- 26 Haziran 2013
- 233
- 432
- 103
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Valla çözüp yazmışsın helal olsunKonunun başındaki limoncu öğretileri köye gitmemek gerektiğini, yaşlı "ebebeyn" torunu görmeden ölürse yapılacak bişeyin olmadığını çünkü vadenin yettiğini, kayınailenin zaten düşünceli insanlar olarak köydeki eve gelin kızımız misafir gelecek diye bir oda eklemeleri gerektiğini, hem köyde bir restoran bile olmadığını canı başka yemek çekse ne yapılacağını ve bunun gibi birçok şeyi salık veriyordu. Tabi bu öğretileri üstümüze ham haliyle atıyor noktasız virgülsüz, biz artık bir zahmet kendimiz çözümleyip analiz edecez. Ben bu kadar edebildim
Anladım. Konu epey ilgimi çektiğinden baya bi okudum, daha önceki konularınız ilgimi çekmemişti ama aslında benzer konularla meşhur bir üyeymişsiniz. Bu söylediğimi eleştiri olarak almayın lütfen muhtemelen siz de kendinizi tanıyorsunuzdur: zor bir insansınız ve bu durum sık sık katlanılmaz boyuta geliyordur. Eşiniz munis bir yapıdadır muhtemelen öyle denk gelir çünkü genelde. Yapmayın lütfen insanların hakkına girmeyin, kendi aileniz bir senedir torun seviyor eşinizin ailesinin de hakkı.Gerçek cidden. İş içinde bebek olunca bilinçaltı sürekli çalışıyor. Nasıl çözüm bulurum, nasıl uyuturum, nasıl yediririm. Bi de kahvaltı programımız var. Dışarı çıkacak gibi üzerimizi giyiyoruz ama balkona çıkıyoruz. Masa üzeri portatif mama sandalyemiz var. Onu balkonda sehpa üzerine koyuyoruz. Dışarıda yermiş gibi. Bi de balkondan aşağıya ekmek atıyoruz. Müsait bir alan. Gelsin martılar, kumrular, kargalar. Onları izlerken kaşık kaşık kahvaltı
Dediklerinizin hiçbiri hiçbir zaman olmazdı hanımefendi. Bütün dünya nüfusunu eve tıkarsanız çok geçmez açlıktan ölürsünüz, dediğiniz gibi tedbir dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil. Üç gün fazladan evde kalanlar hemen insanları sorumsuzlukla suçlama kisvesi altında saplantılarını rasyonalize etmeye çalışıyorlar. Bir senedir ne düğüne ne tatile ne cenazeye gittim ama covid geçirdim, geçireceğimi biliyordum çünkü dünyada küçük bir azınlık dışında kimsenin tuzu kuru değil sokağa çıkmak zorunda insanlar. Sizin yaptığınız dikkat etmek falan değil, o nedenle fikir beyan etmeyiniz lütfen, dışarı çıkmak zorunda kalan insanlara ayıp oluyor.Sadece bana yapmıyor. Anneme de yapıyor. Koronadan sakınmak okb değilki.Herkes dikkat ediyor olsaydı şu anda batmak üzere olan esnaf para kazanıyordu.hatta herkes dikkat etseydi terapi ler online değil yüzyüze olurdu.
Yalnız siz çok sakınmamışsınız kiSadece bana yapmıyor. Anneme de yapıyor. Koronadan sakınmak okb değilki.Herkes dikkat ediyor olsaydı şu anda batmak üzere olan esnaf para kazanıyordu.hatta herkes dikkat etseydi terapi ler online değil yüzyüze olurdu.
2 yildir gormedim ailemi, bu yaz icin plan yapip yapip bozuyorum,
cocuklarim 4 ve 7 yasindalar.
daha kucuk olsaydilar plan bile yapmazdim.
simdi kararsizim. Ucaga binmem gerekiyor veyahut da 24 saatlik arac yolculugu, ikisi de gozumde buyuyor.
bir de tabi gittigin yerde karantinada kalma zorunlulugun da eklenince cok kararsiz kaliyorum suan.
ben korona ile yasamaya alisacagiz ve normallestirecegiz diyen biriyimdir normalde,
ancak 1 yas alti bebek bence normallesmesin, o evinde izole yasasin.
dedigim gibi konu sahibi bence de tutarsiz,
ama ben yine de al cocugunu git onerisini veremiyorum.
Dediklerinizin hiçbiri hiçbir zaman olmazdı hanımefendi. Bütün dünya nüfusunu eve tıkarsanız çok geçmez açlıktan ölürsünüz, dediğiniz gibi tedbir dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil. Üç gün fazladan evde kalanlar hemen insanları sorumsuzlukla suçlama kisvesi altında saplantılarını rasyonalize etmeye çalışıyorlar. Bir senedir ne düğüne ne tatile ne cenazeye gittim ama covid geçirdim, geçireceğimi biliyordum çünkü dünyada küçük bir azınlık dışında kimsenin tuzu kuru değil sokağa çıkmak zorunda insanlar. Sizin yaptığınız dikkat etmek falan değil, o nedenle fikir beyan etmeyiniz lütfen, dışarı çıkmak zorunda kalan insanlara ayıp oluyor.
