır. açlıkla terbiye olmaktır.ki bu yüzden de oruç tutulamayan durumlarda bi fakirin hem sahur hem iftar yemeği karşılığı kefaretler verilir
bu yüzden fitreler falan vardır ramazan ayında
oruçlu değilseniz bile ramazan ayına saygıdan dolayı ''ooh nasılsa oruç değilim ''diye çığrından çıkmaya dışarda falan diğer oruçlu insanların yanında deli gibi yiyip içmeye gerk yoktur.sonuçta insanlar onca saat aç kalırken yiyip içen birisini görünce ister istemez canı da çekebilir
bu yüzden edeben oruçlu gibi davranma lafı burdan gelir.

Ayetlerde açıklanmayan şeyleride Peygamber efendimizin hadisleriyle öğreniyoruz.Sonuçta kuranda nasıl abdest alınır nasıl namaz kılınır zekatın sadakanın vs vs bi sürü şeyin tam açıklayıcı bilgisi yoktur.Gerçek hadis vardır ve bu günümüze kadar sağlam şekilde gelmiştir buna rağmen hala hadiste var mı yok mu belli diyorsanız.Tuttuğunuz orucunda pek bi anlamı kalmıyor

tam olarak ben de boyle dusunuyorum...
ben de ılahıyattanım olay bu degıl kı...
sadece gormek ıstedıklerımızı gormeyelım degıl mı
ornek de verdım

faız haramdır
ustune lafımız olamaz
ayet acık net

zına haramdır
acık net

e hanı adetlıyken oruc haram...

surda anlasamıyoruz tutmak ıstemeyene ızın var zaten Rabbım o hakkı tanımıs ama tutabılecek gucu olana tutma denmemıs

evet katılıyorum ibadet etmek isteyene hayır edemezsin denirmi bence denmez

Back
X