Otizim

ben çocuğunuzdaki asabiyetin tek sebebini sadece komşu gocuğu olarak görmüyorum.
İnanın her gün huyları farklı farklı oluyor çocukların 3-4 yaş da öyle birden asabi olabiliyorlar. Ayrıca sizin tedirginliğiniz çocuğunuzu daha da asabi yapar.
çocuğunuz için çok fazla tedirgin olmayın. Benim kızımın kreşin de de bir otıstık çocuk vardı. hatta bir kaç veli şikayet etti.
Ama kreş sahibi çok akıllı merhametli bir bayandı asla geri adım atmadı. Çünkü çocuklar otistik oldukları için evde oturmak zorunda değiller ve onların sosyalleşmesi çok önemli ilerde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri iş hayatına atılabilmeleri toplum içinde bir birey olabilmeleri için . Kreşte de hiç bir sıkıntı yaşanmadı .

Mucize doktor dizisinden bahsediliyor sandım
Bu diziyi izleyin bence
Baska birsey demiyorum

kusura bakma oğlunu engelli arkadaşiyla arkadaşık yapmasin diye arkadaşından uzaklaşan anne...
bide onun adini kötüleyen anne.. Allaha havale ettim sizi...
ben yaşadım.. yaşadığımdan biliyorum...
küçüktümm işitme kaybim var otizm degilim.. ayrica tüm engelli aday adaydir
annem beni arkadaşlarimin içine sokmaya çalıştı arkadaşık toplum kazansin diye..
sonra kızın annesi beni istemedi konuşamiyor vs vs demiş kızı bana özenmeye başladığı için
sonra o kadin anneme kızımı senin kızını oynatmiycam demiş annem eve gidip ağlamiş. Allaha havale etmiş. sonra
kızı bana düşman olmuştu. kendi arkadaşlarina kendine çekiyodu beni topluma almiyordu o şekilde yıllarca ben onlara düşman gözüyle baktim...
sonra mi hiç....
şimdi kızı bana yakın kurmaya çalışsa içim hala soğuk.
lütfen anneler...;
Engelli arkadaşi varsa sakin dişlamayiniz;
onu hiç bi zamanda kötülemeyiniz...
yarin bi gün allah korusun kaza felan geçirdiğinde engelli olursa ne düşünürsün..
elleri kollari olmayan.. gözleri görmeyen kulaklari duymalar her türlü engelli kardeşlerimizi önyargi gözüyle sakin bakmayin..
acinarak bakmayin..
onlar güçlüdür;
farkindaliktir..

Mucize doktor dizisinden bahsediliyor sandım
Bu diziyi izleyin bence
Baska birsey demiyorum
mucize doktorda otizmli doktorun yatak sahnesi vardi gözleri açik uyudu açik uyandi. gerçekten otizmlerin çoğu bu şekilde miydi dikkatim kaçmadi.

kızım geçen yıl kardeşi olduğu için kreşe başladı yaşıtlarından da bayağı öndeydi evde yanlızım hiç birleye yetemiyorum diye sonra kızımda değişmeler oldu tamamen bebekleşme şeklinde sonra biraz araştırdım okulda en başta konuştuğumuz şekilde değilmiş sınıflar 6 ay fark olacak demişlerdi en son oyun grubu bile almışlardı sınıfa bezli arkadaşları vardı iradeye gidip böyle olmayacaktı böyle konulmamıştık dedim çünkü yüksek miktarda aidatları ama irade ısrarla konuşma geriliği olan bi çocuktan etkilendiğini aynı yaşt olduğunu söyledi vicdanen kötü hissetmem için kızım da anlatıyprdu şu arkadışımın bezi bu arkadaşım böyle diye hocam bu çocuklar kaç yaşında dosyalarına bakalım diyince 26 28 aylık çocuklar daha 2,5 olmamış kızım 3,5 geçmişti aynı sınıftayız aynıyız o zaman diye birebir aynı davranıyordu sonra sınıf değşştirdik bu sene kreşe başladı farklı bi okul ikinci gün kolunda çizikle geldi büyük biraz ne oldu dedim arkadaşım bilerek ittirdi o çok yaramaz herkes şikayet ediyor ondan dedi bende bi daha o arkadaşına yaklaşma kendini koru ama sen zarar verme sakın dedim iki gün önce bahsettiği isimde bi kızda aynı sınıfa girerken gördüm çocuk down sendromluymuş öyle söylediğim için üzüldüm eve gelince sordum o arkadaşıymış. Arkadaşından uzak durma oynarken daha dikkatli ol ama o kötü bi çocuk değil oynamayı öğrenmeye ihtiyacı varmış sadece dedim kendimi de kötü hissettim görmeseydim kızım uzak dur oynama şeklinde tembihlemiş olacaktım. rabbim sağlık versin kimin çocuğuna yads kendisine ne olacağının garsntisi yok

Ben hak veriyorum.kismen bende tani aldim die sık sık misafitlilere katıldım ama özel eğitimide aldırdım kiresede verdim inan evlerine giderken çekine çekine gidiyordum üzülüyordum da rahatsiz ediyorum gibi geliyordu ama hergün hergun olmaz karşı tarafada yazik oglumu hic bos geçirmedim günleri eğitim kres avm park akraba gezisi 6 ayda konuştu ama bu hafif otistikler icin dr bos durma.dedi hala eksiklerimiz var Oyle hergun hergun gidilmez arkasınız yanlış yapiyor bir süre sonra takinti yapacak size gelmeleri daha zor olacak cocuk icin

