osmanlıca....

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
konuyu yanlış yere açmış olabilirim benim derdim osmnalıa dersi ile üniversitede okuyorum çok zorlanıyorum yeni yıl da başlamadan okuyan kişilerden bu konuda yardım istiyorum veya öylesine kursa gidene osmanlıca kursuna giden arkadaşlardan hangi kaynak nasıl bir kitap önerebilirsiniz bana benim bu dersi kavramam ve yüksek tutmam gerekiyor lütfen yardım edin...

Merhaba canım. Bende Tarih mezunuyum.
2004 te mezun oldum. Şuan kitap hatırlamıyorum ama ben de zorlanmıştım.
Ve bir hoca bulup ondan ders almıştım.
Derste okuduklarınızı bol bol tekrarla. üstünden geç.
Kaçıncı sınıftasın?

ben de edebiyat okuyorum canım okul da başlamadan tedbirimi almak istiyorum.
2. sınıfa geçtim bu yıl.
önerilerini de dikkate alacağım..

Canım ben de bolca okudum alıştırma yaptım biz yazmadan da sorumluyduk sürekli kitaba bakarak yazıyordum ilk başlarda özel kurs al çok zorlanıyorsan veya iyi olan arkadasların vardır mutlaka yardım iste çalışın birlikte bolca okuma yapın..

okumanın faydası olur umarım bir tane osmanlıca hikaye kitabı aldım kendime kolaydan başalyım diye hikaye kitabı oldu :)
pratik kazanırım diye umuyorum inşalalh.
ama yine de kolay anlaşılır çalışabileceğim kaynak kitap var mı diye merak ettim

Şuan kitaplarımın yerini bilmiyorum sabah bi bakayım anneme sorayım benim yararlandıgım kitabın adını yazarım sana belki faydası olur..

Şuan kitaplarımın yerini bilmiyorum sabah bi bakayım anneme sorayım benim yararlandıgım kitabın adını yazarım sana belki faydası olur..

canım bakarsan beni de bilgilendirirsen gerçekten çok sevinirim çok ihtiyacım var çünkü ya

arkadaslarınla yardımlasarak oku daha cabuk ogrenılır. bız sınavlarda hem yazıp hem cevırırdık. benım tezımde 120 sayfalık cevırıydı. eger Kuran okumayı bılıyorsan zorlanmazsın.

Merak etme halledersin ben de çok kötüydüm osmanlıcada ama biraz üstüne düştüm hırs yaptım aa ile geçtim düşün

arkadaslarınla yardımlasarak oku daha cabuk ogrenılır. bız sınavlarda hem yazıp hem cevırırdık. benım tezımde 120 sayfalık cevırıydı. eger Kuran okumayı bılıyorsan zorlanmazsın.

işin garip tarafı kuranı kerim okumayı biliyorum ama yine de zorlanıyorum. ben zorlanmam diye umut ediyordum ama zorlandım ya

işin garip tarafı kuranı kerim okumayı biliyorum ama yine de zorlanıyorum. ben zorlanmam diye umut ediyordum ama zorlandım ya

neden zorlandın ki bu sekılde? yapamam dıye cok kafaya takıyorsn belkı ondandır. bolca ceviri yap kendı kendıne o sekılde ılerlıyorsun zaten. ne gorursen cevır

Canım bende açıköğretimden tde okuyorum bende osmanlı türkçesi için ismekteki kursa gittim hocamız tarih öğretmeniydi çok güzel ders anlatıyordu bizede faruk k. Timurtas hocanın ve Hayati Develinin kitaplarından aldırdı çok iyiydi. Örgünde bunları kullanıyorlar demişti ayrıca bu rika el yazısı için üsküdara filan mezar taşı ve çeşme yazılarını okumak için götürmüştü dersi anlatıyordu sonra bol bol hikaye ve şiir okurduk çok iyi oldu öğrendim ikinci sene kursa gitmedim kendi çalışmamla geçtim şimdi üçüncü sınıfa geçtim.

neden zorlandın ki bu sekılde? yapamam dıye cok kafaya takıyorsn belkı ondandır. bolca ceviri yap kendı kendıne o sekılde ılerlıyorsun zaten. ne gorursen cevır

belki de ondan canım bende bilmiyorum ama zorlanıyorum neden böyle oluyor bilmiyorum.
tamam canım çeviri yapacağım.

maşallah canım çok güzel ya gerçekten bana da nasip olsun inşalalh. kitapların adını tam net hatırlıyor musun peki canım ben de alıp kullanmak isterim.

maşallah canım çok güzel ya gerçekten bana da nasip olsun inşalalh. kitapların adını tam net hatırlıyor musun peki canım ben de alıp kullanmak isterim.
Lojistiklerimin içinde canım yarın sabah bakmaya çalışırım nişanlıyım düğüne 1buçuk ay filan var kitaplarımi toplamıştım da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…