Oscar'da "Beyaz" Ağırlığı Tartışması

Cikita Muz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2014
1.962
4.967
133
http://www.haberler.com/oscar-da-beyaz-agirligi-tartismasi-8070548-haberi/

ABD'de açıklanan Oscar adaylarının tamamına yakınının beyazlardan oluşması, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eleştiri oklarını üzerine topladı.



Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin perşembe günü açıkladığı erkek ve kadın oyuncu adaylarının tamamının beyaz olması ve siyahilerin yönetmenliğini yaptığı hiçbir filmin "En İyi Film" kategorisinde finale kalamaması ABD basını ve sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

Sosyal medyada bu konudaki mesajlarda "#OscarsSoWhite" (Oscar çok beyaz) etiketi kullanıldı. Yurttaşlık hakları savunucularından ve Beyaz Saray danışmanlarından siyahi papaz Al Sharpton da geçen günkü açıklamasında, Oscar adaylarının "beyaz" ağırlıklı olmasını eleştirerek Hollywood'u "hilekar"lıkla suçlamıştı. Sharpton, Hollywood'da dengenin sağlanması için doğrudan eylemde bulunulması gerektiğini ifade etmişti.



BEYAZ OLMAYAN TEK ADAY

Oscar ödülleri için bu yıl beyaz olmayan tek aday bulunuyor; Meksikalı yönetmenAlejandro Gonzalez Inarritu, "En İyi Yönetmen" kategorisinde yarışıyor.

GEÇEN YIL DA TARTIŞMA ÇIKMIŞTI

Geçen yıl, Ava DuVernay'ın yönettiği Selma'nın sadece "En İyi Film" dalında Oscar'a aday gösterilmesinin ardından ödül kazanamaması Amerikan kamuoyunda tartışmalara yol açmıştı. Aynı yıl açıklanan en iyi oyunculuk kategorilerindeki 20 adayın tümünün beyaz oluşu da ödüllerde "ırkçı ve cinsiyetçi" yaklaşım bulunduğu eleştirilerine neden olmuştu.

ÖDÜLLERİ VEREN AKADEMİNİN ÜYE YAPISI: YÜZDE 93'Ü BEYAZ

Geçen yılki Oscar adayları için sosyal medya üzerinden yayılan ırkçılık eleştirilerinde, ödülleri veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin üye yapısına dair, yüzde 93'ünün beyaz, yüzde 76'sının erkek ve yüzde 86'sının da 50 yaşın üzerinde olduğu ifade edilmişti.

ABD'de son iki yıldır, polis şiddeti ve ırkçılık eylemleri, "Siyahların Hayatı Önemlidir" hareketinin doğmasına ve protesto gösterilerinin gerçekleştirilmesine neden olurken, ülke genelinde halkın ırkçılığa karşı daha hassas hale gelmesini sağladı.
 
yil olmus 2016, hala irkcilikla ugrasiyoruz!
Adamlar uzaya cikabilirken, hala insanlar acliktan oluyor.
Where is the adalet..
 
Bu ödül törenlerini de hiç sevmem takip etmem.
Hollywood' un ırkçı ve de cinsiyetçi olduğu bilinen şey. Gelir ve başrol dağılımında pek adaletli olduğu söylenemez. Hal böyleyken odullere de bu durumun yansıması normal.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…