Otizim

Çocuğa otizm teşhisi konmadan önce beraber büyümüşler yine bir aradaymışsiniz ne hikmetse çocuğunuzun huyu suyu değişmedi, çocuğa otizm teşhisi konduktan sonra vuuu oglumun huyunu degisti kafam kaldırmıyor :işsiz:

Ayrıca otizim değil otizm herkez değil herkes...
Sizin gibi depresif polyanadan akıl almak ne büyük nimet psikolojinizin ne boyutta olduğu adınızdan belli :) imla hataları yerine konuyu irdeleyebilseydiniz tani konmadan 3 ay önce görüşmeyi azaltik kısmını doğru algilayabilirdiniz

Ben size üzüldüm konu sahibi. Bugünün talihlisi sizsiniz. Bir sağdan bir soldan vurup duruyorlar. Konunuzu tekrar düzenleyebilseniz keşke.
Otizmliyi dışlama olarak algılanıyor.
Oysa siz üç ay önce yani bu teşhisten önce gozlemlerinizle geri çekilmişsiniz.
Hepimiz görüştüğümüz beş insanın ortalamasıyız nihayetinde. Çok sık görüştüğümüz insanlarda bize olumsuz yansiyan bir şey olduğunda hoop bir saniye demiyor muyuz?
Komşunun çocuğuyla ıletisimde bulunun müsait zamanlarda iletişim kursunlar. Ama her gün her gün akıl küpü çocuk olsa insan bıkar. Kendi çocuğu bile yeri geliyor yoruyor insanı. Sessizlik isteniyor.

Problem komşunuzun sizi rehabilite merkezi olarak görmesi. Yaşıtlarıyla zaman geçirsin sözünü biraz yanlış anlamış sanırım. En iyisi ona güzelce doktordan sosyalleşme ile ilgili tavsiye alması gerektiğini söylemeniz. Bunun en karlisi otizm belirtileri gösteren çocuk olacak. Böyle komsunun evine gitmekle olmaz cunku.
Hatası olanla tabiki iletişim kesilir ama 3 yaşında bı kizcagizdan bahsediliyo üstelik ne onun ne ailesinin hiç bı suçu yok.. bilemiyorum her insan bir olmuyo ben yardım etmeyi çok seviyorum mutlu oluyorum.. ben şahsen korkardim bu sebeble uzaklasirsam basima bı bela gelmesinden

Yeni konusmaya başlasa oğlunuz belki konuasini etkiler diye düşünülebilir ama çocuğunuz konusuyo şimdiye kadar iyi olup şimdi gorusmemrk olur mu o arkadaşınızın en ihtiyaç duyduğu zaman insanlığa sigarmi küçük masum çocuğa yardım etmeyi dusuncekken böyle düşünmeniz çok yanlış geldi.. bnm de var bı arkadaşım otizm olabilir demis Dr ama ben onunla hiç kesmiyorum iletişimi kizim da çok seviyo arkadaşımın çocuğunu.. lütfen aklınıza başınıza alın ve arkadaşınıza destek olun!!
[/QUOT herkez aynı şeyi düşündü ama anlayamadığınız şey arkadaşımın benim evimi rehabilite merkezi olarak görmesi daha önce de kızıp tani konmadan 3 ay once gorusmeyi azatmistim ama tani konulunca cok uzuldum hergun bir aradayiz burda da benim cocugum etkileniyo yaaa allah askina kimse bana demesin o ozel cocuk once onu dusunmelisin candan once evlat geliyo ya

Hatası olanla tabiki iletişim kesilir ama 3 yaşında bı kizcagizdan bahsediliyo üstelik ne onun ne ailesinin hiç bı suçu yok.. bilemiyorum her insan bir olmuyo ben yardım etmeyi çok seviyorum mutlu oluyorum.. ben şahsen korkardim bu sebeble uzaklasirsam basima bı bela gelmesinden
Peki benim ve oğlumun ne suçu var ben görüşmeyi kesmekten değil azaltmaktan ama bunu arkadaşıma nasıl soyliycem derdindeyken millet beni vicdansız ilan etti gece yatarken düşündüm hayır ben gayet te iyi bir arkadaşım normal olan insanları bile hergun tahammül edemiyorsunuz ben ben uzun zamandır tahammül ediyorum destekte oldum oluyorum olucam da ama benim evim malesef ki bir rehabilitasyon merkezi değil bu cocugun eğitim alması lazım sosyalleşmek 1 kişinin eviyle olmuyor malesef

Ben çok farklı acıdan baktim konuya. Konu sahibine de görüşme diye öneri vermedim. Allah herkesin çocuğuna sağlık versin.

