Otizim

Otizmli çocukların kendine özel ilgileri vardır ve o konuda hepimizden daha yeteneklidirler.
Merhamet duygunuzu sorgulayamayız
Ancak çocuğunuzun engelli bir bir eyle beraber olmasının bir çok olumlu yanı da olacaktır.

Bir sey daha belirtmek istiyorum cocuga teşhis konuyor dikkat edin otizm eşiğinde deniyor annelere bakiyorsun hâlâ tablet telefon tv vermeye devam ediyorlar.Bu uyarıcıları herkes azaltmali.Anne sussun beni yormasin diye cocugu ateşe itiyor.

Merhaba Türkiye de hacettepe ün.akademi den Nuray Mustafaoglu Çıçek in eserleri özellikle otizm spektrum bozukluğu ve parents &siblings iliskileri açısından çok aydınlatıcı olacaktir,dünyada ise pedogojik anlamda Knutsen ve Sophia X. Sun ın tezleri veya spectrum disorder alaninda Oxford Uni. Den Baron Cohen,Happe ve Charman in çalismalari ornek verilebilir.Saygilar

Baron Cohen i özellikle tezimde kullandım, çalıştığım alan da otizmle bağlantı bulduk ancak hangi makalesi???
Şimdi böyle üç profun koskoca hayatını baştan mı okuyayım? :KK45:

Konu otizim dikkatinizi cekerim.. misafiri degil otizimini sorun ediyor... kurban olsun !!
Ben otizm konusunu ayrı tutarak yazdım. Konu sahibi 3 aydır görüşmeleri azalttığını yazmış. Ama diğer annenin kendi çocuğunun gelişimi için tekrardan hergun geldiğini okudum yanlis mi okudum bilmiyorum. Biraz konu sahibinin yerine de kendimizi koymaliyiz diye düşünüyorum. Cocugunun gelisminin geriledigini gozlemliyorsa diger anne nasil kendi evladini dusunuyorsa,bu anne de kendi cocugunu düşünebilir. Hergun gorusmez de arasıra görüşür. Bu demek değil ki otizmi küçümsüyor. Iki komşumuzun çocuğu ileri derece otizmli,hiç öyle hergun hergun birilerine gittiklerini görmedim, merkezlere gidiyorlar,onun dışında sokakta oynuyorlar. Çocuklarımız da dışarıdayken oynuyor,çok da seviyoruz melek iki cocugumuzda.

Cocugumuzun merdivenden dusup engelli olmayacagini kim bilebilir? Ayni teshis bizim de cofugumuza konabilir sadece ufak bir ayrinti. Ozel ihtiyac sahibi bir cocuk var ortada ve dusundugunuz sey bu. Gercekten toplumun bu bakisi beni yok ediyor. Benzer sebepten cocugumun erkek olacagina da cok sevindim. Kiz olsa da bu toplumda 2. Sinif insan olacakti. Cok yazik.

Sürekli çocuğunuza bağırıp çağırdığınızı, öfke probleminiz olduğunuzu söylemişsiniz, bir arkadaş alıntılamış.
Çocuklar doğal olarak, ebeveynlerinin bu tip hareketlerinden etkileniyorlar.
Ben çocuğunuzun aksine sizi taklit ettiğini düşünüyorum.
O yüzden artık probleminizi görmezden gelmek, başka bahaneler bulmak yerine sorununuza odaklanın ve çocuğunuza bağırmayın...
Cocuklara ses yukseltmemek bagirmamak gibi bir dünya yok .Cocuk da sınırını bilecek .Madem bagirmak cok kötü eslerinize sevgilinize kardesinize annenize hic mi sinirlenip ses yukseltmiyorsunuz sesiniz hep ken
Çocuğu her gün getirmeye bir şey demiyorum, çocuk otizmli olmasa da her gün başkasına bırakılmaz. Sanırsam annesi kendinden uzak tutmaya mı çalışıyor, kabullenemiyor mu kendi içinde bir şeyler var herhalde onun da. Ben konu sahibinin öfke problemini göz ardı edip, otizmli çocuğa bağlamasından dolayı böyle cevap verdim... Sonrasında her gün misafirlik olmaz a bağladı herkes tepki verince...
Anlıyorum. Özel cocuklarla gorusecek elbette cocuklarimiz yanimizda ve denetimli olacak tabi ki yoksa kötü seyler yasanabiliyor.Bugun sana yarın bana bir dünya. Otizmli cocuk annelerine güç sabir diliyorum.

