• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oruçlu - oruçsuz :((

benim bir sıkıntım var ya.
ben oruç tutmutorum.işyerinde fazla kalabalık değiliz zaten toplam 5-6 kişiyiz. 2 kişi oruç tutmuyor diğerleri tutuyolar.
diğer oruçsuz öğlen dışarı çıkıyor yemek yiyor ben dışarı çıkmıyorum ama. hem ben pek yemem öğlen, chips tost falan yiyorum hemde patron pek çıkmama izin vermiyor.
şimdi ofis neredeyse boş.ben atıştırmalık birşeyler aldım ama oruçlu depo sorumlumuz kimse yok diye geldi benim olduğum ofiste duruyor, bilgisayarda oynuyor. bende onun yanında yemek yiyemiyorum. gidip dışardan bişeyler aldığımı gördü, masaya bıraktığımı ama yemediğimide gördü ama ne birşey diyor nede gidiyor kendi odasına.
şimdi kusura bakmayın dedim bu yemekleri buraya koydum sizede ayıp oluyor dedim, yine bişey demedi.
yiyemiyorum ben yemek...
bu bir değil iki değil her seferinde tam öğlen vakti birileri buraya geliyor ve ben gizli gizli yemek zorunda kalıyorum onlara ayıp olsun diye. gizli gizli derken birer lokma birer lokma monitörün arkasından. gizli gizli derken oruç tutmadığımı biliyorlar ama böyle göstere gösterde yiyemiyorum.

neyse, sonra yerim diye bıraktım yemeğimi sesli bi şekilde, hala duymamazlıktan geliyor.

Hakkinizi helal edin dışarı çıkamıyorum diyip yemen mantıklı gibi görünüyor

Bizim dinimiz hosgorusuyle bilinir aslinda, keske insanlarimizda biraz oyle olsa.. Biri oruc tutuyor diye digerinin de ac kalma zorunlulugu yok ki.. Herkes kendine oruc tutuyor. Bence durumunuzu aciklayip yemeginizi yiyebilirsiniz.

yazan herkese çok tşk ederim :3:
hemfikiriz sanırım, masamda yiyecem artık. napim sonuçta art niyetim hiç yok
ben onların odalarına gidip karşılarında yemiyorum
yapacak birşey yok..

sağolun güzel bayanlar :3: :29::29:

Tutan kendine, tutmayan da kendine ...
Aynı şeyi ilk hafta ben yaşadım.
Yanımda tutan bir arkadaş olduğu için kahvaltımı çay ocağında ediyordum.
Ama baktım ki, bunun bir sonu yok ....
Ben de kendimi rahat bıraktım.
Sonuçta kimse bana güvenerek oruç tutmuyor.

Tutan kendine, tutmayan da kendine ...
Aynı şeyi ilk hafta ben yaşadım.
Yanımda tutan bir arkadaş olduğu için kahvaltımı çay ocağında ediyordum.
Ama baktım ki, bunun bir sonu yok ....
Ben de kendimi rahat bıraktım.
Sonuçta kimse bana güvenerek oruç tutmuyor.
kahvalti is yerinde edilmesi zorunlu bir ogun degil. muhtemelen siz yerken arkadasiniz orada calismak zorunda. cay ocagi da musaitken orayi kullanmaniz biraz daha anlayisli bir davranis olurdu.

kahvalti is yerinde edilmesi zorunlu bir ogun degil. muhtemelen siz yerken arkadasiniz orada calismak zorunda. cay ocagi da musaitken orayi kullanmaniz biraz daha anlayisli bir davranis olurdu.

Zorunlu olsun veya olmasın....
Ben evde kahvaltı edemiyorsam bir şekilde o kahvaltımı etmek zorundayım.
Ve oruç tutan arkadaşlarımızın asıl sebebi; nefis değil mi zaten...
Onlar zaten o sırada inançlarıyla bütünleştiklerinden dolayı benim ekmek arası yemeğime mi bakacaklar?
Ben bu olayın bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum.
Onun için saygım sonsuz ama bana da saygı duyulmasını isterim.
Sevgiler ...

ben de bu konuya cok kızıyorum.oruc demek,kmse yannda bsy yemeycek,ramazandan once yaptgn işlerini yapmaycaksn dye br kural demek degl.snn amacın zaten ozendrmek degl.zaten 2 tane krakere ozenecek insan da tutmasn oruc.cogu insan bos yere ac kalıyor.bu allah rızası icn allaha ben snn için ac kalyrm susuz kalyrm demek icn var olan br ay.ama kmse bole tutmuyor orucunu.bu seklde oruc tutabilen insan elnzdeki yemege bakar mı canı ister mi.allah için tutuyor orucunu,o serefe nail olmus zaten szn krakernz mi bozacak durumu.insanlarn yarsndan cogu oruc tutmayı ble blmyr.asıl bole brleri yerken onlara hosgoru gostermek,sabretmek,onlarla muhabbet etmek gerekrken bole içten pazarlklı seylere grsyorlar.kme ne kmn tutmadgndan.bole oruc tutan insanlar iste olesne ac kalyorlar.oruc demek,eline diline hakim olmak insan olmak hosgoruyu ogrenmek demektr.dha cook yolu var bazılarnn.

ben oruç tutuyorum ama yanımda yenmesinden rahatsız olmam aksine benim yüzümden düzenleri bozulsun istemem. sonuçolarak günah değil ki? o da oruç tutuyorsa nefsiyle mücadele etmesini bilecek.