Yazıdan otizm kelimesini çekersek normallesecek sanki.

Beni buraya yazdirtan sebep her gün düzenli bir şekilde konu sahibine gelinmesi uzun zaman geçirilmesi. Zaten kendince problemleri varmış. Siz özel bir çocukla hic vakit geçirdiniz mi? Ben geçirdim Sabir ve ilgi ister. Güleryüz ister. Sakınlık ister.

Bu sorumlulugu komşuya ve onun cocuguna vermek ne kadar profesyonelce?

Çocuklar belli zamanlarda parkta bahçede oynasın. Birlikte etkinlikler yapsınlar. Ama her gün komşunun evine getirmek olmaz.

Konunun uzmani vardır forumda. Kreş önerilir oyun grupları önerilir. Bu işin doğrusu budur.

Bence size bu eleştiriler az bile kiziyosunuz biliyorum böyle yazınca.belki de kafanız karıştı bunaldiniz bu sebebten belki böyle konu açtınız bilemem ama siz yinede elinizden geleni yapın bakın sağlıklı oğlunuz var engelli oğlum vardı kaybettik inanın o psikoloji öyle böyle zor değil.. ilişkinizi kesmeden bahanelerle görüşmeleri biraz seyreltebilirsiniz ama yine de en çok Arkasdas iyi geliyo otizmlilere nolurr desteğinizi kesmeyin arkadasinizdan

Ben çok farklı acıdan baktim konuya. Konu sahibine de görüşme diye öneri vermedim. Allah herkesin çocuğuna sağlık versin.

Yazıdan otizm kelimesini çekersek normallesecek sanki.

Beni buraya yazdirtan sebep her gün düzenli bir şekilde konu sahibine gelinmesi uzun zaman geçirilmesi. Zaten kendince problemleri varmış. Siz özel bir çocukla hic vakit geçirdiniz mi? Ben geçirdim Sabir ve ilgi ister. Güleryüz ister. Sakınlık ister.

Bu sorumlulugu komşuya ve onun cocuguna vermek ne kadar profesyonelce?

Çocuklar belli zamanlarda parkta bahçede oynasın. Birlikte etkinlikler yapsınlar. Ama her gün komşunun evine getirmek olmaz.

Konunun uzmani vardır forumda. Kreş önerilir oyun grupları önerilir. Bu işin doğrusu budur.
Dün burada 3 tane otizmli annesi ile tanıştım ve ne ilginç ki hepsi bana hak verdiler uzak olan tanımayanlar böyle duyar göstermeye gayret ediyorlar ama empati kuramıyorlar çünkü bu çocukları tanımıyorlar tesekur ederim yazınız için çok doğru bir tespitte bulunmusunuz

Bence size bu eleştiriler az bile kiziyosunuz biliyorum böyle yazınca.belki de kafanız karıştı bunaldiniz bu sebebten belki böyle konu açtınız bilemem ama siz yinede elinizden geleni yapın bakın sağlıklı oğlunuz var engelli oğlum vardı kaybettik inanın o psikoloji öyle böyle zor değil.. ilişkinizi kesmeden bahanelerle görüşmeleri biraz seyreltebilirsiniz ama yine de en çok Arkasdas iyi geliyo otizmlilere nolurr desteğinizi kesmeyin arkadasinizdan
Öncelikle başınız sağolsun meleğimizin mekanı cennet olsun gerçekten anlatamadım derdimi asla ve asla kopmak gibi bir çabam yok ama biraz azaltmak gerekli benim kendi çocuğumu dusunuyo olmam nasıl bu kadar insanlara ters gelebilir kaldıramıyorum yazmışım cani vicdansız diyolar hergun kaldıramıyorum allahim arkadaşıma çocuğu ile imtihan ediyo ben huzur içinde evimde çekirdek citlemuyorum beni de eşimle imtihan ediyo arkadaşım da eşiyle çok iyi anlasiyo yani öyle bir pozisyon yarattılar ki ben ayyy otizmli istemem uzak dur bana bulaşır demişim gibi sadce mesafe istedim

Öncelikle başınız sağolsun meleğimizin mekanı cennet olsun gerçekten anlatamadım derdimi asla ve asla kopmak gibi bir çabam yok ama biraz azaltmak gerekli benim kendi çocuğumu dusunuyo olmam nasıl bu kadar insanlara ters gelebilir kaldıramıyorum yazmışım cani vicdansız diyolar hergun kaldıramıyorum allahim arkadaşıma çocuğu ile imtihan ediyo ben huzur içinde evimde çekirdek citlemuyorum beni de eşimle imtihan ediyo arkadaşım da eşiyle çok iyi anlasiyo yani öyle bir pozisyon yarattılar ki ben ayyy otizmli istemem uzak dur bana bulaşır demişim gibi sadce mesafe istedim
Anladım yardım almak için konu acmissiniz. Arkadaşınıza bı benim oğlumla olmaz başka çocuklarla da gorussun deyin krese gitse daha iyi olur çok daha sosyallesebilir orda diyebilirsiniz hem kendinize hem de arkadaşınız için bu öneriler iyi olabilir

