Otel mi ev mi

Bütün yorumları okudum bazı cevaplara çok güldüm elleriniz dert görmesin. Eşimin ailesini hiç sevmem önce bunu belirteyim. Ama bu konu konu sahibinin eşinin tarafından bakınca nerden tutsam elimde kalıyor.
1) Kendi ailenizin 10 aydır sizinle yaşaması zaten baştan falso. Kaynananız gelip kalmak istese 10 ay değil 10 gün dayanamazdınız dürüst olalım birbirimize
2) Eş ailesine çok yazık yaşlı başlı insanlar torun sevmek isterler. Her şeye bahane var çok şükür. Kimse evinden çıkmıyorsa neyden korkuyorsunuz kimi neden koruyacaksınız orası da muamma. Benim gelinim 1 yaşına kadar görmediğim torunumu maskeyle oturarak gösterse oracıkta kalp krizi geçiririm heralde sinir ve üzüntüden
3) Eşim ailemi memlekete götüremez çünkü evde yalnız kalmaktan korkuyorum demeniz..inanın buna ne desem bilemedim. 16 yıllık evli olduğunuza göre minimum 40 yaşında bir kadınsınız. İnsan korkuyorum demeye utanır valla bu bir bahane bile değil
4) Yola çıktıktan sonra çocuk kustu deyip geri dönmeniz. Yav bebek bu kusar da s.çar da. Bu ne saçmalık.
5) Virüs yüzünden ölmezseniz anksiyete ve sosyal fobi yüzünden hastanelik olacaksınız. Gidin virüs kapın daha iyi böyle yaşamaktansa.
6) Allah eşinize kolaylık versin

Valla çözüp yazmışsın helal olsun Limoncunun her zamanki hali

Anladım. Konu epey ilgimi çektiğinden baya bi okudum, daha önceki konularınız ilgimi çekmemişti ama aslında benzer konularla meşhur bir üyeymişsiniz. Bu söylediğimi eleştiri olarak almayın lütfen muhtemelen siz de kendinizi tanıyorsunuzdur: zor bir insansınız ve bu durum sık sık katlanılmaz boyuta geliyordur. Eşiniz munis bir yapıdadır muhtemelen öyle denk gelir çünkü genelde. Yapmayın lütfen insanların hakkına girmeyin, kendi aileniz bir senedir torun seviyor eşinizin ailesinin de hakkı.

Sadece bana yapmıyor. Anneme de yapıyor. Koronadan sakınmak okb değilki.Herkes dikkat ediyor olsaydı şu anda batmak üzere olan esnaf para kazanıyordu.hatta herkes dikkat etseydi terapi ler online değil yüzyüze olurdu.
Dediklerinizin hiçbiri hiçbir zaman olmazdı hanımefendi. Bütün dünya nüfusunu eve tıkarsanız çok geçmez açlıktan ölürsünüz, dediğiniz gibi tedbir dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil. Üç gün fazladan evde kalanlar hemen insanları sorumsuzlukla suçlama kisvesi altında saplantılarını rasyonalize etmeye çalışıyorlar. Bir senedir ne düğüne ne tatile ne cenazeye gittim ama covid geçirdim, geçireceğimi biliyordum çünkü dünyada küçük bir azınlık dışında kimsenin tuzu kuru değil sokağa çıkmak zorunda insanlar. Sizin yaptığınız dikkat etmek falan değil, o nedenle fikir beyan etmeyiniz lütfen, dışarı çıkmak zorunda kalan insanlara ayıp oluyor.

Sadece bana yapmıyor. Anneme de yapıyor. Koronadan sakınmak okb değilki.Herkes dikkat ediyor olsaydı şu anda batmak üzere olan esnaf para kazanıyordu.hatta herkes dikkat etseydi terapi ler online değil yüzyüze olurdu.
Yalnız siz çok sakınmamışsınız ki

Benzer durumdayim ben de 1 seneyi gecti en son Turkiye'ye gelmemin uzerinde. Bizde cocuk yok ama 4 patili cocugumuz var sayilirsa :)
Asi olma sansiniz var mi bulundugunuz ulkede?

Ben ikinci doz asimi oluyorum bu hafta. Yaza zaten uluslararasi tasinma durumumuz var artik dayanamayip ailemi gormeye gidecegim sanirim. Asi oldugum icin biraz daha rahat olacagim ama yine de endiselerim var.

