oruçlu - oruçsuz :((

zaten dedim kusura bakmayın ben burda yiyecem, sizede yazık olacak dedim cevap bile vermedi sanki laptopa çok konsantre olmuş gibi bende yiyemedim tabi.biraz daha beklicem gitmezse yiyecem valla
yiyeceksiniz. rahatsızsa o çıkar. 30 gün az değilki..
ye arkadaşım. hiçte çekinme.

bence adama acik acik yemek yiyecegim karsinizda rahatsiz oluyorum bi 15 dk musade eder misiniz deseydin. ya tamam der cikardi, ya ye sen sorun degil derdi. top senden gitmis olurdu bu kadar sinir olmazdin adam da bi daha gelmezdi. yarin gelirse boyle de.

adam inadina yapiyo yer yemez gitmesinden belli.

Son düzenleme:
duyarlılığın sadece alkışlanır,
burda senlik bi durum yok regl döneminde bizde yiyoruz işyerinde.
acaba o kişi de oruç değildi de sizin onu yemege çağırmanızı falan mı bekledi
gerçi neolursa olsun oruç da tutuyor olsa kimseyi rahatsız edemez

canım sen yapman gerekeni falzasıyla yapmışsın
adamın kendi odası varken molasını odasında geçirebilecekken , senin öğlen paydosunda odanda olacağını ve yemek yiyeceğini bilerek senin odana geliyorsa ben bunda art niyet ararım
bugün adama , kusura bakmayın sizde oruçlusunuz , neyse ben sonra yerim falan demişsin , oda umursamadan oturmuş beklemiş hata onda
bence yine aynı saatte gelirse hiç umursama yemeğini ye ,sonuçta öğlen arasın senin dinlenme süren istediğini yapma hakkın var
ayrıca oruç tutanın karşısında izin isteyerek yemek yemek o kişinin sevabını arttırır

Orucun sevabı burada zaten, yemeği görüp de yiyememek. Açların, fakirlerin halinden de anlamak için tutmuyor muyuz? E onlar görmüyor mu insanları yerken? O zaman herkes evine kapansın kimse görmesin, koklamasın ohh öyle oruç herkes tutar kimse kusura bakmasın. Ben bugün oruçlu halde kaç saat cafede oturdum arkadaşımın yanında hiç de rahatsız olmadım. Siz saygısızlık da yapmamışsınız ki sormuşsunuz kaç defa, rahatsız olacaksa artık bu saatten sonra o çıkar. Hem orası sizin odanız değil mi yahu? Nasıl gelip oturuyorlar öyle teklifsiz? O da ayrı mesele.

Diğer arkadaşlardan farklı bir şey yazmadım ki abartmış olayım..

Son düzenleme:
olabilir tabiki ama sen takılma bunlara ye yemeğini rahatsız olan çıksın gitsin odadan...günaha girermiyim diyede düşünme sen uyarını yapmışsın sonuçta aç kalıcak halinde yok...

amaaan boşver böyle yapan adama saygı da duyma
cık cık yapacak yesen heralde bu kadar ince düşünme karsındakı anlamıomuş baksana

Böyle sacmalık görmedim , ben yemek yiycem lütfen gidebilirmisin de? veya yiycem burda kokarsada umrum olmaz yani resmen sana gıcık bunlar :S :S

Defolsun gitsin başka yerde oynasın oyun

saygı gördüğün kadar saygı duy...
boşver, o senin halinden anlıyor mu? anlamıyorsa sen de hiç düşünme.
başkaları bizden değerli değil.

bu mesajlardan ne farkı varda mesajımın abartmasak yazılmış. valla artık gerçekten şaşırıyorum bu mesajlara.

Son düzenleme:
Aç bir insanın gözünün önünde rahat rahat yiyip içememek esas mevzu bu. Yanımızdaki insan açsa ikram ederiz değil mi? boğazımızdan geçmez, oruçlu insan da aç olduğuna göre insan çekinir bence çekinmesi de gerekir. Ama Carrie bunu belli etmiş adam tınmamış o zaman yiyecek yemeğini yapacak bir şey yok.

Tamam işte ben de diyorum ki kimse kimseyle ilgilenmesin. Orucunu tutan tutsun, yiyen yesin.

Oruç tutmadığı için taciz edilen de var, tuttuğu için taciz edilen de. Ne yazık ki tahammülsz bir toplumuz.

Çok hassassınız..Siz elınızden gelenı yaptınız..
Gidin onların odasında yesenız ayıp olur sonucta kendı masanızda yıyorsunuz..

Onla rahatsız olursa kendı odalarına gıderler.