Ya hala saçmalıyorsunuz,inanılmaz.
Çocuğunuz otizmli çocukla konuşup otizmli olmaz.Bulaşıcı değil,ayrıca hırçın bir çocuk demişsiniz,içine mi doğdu çocuğun arkadaşına otizm tanısı konulduğu ? Evde ne yaşıyorsanız artık çocuk ondan hırçınlaşmış,dönün de biraz insanlığınızı sorgulayın,korkunç bir konu,inanılmaz bir cehalet !

Ben sizin ne hissettiğinizi ve ne anlatmak istediğinizi az çok anladım.
Sizi eski konularınızla köşeye sıkıştırmaya çalışan arkadaşların tutumunu da doğru bulmuyorum.
Öfke kontrolünde zorlanmanız ve çocuğunuzla bireysel ilişkiniz başka bir tartışmanın konusu.

Bu konu özelinde yapabileceklerinize gelince; öncelikle Arkadaşınıza otizm konusunda yetkin bir uzmanın görüşlerini okutmanızı öneririm.
Sözkonusu anne bilgilenmeden,
kabullenme aşamasına geçemez.
Kabullenmeden de çözüm arayışına girmeyecektir.

Şu anda anne,en kolay ulaşabileceği çözüm yolunu takip ederek her gün sizi ziyaret ediyor ve çocuğunun yaşıtıyla oynayıp,sosyalleştiğini düşünerek içi rahat bir şekilde evine dönüyor.
Keşke bu kadar kolay olsaydı otizmli bir çocuğun takibi ve eğitimi.

Otizm en komplike özel durumlardan biri.
Çocuğun beslenmesinden birebir eğitimine, sosyalleşmesinden özbakımına kadar çok çeşitli ve ayrıntılı düzenlemeler yapılması gerekiyor.
Bu düzenlemeler yapıldığı takdirde çok güzel ilerleyen,hayatını yardımsız idame ettirecek duruma gelen otistik bireyler var.

Aşağıda işinize yarayacağını düşündüğüm bazı linkler var.

otizmecarevar ve tohumotizm adlı İnstagram hesapları

Sizin şu anda arkadaşınızı bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için teşvik etmekten başka yapabileceğiniz fazla bir şey yok.
Onu kırmadan,her gün sizi ziyaret etmesinin kendi çocuğunun sorununa çare olmayacağını anlatmanız lazım.
Bu sohbette kendi çocuğunuzdaki davranış değişikliklerine değinmeniz doğru ve şık olmaz.
Diğer yavrunun gelişimi için doğrusu nedir?
Üzerinden ilerlerseniz bu konuyu kimseyi kırmadan,üzmeden çözebilirsiniz.
Kolaylıklar diliyorum.

Otizmli çocuğun bir sorunu yok ama siz evhamli, kuruntulu birisiniz ondan oyle görüyorsunuz ..
Yazık günah değil mi ..

Benim yigenimin en yakın arkadaşı otizmli birlikte büyüdüler ve şuan ikisinin de yaşları 5 ..

Yigenimde bir değişiklik olmadi aksine arkadaşı çok geliştirdi kendini ..
Ikisi de çok akıllılar.. ikisi de birbirlerine yardımcı oluyor, kendilerini geliştiriyorlar ..
Bence sizin çocuğunuzda da bir problem yok çok takıldığınız için kuruntu yaptınız ...

Ama sizin yanınızda kalmaması o çocuk için hayırlı olacaktır ... çünkü günün birinde annesinin de çocuğun da kalbini kırarsınız ..

