Otel mi ev mi

İşin acı tarafı annem ve babam bizdeler. Salgın öncesi gelmişlerdi. Salgın olunca gitmediler memleketimize. Onlar bebeğin her dakika yanına, en güzel zamanlarında varlar, eşim de böyle gariban kalıyor.

h
hayretle okudum. bir insan bu dusunce bicimine sahip olmak icin neler yasamis olabilir? kendi anasina babasina da mi acimayacak o yasta olsalar diye dusundum.
herseyin bi acıklaması vardır ana baba olunca ana baba olunmuyo belki cok sey degil yasadıklarım ama eger ben elimi uzattıgımda ailem elini uzatmıyosa tabiki tavrıı görür yok öyle aaa ama annem bu benim babam bu benim diyemem ben ayrıca konu icinde kız bu zamana kadar gitmemis virüs mutasyonlu gidicegi yer bakırköyde bi mahalle degilki karadeniz de tepede bi dag köyü diyo zaten yazmıs ne yemekleri uyuyo nede yatıcak oda var demis ben bu sekılde kaynanama gitmem bırak cocugu virusu yani gercekciyim ayrıca dizideki 75 yasındaki insanlar gibi dünya valla kadınlar susmus yemis dayagı anası babası bakmamıs eminin bu geline ne diyodur baksana gelini gelicek oglum gelince rahat etsin diye bi oda ekleyememis yani köy evi nedir sonucta yada diger odaya bi soba alıver yanii

h

herseyin bi acıklaması vardır ana baba olunca ana baba olunmuyo belki cok sey degil yasadıklarım ama eger ben elimi uzattıgımda ailem elini uzatmıyosa tabiki tavrıı görür yok öyle aaa ama annem bu benim babam bu benim diyemem ben ayrıca konu icinde kız bu zamana kadar gitmemis virüs mutasyonlu gidicegi yer bakırköyde bi mahalle degilki karadeniz de tepede bi dag köyü diyo zaten yazmıs ne yemekleri uyuyo nede yatıcak oda var demis ben bu sekılde kaynanama gitmem bırak cocugu virusu yani gercekciyim ayrıca dizideki 75 yasındaki insanlar gibi dünya valla kadınlar susmus yemis dayagı anası babası bakmamıs eminin bu geline ne diyodur baksana gelini gelicek oglum gelince rahat etsin diye bi oda ekleyememis yani köy evi nedir sonucta yada diger odaya bi soba alıver yanii

Gelini gelcek diye bi oda mı ekleyememiş?
Ancak bu kadar saçmalanırdı cidden. Bakkaldan 2 kilo un mu alıyolar? Ne kadar rahat yazmışsınız bir de, bakalım adamların durumu var mı? Ayrıca kadının dayak yediğini nerden biliyosunuz?
Ayy resmen hayal aleminde yaşıyosunuz!!! Bana hiç ama hiç normal gelmediniz, olmayan şeyleri kafanızda uydurup bir de buna kendinizi inandırıp yazıyosunuz. :olamaz:

h

Ben sizinle aynı fikirde değilim. Tam tersi düşünüyorum. Evleri buz gibi. Duvarlar soğuktan buz tutuyor. 4 tane çocuğu var. Bir tek eşim okumuş. Bizim altımızda araba, musluktan sıcak su akıyor. Evimiz kaloriferli. Eşimin yerinde olmak istemezdim. Neticede anne babasının tercih ettiği hayat ama yğne de keşke çok paramız olsada evlerini yeniden yapsak, hayatlarını kolaylaştırsak.

Ancak bu kadar saçmalanırdı cidden. Bakkaldan 2 kilo un mu alıyolar? Ne kadar rahat yazmışsınız bir de, bakalım adamların durumu var mı? Ayrıca kadının dayak yediğini nerden biliyosunuz?
Ayy resmen hayal aleminde yaşıyosunuz!!! Bana hiç ama hiç normal gelmediniz, olmayan şeyleri kafanızda uydurup bir de buna kendinizi inandırıp yazıyosunuz. :olamaz:
Ay benim Kayinvalşdem gürcü. Gürcüler ana eekil. Kayınpederim dayak yemediğine dua etsin

Baktım haritadan, 7 saat sürüyor sanırım. O kadar süre tuvalet molası vermeden gidemezsiniz. Mecburen durulacak.