Bende bünyeme rağmen 3 saat uykuyla, kuş kadar yediğimle inatla tutmaya uğraşıyorum.. Konu kapanmış ama söyleyim yine de, ben olsam beklerdim bir müddet, gördüğü halde gitmedi mi? Bu sefer bir şekilde söylerdim sizin gibi, ha yine mi duymamazlıktan geldi, işte o zaman günah benden gider ve bende yemeğimi yerim. Bana biraz kasıtlı yapıyormuş gibi geldi, hani oruçlu olduğum için yanımda yiyemez rahatlığı var. Yoksa söylediğiniz de anlar veya mutlaka bir cevap verirdi.

Son düzenleme:
Madem oruçlu değilsin ve oruç tutanlara saygından önlerinde yemek istemiyorsun
Sende diğer oruç tutmayan personel gibi çık öğlen, kimseden izin almana gerek yok

Ben oruç tutuyorum, tutmasam çıkardım.
Kimseden de izin almazdım
Öyle bi hakkım var madem, izne gerek yok yani.

Beklemişsin olmamış,söylemişsin olmamış bence otur ye..
Erkekler neden böyle ya,utanmanı istiyorlardır bence bu zihniyette
çok erkek var ..Bana bilerek yapıyorlar gibi geldi.

söylediğin halde yapıyorlarsa bence bilerek yapıyorlar.

aaaa biz tutuyoruz oruç sende tut ya da aç kal zihniyeti olabilir.

ama ne olursa olsun oruçlu birilerinin karşısında yenmemeli yemek.:31:

ne saçma ya öğle molası herkesin hakkıdır tabikide istediğin yerde yemeğini yiyebilirsin o saatte çalışmamı olur ya o zaman muhasebecide çıkmasın Allah Allah sinir oldum bak şimdi...
bence patronunla konuş bu durumu

arkadaşa katılıyorum. iş sözleşmesiyle çalışıyorsun sanırım en az 15 dakika serbest zamanın var hatırlatırım. işveren bu arayı vermemezlik yapamaz aksi takdirde çalıştığın zamanın yüzde yüz ücretle ödemek zorundadır. bu konuda iş kanununa bakabilirsin

oruç tutuyosa kendine tutuyo nefsine hakim olabilmek için sen tutmuysun dolayısıyla yemeğini yemen çok normal hayır oruç tutanların karşısında yiyememek saçma geliyo bana bu kadar canı çekiyosa tutmasın o zaman ? bende bi arkadaşım oruçluysa dikkat ederim hani ama baskı altında hissetme bence kendini

ben kendim oruç tutuyorum Allahın izni ve kuvvetiyle, kim yanımda ne yese ne içse hiççç rahatsız olmak asla da canım çekmiyor
başka zaman olsa belki çeker ama oruçluyken çekmiyor
biri yanımda bişey yese ya arkamı dönerim- o rahatsız olmasın diye ya da mekanı terkederim

o adam öyle yapıyorsa ayıp ediyor
tutuyorsa kendine tutuyor

açıkca diyeceksin, ben rahatsız oluyorum, yemek yemem için müsaade edeceksin, odama gelmeyin
bn yemek yedikten sonra gelebilirsiniz benim de dinlenmeye hakkım var
hareketlerinizden rahatsız oluyorum de..
yoksa bu kibarlıktan anlıycak biri degil

ya da ara patronuna söyle, izin hakkımı bana psikolojik baskı uygulayarak kullanmama engel oluyor de

canım o takmayıp anladıgı halde gıtmıyor yada ses etmıyorsa sende takma

Canım sen bir yemek yemekten bahsediyorsun benim abim oruç tutuyor ve büyük bi şirkette bilgisiyar mühendisi büyük bi alanda bir sürü masa o şekilde çalışıyorlar işyerinin yemekhanesi var oglen tatilinde istersen disarda baska yerdede yiyebilirsin. Yemek zamani disinda abim anlatiyor tam karsindaki yanimdaki ve caprazimdaki arkadaslar oruc tutmuyor ve sürekli koca bi su şişesini kafalarina dikliyorlar diyor senin ki bunun yaninda hicbirsey imkanin yok çünkü tutmuyorsan yiceksin dikkatte ediyorsun zaten tutanlara Allah sabrini veriyor canlarinin cekicegini sanmıyorum şahsen ben tutuyorum ve hic canim bisey cekmez su'dan baska oda emzirdigim icin heralde cani ve cekiyorsada senin gitme imkanin olmadigi icin o kalkip gitsin yani... :10:

Back
X