Merhababarkadaslar
Bir komsum var her gun biraradayiz benim 3 yasinda oglum komşumun 3.5 yasinda bir kizi var dogduklarinsan beri bir aradayiz komsumun kizi herzaman cok huysuz surekli bagiran benim oglum da cok sakindir benim oglum cok guzel konusabiliyo ama onun kizi konusamiyo doktora gittiler cocuga otizim tanisi konmus cok uzuldum ama ben anormal birseyler oldugunu tahmin ediyordum otizimin en dusuk seviyesi tedavi edilebilir boyuttaymis ben zaten yaklasik 3 aydan beri gorusmeyi azatmistim simdi kizin akranlariyla birarada olmasi lazimmis diye neredeyse hergun bende ama şöyle bi durum var benim oğlum çok değişti o uysal cocuk gitti herşeye ağlayan bağıran ve en önemlisi kızın konuşmasını taklit ediyo herseyi anlatabilen cocugun suan konustuklarini anlayamiyorum arkadaşımı çok seviyorum ve böyle bir durumda olmasına çok üzülüyorum ama herkez önce evladını düşünmek zorunda napcagimi nasıl davranacağımı bilmiyorum bize geldiklerinde bagirmalarina ve çığlıklarını kaldıramıyorum
Diyelim ki oglunuzun kardesi var henüz bebek. Çiğlik atıyor, bağırıyor, ağlıyor, henuz tam konuşamıyor ama abisi onu taklit ediyor. Ne yapacaksınız?

Şöyle bir hatanız var, konunuzun başlığı ve içeriği tamamen otizmden oluşuyor, herkesin bunu bu şekilde anlaması normal.
Ben sizin tarafınızdan baktım olaya, kendinizce haklı olduğunuz çok yer var ama ben yazılanları direk almadım, yoksa sadece başlığı bile okusanız , konu otizmden ileri gitmiyor.
Konuyu ifade edişiniz yanlış olmuş .
Konu içeriği şöyle olsaydı;
Yakın arkadaşımın kızına otizm teşhisi koyuldu, hergün sosyalleşmesi için bize geliyorlar, bu durumdan devamlı vakit geçirmekten rahatsızım, özel alanımız kalmadı, hem kendi çocuğum hem otizmli çocuğumuz hem de arkadaşım için ne yapabilirim , deseydiniz ve başlığınız otizmli bir çocuğu hedefi alıyormuş gibi otizm olmasaydı, hergün gelen arkadaş olsaydı, daha doğru anlaşılırdı.

Otizmli bir çocuk annesi olarak. 2 yaşında yüzde 80 ağır otizm tanısı almış, 5 yaşında yüzde 40 hafif otizmde düşmüş böyle giderse asperger tanısına dönecek bir oğlum var. İyi ki arkadaşlarım sizin gibi değillermiş her fırsatta oğlumun sosyalleşmesi için evlerini açtılar bize geldiler Allah onlardan razı olsun diyorum . Siz de kınadığınızı yaşamazsınız umarım ama hayat bu yarın sizin de otizmli bir çocuğunuz olabilir unutmayın

Dünden beri bi dünya çırpındı kadın kendini anlatabilmek için. Yorumlarını okudum, bu konuyu biraz otizmle bağdaştırmadan okuyun. Çocuk oyuncaklarını paylaşmak zorunda ama karşıdaki çocuk paylaşmıyor. Ağlıyor diye hep diğer çocuğun gönlü yapılıyor. Sinirlenmesin diye 3 yaşındaki çocuk diğer çocuğu idare etmek zorunda kalıyor. Yani ezilerek ve haksızlığa uğrayarak büyüyor. Ben oğlumla oyuncağını paylaşmayan çocuk olunca sen de onla paylaşma istemiyorsan diyorum. Ama konu sahibi bunu yapamaz hem çocuğun özel durumu hem yakınlıktan dolayı. Vurduğunda kızamıyor, kendi çocuğunu koruyamıyor. Bu çocuklar bu arada sabahtan akşama birlikte. Muhtemelen başka çocuk gördükleri de yok. Doğal olarak birbirlerine rol modeller. Konu sahibinin çocuğu doğal olarak ağlayarak hırçınlıkla vurarak kendini savunmaya çalışacak. Özgüveni zedelenebilir, annesine güveni sarsılabilir, kıskançlıklar başlayabilir vs vs. Bir de bu çocuk açısından bakın. Birinin iyiliğini düşünürken diğerini gözardı edemeyiz. Bir de konu sahibi açısından düşünün sürekli evde iki çocuğu gözetiyor. Aman vurmasınlar aman bir şey olmasın diye. Otizmi falan unutun yaşıt iki çocuğa bakmak hele ki vurma davranışı varsa kolay mı? bu kadın tabiki önce kendini ve çocuğunu düşünecek. Düşünsün de zaten. Bu ne vicdansızlık ne kötülük. Tamamen ilişkisimi kesecem dese haklısınız ama, herkes için doğru bi çözüm yolu bulmaya çalışıyor haklı olarak. uzaktan ahkam kesmek kolay sanırım.

