Osmanlıca dersine karşı çıkanlar Bizans tohumudur

Alın işte Buda milletvekili olacak. Hep kışkırtıcı, hep tahrik edici söylemler. Eşşeee altın semer vurmuşlar, Eşşek Yine eşşek yine eşşek. Sen milletvekili olsan nolur olmazsan nolur...

bizans soyundan olunca ''tohumsun ve tu kaka'', osmanlı soyundan olunca ''torunsun ve allah allaaaah.''

Nasıl cahıl zıhnıyetler tarafından temsıl edılıyoruz utanıyorum dogrusu.
Ogrencılerın hıc bır derdı yokmus gıbı ölu bır dılı ogretmek, onlara ekstra bır yuk vermek ne derece dogru.
Secmelı yapın ısteyen kısı ogrensın.
Sırf bellı bır kesımın gozunu boyayıp oylarını alacagız dıye saçmalak yasalar çıkarmayın Allah ıcın ya ...
Kolaysa sen ogren bakalım Osmanlıcayı Bayan Cahıl.

hülya avşar ,yavuz Bingöl vs,onlardan biri sadece okdar..

hem milletvekiline hemde bir bayana yakışmayan sözler , anlamıyorum de anlam veremiyorum de , karşı çıkmalarını hoş bulmuyorum de bizans tohumu da nedir ?

gerçi osmanlıca öğrenmek güzel bir şey değil mi ?
mesela edebiyat ve tarih derslerine katkısı olur mu ?
bu dersleri anlamayı kolaylaştırır mı ? özellikle tarihçi ve edebiyatçıların yorumunu merak ediyorum

canım zaten sosyal bilgiler ve imamhatiplerde zorunlu oldu, bu normal

ama ilk öneri tüm liselerdi, düşünsene fen lisesine giden çocuk neden zorla osmanlıca öğrensin ne alaka?

canım zaten sosyal bilgiler ve imamhatiplerde zorunlu oldu, bu normal

ama ilk öneri tüm liselerdi, düşünsene fen lisesine giden çocuk neden zorla osmanlıca öğrensin ne alaka?
aaa öylemi haberin detayını hiç okumadım
tüm liselerse çok saçma

Verilsin eski bize ait olan tarihi eserleri biz okuyamadık torunlarımız okusun kendi benliğimize ancak tekrar biz sahip çıkarsak ileride gideceğimiz yoluda biliriz eskiden ders alıp gelece iyi hazırlanırız

maksat tartışacak birşeyler çıkarmak,çoluğu çocuğu düşünen yok..
ya aslında güzel olur ki osmanlıca bulmaca çözmeye benzer biraz
ama fenci bir çocuğun osmanlıca görmesi artı bir yükten başka bir şey değil

maksat tartışacak birşeyler çıkarmak,çoluğu çocuğu düşünen yok..
öyle , eğitim sistemimiz bir düzeltemediler
avrupada çocuklar eğlenerek öğreniyor
biz de oku ezberle geç
kaç yıl tarih okuduk tarihi bilmiyoruz , kaç yıl türkçe gördük bilmiyoruz
bu bizim zekamızdan değil eğitim sistemimizden
ezber sınava kadar kalıyor sınavdan sonra uçup gidiyor
bir şeyler değişmeli

böyle geldi böyle gider..öğretmenlerdede kabahat yok..eğtim sistemi hep bozuktu..hep ezbercilik..çocuklara taşıyacağından fazla yük yüklemek..sınavlarımız ölüm kalım meselesi gibi..kpss de aynı şeklide...

Tarihimizi bilmeli ve öğrenmeliyiz ama Osmanlıca ne alaka? Bana nerde lazım olacak merak ediyorum.ozaman hititce de öğrenelim banane!! Daha bunun sumerlileri var, Lidyalılar var..ohoo. .

yok öğretmende de çok şey bitiyor bence
öğretmenlerde yaratıcı olmalı
lise de ki tarih hocamın anlattığı herşey aklımda , sınava kitap yüzü açmadan girerdik çünkü mükemmel ders anlatırdı , herşeyi şifreler akıldı kalıcı şekilde somutlaştırırdı
üniversitede eğitimde okuyan arkadaşlar konularla ilgili filmler , maketler hazırlardı , çok güzeldi mesela bir maketle kaç saatlik ders yer alırdı
öğretmenin de önemli olduğunu düşünüyorum .

şu an tesadüfen halk tv yi açtım..AKP den 85 kişiye torpil diyor..kpss sınavında kazanamamalarına rağmen memuriyete yerleştirilmiş ,bakan ve millet vekili yakınları

idealist binnr kaç öğretmenim oldu benimde..bir okadar saati doldurmaya çalışanda vardı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…