- 23 Mayıs 2014
- 658
- 518
- 123
- Konu Sahibi goldstar535
Yazdıklarınızı tekrar okumanızı tavsiye ederim iyi gecelerHalbuki ben sadece okuyun, araştırın, kendinizi geliştirin ve çocuğunuza örnek olun demiştim. Ama siz bilirsiniz tabi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yazdıklarınızı tekrar okumanızı tavsiye ederim iyi gecelerHalbuki ben sadece okuyun, araştırın, kendinizi geliştirin ve çocuğunuza örnek olun demiştim. Ama siz bilirsiniz tabi.
Nasil yani? Hatırlamamak mı? Canım benim 0-6 yaş arası kişiliğin oluştuğu yastir, bilissel olarak hatirlanmaz ama her durum,her olay,her travma belirleyicidir, bizi biz yapar, yani hatirlamak kavramindan daha önemli bir kaliciliğı vardir, çocuk sahibi iseniz yazık,degilseniz olmadan önce düşünün derim çünkü nasilsa unutur kafasıyla yetişen çocuk pek sağlıklı olmayacaktirÇocuklar o anıları biraz büyüyünce hatırlamıyolar Merak ettiğimden soruyorum korumacı bir anne misiniz?
Allah herkeze oyle sinav versin o haldeAllah sizi bu otizmli aile ile deniyor sınavdasınız
Herkesin sınavı farklıAllah herkeze oyle sinav versin o halde
Konu başlığınız bile otizm.Bi tek onla görüşüyor yaaa konuyu anlamadınız ben onla gorusmicek asla istemem değil hergun beraber olmak istemiyorum insanlar evlerine misafir kabul etmiyo ben hergun beraberimhep diyorum bize ihtiyaçları var cocugum değişti ben yorgun biraz da bana empati yapin
Sizin anormal diye nitelendireceğiniz benimse özel olduğunu düşündüğüm bu Çocuklar dışında da sizin NORMAL çocuklarınız kötü alışkanlıklar kötü huylar edinebilir hanımefendiTamam otizm bulaşıcı değil onu biliyoruz da yani benim çocuğumun gelişimi başka çocuk yüzünden niye aksasın, bunun dışlamakla veya hasta olmasıyla da ilgisi yok bence haklısınız
Bambaşka bi çocuk olmasın da sizin öfke probleminizde etkili hatta daha etkili bunu da göz ardı etmeyin o zaman ve bunun da Önlemini alın o zamanBuraya bu yorumu yaparken bence siz vicdansizsiniz ben anne olarak kendi çocuğumu düşünmek zorundayım benim yorumumda ona çok üzüldüğüm ama nasıl bir tavır izlemeliyim diye soruyo okursanız hergun beraber olduğum birine sırt çevirmek değil çocuğumun bu durumdan nasıl etkilenmemesini araştırıyorum 3 yaşında bir cocuk taklit ediyo onun gibi davranmaya ve onun gibi konuşmaya başladı sizin bahsettiğiniz gibi duyarsız bir anne hatta insan değilim hatta çocuğun annesinden bile daha duyarlı olduğum söylenebilir cunku ozel egitim almasi gerekiyo bu cocugun sosyallesmek sadece benim evimde olmuyo devletin saglamis oldugu ayda 8 saat kurs var annesi ayyy uyuyakaldım gidemedim ayyy bugun regl oldum gidemedim diyo kusura bakmayın ama ben kendi çocuğumu düşünmek zorundayım bambaşka bir cocuk oldu çünkü elbette sağlığının garantisi yok allah korusun başımıza kötü birşey gelirse de sonuna kadar mücadele ederim bilmiyorum ben vicdan mücadelesi verdiğim için yazdım kesinlikle yermek aşağılamak vb değildi linç etmeye yer aramayın tavsiye varsa alayim yoksa sesizce uzaklasin lütfen
Otizimli komsunun cocugundan sinavmi olur allah askina. Ne sacmalik bu..Herkesin sınavı farklı
Bir başkasının başına gelmiş olması sizin sınavınız olmadığı anlamına gelmez, sizin bu durum karşısında yüreği evladı için yanan bir anneyi yaralamamak , özel bir çocuğu gördüğünüzde başını okşayamamak, itip kakmak, kaçmak ta sizin sınavınız olur. Tam tersi de olur, seçim.Otizimli komsunun cocugundan sinavmi olur allah askina. Ne sacmalik bu..
bu konuda haklısınız ama anlatımınız yanlış olduBenle görüşsün ama hergun zor oluyo benim sıkıntım o hergun gelen komşuyu istemeyenler var ben hergun birazdayım inanın çok zor oluyo hayır diyemiyorum
kaç yaşında yeğeninizBenim mesajım direkt olarak size değil aslında, genel bir problem bu. Toplumun kanayan yarası derler ya. Şahsi olarak sizi hedef almadım. Ama yeri gelmişken yazmak istedim. Engelli bireylere sahip olan ailelerin nasıl sıkıntılar çektiğini anlatmak için. Yoksa size kötüsünüz yada vicdansızsınız demedim.