Çocuğunuz otizmli çocukla konuşup otizmli olmaz.Bulaşıcı değil,ayrıca hırçın bir çocuk demişsiniz,içine mi doğdu çocuğun arkadaşına otizm tanısı konulduğu ? Evde ne yaşıyorsanız artık çocuk ondan hırçınlaşmış,dönün de biraz insanlığınızı sorgulayın,korkunç bir konu,inanılmaz bir cehalet !
Sen nerden biliyosun yaaa ne yapiyosun otizmli çocuklar için mesela klavye delikanlılığı yapmayın bana asıl cehalet sizin içinizde facebook ta otizm farkındalık gününü paylaşmakla veya buralarda farkındalık yaratmakla olmuyo bu iş bulaşıcı değil diyenden gecilmiyo sayın profösörler kadınlar kulübüne toplanmış da ben bilmiyodum herhalde derdimi anlatiyom yok saçmalıydınız acikliyorum aaa yalan eviniz problemli siz canisiniz napiyim ben size valla fikri olmayan yorum da yapmasın bu dile getirdiniz beni artık hade şimdi işine bak

Herkeze merhaba burdan akli selim insanlarin yazisiyla bugun arkadasimla konustum bana cok hak verdi beraber soyle bir karar aldik çocuklarınızı krese yazdiricaz ayni krese gitcekler yarim gun dıger yarim gunu de ayrı geçirecekler hiçte sizin düşündüğünüz gibi birbirimizi kırmadık çocuğunu alda git gözüm görmesin seni demedim :) kötü kalpli insanların kötü yorumlarını da allaha havale ediyorum son mesajımdır

Sizin anormal diye nitelendireceğiniz benimse özel olduğunu düşündüğüm bu Çocuklar dışında da sizin NORMAL çocuklarınız kötü alışkanlıklar kötü huylar edinebilir hanımefendi
Azıcık duyarlı olsanız keşke iki çocuğu da engelli bir anne olarak siz ve sizin gibilerin yazdıkları şeyler içimi acıttı
Allahım inşallah evlatlarımı sizin ve sizin gibilerinin yetiştirdiği normal Çocuklar gibilerle karşılaştırmaz
Hep iyi yürekli vicdanlı insanlarla karşılaştırır inşallah

Engelli çocuk annelerinin de en ufak yorumda böyle başka insanlara saldırmaları sıktı gerçekten.Ben bu hayatta her şeyden ve herkesten önce hatta kendimden de önce çocuğumu düşünürüm hanfendi.Bunda da tuhaf bir durum göremiyorum.Evet bencilce ama çocuğumun otistik bir çocuktan öğreneceği bir şey olduğunu da düşünmüyorum, yani karşılaşmasak da sorun değil bişey kaybetmiş olmayız bence.Biri benim çocuğumla kötü huyları var diye konuşmazken normal karşılayıp bunu bu kadar abartmanız da baya ironik ayrıca.Herkes çocuğunun en iyilerle, kendisine bişey katabilecek birileriyle bir arada olmasını ister ki bu da çok normal.Pek çok okul özel kolej bile sırf bu iyi çevre yüzünden iyi okul statüsünde mesela. Yani çocuğun için iyiyi istemek ayıpsa evet kötüyüm sorun değil.

Engelli çocuk annelerinin de en ufak yorumda böyle başka insanlara saldırmaları sıktı gerçekten.Ben bu hayatta her şeyden ve herkesten önce hatta kendimden de önce çocuğumu düşünürüm hanfendi.Bunda da tuhaf bir durum göremiyorum.Evet bencilce ama çocuğumun otistik bir çocuktan öğreneceği bir şey olduğunu da düşünmüyorum, yani karşılaşmasak da sorun değil bişey kaybetmiş olmayız bence.Biri benim çocuğumla kötü huyları var diye konuşmazken normal karşılayıp bunu bu kadar abartmanız da baya ironik ayrıca.Herkes çocuğunun en iyilerle, kendisine bişey katabilecek birileriyle bir arada olmasını ister ki bu da çok normal.Pek çok okul özel kolej bile sırf bu iyi çevre yüzünden iyi okul statüsünde mesela. Yani çocuğun için iyiyi istemek ayıpsa evet kötüyüm sorun değil.
İçim titredi şu yazdıklarınızı okuyunca. Burada bir saldırgan varsa oda sizsiniz. Herkesin herkesten öğreneceği bişey vardır. Mesela çocuklarınız merhameti öğrenebilir. İleride belki de ihtiyacınız olacak.
İyiler neye göre iyiler hanfendi ?
Benim içim bu kadar acıdı yazdığınız üyeyi tahmin dahi edemiyorum. Vicdana merhametle insanlığa davet ediyorum sizi

Back
X