Otizim kabusum oldu!

3 aylik cocuga dayamissiniz tvyi simdi de gelmis millete cemkiriyorsunuz.
Benim de cocugum var, bende calisiyorum. Ilk 2.5 yil tv nin t sini gormedi. Pandemi olmasa bi 6 ay daha görmezdi. 6 yasinda simdi hala tv si sinirli.
Yani yumurtayi duvara vurmussunuz kirildi diye agliyorsunuz.

3 Aylik cocuga ekran verilmemesi gerektigini yoldan gecen birine sor bilir. Bir de 3 yasina kadar maruz kalmis. Yani bunu buraya sorarken bir de otizm kabusum oldu diye baslik acmak ne kadar sizi hakli yapiyor bir dusunun !

Benim de kızım 3 aylık bazen televizyon izlerken farkında olmadan baktığını görüyorum hemen televizyonu kapatıyorum onda bile kendimi sorumlu hissediyorum.

3aylık çocuğa hangi kafa ile ekran izletiniz acaba. Ben bu konuda katı değilim benim kızımda 20aylıktan beri sınırlı süre zarfında izlemeye başladı. Benimde ilk çocuğumdu ben nasıl düşündüm ekranın ona zarar vereceğini acaba ?
Sizin gibi insanlara çok kızıyorum kolayınıza nasıl geliyorsa kendi keyfiniz için daha 3aylık olan çocuğu ekran karşısına oturtmuşsunuz şimdide ağlıyorsunuz. Yazık günah o çocuğa keşke herkes anne baba olmasa.
Bir anneyi bu şekilde linçliyemezsiniz. Eminimki sizinde eleştirelecek bir çok hareketiniz tavrınız vardır. Kimse dört dörtlük değil. Konuşma tavrınız ve üslubunuzdan anlaşıldığı üzere eleştirilerin çoğunun size olması gerekiyor. Haddinizi bilin!

Eleştirilmek için söylemiyorum iyi anne kötü anne gibi bi düşüncem yok isteyen istediği gibi büyütür ama 3 aylık bebeğin daha gözleri bile dünyayı çok net göremiyorken neden ekran verdiğinizi çok merak ettim
Tahmin ediyorum, bence kolik bebek. Bende de var bi kolik, 10.5 aylık oldu ekran için çok direniyorum gerçekten ve çok zorluyor ama bazı insanlar direnemeyebiliyor 🤷🏻‍♀️

Oğlum 3 yaşına yaklaştı şu son 1 aydır ismine bakıyor, ondan önce herkes neden bakmıyor diye soruyordu, bizi duymuyormus gibiydi sadece aaaa burada ne varmış denilince bakıyordu, kafasına göre yolda gidiyor dur desen durmuyordu, şimdi bekle diyorum dur diyorum anlıyor, seslenince geliyor, konuşma olarak evet geride, ikili kelimeliyi tek tük kullanıyor, çoğunlukla tek kelime kullanıyor ama şu son 1 ayda bayağı fark etti eskiye göre şükrediyorum, ama biz yalnizdik, 1.5 aydır köydeyim burada kalabalık var insanlar sürekli ona seslendiği için ne bileyim konuşma çok olduğu için herhalde birsyler değişti, bende otizm mi acaba diye düşünmüştüm ama uyaran eksikliği olduğunu burada anladım, 3 yaşına geldiğinde çok daha iyi olacağına inanıyorum.

Back
X