Sız ozelllıkle elınızde su şisesi onların odasına gıtsenız o zaman ayıp olur

senin bütün kibarlığına öküz öküz duymamazlıktan gelmiş. O tutuyor diye sen de bin türlü takla atarak yemeğini gizli saklı yiyecek değilsin. Otur ye yemeğini, rahatsız olursa kalkıp gitsin, ha zaten rahatsız oluyorsa tutmasın da

zaten dedim kusura bakmayın ben burda yiyecem, sizede yazık olacak dedim cevap bile vermedi sanki laptopa çok konsantre olmuş gibi bende yiyemedim tabi.biraz daha beklicem gitmezse yiyecem valla

Niye ona yazık olsun ki ?
Tam tersine yiyin onun gözü önünde o daha çok sevap alır.
Sizde onun sevap almasına vesile olmuş olursunuz..

kişi kendini daha iyi bilir.
adama durumu açıklamışsınız o da tınmamış demek ki rahatsız olmuyor.
afiyet olsun yiyin.

Elinden geleni yapmışsın.
Madem bunlara rağmen senin odandan çıkmıyor,
sen de sizin odanız müsaitse ben orda biraz atıştırıp geleceğim de,
onun odasına git.

Yani ben olsam öyle yapardım

burada senın yapabıleceğin bir şey olduğunu sanmıyorum
adam inadına yapıyor gibi dışarı da çıkamıyor muşsun, allah aşkına sen bu yemeği nerede yıyeceksın
o kişi çıkabiliyor veya oda değiştirebılıyor, anladığım kadarı ile.
bence senden günah gider

Carrie,
yemek saatinde gelip kalkmıyorlarsa o zaman müsadenizle yemek yemem lazım dersin, ona rağmen odandan çıkmazlarsa yemeğini yersin, rahatsız olmana gerek yok, oruç tutana saygından boğazından geçmiyor anladığım kadarıyle, hassasiyetin için seni tebrik ederim ama misal ben aksatmadan orucunu tutmaya çalışan biriyim, biri karşımda yese bile nefsim çekmez, tutmayanı niye tutmuyor diye eleştirmem, üstelik çalışanların odasına gidip özellikle karşılarında yemiyorsun, öyle olsa saygısızlık adledebilirler fakat sen öğle yemeği arasında iş yoğunluğu sebebiyle dışarı çıkamayan bir çalışan olarak kendi masanda yemeye çalışıyorsun, saygı karşılıklı olmalı bence, sen saygı gösteriyorsan karşındaki de saygı göstermeli.

Ben sorun çıkmadıkça orucunu bırakmayan biriyim. Odamda oruç tutmayan bir arkadaşım var. Baştan açık açık dedim ben rahatsız olmam. Sağolsun elinden geldiğince ben yokken yiyor ama imkan olmadığında yanımda atıştırıyor ve bu beni hiç rahatsız etmiyor, etmemeli de... Herkesin ibadeti kendine, hatta yanında yemek yenmesi güzel bir sınav Şu ana kadar hiçte canım çekmedi.

bilerek yapıyor da olabilir. bu nedenle bu her gün devam ederse bence konuşmalısın. sen daha ne kadar buradasın, malum sen oruçlusun, ben değilim, ona göre ayarlayacağım kendimi de ondan soruyorum gibi bir şey sorarsın...

ne yazık ki oruç tutana da, tutmayana da psikolojik baskı devam ediyor hala...

Evet bencede bilerek yapıyor. kendisi orucu zar zor tutuyor belli ki sanada tutturmamak istemiyor. ben yemiyorsam o da yemesin diye düşünmüş olabilir. var öyle insanlar maalesef. nasıl bir toplumda yaşıyoruz ya? bir orucuda böyle zehir ediyorlar. sen tut kardeşim tutmayanada karışma. böyle çocuk gibi canın çekecekse zaten tutma. 10 yaşındaki çocuklar bu insandan daha azimli daha dayanıklı ya. yazık değil mi bu kadınada ? napsın oruçlu olmadığı halde senin yüzünden aç mı kalacak? oruç sayesinde gerçekten kimin aç kimin tok olduğunu görüyoruz valla çok şükür. mecazi anlamda diyorum tabi.gözlerinin aç veya tok olduğunu belirtmek istedim. karışmayın insanlara artık ya. herkes özgür. dilediği gibi yaşar. ama bazı görgüsüzler olduğu sürece bu biraz zor. canım hiç canını sıkma ye yemeğini sen hep. gördüğün gibi yediğin an gitmiş oda demek ki amacı sana yedirmemekmiş. sen yeyince kalktı gitti devam böyleee :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…