Benim bulundugum ulkede 2 ay tam karantinada kaldik (sadece markete, hastaneye, eczaneye ve yuruyuse cikma iznimiz vardi). Onda bile ilk ay zorunlu is gucunun %20si, ikinci ay %15'i aktif calismaya devam etti. Diger turlu imkansizdi hayatin devam etmesi. Tam karantina isteyenler ekonomik sebeplerle asla mumkun olmayacagini goz onune almiyorlar bir turlu.

asida bu sene sira gelmesi mumkun degil, iyi ihtimalle yil sonuna dogru.

cocuklar soyle etkiliyor kararimi,
1- ucakta vs kurallara uymakta zorlanabilirler, yasadigimiz ulkede onlarin yas grubunda maske zorunlu degil, bu sebeple uzun sure maske takmak istemeyeceklerdir.
2- baska bir insanin evinde -anane dede evi bile olsa- cocuklarla karantinada kalmak gozumu korkutuyor. bizim evimiz cocuklara gore dosenmis bir ev, tehlikeli degil, cocuklar ziplayip hopluyorlar, baskasinin evi boyle olamaz, bir de sokaga cikma yasagi olursa hic canlandiramiyorum nasil gecer zaman.

R Rosalind Franklin ekleme yaptim:
o degil de ben de konu mu acsam, anketli.
yazin gurbetci aileler turkiyeye gitsin mi gitmesin,
gidecekse ucakla mi gitsin aracla mi,
giderse kayinvalidede mi kalsin otelde mi
cocuklular patililer direk evde ptt tatili mi yapsin sadece, yoksa onlarin da hakki midir korona-free hayat

Son düzenleme:

emege saygi

Allah aşkına bu ne saçma düşünce kusura bakmayın da. Otelde bisey olmaz ben hostesim korona olmadım 1 yıldır heryeregidip geliyorum. Otele vercek paranızı teste verin gorsun zavallılar bebeği

Guzel olur ben varim. :))
Benim transpasifik ucus yapmam gerekecegi icin kara yolu kullanamiyorum sadece. Avrupa kitasinda bir ulkeye donmeyi basarabilirsek o konuda da bir fikrim olacak. Biz yakinlasmaya calistikca benim sirketim beni ABD'ye gondermeye calisiyor bu defa da transatlantik ucus yapma durumunda kalma ihtimalimiz var... Ben hic gidemeyecekler grubuna dahil olabilirim :)

resimlerine bakicaz gene gibi gorunuyor

Bu kadar detay düşünen birisiniz ama yedek kıyafetlerle hallledilecek bir durum. Gerçekten gitmek isteyen ne yapar eder devam ederdi yola niyetiniz zaten baştan belliydi :) ama merak ettim evde kalmak için mi eşya hazırladınız otelde mi

Yedek kıyafetle iş kurtulmadı. Oto koltuğu, arka koltuk ıslandı. İlk defa burnundan bile kustu.

Ne kadar kustu mesela, 11 aylık bebek 2-3 kilo kustu herhalde. Islak mendille silinemediğine göre.
Yarım litreye yakın kustu. Gece yemişti 240 lık, sabah yemişti yola çıkmadan 240 lık. İkisini birlikte çıkardı. Üzerinde tulum ve kalın yelek vardı. Onlara rağmen atleti sırılsıklamdı.İlk defa korktum. Hatta boğuluyor gibi oldu, boğazına geri kaçtı. Burnundan fışkırdı. 10,5 aydır ilk defa böyle bir şey oldu. Vardır hayır dedik.

O kdr tok karna cocugun midesi kalkmistir
Yazik gunah o insanlar torunlarini gormeden gocup giderse omur boyu vicdan azabi cekersiniz
Cocugu sonsuza kdr evden cikarmayacakmisiniz?
Arabaya binmeyede alismali biraz uykusuz da kalabilir mideside bulanabilir onemli olan sizin makul seviyelerde tutmaniz cozum sunmaniz
Bu cocuk gercek dunyayla nasil tanisacak cok buyuk problemler sizi bekliyor
6 aylik bebekle kuzeyden egeye indik her ihtiyaci oldugunda durduk kuslari anlattik kuzulari sevdirdik taze kayisi yedirdik uyku saatlerini ayarlamistik ama uyumadi kesfetmem guzel geldi bir sonraki gun biraz daha gec uyandi oldu bitti
Ve o donemde hic kimse hasta olmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…