- 23 Mayıs 2014
- 658
- 518
- 123
- Konu Sahibi goldstar535
-
otizmli diye bir çocuğu dışlıyorsunuz yaniMerhababarkadaslar
Bir komsum var her gun biraradayiz benim 3 yasinda oglum komşumun 3.5 yasinda bir kizi var dogduklarinsan beri bir aradayiz komsumun kizi herzaman cok huysuz surekli bagiran benim oglum da cok sakindir benim oglum cok guzel konusabiliyo ama onun kizi konusamiyo doktora gittiler cocuga otizim tanisi konmus cok uzuldum ama ben anormal birseyler oldugunu tahmin ediyordum otizimin en dusuk seviyesi tedavi edilebilir boyuttaymis ben zaten yaklasik 3 aydan beri gorusmeyi azatmistim simdi kizin akranlariyla birarada olmasi lazimmis diye neredeyse hergun bende ama şöyle bi durum var benim oğlum çok değişti o uysal cocuk gitti herşeye ağlayan bağıran ve en önemlisi kızın konuşmasını taklit ediyo herseyi anlatabilen cocugun suan konustuklarini anlayamiyorum arkadaşımı çok seviyorum ve böyle bir durumda olmasına çok üzülüyorum ama herkez önce evladını düşünmek zorunda napcagimi nasıl davranacağımı bilmiyorum bize geldiklerinde bagirmalarina ve çığlıklarını kaldıramıyorum
otizmli diye bir çocuğu dışlıyorsunuz yani
neden sizin çocuğunuzu etkiliyor diye
Allah aşkına günde kaç saatini birlikte geçiriyor ki çocuğunuz bu kadar örnek alabilsin o kızı
aaa evet etkileniyordur hepsi birbirinden birşey öğreniyor ama ya sizinle geçirdiği vakitlerde sizin iletişimiz nasıl peki o hiç mi etkilemiyor sanıyorsunuz
yazık ya çok üzüldüm böyle bi düşünceye sahip olmanıza sizin de evladınız var ve kimin başına ne geleceğini kimse bilemez
yakın arkadaş diyorsunuz bi de benim yakın arkadaşım böyle bi şeyle karşılaşsa aksine daha sık görüşüp kafasını dağılmasını sağlardım elimden başka birşey gelmiyorsa da siz bi de uzaklaşmanın yollarını arıyorsunuz
aynen öyle çok haklısınızKi bence hırçınlığı bu çocuk yüzünden değil.
Etkilenseydi önceden de etkilenirdi, birden tanı konunca 3 yaşındaki çocuk "vauv arkadaşım otistik hadi biraz çıngar çıkartayım" demez.
Kim bilir ne sebepten bu hırçınlığı.
Guzel ulkemin cahil insanlari , egitimsizler boylelerinin yuzune vurcan ne kadar cahil , egitimsiz ve eksik zekali olduklarini .ahahahahahahahah annem kardeşimle parka gidince sohbet esnasında bir kadına çocuğum otizmli diyince kadın 2 çocuğunu kucaklayıp koşarak kaçmış
canım annem günlerce ağlamıştı
siz sadece öyle görmek istediğiniz için öyle olduğunu düşünüyorsunuz ,allah sınamasın yüreklerinize biraz vicdan versin
bir değil iki değil üç değil kiGuzel ulkemin cahil insanlari , egitimsizler boylelerinin yuzune vurcan ne kadar cahil , egitimsiz ve eksik zekali olduklarini .
Eleştiren çok olmuş ama ben sizi anlıyorum. Sunu diyeyim rehbltsyn merkeznde bireysel ve grup dersler vardir. Bir cok anne 3 4 kişilik ders olan grup eğitimini aldırmak istemez neden çocuğu ağır olan otizm spektrm bozklgu yasayan çocuklardan istenmedk davranış öğrenmesin diye. Yani o annelerde bile bu durum.varken sizin elestirilmenz yersiz olmuş.Merhababarkadaslar
Bir komsum var her gun biraradayiz benim 3 yasinda oglum komşumun 3.5 yasinda bir kizi var dogduklarinsan beri bir aradayiz komsumun kizi herzaman cok huysuz surekli bagiran benim oglum da cok sakindir benim oglum cok guzel konusabiliyo ama onun kizi konusamiyo doktora gittiler cocuga otizim tanisi konmus cok uzuldum ama ben anormal birseyler oldugunu tahmin ediyordum otizimin en dusuk seviyesi tedavi edilebilir boyuttaymis ben zaten yaklasik 3 aydan beri gorusmeyi azatmistim simdi kizin akranlariyla birarada olmasi lazimmis diye neredeyse hergun bende ama şöyle bi durum var benim oğlum çok değişti o uysal cocuk gitti herşeye ağlayan bağıran ve en önemlisi kızın konuşmasını taklit ediyo herseyi anlatabilen cocugun suan konustuklarini anlayamiyorum arkadaşımı çok seviyorum ve böyle bir durumda olmasına çok üzülüyorum ama herkez önce evladını düşünmek zorunda napcagimi nasıl davranacağımı bilmiyorum bize geldiklerinde bagirmalarina ve çığlıklarını kaldıramıyorum
yanlış, otizmli çocukların mekanizmaları bizimkiler gibi tık diye değil, gördüğünü takip ettiğini kendi hayatına uyarlaması daha olası o yüzden rehabilitasyonda engelli çocuklar birbirlerinden bakıp örnek almasın diye hareket ederlerEleştiren çok olmuş ama ben sizi anlıyorum. Sunu diyeyim rehbltsyn merkeznde bireysel ve grup dersler vardir. Bir cok anne 3 4 kişilik ders olan grup eğitimini aldırmak istemez neden çocuğu ağır olan otizm spektrm bozklgu yasayan çocuklardan istenmedk davranış öğrenmesin diye. Yani o annelerde bile bu durum.varken sizin elestirilmenz yersiz olmuş.
Her gün size gelmesi normal değil çünkü akran öğretimini sağlıklı yapması adına arada size gelip mutlaka yarim gün anaokuluna yada kreşe gitmeli biz gelen annelere bunu öneriyoruz. Kendi kardeşi bile olsa her gün ilgilenmek zorunda değildi dmi??
Öncelikle devletin verdiği ucretsiz eğitim alması için Ram gidip rapor almasni teşvik edin çünkü bir cok anne rapor ilerde karşısına çıkar mantigyla egitim almıyor sizin gibi anneleri özel eğitim ve kreş mantığı ile yaklasyr her gun geliyor dedgniz için söylüyorum bunu.
Anne mutlaka özel eğitim ve rehabiltysn merkezine götürüp yanında kreş anaokulu desteği aldirmali ve siz de bir anne olarak arada kontrollü olarak akran egitimni int. Arastrp nasıl olması gerektgni bildikten sonra yardımcı olmalsnz ama mecburyt olarak değil.
Yaşamayan bilmez bu durumu Rabbim şifa versin tüm çocuklara. Benim de evlâdım olacak imtihanmz ne bilemeyz.
bu dediğiniz çok başka birşey hanımefendiBir cok anne 3 4 kişilik ders olan grup eğitimini aldırmak istemez neden çocuğu ağır olan otizm spektrm bozklgu yasayan çocuklardan istenmedk davranış öğrenmesin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?