Keşke insanlara vicdan nakli yaptırılabilseMerhababarkadaslar
Bir komsum var her gun biraradayiz benim 3 yasinda oglum komşumun 3.5 yasinda bir kizi var dogduklarinsan beri bir aradayiz komsumun kizi herzaman cok huysuz surekli bagiran benim oglum da cok sakindir benim oglum cok guzel konusabiliyo ama onun kizi konusamiyo doktora gittiler cocuga otizim tanisi konmus cok uzuldum ama ben anormal birseyler oldugunu tahmin ediyordum otizimin en dusuk seviyesi tedavi edilebilir boyuttaymis ben zaten yaklasik 3 aydan beri gorusmeyi azatmistim simdi kizin akranlariyla birarada olmasi lazimmis diye neredeyse hergun bende ama şöyle bi durum var benim oğlum çok değişti o uysal cocuk gitti herşeye ağlayan bağıran ve en önemlisi kızın konuşmasını taklit ediyo herseyi anlatabilen cocugun suan konustuklarini anlayamiyorum arkadaşımı çok seviyorum ve böyle bir durumda olmasına çok üzülüyorum ama herkez önce evladını düşünmek zorunda napcagimi nasıl davranacağımı bilmiyorum bize geldiklerinde bagirmalarina ve çığlıklarını kaldıramıyorum
Biz orayı geceli çok oldu konu baya uzun okumalısın yorumları bayan vicdan bekçisi sonra yorumlaKeşke insanlara vicdan nakli yaptırılabilse
Bir anne olarak ben çocuğuma ne olduğunu nasıl olduğunu gayet iyi biliyorum daha önceki yazdığım konuda da kendimi sucluyordum ama şuanda durum farklı çocugum taklit ediyor hırpalaniyor siz istediğiniz gibi algılayabilirsiniz haa bu arada kimsenin haddine değil başka bir annenin anneliğini sorgulamak gerçekten anne olan kişi yapmaz buBambaşka bi çocuk olmasın da sizin öfke probleminizde etkili hatta daha etkili bunu da göz ardı etmeyin o zaman ve bunun da Önlemini alın o zaman
Bilmiyorum henüz ergen bir çocugum yok 3 yaşında bir oğlum var sizin veya cocgunuzun ergenliginiz bu şekilde geçtiyse bilgi verin ogrenelimDavranış değişikliği davranış değişikliği...
'Farklı' olanla oynamasın huyu değişir.
Sevgiyi, şefkati hikayelerde anlatırız öğrenir tabii.
Gerçek hayatta 'kendisi gibi' olanla kaynaşsın, ama 'farklı' olana da empati duysun yani şeyetmesin.
Çocuklar ergenlik dönemini bizim yüzümüzden, bu saçma koruyuculuğumuz yüzünden son derece merhametsiz geçiriyor olabilirler mi?
Bu şekilde yorum yapanlar otizme o kadar uzaksınız ki allah bilir o arkadaşınızı senede 1 defa falan görmüşsünüzdür:) gerçek otizme savaşan anneler bu postun altında bana hak verdiler biliyomusunuz bu çok ilginç degilmiÇocuk verem falan değil arkadaşım. Sadece özel bir çocuk. Benim komşumun kızıda otizimdi gayette kimse dışlamadı hatta her göre öyle güzel ilgilendi ki gayette senin benim gibi bir insan olarak topluma kazandırıldı. Şuanda kendi gibi dünyalar güzeli arkadaşları ile çalışarak kendi parasını bile kazanabiliyor.
Allahtan çevremizde sizin gibiler yoktu ki el birliği destek ve saf sevgiyle bir meleği topluma kazandırmışız.
Arkadaşınıza lütfen görüşmek istemediğinizi söyleyin zira o kadın ve meleği sizin gibi bir arkadaďa ihtiyacı yok. Iyi gün dostuymuşsunuz...