Çocuğunuz arkadaşından ayrıldığı için hırçınlaşmış ona otizimli falan farketmez aile görüşmek istemeseydi kimse bu tarz yorum yapmazdı ama siz sırf çocuk otizimli diye görüşmeyi kesmişsiniz otizim bulaşıcı değil doğuştan duymayan konuşamayan çocuklarda olur onlar konuşamıyor duymuyor diye onlarlada mı görüşmeyi keseceksiniz

Bu kk nın vicdanına da hayranım. Söz konusu kaynana konusu olsa hepiniz başlardınız her gün her gün ne işi var, neden geliyor diye? Otizmden öte evine kim gelirse gelsin rahatsız olursun hergun. Vicdan meselesi yok ortada.
Diğerine gelince, kaç tane otizmli çocukla aynı ortamda bulundunuz merak ediyorum? Çocuklar birbirine rol model olurlar ve herkes öncelikle kendi çocuğunu düşünür. Konu sahibi haklı ;) he, olay özel çocukları dışlamak değil burda.. farklı şeyler yapılabilir biraraya tabiki gelebilirler ama her gun her gün insan rahatsız edilmez, ayıp ..
Mucize doktor da tam tahmin ettiğim gibi oldu turkiyede. Çünkü kimse birşey bilmiyor. Hicbir şey dizilerdeki gibi değil arkadaşlar.. okadar kolay değil o işler..

Arkadaşınız çocuğu için gereken eğitimleri aldırmalı. Tabii ki imkânları doğrultusunda araştırmalı yapması gerekenleri. Her gün ev ziyareti çocuk için yeterli olmaz. Sosyal hayatın içinde olmalı. Ortaokul öğretmeniyim. 5. sınıfa başlayan öğrencilerimden biri otizm sendromluydu. Sınıftaki diğer öğrencilerle konuştum. Hepimiz birbirimizden farklıyız. Gözümüz,sesimiz,huyumuz ama önemli olan iyi insan olma çabamızın ortak olması. Annesi her derse getirmeyeceğini rahatsızlık vermeyeceğini söyledi. Ben çocuğumuzu her dersimde görmek istediğimi söyledim. Çünkü o okul diğer öğrencilerin olduğu kadar onun da okulu. Sonuç mu? Şimdi 8. sınıfta. Her zaman gelemiyor ruh hâline göre gelmek istediğinde geliyor. Arkadaşları onu çok seviyor,kolluyor, ilgileniyor. Yüzüme bakmayan öğrencim gözlerime bakarak konuşuyor. Bazen gelip kısa sohbetler ediyor. Koluma girip merdivenleri beraber iniyoruz. Diğer çocuklarımız için de bir eğitim şansı oldu. İnsan olmak adına...

Her gün başkası gelse de rahatsiz olmanız normal. Ama bunu guzel bir dille anlatirsiniz.
Fakat benim cocugum huy degistirdi, kizi taklit ediyor deyince isin rengi degisiyor.
Benim kardeşim otizmli hic kimsenin ona benzediğini gormedim. Ve evet bu yuzden cok dışlanıldık. O arkadasinizin neler yasadigini cok iyi bilirim. Şuan da bende kizim asiri hareketli oldugu icin ikimizde dışlanıyoruz. Yine de kulaklarımı tikayip gidiyorum. Tabiki asla baska bir cocuga zarar vermesine izin vermem. Fakst hareketli diye cocugumu mahrum birakamam. Eve hapis edemem..

Bir olaya denk geldim
3 4 yaslarinda otizmli bir melek kardesine yaklasmaya calisiyor fakat cekiyor sarsiyor ani hareketler yapiyor
Herkes anneye yukleniyor
Anne isyan ediyor cok istedi 1 kez izin verdim vermezsem evi yikar cocuga zarar verir diyor
Anneye mi buyuk cocuga mi bebege mi uzulsem sasirmistim
Otizmli arkadasin sucu yok ama konu sahibininde sucu yok ztn mesafe koymus sonra asilmis tek cocuk ona yetemez kres ve ayri zamanlar gecirme en guzel cozum olmus
Ben size hak verdim. Kimi cocuk cok etkilenir kimi az kimsede bsy diyemez.

Sevgili anneler buraya geldigimde ocak 2017 3 yıldır kış dönemleri krese gidiyor yazin 3 aydır bol bol denize götürdüm simdi oglumu anlatım konusuyor herseyi anlatır cok soru sorar telefonla konusur sanki normal gibi hic fark yok gibi ama diger çocukların yanında farkı cikiyor oyuna kaçılmıyor katılmada kendi kuralları oluyor yapamayınca hircinlasiyor birde bisi farkettim yani sanki herseyi bizim öğretmemiş gerekiyor şakayı bile ona şaka yaptım anlamadi siniendi sonra ona uzun uzun anlattım bak al sende yap şaka yaptım al istersen sakla.dedim simdi aklına geldikçe şaka yapiyor sadece bir cocukla oynuyor grup oyununa katılmıyor cocuk ne yaparsa aynisini yapiyor kopya bi eskide konuşmalarını tekrarlardı konusunca bitti ama tek bir arkadaşının yaptigini davranışlarını tekrarlama bitmedi hala umutluyum bazen dusunuyorum belki oyun oynamsinida boyle tekrarlayarak öğrenecek bilmiyorum kafam çok karışık seneye anaokuluna başlayacak arkadaşı onu tekrar yaptigini anladı dalga geçmeye başladılar gibi yeter diyor benim.aynisi yapma 😭😭😭😭😭

Back
X