- 28 Mart 2018
- 5.617
- 13.217
- 248
- Konu Sahibi goldstar535
-
Hanfendi kurumda programı yapan bendim neye göre yapıldıgni çok iyi biliyrm aynı oran bile olsa annelere göre o çocuk ağır benim cocugmda o hareket yoktu deniyordu.yanlış, otizmli çocukların mekanizmaları bizimkiler gibi tık diye değil, gördüğünü takip ettiğini kendi hayatına uyarlaması daha olası o yüzden rehabilitasyonda engelli çocuklar birbirlerinden bakıp örnek almasın diye hareket ederler
ama aynı rehabilitasyon merkezleri evde normal bir çocuk olursa otizmli olan çocuk ona bakar onu taklit eder ve gelişimi iyileşir diye mümkünse eğer kardeş önerir, evde kardeş varsa örnek olacağı davranışları önerir
yoksa bir evde bir otizmli çocuk olsaydı sonraki bütün çocuklar da otizmli olurdu :) mümkün değil
okullarda kaynaştırma eğitimi var, o kaynaştırma öğrencisi tek çocuk bütün sınıfa tehlike arz ediyor olur o halde
bu kıstas sadece algılama düzeyi farklı çocuklar için geçerli , o yüzden alt sınıflarda da ağır orta ve hafif gruplar bir arada yapılmaz ayrılır, çünkü algılama.
aaaaaaa bi deeeBir önceki konunuzda öfke kontrol sorununuz oldugunu ve cocugunuza bagirdiginizi yazmissiniz.
Ne de guzel kendinizi soyutlayip farkli bir hedef bulmussunuz suçlayacak...Kesinlikle görüşmeyin,öteki çocugun ruhsal gelişimi için.
ahahahahahahahah annem kardeşimle parka gidince sohbet esnasında bir kadına çocuğum otizmli diyince kadın 2 çocuğunu kucaklayıp koşarak kaçmış
canım annem günlerce ağlamıştı
siz sadece öyle görmek istediğiniz için öyle olduğunu düşünüyorsunuz ,allah sınamasın yüreklerinize biraz vicdan versin
Sizin durumunuz farklı idi, siz evinize misafir istemiyordunuzSize çok eleştiri gelmiş, ben bir yerde hak verebiliyorum. Hergun gelen bir komsum vardi, 2 cocuk onda 2 bende. Kadını zaten sevmiyorum onunla ilgili kaç konu açtım buraya, e o gelince büyük kızım da inanılmaz değişiyor. Seneler sonra bu duzen yeni yoluna girdi,şuan haftada 2 kez filan geliyor şükür.
Sizin konuya dönersek,eğer sırf otizmi diye gelmesinden rahatsız oluyorsan tüm eleştirileri hak ediyorsunuz,vicdansizsiniz. Yok,onun öncesinde de rahatsızlığınız varsa gelmeleri azaltabilir komşunuz. Bunun vicdansizlikla ne ilgisi var ki? Kim evinde hergun misafir ister?
O kadar çoklar ki inanın bu anlttığım sadece devede minik bir kulakCiddi misiniz? Cok cok uzuldum :/ Bircok sefer otizmli cocuklarla genclerle calistim. Bir tanesi calistigim kutuphanede gonullu olarak gelip calisiyor. Oyle duzgun guzel bir delikanli. Birbirimize hemen alistik. Kitap okumayi ozellikle fikra kitaplarini okumayi cok seviyor. Benim isim yogun olsa da oturup onun bana fikra okumasini dinliyorum. Bu cocugun ayriyetten bir isi var calisiyor, ailesinden ayri kendi evinde yasiyor. Tatiline de gidip geliyor. Onlar normal bir birey, hayatlarini pekala idame ettirebiliyorlar. Ben bu delikanliya baktigimda ona gipta ediyorum, saygi duyuyorum. Yasama askina, ogrenme azmine. Malesef ki cok cahil insanlar var toplulukta. Konu sahibi de bunlardan bir tanesi.
Eleştiren çok olmuş ama ben sizi anlıyorum. Sunu diyeyim rehbltsyn merkeznde bireysel ve grup dersler vardir. Bir cok anne 3 4 kişilik ders olan grup eğitimini aldırmak istemez neden çocuğu ağır olan otizm spektrm bozklgu yasayan çocuklardan istenmedk davranış öğrenmesin diye. Yani o annelerde bile bu durum.varken sizin elestirilmenz yersiz olmuş.
Her gün size gelmesi normal değil çünkü akran öğretimini sağlıklı yapması adına arada size gelip mutlaka yarim gün anaokuluna yada kreşe gitmeli biz gelen annelere bunu öneriyoruz. Kendi kardeşi bile olsa her gün ilgilenmek zorunda değildi dmi??
Öncelikle devletin verdiği ucretsiz eğitim alması için Ram gidip rapor almasni teşvik edin çünkü bir cok anne rapor ilerde karşısına çıkar mantigyla egitim almıyor sizin gibi anneleri özel eğitim ve kreş mantığı ile yaklasyr her gun geliyor dedgniz için söylüyorum bunu.
Anne mutlaka özel eğitim ve rehabiltysn merkezine götürüp yanında kreş anaokulu desteği aldirmali ve siz de bir anne olarak arada kontrollü olarak akran egitimni int. Arastrp nasıl olması gerektgni bildikten sonra yardımcı olmalsnz ama mecburyt olarak değil.
Yaşamayan bilmez bu durumu Rabbim şifa versin tüm çocuklara. Benim de evlâdım olacak imtihanmz ne bilemeyz.
Bakıyorum yorumlara direkt yüklenmişsiniz konu sahibine sadece çocugunun huyunun değiştiğini onu örnek alarak onunda bağırır vaziyette olduğunu söylüyor.Otizm tabiki bulaşıcı değil fakat çocuklar birbirini taklit ettiğinden çocugunun hareketlerinin değiştiğinden dert yanıyor.Nasıl agrsif her şeyi kırıp döken çocukla çocugunuzu bir araya getirmek istemezsiniz aynı şey diye düşünüyorumOtizim bulasici degil az açinda arastirin .
Sizin o cocugu dislamaya hakkiniz yok .
Cahillik diz boyu resmen .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?