Osmanlıca dersine karşı çıkanlar Bizans tohumudur

atalarımızın mezar taşlarını bıraktığı eserleri okuruz.

bir arkadaş yzmış eki sözlükte.dedemin dedesinin dedesinin mezar taşını okumak istiyorum..eski Türkçe çivi yzısı dersid zorunlu olsun diye
herkes kendi atasının eserlerimi okuyabilmek ister sonuçta farklı yorum beklemezdim bu konudan. kendi geçmişinin tercümesinin tercümesi olmaz.

herkes kendi atasının eserlerimi okuyabilmek ister sonuçta farklı yorum beklemezdim bu konudan. kendi geçmişinin tercümesinin tercümesi olmaz.
seçmeli olmalı, hevesi olan öğrenir, hevesi olmayan öğrenmez,dayatıyorlarki halk tartışarak oyalansın..

seçmeli olmalı, hevesi olan öğrenir, hevesi olmayan öğrenmez,dayatıyorlarki halk tartışarak oyalansın..

Aslında şöyle yapsalar çok daha güzel olur, mesela meslek liselerine dil bölümü de getirseler, bu diller çeşitlilik arz etse, işte ne bileyim İngilizce, Osmanlıca vs vs üniversitede dil bölümü okumak isteyen öğrencilere temel eğitim gibi olur, bak bunu sonuna kadar desteklerim, üniversitelerdeki dil bölümlerine hazırlık gibi olur, öğrenci kendi isteğiyle dil bölümünü seçer, o bölüme kaydını yaptırır eğitimini alır.

tabiki Munecim,şu anda bu eğtimi verecek bu işin ehli öğretmen yetersizmiş zaten,tepeden inme olmaz değilmi..anladığım kadarıyla hevesli pek çok arkadaş var..ama hevesi olmayanda bir o kadar çok o nedenle seçmeli olması uygun olur dedim..birilerinin ilgi duyması herkesin aynı şeye ilgi duyabileceği zevk alacağı anlamına gelmez değilmi?

Zaten önce öğretmen yetiştirmeleri lazım, seçmeli ders veya zorunlu ders olacağına, meslek liselerine dil bölümü koysunlar, üniversitelerde dil bölümü var zaten, öğrenci ben dil bölümü okumak istiyorum diye bir karar almışsa gider Osmanlıca bölümünü seçer, temel eğitimini alır ordan da yatay geçişle üniversitede kendi branşını okur ama ısrarla zorunlu olacak deyip tüm okullara bu dersi koyarlarsa olmaz, okumak isteyen var okumak istemeyen var, kaldı ki İSMEK'lerde bile dil eğitimi var ama mesela İSMEK'in her şubesinde Arapça, Osmanlıca veya ne bileyim Japonca bölümleri yoktur, neden çünkü çevre halktan talep yok, sınıf açacak kadar müraacat olmuyor.

Bide öğretmen bulamazlarmis...derslere Bülent ersoy gelirmiş...

Hahaha bi allah dese okul camları yere iner...

Bir teveccüh ettiniz...dese bir anlatsa inanın o sınıf bir hafta da osmanlicayi söker atar...korkudan...

E hani bunlar Osmanlı'ya taparlardı? Osmanlı padişahları da Bizans soyundan hep... Ama bu kadın hakaret olarak kullanmış. Kendiyle çelişik. Ayrıca bizim kültürümüz de Bizans kültürüdür. Dogu daha bir Arap kültürüne yakın ama geri kalan her yer Bizans kültürü.

Ne söyledigini bilmeyenleri ne diye vekil yaparlar ki zaten... Ne kadar cahil, avam, alt tabaka zihin varsa hepsini doldurmuşlar meclise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…