Baron Cohen i özellikle tezimde kullandım, çalıştığım alan da otizmle bağlantı bulduk ancak hangi makalesi???
Şimdi böyle üç profun koskoca hayatını baştan mı okuyayım? :KK45:
Bilemedim valla,hayatını okumayın tabii faydasi olmaz ama eserleri bir gozden geçirir ve otizmli çocuk ve gençlerle olan bireysel çalisma ve deneyimlerinizi de eklerseniz -ama yerince uzun-başarabilirsiniz gibi geliyor bana, daha ne diyim

Cocuklara ses yukseltmemek bagirmamak gibi bir dünya yok .Cocuk da sınırını bilecek .Madem bagirmak cok kötü eslerinize sevgilinize kardesinize annenize hic mi sinirlenip ses yukseltmiyorsunuz sesiniz hep ken
Anlıyorum. Özel cocuklarla gorusecek elbette cocuklarimiz yanimizda ve denetimli olacak tabi ki yoksa kötü seyler yasanabiliyor.Bugun sana yarın bana bir dünya. Otizmli cocuk annelerine güç sabir diliyorum.

Valla anlamadım mesajınızın üstü başka altı başka olmuş :KK45:

Bilemedim valla,hayatını okumayın tabii faydasi olmaz ama eserleri bir gozden geçirir ve otizmli çocuk ve gençlerle olan bireysel çalisma ve deneyimlerinizi de eklerseniz -ama yerince uzun-başarabilirsiniz gibi geliyor bana, daha ne diyim

Nasıl bilemiyorsunuz? :KK45:
Ee tamam o zaman ben de random 3 tane prof ismi vereyim konu kapansın???
Kanıt vermek böyle olmuyor bilimde ama...
Birisi sizden referans istediğinde araştırmacının adını yazmazsınız
Baron Cohen - Autism yazsaydım herhalde mezun olamazdım :D
Makale adı varsa atın bana merak ettim cidden

Srkadaşınızın kızında ne gibi belirtiler vardı acaba öğrenebilirmiyim
Arkadaşımın oğlu kimin yanına gittiyse onun gibi davranıyor, kendi olamıyordu.Ama zeki bir çocuk.. Dikkat eksikliği tanısı var sadece..8 yaşında şu anda

Görümcemin oğlu ise sürekli şiddet uyguluyor, koşuyor beton, asfalt, sofra fark etmez atıyor kendini.7-8 kelimesi var.Cok hareketli.Sanki enerjisini kontrol edemiyor gibi. Mesela birlikte araba gezdiriyoruz arabasını tutup bana atıyor.2.5 yaşında .Bana hareketleri tuhaf geliyor ama babası da çok hareketliymiş belki de ona çekmiştir genetiktir. endişelenen tek benim bu arada:)

Oğlum kreşe giderken öğretmeni bizden de özel izin alarak kendilerinden 2 yaş büyük otizmli bir çocuğu haftanın 2 günü okula kaynaştırma yapmak için kabul etti. Okula gelmeden bir gün önce çocuklarımızla konuşmamızı istedi. Bende Oğluma yarın okula çok özel bir arkadaşın gelicek, onunla diğer arkadaşlarınla oynadığın gibi oynamanı istiyorum dedim. Oğlum tabi bir süper kahramanla karşılacağını düşündü. Tam 1 saat boyunca oğluma onun anlayabileceği dilde anlatıp, senin arkadaşlığına onun çok ihtiyacı var dedim. Ve o otizmli çocuğun ailesi dışında öğrendiği ve ismiyle hitap ettiği tek kişi oğlum oldu. Oğlum için çok büyük bir tecrübeydi. Hatta oğlum da ondan İngilizce bi kaç kelime kaptı. 🙂 İnsanların birbirinden öğrenecekleri çok şey var. Eğitim durumu, fiziki durumu, mental problemleri hiç farketmez. İnsan insana her zaman lazım.

Anlıyorum. Özel cocuklarla gorusecek elbette cocuklarimiz yanimizda ve denetimli olacak tabi ki yoksa kötü seyler yasanabiliyor.Bugun s
Valla anlamadım mesajınızın üstü başka altı başka olmuş :KK45:

Nasıl bilemiyorsunuz? :KK45:
Ee tamam o zaman ben de random 3 tane prof ismi vereyim konu kapansın???
Kanıt vermek böyle olmuyor bilimde ama...
Birisi sizden referans istediğinde araştırmacının adını yazmazsınız
Baron Cohen - Autism yazsaydım herhalde mezun olamazdım :KK70:
Makale adı varsa atın bana merak ettim cidden
Bilemediğim sizin hayatlarıni mi okuyayım sorusuydu,hayatımda ilk kez uzman iddiasinda olan birinden böyle bir soru aldım,şaşkınım

