- 4 Aralık 2022
- 1.214
- 1.461
- 63
- 36
- Konu Sahibi madamblues
-
Aynen benim oğlum da sataşıyor laf söylüyor.Ayni şekilde legolarini çok seviyor,değişik şekiller yapıyor ve o zaman çok sakin ama onun dışında sabır zorluyor.İlaç geçen sene verdim sersemletti, zaten okul da tatile girdi ardından ilacı biraktik.Birakinca da olmadı,şimdi yine büyük ihtimal gideceğimiz psikiyatr başlayacak.Ben de bir umut daha iyi oluruz diye düşünürken ilaç kullanmasına rağmen fayda görmeyenleri ve ilacın dezavantajlarını okuyunca umudum kırılıyor.nerden çıktı bu DEHB, OTİZM belası, gerçekten birçok kadın var bu dertten muzdarip çaresiz kalmış. İlaç verse olmuyor vermese olmuyor eğitim psikiyatrist. rehabilitasyon gitmediğimiz beklemediğimiz yer kalmadı, ama sizi bilmem de gerçekten benim oğlumda çok fena bir dürtü bozukluğu var örnek veriyorum, mesela denize gittik ya da parka ilk gördüğü çocuğa mutlaka sataşıyor. elindeki oyuncağı alıp uzağa fırlatıyor, bundan zevk duyuyor, sonra o çocuğun annesiyle laf dalaşı başlıyor, sanki ben yapmışım gibi bana bağırıyorlar, çocuğumun yanından saniye ayrılmıyorum, mesela telefon çaldı, elimi çantama attığım anda yapıyor bazen, onun bile suçlusunu ben görüyorlar bana sataşan, üstüme gelen anlayışsız bütün kadınların hepsi beni sinir hastası etti. Parklardan, denizlerden soğudum, en önemlisi insanlardan çocuğumla hiçbir yere sığamıyorum çünkü sığdırmıyor ama o benim yavrum sakinliğimi elimden geldiğince korusam da. çocuk evde bana daha beterini yapıyor, sakimken sakin mesela legolarıyla saatlerce oynar, güzel şeyler yapar veya aktivite eşyalarıyla küçük figürler yapar bana gösterir, işi bitince de şımarıklık yapmaya bir şeyleri kırıp dökmeye başlar. bence oğlum için bir tanı yok!!!!
seni çok iyi anlıyorum bacım, peki biz ne yapacağız? Hamileyken çok güzel beslendim. Gözümden sakındım bebekken ama 3 yaşında bu tanı konuldu. hafif düzeytizm, beş yaşındayken de hiperaktivite de konuldu, çözüm yok diyor ama ilaç var diyorlar sakinleştirmek için, o günden beri Instagram Google YouTube her yerde araştırıyorum. araştırdıkça karşıma sürekli bir şey çıkıyor, reklam falan otizme çare var DEHB ile baş edilebilir gibi sayfalar onları da araştırıyorum. Çoğu yalan gibi elimden geldiğince doktor Rehabilitasyon. Eğitim bunları yapıyorum zaten.Aynen benim oğlum da sataşıyor laf söylüyor.Ayni şekilde legolarini çok seviyor,değişik şekiller yapıyor ve o zaman çok sakin ama onun dışında sabır zorluyor.İlaç geçen sene verdim sersemletti, zaten okul da tatile girdi ardından ilacı biraktik.Birakinca da olmadı,şimdi yine büyük ihtimal gideceğimiz psikiyatr başlayacak.Ben de bir umut daha iyi oluruz diye düşünürken ilaç kullanmasına rağmen fayda görmeyenleri ve ilacın dezavantajlarını okuyunca umudum kırılıyor.
