Ben sizin ne hissettiğinizi ve ne anlatmak istediğinizi az çok anladım.
Sizi eski konularınızla köşeye sıkıştırmaya çalışan arkadaşların tutumunu da doğru bulmuyorum.
Öfke kontrolünde zorlanmanız ve çocuğunuzla bireysel ilişkiniz başka bir tartışmanın konusu.
Bu konu özelinde yapabileceklerinize gelince; öncelikle Arkadaşınıza otizm konusunda yetkin bir uzmanın görüşlerini okutmanızı öneririm.
Sözkonusu anne bilgilenmeden,
kabullenme aşamasına geçemez.
Kabullenmeden de çözüm arayışına girmeyecektir.
Şu anda anne,en kolay ulaşabileceği çözüm yolunu takip ederek her gün sizi ziyaret ediyor ve çocuğunun yaşıtıyla oynayıp,sosyalleştiğini düşünerek içi rahat bir şekilde evine dönüyor.
Keşke bu kadar kolay olsaydı otizmli bir çocuğun takibi ve eğitimi.
Otizm en komplike özel durumlardan biri.
Çocuğun beslenmesinden birebir eğitimine, sosyalleşmesinden özbakımına kadar çok çeşitli ve ayrıntılı düzenlemeler yapılması gerekiyor.
Bu düzenlemeler yapıldığı takdirde çok güzel ilerleyen,hayatını yardımsız idame ettirecek duruma gelen otistik bireyler var.
Aşağıda işinize yarayacağını düşündüğüm bazı linkler var.
www.tohumotizm.org.tr
otizmecarevar ve tohumotizm adlı İnstagram hesapları
Sizin şu anda arkadaşınızı bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için teşvik etmekten başka yapabileceğiniz fazla bir şey yok.
Onu kırmadan,her gün sizi ziyaret etmesinin kendi çocuğunun sorununa çare olmayacağını anlatmanız lazım.
Bu sohbette kendi çocuğunuzdaki davranış değişikliklerine değinmeniz doğru ve şık olmaz.
Diğer yavrunun gelişimi için doğrusu nedir?
Üzerinden ilerlerseniz bu konuyu kimseyi kırmadan,üzmeden çözebilirsiniz.
Kolaylıklar diliyorum.