Bu işi temmuz ayına erteleyemeyeceksiniz gibi duruyor. En iyisi bütün önlemlerinizi alıp gitmek. 2 gece kalıp dönersiniz.

Ay benim Kayinvalşdem gürcü. Gürcüler ana eekil. Kayınpederim dayak yemediğine dua etsin

Benim de babaannem gürcü. Mahallesi gürcü kaynar, hiç birinde de kocalarından dayak yiyecek tip yok.
Anladığım kadarıyla bu “hanımefendi” bunlar köylüler dağda yaşıyolar, kayınvaliden susup oturan tiplerden falan sandı. Kendince aşağılıyo insanları üstelik hiç bir şey bilmedem etmeden.

h

Karadenizin dağ evi Bakırköydeki mahalleden daha güvenilirdir kendi özel aracıyla gittikten sonra emin olun.

Daha fazla hayret edemem sanıyorum ama edebiliyorum yazdıklarınız okudukça. İlginç..

genel olarak eski kafalardan bahsettim yaa toplumda cogu anne aman sus kızım kafasında 75 yasındaki kadın ne olucak nasıl modern olucak ki gelin kız rahat etsin yaa

valla durumu yoksa o zaman gelin degil zaten esi dicek karıcım sen rahat edemezsin burda diye size göre cok normal heralde aynı odada kaynata kaynana yatmak fakir bile olsa insan 1 kömür sobası fazladan alırım ki gelinim gelmek isterse rahat etsin diye kı kız yazmıs 15 tane buyukbas hayvanı var diye 12 binden asagı hayvan yok sen hesapla yani gelinini rahat ettiremeyen kimse gitmez bunu burda bilin yani

Benim de babaannem gürcü. Mahallesi gürcü kaynar, hiç birinde de kocalarından dayak yiyecek tip yok.
Anladığım kadarıyla bu “hanımefendi” bunlar köylüler dağda yaşıyolar, kayınvaliden susup oturan tiplerden falan sandı. Kendince aşağılıyo insanları üstelik hiç bir şey bilmedem etmeden.
Olabilir. Bir gün kayınpederim şapkasını sobanın önüne koydu. Islanmış kurusun diye. Kayınvalidem de ekmek pişirecek. Adam ne bilsin. Ekmeği sobanın fırınına atmadan şapkayı sobaya attı. Ben şok. Annem yapsa babam kıyamet koparır.

genel olarak eski kafalardan bahsettim yaa toplumda cogu anne aman sus kızım kafasında 75 yasındaki kadın ne olucak nasıl modern olucak ki gelin kız rahat etsin yaa

valla durumu yoksa o zaman gelin degil zaten esi dicek karıcım sen rahat edemezsin burda diye size göre cok normal heralde aynı odada kaynata kaynana yatmak fakir bile olsa insan 1 kömür sobası fazladan alırım ki gelinim gelmek isterse rahat etsin diye kı kız yazmıs 15 tane buyukbas hayvanı var diye 12 binden asagı hayvan yok sen hesapla yani gelinini rahat ettiremeyen kimse gitmez bunu burda bilin yani
Hayvanlar konusu sıkıntı. İrili ufaklı 15 hayvan var. Yani hepsini satsalar 50 bin eder. Ama kayınvalidem bu konuda takıntılı. Kesinlikle bir tane bile satmıyor. Taa eşimin dedesinden kalma bir inatlaşma söz konusu. O zaman hayvanlar var diye şehre gitmelerine izin vermemiş. Şimdi de annesi o zaman siz inat ettiniz şimdi ben ediyorum diyor. Kırmızı çizgisi.

