Otizm DEHB davranış bozukluğu

madamblues

Cogito Ergo Sum...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
3
0
1
Merhaba hanımlar Anneler ve varsa öğretmenler.. oğlum 7 yaşına girdi. 3,5 yaşında otizm tanısı aldı ama göz teması ve fazla konuşma yoktu , aşırı da davranış bozukluğu vardı. Tanıyı aldıktan 3 ay sonra göz teması konuşma çoğalması yani cümle kurması hem de çok düzgün vs oldu. Baba bu durumu kabul etmediği için üstünde durmadık 1 sene. Ama anaokulu hayatı başlayınca olay patladı. Çocuk psikiyatristine git tanıyı tekrar al sağlık kuruluna gir rapor çıkart vs derken başladı ilaçlar. önce risperdal şurup. 1,5 sene, sonra 6 yaşına girene kadar sevlet hastanesi psikiyatristlerinden sonra özel psikiyatriste geçtik. O da diyet listesi verdi diyetisyene yollası yani , kafein ve gluten diyeti yani, aynı zamanda ABİLİFLY ŞURUP, COGNİDEM VE SAFROL ŞURUP.. sürekli o psikiyatrist e de gitmedik gem izmirdeydi hem de ilaç yazıp gönderdi tekrar gelşn vs demedi . Neyse tekrar devlet hastanesine gittik bu sene. 7 yaşına girdiğinde, hemen RİTALİN Ona geçtik hap. 1 ay kullandık vurma itme kırma azalması peki sonra concerta 18 mg verdiler tekrar gittiğimizde, bu defa da yan etkiden dolayı oğlum uyumuyor aşırı sinirli ve iştahsızlık. 2 hafta öldüm bittim krizler geçirdim.. o da öyle tabi. Sonra zar zor burdan bi psikiyatrist bulduk. (Bodrum denen illet ilçede yaşıyoruz, doktor yok burda resmen!!) O da dediki concerta tek başına verilmez, bir de risperdal hap yazdı gündüz yarım akşam tam vermem için. 9 gündür de onu kullanıyoruz fakat yok aşırı öfkesi geçse de yine değişik saçma hareketleri çoğaldı ve yine uyumuyo. Kafayı yicem. Çocuk ilaç manyağı oldu. Bu oğlumun nesi var. Ben dayanamaz oldum. Hiçbir yere de sığdırmıyor , herkese her şeyenilla küçük zararlar veriyor. Okula da başlayacak ama alt sınıfa. Çok çaresizim. Napmalıyım

Bu tarz ilaclar uykusuzluk yapar en son kaçta iciriyorsunuz ilacini. Gec saatte icirmeyin doktor nasil icsin dedi.

Bu tarz ilaclar uykusuzluk yapar en son kaçta iciriyorsunuz ilacini. Gec saatte icirmeyin doktor nasil icsin dedi.
Ya normalde uykusu zaten geç olan bir çocuktu ama en geç gece 11 buçuk 12 arası uyudu sabahleyin. 9'da kalk ona kadar kahvaltıyı yap. derken çok sıkıntı çekmiyorum ama concerta çok fena bir ilaçmış etkisi 12 saat sürdüğü için uykusuzluğu da 12 saat. dolayısıyla onu yeni anladım, ama çocuğum uyanmıyor, uyanmadığı için ilacını erken içiremiyorum. gece uyumadığı için uyanamıyor, bugün ataraks şurup verdim doktor önerisiyle yani ilacı verdiğimden bir saat sonra bayağı esnedi. Bir aydır neredeyse hiç uyumamıştı. böyle esneyerek ilk defa bugün esnedi ve uykuya dalması iki saat sürmedi, yarım saat hatta 15 dk sürdü çok şükür

12 ssaat kadar sürüyor. Yavaş salımlanan bir ilaç . Çocuğa ağır geldi mi diye doktora gittik burda, ama o da risperdal verdi, saldırganlığı geçsin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…