Aynı benim oğlumu anlatıyorsun kısa süreli belki güzel oynuyor,sonra zitlaşma gıcıklık verme.Bazen uzun süre güzel oyun yaptığı arkadaşı oluyor ama sık değil.Dürtüselligi çok fazla lafı pat diye söylüyor.İnsanlarin diş görünüşüne laf söylüyor.Hata yapıyor,hatta bilerek yaptığı anlaşılan bir çok hatasında yanlışlıkla oldu özür dilerim diyor ama yine yapıyor.Çaresiz olmasın ya..seni çok iyi anlıyorum bacım, peki biz ne yapacağız? Hamileyken çok güzel beslendim. Gözümden sakındım bebekken ama 3 yaşında bu tanı konuldu. hafif düzeytizm, beş yaşındayken de hiperaktivite de konuldu, çözüm yok diyor ama ilaç var diyorlar sakinleştirmek için, o günden beri Instagram Google YouTube her yerde araştırıyorum. araştırdıkça karşıma sürekli bir şey çıkıyor, reklam falan otizme çare var DEHB ile baş edilebilir gibi sayfalar onları da araştırıyorum. Çoğu yalan gibi elimden geldiğince doktor Rehabilitasyon. Eğitim bunları yapıyorum zaten.
çocuğuma da üzülüyorum çocuk gibi çocukluğunu yaşayamıyor, çünkü arkadaşlık kuramıyor ki beş on dakika oynuyor. sonra birden kavgaya gir, arkadaşı da yok yavrum'un
Tamam canım mutlaka yazarım.İnşallah çok iyiye gider çocuğunuz.. hepimizin çocuğu inşAllah hayırlısıyla sağlığına kavuşsun.. psikiyatriste gidip döndüğünüzde yazar mısınız neler oldu ilaç verdi mi ne ilacı verdi vs yazarsanız sevinirim
Umarım çözüm buluruz. Gerçekten çocukların beden ve ruh sağlığı iyi olsun geri kalan her şey önemsiz geliyor. Ben rehber öğretmenin karşısında hüngür hüngür ağladığımı biliyorum. Bazen çok çaresiz hissediyorum ama bunu asla belli etmemeye çalışıyorum. Sağlıcakla kalınBizim öğretmen de bağırınca oğlum yeter başım şişti diyor,korku yok.Asosyal değil girişiyor ama hep oyun bozduğu ve sataştığı için arkadaş edinemiyor.
Bugün de yine o 'ne yapmalıyım,ne olacak'diye sorguladigim bir gündeyim.Elimizden geleni yapalım,yorulmayi vs düşünmüyoruz ama karşılığını da en güzel şekilde görelim inşallah..Siz de sağlıcakla kalın.Umarım çözüm buluruz. Gerçekten çocukların beden ve ruh sağlığı iyi olsun geri kalan her şey önemsiz geliyor. Ben rehber öğretmenin karşısında hüngür hüngür ağladığımı biliyorum. Bazen çok çaresiz hissediyorum ama bunu asla belli etmemeye çalışıyorum. Sağlıcakla kalın
Sizi kesinlikle suclamiyorum sakin beni yanlis anlamayin ayni yolun yolcuyum bende ve inanin bende kucucuk bi sehirde desteksiz ilgileniyorum oglumla bi dr. İçin 4 saat yol gidiyorum ama bizim elimizden baska birsey gelmiyor demek istedigim bu organik beslemek imkansiz zaten su günümüzde ama ekransiz hayat sunabiliriz en azindan bizbize iken bunu yapariz yoksa bi yere gitse bütün çocukların elinde telefon ben sizin yazdiklariniza istinaden ve ilaca sicak bakmadigim icin nacizane yorum yaptim bikip yorulacagiz ama bu savaşlar hep onlar kendilerini yetiştirmiş bi birey olsunlar diye .. yolumuz cicekli değil ama elimizde oyle guzel bir cicek var ki onu sulamayida en iyi anne bilir.kolayliklar diliyorumİnanın ben de ilaç karşıtayım ama doktora ben ilaç kullanmak istemiyorum oğlum için desem bana cahilmişim gibi bakıyorsun daha nasıl durdurabilirim onu bilmiyorum teknoloji çağındayız. her taraf ekran her yer abur cubur, bizim dağ başında ekranın olmadığı sağlıklı ve doğal beslenmek gibi bir durumda olmamız gerekiyor. ilaç kullanmamamız için, ya da benim evde organik bir yaşam sürmem gerekiyor ki bu çok zor. Pazardan aldığımız meyvelerde bile hormon var. Yani gerçekten ilaç karşıtı olmak için bayağı aşırı yük düşüyor bir anneye..
