Otizim

Hanfendi kurumda programı yapan bendim neye göre yapıldıgni çok iyi biliyrm aynı oran bile olsa annelere göre o çocuk ağır benim cocugmda o hareket yoktu deniyordu.
Benim sonuç olarak anlatmaya calstgmi bu anne anlamstr umarım.
Rabbim evlat ile imtihan etmesin kimseyi neler gördü bu gözler. Umarım o aile de çocuğu için yapması gerekeni yapar.

Size çok eleştiri gelmiş, ben bir yerde hak verebiliyorum. Hergun gelen bir komsum vardi, 2 cocuk onda 2 bende. Kadını zaten sevmiyorum onunla ilgili kaç konu açtım buraya, e o gelince büyük kızım da inanılmaz değişiyor. Seneler sonra bu duzen yeni yoluna girdi,şuan haftada 2 kez filan geliyor şükür.
Sizin konuya dönersek,eğer sırf otizmi diye gelmesinden rahatsız oluyorsan tüm eleştirileri hak ediyorsunuz,vicdansizsiniz. Yok,onun öncesinde de rahatsızlığınız varsa gelmeleri azaltabilir komşunuz. Bunun vicdansizlikla ne ilgisi var ki? Kim evinde hergun misafir ister?

aaaaaaa bi deee

eeee G goldstar535 çocuğunuzun hırçınlığının sebebini çok uzakta aramayın, aynaya bakmanız yeterli
siz kendinize çeki düzen verin zaten çocuğunuz için en doğru işi yapmış olursunuz
haaa yok o otizmli o yüzden görüşmesinler derseniz Allah vicdan versin size derim

Ciddi misiniz? Cok cok uzuldum :/ Bircok sefer otizmli cocuklarla genclerle calistim. Bir tanesi calistigim kutuphanede gonullu olarak gelip calisiyor. Oyle duzgun guzel bir delikanli. Birbirimize hemen alistik. Kitap okumayi ozellikle fikra kitaplarini okumayi cok seviyor. Benim isim yogun olsa da oturup onun bana fikra okumasini dinliyorum. Bu cocugun ayriyetten bir isi var calisiyor, ailesinden ayri kendi evinde yasiyor. Tatiline de gidip geliyor. Onlar normal bir birey, hayatlarini pekala idame ettirebiliyorlar. Ben bu delikanliya baktigimda ona gipta ediyorum, saygi duyuyorum. Yasama askina, ogrenme azmine. Malesef ki cok cahil insanlar var toplulukta. Konu sahibi de bunlardan bir tanesi.

Sizin durumunuz farklı idi, siz evinize misafir istemiyordunuz
Doğduklarından beri bir aradalarmış bir şikayeti yokmuş taaa ki teşhis konulana kadar, pirinci bulgurdan ayırmak lazım, buradaki mevzu misafir değil.

3 yaş çocukların birbirinden çok çabuk huy kaptıkları bir yaş bi nebze haklı olabilirsiniz ama yine de kalbinizi çürütmeyin Allahın hoşuna gitmez ..arkadaşınızın yardımınıza üstelikte sizin çocuğunuzun yardımına ihtiyacı var tamam şimdi iyiyiz sağlıklıyız ama ne zaman ne olacağız çoluk çocuğumuzun ne olacağı hiç belli değil bi ayağının takılıp düşmesine bakar...Ama hergün gelmesi fazla olmuş gerçekten otizmli yada sağlıklı hiç farketmez hergün hergün evime birinin gelmesi benim de hoşuma gitmezdi buna bi düzenleme getirebilirsiniz baktınız geldi hemen giyinip aa bizde çıkıyoduk yada aradığında uyuyo biraz rahatsız gibiydi filan makul sebeple reddebilirsiniz

O kadar çoklar ki inanın bu anlttığım sadece devede minik bir kulak
Ailelere de psikolojik destek verilmesi gerekiyor kesinlikle çünkü etraf aileyi de çok yıpratıyor, annem her sene düzenli olarak ruhsal bir çöküş yaşıyor ki 6 senedir teşhis konuldu alıştık artık
Ama ama aması işte, tekrar diyorum allah başa vermesin

Size kocaman bir YAZIK diyebiliyorum sadece.
Benim 3 yaşındaki çocuğum bir gün yediği yemeği öbür gün yemiyor. Bir gün bayılarak oynadığı oyuncağın öbür gün yüzüne bakmıyor. Siz de bazı şeylerin farkındasınız ancak bahaneler arayarak kendinizce hasta(!) çocuğu evinizden uzaklaştırmak istiyorsunuz.