İyi ki göz ardı edebiliyoruz, sinirlerim bozuldu. Teşekkürler KK

Hayvanlar konusu sıkıntı. İrili ufaklı 15 hayvan var. Yani hepsini satsalar 50 bin eder. Ama kayınvalidem bu konuda takıntılı. Kesinlikle bir tane bile satmıyor. Taa eşimin dedesinden kalma bir inatlaşma söz konusu. O zaman hayvanlar var diye şehre gitmelerine izin vermemiş. Şimdi de annesi o zaman siz inat ettiniz şimdi ben ediyorum diyor. Kırmızı çizgisi.
bilmiyorum ben rahat edeme yani durumu olmada bile bi fazladan soba alınır diye dedim ki sizinkierin durumu kötüde degil yani köy hayatını biliyoruz yaa kücükken bizde götürürdük tamam dogu karadeniz degil ama genede köy ortamı bana göre degil koku cok sinek var insanlar dedikoducu oooo ne giymis kac altın takmıs kocası kac para maas almıs o yuzden köyden ve köy hayatından nefret ediyorum ailemde aynı kafasızlık var babam gitti 100 bin ytl lik traktör aldı dedim al al onları cruıs gemilerinde yemezsem tarlalar arsalar sevmedigin seyler bunlar

o yuzden istanbul izmir ankara buyuk sehirde yasayan biri 1 gunluk bile gitse rahat edemez ufak yerler restorant sınırlı ben kaynanam bile gitsem iş yapmam tatilemi gidicem millete yemek mi hazırlıcam bak senin cocuk ta var bide

herseyi bosver orda rahat edebilicen mi cocuk la hava soguk

Bebeğim neredeyse 1 yaşında oldu. Salgın sebebiyle eşimin ailesi henüz göremedi. 75 yaşındalar. Şu anda gidemezsek temmuza kalacak. Eşim de çok tedirgin ve mutsuz. Ya görmeden ölürlerse diyor. Bu hafta gitmeye karar verdik ama evde kalmak daha riskli geldi. İlçe merkezinde otel var. Otel boşmuş. Zaten Doğu Karadenizin ilçesi. Otelde kalıp birk gün, gündüz maskeli bir şekilde bebeği göstermek mantıklı mı? Otelin risk durumu ne derecedir. Yayla turizm yapıldığı bir yer, şimdi ilçede bike kimse yok
kardeşim ciğerinden ameliyat oldu. geçenlerde ağrım var dedi hastaneye götürdük pandemi hastanesi idi. hemde o ara test de yaptılar. boştu üstelik hastane

valla durumu yoksa o zaman gelin degil zaten esi dicek karıcım sen rahat edemezsin burda diye size göre cok normal heralde aynı odada kaynata kaynana yatmak fakir bile olsa insan 1 kömür sobası fazladan alırım ki gelinim gelmek isterse rahat etsin diye kı kız yazmıs 15 tane buyukbas hayvanı var diye 12 binden asagı hayvan yok sen hesapla yani gelinini rahat ettiremeyen kimse gitmez bunu burda bilin yan

“fakir bile olsa insan 1 kömür sobası fazladan alırım ki gelinim gelmek isterse rahat etsin”

Fakir insanlar bırakın bir kömür sobası fazladan almayı, evde ki bi tane sobaya yakacak kömür bulamıyolar.

Zihniyetiniz ortada, daha ne denir ki size. Asla anlamanızı beklemiyorum ki anlayamazsınız da zaten bu kafayla!

Aileniz sizde kalıp torununu görebiliyorsa, esinizin anne ve babasıda görmeli haksızlık etmişsiniz gibi geldi. Evet minicik bebekle gidilmez hatta su dönemde kimseyle görüşülmemeli. Ama siz anne ve babanızı eve alıyorsanız esinizin ailesininde görmek hakkı.
Otelde kalmaktan çekiniyorsunuz, ailesinin evi cok kötü soğuk diyorsunuz. Esinizede boyle soylerseniz tartışma çıkar.
Keske coronadan dolayı ailenizi eve hic almasaydınız o zaman eş ailesinin yanina gitmek zorunda kalmazdınız.

Back
X