konuyu yanlış yere açmış olabilirim benim derdim osmnalıa dersi ile üniversitede okuyorum çok zorlanıyorum yeni yıl da başlamadan okuyan kişilerden bu konuda yardım istiyorum veya öylesine kursa gidene osmanlıca kursuna giden arkadaşlardan hangi kaynak nasıl bir kitap önerebilirsiniz bana benim bu dersi kavramam ve yüksek tutmam gerekiyor lütfen yardım edin...
Merhaba canım. Bende Tarih mezunuyum.
2004 te mezun oldum. Şuan kitap hatırlamıyorum ama ben de zorlanmıştım.
Ve bir hoca bulup ondan ders almıştım.
Derste okuduklarınızı bol bol tekrarla. üstünden geç.
Kaçıncı sınıftasın?
Canım ben de bolca okudum alıştırma yaptım biz yazmadan da sorumluyduk sürekli kitaba bakarak yazıyordum ilk başlarda özel kurs al çok zorlanıyorsan veya iyi olan arkadasların vardır mutlaka yardım iste çalışın birlikte bolca okuma yapın..
ben de edebiyat okuyorum canım okul da başlamadan tedbirimi almak istiyorum.
2. sınıfa geçtim bu yıl.
önerilerini de dikkate alacağım..
Başarırsın canım merak etme.
Sadece üstüne düşmen gerek.
Bol tekrar ve okuma...
Şuan kitaplarımın yerini bilmiyorum sabah bi bakayım anneme sorayım benim yararlandıgım kitabın adını yazarım sana belki faydası olur..
arkadaslarınla yardımlasarak oku daha cabuk ogrenılır. bız sınavlarda hem yazıp hem cevırırdık. benım tezımde 120 sayfalık cevırıydı. eger Kuran okumayı bılıyorsan zorlanmazsın.
Merak etme halledersin ben de çok kötüydüm osmanlıcada ama biraz üstüne düştüm hırs yaptım aa ile geçtim düşün
işin garip tarafı kuranı kerim okumayı biliyorum ama yine de zorlanıyorum. ben zorlanmam diye umut ediyordum ama zorlandım ya
neden zorlandın ki bu sekılde? yapamam dıye cok kafaya takıyorsn belkı ondandır. bolca ceviri yap kendı kendıne o sekılde ılerlıyorsun zaten. ne gorursen cevır
Canım bende açıköğretimden tde okuyorum bende osmanlı türkçesi için ismekteki kursa gittim hocamız tarih öğretmeniydi çok güzel ders anlatıyordu bizede faruk k. Timurtas hocanın ve Hayati Develinin kitaplarından aldırdı çok iyiydi. Örgünde bunları kullanıyorlar demişti ayrıca bu rika el yazısı için üsküdara filan mezar taşı ve çeşme yazılarını okumak için götürmüştü dersi anlatıyordu sonra bol bol hikaye ve şiir okurduk çok iyi oldu öğrendim ikinci sene kursa gitmedim kendi çalışmamla geçtim şimdi üçüncü sınıfa geçtim.
Birde buraya bak alistirmalar icin kolay gelsin.
OSMANLICA GÜZEL YAZI ALIŞTIRMALARI : Kültürel Yayınlar : Osmanlıca Öğrenme : : Kur'an-ı Kerim Mağazası
Lojistiklerimin içinde canım yarın sabah bakmaya çalışırım nişanlıyım düğüne 1buçuk ay filan var kitaplarımi toplamıştım damaşallah canım çok güzel ya gerçekten bana da nasip olsun inşalalh. kitapların adını tam net hatırlıyor musun peki canım ben de alıp kullanmak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?