Benzer durumdayim ben de 1 seneyi gecti en son Turkiye'ye gelmemin uzerinde. Bizde cocuk yok ama 4 patili cocugumuz var sayilirsa :)
Asi olma sansiniz var mi bulundugunuz ulkede?
Ben ikinci doz asimi oluyorum bu hafta. Yaza zaten uluslararasi tasinma durumumuz var artik dayanamayip ailemi gormeye gidecegim sanirim. Asi oldugum icin biraz daha rahat olacagim ama yine de endiselerim var.
Konunun başındaki limoncu öğretileri köye gitmemek gerektiğini, yaşlı "ebebeyn" torunu görmeden ölürse yapılacak bişeyin olmadığını çünkü vadenin yettiğini, kayınailenin zaten düşünceli insanlar olarak köydeki eve gelin kızımız misafir gelecek diye bir oda eklemeleri gerektiğini, hem köyde bir restoran bile olmadığını canı başka yemek çekse ne yapılacağını ve bunun gibi birçok şeyi salık veriyordu. Tabi bu öğretileri üstümüze ham haliyle atıyor noktasız virgülsüz, biz artık bir zahmet kendimiz çözümleyip analiz edecez. Ben bu kadar edebildim
asida bu sene sira gelmesi mumkun degil, iyi ihtimalle yil sonuna dogru.
cocuklar soyle etkiliyor kararimi,
1- ucakta vs kurallara uymakta zorlanabilirler, yasadigimiz ulkede onlarin yas grubunda maske zorunlu degil, bu sebeple uzun sure maske takmak istemeyeceklerdir.
2- baska bir insanin evinde -anane dede evi bile olsa- cocuklarla karantinada kalmak gozumu korkutuyor. bizim evimiz cocuklara gore dosenmis bir ev, tehlikeli degil, cocuklar ziplayip hopluyorlar, baskasinin evi boyle olamaz, bir de sokaga cikma yasagi olursa hic canlandiramiyorum nasil gecer zaman.
R Rosalind Franklin ekleme yaptim:
o degil de ben de konu mu acsam, anketli.
yazin gurbetci aileler turkiyeye gitsin mi gitmesin,
gidecekse ucakla mi gitsin aracla mi,
giderse kayinvalidede mi kalsin otelde mi
cocuklular patililer direk evde ptt tatili mi yapsin sadece, yoksa onlarin da hakki midir korona-free hayat
Guzel olur ben varim. :))
Benim transpasifik ucus yapmam gerekecegi icin kara yolu kullanamiyorum sadece. Avrupa kitasinda bir ulkeye donmeyi basarabilirsek o konuda da bir fikrim olacak. Biz yakinlasmaya calistikca benim sirketim beni ABD'ye gondermeye calisiyor bu defa da transatlantik ucus yapma durumunda kalma ihtimalimiz var... Ben hic gidemeyecekler grubuna dahil olabilirim :)
limoncu enstitüsüemege saygi
Yola çıktık. 50. Kilometrede ağızdan burundan fışkırarak kustu. Ne üst baş ne arka koltuk ne oto koltuğu kaldı. Korktu. Çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Mecbur geri döndük. Cinnet aşamasındayım.
Yedek kıyafetle iş kurtulmadı. Oto koltuğu, arka koltuk ıslandı. İlk defa burnundan bile kustu.Bu kadar detay düşünen birisiniz ama yedek kıyafetlerle hallledilecek bir durum. Gerçekten gitmek isteyen ne yapar eder devam ederdi yola niyetiniz zaten baştan belliydi :) ama merak ettim evde kalmak için mi eşya hazırladınız otelde mi
Ne kadar kustu mesela, 11 aylık bebek 2-3 kilo kustu herhalde. Islak mendille silinemediğine göre.Yedek kıyafetle iş kurtulmadı. Oto koltuğu, arka koltuk ıslandı. İlk defa burnundan bile kustu.
Yarım litreye yakın kustu. Gece yemişti 240 lık, sabah yemişti yola çıkmadan 240 lık. İkisini birlikte çıkardı. Üzerinde tulum ve kalın yelek vardı. Onlara rağmen atleti sırılsıklamdı.İlk defa korktum. Hatta boğuluyor gibi oldu, boğazına geri kaçtı. Burnundan fışkırdı. 10,5 aydır ilk defa böyle bir şey oldu. Vardır hayır dedik.Ne kadar kustu mesela, 11 aylık bebek 2-3 kilo kustu herhalde. Islak mendille silinemediğine göre.
Eşim şimdiden başladı bile.bir kısmet olmayacak diye söylenmeyeYaz tatili için yeni gidip gitmeme konusunu bekleyelim o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?