Çocuğu her gün getirmeye bir şey demiyorum, çocuk otizmli olmasa da her gün başkasına bırakılmaz. Sanırsam annesi kendinden uzak tutmaya mı çalışıyor, kabullenemiyor mu kendi içinde bir şeyler var herhalde onun da. Ben konu sahibinin öfke problemini göz ardı edip, otizmli çocuğa bağlamasından dolayı böyle cevap verdim... Sonrasında her gün misafirlik olmaz a bağladı herkes tepki verince...
Ben burda ki kimseyi
Bak arkadaşım ben burdaki kimseyi tanımıyorum bana kizmalari vicdansız gibi görmeleri inanın hiç umrunda değil madem eski konularımı dönüp okudunuz eşimle boşanma aşamasından döndük çok zor günler geçirdim çocuğuma karşı öfkeli olduğum günler oldu allahima binlerce şükürler olsun bi şekilde atlattım atlattık baktığın zaman burda 3 konu var 1. Si oğlumun kötü etkilenmesi siz bunu kabul etmeseniz de oğlum etkileniyo 3 yaşında ki çocuktan sürekli anlayış bekliyoruz elinden oyuncaklar zorla alınıyo dayak yiyo birseyi vermek istemediğinde çığlıklarla ağlayan bir arkadaşı var sırf o ağlamasın diye kendi çocuğumu çok aglattim ben hep diyorum ben bi sekilde cocugumu ikna ederim bu iyi birsey mi
2. Si hergun bende olmalarına dayanamıyorum hem kendim hem çocugum yoruyoruz
3.su ben bunu anneye nasıl anlatırım
Açık açık yazdım şimdi istersen vicdansız de istersen kalpsiz de istersen ama biraz da empati yap çocuğun varsa beni daha iyi anlarsın yoksa bu yazdıklarım seni etkilemeyebilir

Ben otizm konusunu ayrı tutarak yazdım. Konu sahibi 3 aydır görüşmeleri azalttığını yazmış. Ama diğer annenin kendi çocuğunun gelişimi için tekrardan hergun geldiğini okudum yanlis mi okudum bilmiyorum. Biraz konu sahibinin yerine de kendimizi koymaliyiz diye düşünüyorum. Cocugunun gelisminin geriledigini gozlemliyorsa diger anne nasil kendi evladini dusunuyorsa,bu anne de kendi cocugunu düşünebilir. Hergun gorusmez de arasıra görüşür. Bu demek değil ki otizmi küçümsüyor. Iki komşumuzun çocuğu ileri derece otizmli,hiç öyle hergun hergun birilerine gittiklerini görmedim, merkezlere gidiyorlar,onun dışında sokakta oynuyorlar. Çocuklarımız da dışarıdayken oynuyor,çok da seviyoruz melek iki cocugumuzda.
Daha neler ya bir otizimli cocuk normal saglikli cocugu ne diye geriletsin... nedir bu sacmalik...
Benim down sendromlu cocugum var.. ve normal saglikli cocuklarla durmasini doktorlar oneriyor.. ki onlardan baksin ornek alsin diye.. eltimin cocuklarini hep evime getiriyorum oynassinlar diye.. allahtanki eltim ve cevremdekiler sizler gibi dusunmuyor. Ayrica cocuklari gerilemedi.. merhamet ve down sendromlu cocuk sevgi ve meraklari arti.

Çocuğunuz birgün okula başlayıp oradaki normal gelişim gösteren çocuklardan etkilenip problem davranış sergilerse okutmayın o zaman. Çünkü bir çok çocuk şiddete eğilimli.

Daha neler ya bir otizimli cocuk normal saglikli cocugu ne diye geriletsin... nedir bu sacmalik...
Benim down sendromlu cocugum var.. ve normal saglikli cocuklarla durmasini doktorlar oneriyor.. ki onlardan baksin ornek alsin diye.. eltimin cocuklarini hep evime getiriyorum oynassinlar diye.. allahtanki eltim ve cevremdekiler sizler gibi dusunmuyor. Ayrica cocuklari gerilemedi.. merhamet ve down sendromlu cocuk sevgi ve meraklari arti.
Bu arada konu sahibi diger konuda hakli olabilirsiniz ama çocuklara bağırmak gerektiği konusunda değilsiniz, lütfen destek alın, evladiniz için varsa öfke probleminizi yenin, zannettiğiniz gibi herkes bazen çocuğuna bağırmaz, bu normal değildir,inanılmaz zarar verir çocuğunuza

Çocuğunun o çocukla oynamasını istemiyormuş ben de o yüzden bu öneriyi sundum çocuğa bişey dediğim için değil (Allah göstermesin, ben kimim ki o çocuğa bişey söyleyeyim) yanlış anlattım sanırım kendimi
Yani hassas bir konu malum

