Otizm DEHB davranış bozukluğu

bütün yazılarımın yani yorumlarımın içinde geçiyor, çocuk nörolojisine gitti, sadece EEG çekildi. yani başka bir şey olsa başka bir şey de bakarlardı demek ki eeg yeterliydi, bilmiyorum
Yorumları okumamıştım konunuza istinaden yazmıştım, çıkmamış olmasına sevindim.

işte geriye tek çare profesör bir doktor buldum. ondan randevu aldım oraya götüreceğim

Bizde otizm yok ama duygu durum bozukluğu ve hiperaktivite var öğretmenleri ve sınıf arkadaşları şikayetçi durumdan dersin huzurunu bozuyor sürekli konuşuyoruz anlatıyoruz söz veriyor ama yine aynı bende aynı şeyi düşünüyorum kesin bu çocuğun zekasında sorun var diyorum ama sizle otursa konuşsa ne kadar akıllı bilinçli bir çocuk dersiniz içini bilmeyenler maşallah çekiyor ama içi bizi yakıyor ilaçların yan etkisi de çok korkutuyor beni ama daha direnecek yerimiz kalmadı başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bizim özgürlüğümüz bitiyor çünkü kimseye zarar versin istemiyorum dışlanmasını istemiyorum küçük oğlumda onun yaptıklarını yapmaya çalışıyor örnek alıyor ama oysaki küçük büyüğün tam zıddı karakterde off deli çıkacağım

size bir şey söyleyeyim mi? on zekasında bir problem var. evet nasıl biliyor musunuz? Zekası üstün... yani şöyle söyleyeyim, zekâ problemi olarak çocuğunuzu yapıştırmayın yaftayı, zekasında problem yok. sadece var ise üstün zekâlıdır zekalılar da bu yaşta zekasını kontrol edemedikleri için davranış bozukluğu sergiliyorlar diye birkaç öğretmenden duydum. bizim ibrahim ahabiltasyondaki öğretmenimiz de aynı şeyi söyledi, yani zekasını dürtüsünü kontrol edemediği için yaptıklarından dolayı ne kendisi bir ortama sığıyor. ne anneler bir ortama sığabilir. bilmiyorum çaresiz kaldım ben tıpta çaresiz ben de çaresizim. her şeye çaresiz tek çare rabbimiz. sadece sabır vermesin yardım da etsin bolca bize tüm anneleri ve çocuklarımıza da yardım etsin

Evet bize de o şekilde dönütler yapıldı üstün zekalı denildi ama çevresine ve kendisine zarar veriyor ben kendim için üzülmüyorum kimseyle görüşmem gerekirse sorun yok ama kendisi dışlanıyor savunamıyorum kimseye karşı savunulacak bir tarafı da yok zaten yanlış anlamayın durum böyle diye bende çocuğuma ilgiyi sevgiyi kesmiş değilim ama ister istemez sinirleniyorum ben kendimi suçluyorum yetemiyorum çocuğuma ilerisini düşünüyorum ya kötü şeyler yaparsa diye bunun daha ergenliği var ilaçta uyuşturucak çocuğu vicdanım el vermiyor sizin çocuğunuz kaç yaşındaydı benimki 11 yaşında

Bacım, send ben misin ya? yemin ederim aynı dertten muzdaribim. çocuğum bile gençliği var ergenliği var. şu an benimki yedi yaşında çevresini veya kendisine zarar veriyor. öyle ağır biri zarar değil ama bunun büyüdüğünde daha da yapacak. ama sekiz tane psikiyatrist gördü oğlumu, altı tanesi devlet hastanesi uzman, 2 tanesi ise, özel uzman uzun bir süre ilaç kullanılması gerektiğini söylediler sadece ama o 2 uzman özel olan3 asperger dedi. Dürtüleri kontrol edemiyor falan dedi.
hiperaktivitesi de olduğu için mecbur hiperaktivite, ilacı yazdılar. duygu durum bozukluğu olduğu için onun için de ilaç yazdılar ama yüzde elli anca fayda etti. Ne yapacağımı şaşırdım

Öfff Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın derler ya çocuk bizim ama aklı fikri bizim değil malesef biz geç kaldık keşke bu aşamaya gelmeden müdahale etseydik hep düzelir diye bekledik elimizden geleni yapmaya çalıştık inşallah etki eder ilaçlar bizde psikoloğa devam ettiniz sanırım ilaçlarla birlikte aklım karmakarışık yüzde elliye razıyım su anda

Özelden yazdım size sorun olmazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…