Hiç mi aklınıza gelmiyor otizmli bir çocuk annesinin bu konuyu okuyabileceği? Sahi hangi ara başardınız kalbinizi bu denli karartmayı?

Yeğenim doğuştan görme problemi ile doğdu. Çocukluğundan lise bitimine kadar akranlarından tutun, ilk okul öğretmenine kadar dışlandı.Alay edildiArkadaşları deli diye dalga geçiyormuş ki bu çocuk süper zeka bir çocuk ve düşünün bu sözler onu nasıl yaraladı. Okulu bırakmak istedi, üzüntüden hasta oldu, bizim kalbimiz ciğerimiz paramparça olduk o üzüntüden ağlarken. Neden peki? Anasının babasının eğitemediği, empati yoksunu, engellilerle dalga geçilmeyeceği öğretilmeyen hatta onlardan uzak durması tembihlenen duyarsız bireyler yüzünden. Bu çocuk şuan evde kendi imkanlarıyla 4 tane yabancı dil öğreniyor. Üniversiteyi kazandı. Ancak insanlardan izole yaşıyor.Alay edilmekten bıktı. Engellilere duyarlı olun. Emin olun engelsizler kadar terbiyesiz ve vicdansız değiller

Konu sahibi cocuga tehşis konulmadan önce hergün beraberlerdi beraber buyudüler diyor.

Yani önceden görüşmelerinde sorun yoktu şimdi niye birden bire gelmelerini istemiyor?

Tabiki kimsenin çocuğu zorunda değil akran eğitimine ama ona bakarsanız bu çocuk ileride sinifindaki kaynaştırma öğrencisinide istemeyecek dışlayacak.

Bir toplumun özel çocukları dışlamaması kabullenmesi o toplumun gelişmişlik düzeyiyle ilgilidir.

Ne diyelim simdi konu sahibine haklisin acma kapiyi mi?

Otizim bulasici degil az açinda arastirin .
Sizin o cocugu dislamaya hakkiniz yok .
Cahillik diz boyu resmen .
Bakıyorum yorumlara direkt yüklenmişsiniz konu sahibine sadece çocugunun huyunun değiştiğini onu örnek alarak onunda bağırır vaziyette olduğunu söylüyor.Otizm tabiki bulaşıcı değil fakat çocuklar birbirini taklit ettiğinden çocugunun hareketlerinin değiştiğinden dert yanıyor.Nasıl agrsif her şeyi kırıp döken çocukla çocugunuzu bir araya getirmek istemezsiniz aynı şey diye düşünüyorum

Bu yaşlarda çocuklar sık sık akranlarını ve yetişkinleri taklit ederler. "normal" çocukların "anormal" hareketlerini de taklit ederler. Oğlumun sınıfında otizmli bir öğrenci vardı. Ekolali ve çeşitli fiziksel hareketleri oluyordu. Bir müddet sonra oğlumda benzer hareketler gördüm. Lakin birkaç hafta sonra da "normal" olan bir çocuğun abuk subuk bir çizgi filmden öğrendiği hareketleri taklit etmeye başladı oğlum. Yani çocuklar birbirlerini taklit ederler. Bu, onlarda kalıcı hasar bırakmaz. Bir müddet sonra unuturlar taklit ettikleri hareketleri. He yine de bu durumdan endişe ediyorsanız başka çocuklarla da görüşsün. Hatta o minik yavruyu da alıp hep birlikte parka gidin. Tabi çözüm arıyorsanız...

Yorumlarda çok fazla yüklenilmiş konu sahibine. Konu hassas olunca, doğal olarak. Ben anneye de kısmen hak verdim. Çocuklar gerçekten ne görüyorsa o şekilde davranıyorlar. Görüştürmemek çok fazla ama her gün uzun uzun ve birebir vakit geçirtmek de fazla. Dışarı çıkarın hep beraber parkta diğer çocuklarla oynasınlar. İki çocuğa da daha iyi gelir. Bunu sadece otizm olarak düşününce vicdansızlık gibi geliyor ama burda davranış bozukluğu da var bağırmak huysuzluk gibi. Çocuğa otizm bulaşmaz ama bu özellikleri taklit eder. Ben mesala sürekli küfür eden bi çocuk var oğlumun yaşıtı onu görünce hemen eve sokuyorum çocuğumu. :)

Bu arada konu sahibi sende de öfke kontrolü varmış. Belki de arkadaşının çocuğundan değil senden etkileniyor çocuğun. Kendini düzeltmen lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…