- Konu Sahibi mecnunkays
herkese slm. hayırlı ramazanlar. bir kaç günden beri gebe olduğumu hissediyorum;karnımda kasılma,göğüslerde dolgunluk,uykuya meyil,iyi koku alıyorum, iştah sıfır mutfağa geçemiyorum, tek yediğim meyve. aynı şeyleri daha önceki gebeliğim de yaşadım. 12 ay önce bebişimi kaybettim kürtaj oldum. 6 ay korundum ve 6 aydan beri bebek için uğraşıyoruz. neyse dün bişey yemedim ondan önce ki günde, yalnız dün akşam kiraz yedim ve 10 dakka sonra istifra ettim. eşim saat 1 gibi uyudu, ben ise 10 gibi. normalde uykum çok hafif ama uykuya meyilliyim ya bu günlerde, dolayısıyla sahura uyanamadık. şu an gebemiyim bilmiyorum. eşim hemen test yapalım dedi ama negatif çıkar diye korktum.eşim,bebekleri çok sever ve dün akşam gebelik belirtilerini inceledi internetten . neyse ben sabah işe geldim.eşim aradı iyi miyim diye sordu? ve regl olmadığımı öğrenince adam umutlandı. eşimin de benim de düşüncem şu (birşeyi ısrarla isteyene, ALLAH kahırla verir)o yüzden hep hayırlısını diliyoruz. sadece belirtiler olunca eşim daha bi umutlandı. neyse olay şöyle oldu; sabah bi akintı vardı. peçeteyle baktım kan, yıkıldım. zaten hastayım dedim bir bardak su içtim. eşime nasıl söyleyecem diye düşünürken masa başın da ki işim bitti. lavobaya gittim sonuç; regl olmamışım. sadece tahrişten küçük bi yaradan kan çıkmış. şimdi regl olmadığımamı sevineyim, orucu bozduğumamı üzüleyim bilemedim. sizce kaza mı kefaret mi? ve sizce bu belirtiler gebelik mi?şimdiden sağolun.
orucunu regl oldugunu yani tutmaman gerektigini düsünerek bozdugun icin kazasi yeterli olacaktir diye biliyorum, ama sen yine güvenilir kaynaklardan arastir, internetten diyanet olabilir, m.islamoglu hayrettin karaman sitelerinde belki vardir buna benzer sorular soran..
Bu arada yazdigin belirtiler hem hamilelige hem regl belirtisine de benziyor, yaklasti mi tarihin? Test yap gitsin ya niye korkuyosun ? bosver.hem eger hamile oldugun halde kanaman olabilir o zaman benim gibi gec ögrenirsin gebeligini, düsük tehlikesi oldugunda da oluyor kanama..Sen yap bi test bence hemen.Negatifse de saglik olsun,daha sonra olur ins.