Sizler derken? Beni hangi kategoriye dahil ettiniz 2 cümlemle?
Bakın,son kez yazıyorum lütfen alıntılamayın. Down sendromunu,otizmi hiç katmayın. 3 yaşında bir çocuğun başka bir çocuktan dolayı gelişimi gerileyebilir, tıpkı başka bir çocuğun gelişiminin ilerleyebilecegi gibi. Çocuk hırçınsa (dikkat edin,otizmli veya başka bir şey demiyorum.Lutfen siz de kategorize etmeyin hepsi eşit),oyuncak paylaşmıyorsa,sürekli bağırıyorsa,diğer çocuktan sürekli alttan alması bekleniyorsa gelişimi gerilemez mi sizce? En basiti özgüveni kaybolur. Yine dikkatinizi çekmek isterim, bu ev buluşmaları hergun oluyor,zaten sorun bu sebeple olmus bence.
Biz genel konuşmuyoruz,konu sahibinin konusunu ve çocuğunun davranışlarını konuşuyoruz. Oglunun konusmasi gayet iyiyken şuan konuşamıyormuş. Bu etkiler önceden hissedilmiş ki 3 ay önce mesafe koymuş konu sahibi. Ben inanmıyorum ki çocuğunda sinyal alıp hicbir çözüm aramayan bir anne olsun. Sizin de çocuğunuz, diğer arkadaşlarından olumsuz anlamda etkileseydi siz de endişelenirdiniz eminim

Son düzenleme:
Sizler derken? Beni hangi kategoriye dahil ettiniz 2 cümlemle?
Bakın,son kez yazıyorum lütfen alıntılamayın. Down sendromunu,otizmi hiç katmayın. 3 yaşında bir çocuğun başka bir çocuktan dolayı gelişimi gerileyebilir, tıpkı başka bir çocuğun gelişiminin ilerleyebilecegi gibi. Çocuk hırçınsa (dikkat edin,otizmli veya başka bir şey demiyorum),oyuncak paylaşmıyorsa,sürekli bağırıyorsa,diğer çocuktan sürekli alttan alması bekleniyorsa gelişimi gerilemez mi sizce? En basiti özgüveni kaybolur. Yine dikkatinizi çekmek isterim, bu ev buluşmaları hergun oluyor,zaten sorun bu sebeple olmus bence.
Biz genel konuşmuyoruz,konu sahibinin konusunu ve çocuğunun davranışlarını konuşuyoruz. Oglunun konusmasi gayet iyiyken şuan konuşamıyormuş. Bu etkiler önceden hissedilmiş ki 3 ay önce mesafe koymuş konu sahibi. Ben inanmıyorum ki çocuğunda sinyal alıp hicbir çözüm aramayan bir anne olsun. Sizin de çocuğunuz, diğer arkadaşlarından olumsuz anlamda etkileseydi siz de endişelenirdiniz eminim
Çok doğru tespit olmuş konuyu irdeleyerek okuduğunuz çok belli
Bu tarz çocukların özel eğitim alması gerekiyor. sosyalleşmek 1 kisiyle olmaz çocuğun kreşe, oyun grubuna , gerekirse bir spor dalına yönlendirilmesi gerekir ki arkadaşımın çocuğu üst düzeyde değil tedavi yöntemleriyle arkadaşlarını yakalayabilecek düzeyde
Benim bu durumu kaldiramamam herkez dışlamak olarak algıladı ama öyle değil ben tüm yükü benim hatta ve hatta oğlumun yüklenmesini istememem den kaynaklanıyo

Çok doğru tespit olmuş konuyu irdeleyerek okuduğunuz çok belli
Bu tarz çocukların özel eğitim alması gerekiyor. sosyalleşmek 1 kisiyle olmaz çocuğun kreşe, oyun grubuna , gerekirse bir spor dalına yönlendirilmesi gerekir ki arkadaşımın çocuğu üst düzeyde değil tedavi yöntemleriyle arkadaşlarını yakalayabilecek düzeyde
Benim bu durumu kaldiramamam herkez dışlamak olarak algıladı ama öyle değil ben tüm yükü benim hatta ve hatta oğlumun yüklenmesini istememem den kaynaklanıyo
Ben sizi cok iyi anlayabiliyorum,ağır eleştirenlerin empati kurmadan önyargıyla yaklaştığını düşünüyorum.
Siz yine komşunuzu bunun için yonlendirin, o melek için elinizden geleni yapın. Tek çocukla sosyallestirerek o egitimi veremez bence.
Sunu da kimse inkar edemez,kendi çocuğumuz herseyden öndedir.Oglunuzdaki degisiklikten, hergun ev buluşmasını doğru bulamadim

Back
X