Ve tek başımayım, kimse yardım etmez bana
benim en azından bu şehirden gitmem gerek, bi köy yaşamını sürdürmem gerek ilaç vermemem için ilaç veriyorsam, sırf bu yüzden hem doktorlar verdiği için hem de çaresiz kaldığım için hadi onu da geçtim ilaç 1 2 kere vermedim öğretmeni hemen fark ediyor. İlaç vermiyor musunuz yapmayın böyle ne konuşmuştuk? Çocuğun dengesini bozma drlar. yani yanlış mı yapıyor yapıyorlarsa bile başka çözüm mü var? diye diye mecburen ilaç kullanıyorum ama biliyorum oğlumunda mutlaka bir yan etki bıraktığını. o yüzden bu hafta psikiyatriste gideceğim ama gene alacağım cevap belli ilaçsız olmaz diyecek, o yüzden dediğim gibi son kere söylüyorum bi. köyde dağ başında organik ve doğal bir beslenme ekransız. Çocuğun muhtemelen böyle düzelecek ama bunu sağlamam da çok zor. Çünkü eşimin burada işi yeni düzene girdi bilmiyorum. biz ne yapacağız gerçekten çaresizim
Kuzenimin oglu 12 yasinda debh tanisi kalkti 6 yasinda okul vasitasiyla aldi bu taniyi ve ilac baslandi ilerleme değil gerileme oldu bizde konusma azaldi ice kapanma gerceklesti 9 yasinda ozel bi muayene de prf. Bi doktor gözetiminde takviye ergoterapi ve hareket eğitimi başlandı 2 yilda normalesme gerceklesti 1 yil ekstra eğitim gördü ve cocuk toparlandi 3 yilin sonunda okul ve sosyal başarısı artti ilac ne yazikki çözüm degil cok ileri seviyede belki gerekiyor ama normale yakin seyredilen ozellikle cocuk cagi icin benim oglumda 4 yasinda otizm tanisi var ama psikolog ve ozel egitim hocamız dustusellik ve dikkat dağınıklığı oldugunu söylüyor agirlikli 2 yildir ergoterapi dil terapisi ve ozel egitim alıyoruz 1 yıldırda takviye ilerleme oldumu fazlasiyla... bütüncül yaklasimi olan eger doktor %30egitim%30 beslenme %30 takviye diyor geriye kalan %10 çocuğun potansiyelidir ve bagirsak 2. Beyin kabul ediliyorken ilac bi yeri yaparken bi yeri ne yazikki bozuyor.Benim kardeşimin de dehb tanısı vardı. İlaç kullandığı dönem çok faydasını gördük bence. Ama annem kıyamadığı için kullanmadı akademik başarısı hep baş aşağı gitti. İlaç kullanırken okul birincilikleri vardı. Zeki de bir çocuk ama dehb maalesef potansiyeli kullanmayı zorlaştırıyor. Şimdi 24 yaşında kendi kararıyla ilaca başladı. Herkesin durumu farklı.
Oğlum da 4 yaş 2 yaştan beri ergoterapi desteği alıyoruz. Hareketleri biraz değişik. Dikkat dağınıklığı çok fazla dürtüsellik var. Okul psikoloğumuz şimdilik ergoterapi ve spor aktiviteleriyle toparlıyoruz ama okula başladığında ilaç ihtiyacınız olabilir dedi. Biz hiç psikiyatriste gitmedik henüz çok rahatsız edici boyutta olmadığı için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?