Otizm konusunda

varmuyokmu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2019
6
10
3
34
Konunun yeri burası değil biliyorum sırf bu konuyu açmak için üye oldum ve evde ne bilgisayarım ne de akıllı telefonum var o yüzden arkadaşın telefonundan yazıyorum yazım yanlışı olursa affola
Kızım 19 aylık konuşmuyor baba dede gel sadece bunlar çok Nadire’n oda.
Ama algı problemi Yok komut alıyor al ver getir kapat vs.
Akranlarına karşı ilgili bebek falan görse Güler yanına gider
Genel olarak bnm elimi kullanırdı bişey istediğinde ama şimdi öğrettim göster deyince gösteriyor.
İsmine bakıyo göz kontağı var
Şüphelendiğim tek hareketi parmak ucunu yüremesi ev ayakkabısını giydirince pek yürümüyor o da dikkatimi çekti ( ayaklarında bir şey olmayınca yapıyor oyun da olabilir bilemiyorum)
Oyuncaklarına uygun oynar takıntılı davranışları yok
On gün sonra psikiyatri randevusu var
Ama size de yazmak istedim
Hoşçakalın

Konunun yeri burası değil biliyorum sırf bu konuyu açmak için üye oldum ve evde ne bilgisayarım ne de akıllı telefonum var o yüzden arkadaşın telefonundan yazıyorum yazım yanlışı olursa affola
Genel olarak bnm elimi kullanırdı bişey istediğinde ama şimdi öğrettim göster deyince gösteriyor.
Şüphelendiğim tek hareketi parmak ucunu yüremesi ev ayakkabısını giydirince pek yürümüyor o da dikkatimi çekti ( ayaklarında bir şey olmayınca yapıyor oyun da olabilir bilemiyorum)
Hoşçakalın
Kuruntu yapmışsınız. Bebeğiniz sağlıklı görünüyor.

Tam emin değilim ama düz taban olan çocuklar da parmak ucunda yürüyordu gibi hatırladım. Tek endişelendiren durum buysa otizmden değil fiziksel bir sorundan kaynaklanma ihtimali daha yüksek gibi. Ya da sadece oyun yapıyordur.

Hoşçakalın
Bana normal geldi. İçinizin rahat etmesi için uzmana da gösterin tabii ama 19 aylık bebeğin sular seller gibi konuşacak hali yok ya. Siz yüreğinizi ferah tutun.

Ben özel eğitimciyim. Otizmin en belirgin özelliği göz kontağı, iletişimsizlik, takıntılı davranışlar, oyuna karşı ilgisizlik. Her Çocuk farklıdır geç konuşabilir, bunun için kreşe yazdırabilirsiniz. Bizim mahallemizde bi çocuk vardı 10 yaşına kadar parmak ucunda yürüdü. Hâlâ daha 20 yaşlarındadır hafif uca doğru basar.uzmanın görmesi tabi en doğru olandır.

Bir de oyun hareket çağı olduğu için parmak ucuna basması normal. Benim kızım 14 aylık. O da böyle basıyor çünkü hep bi yerlere yetişmeye çalışıyorlar. Öyle alışıyorlar keşfettikleri için

Bu konuya yapılmış yorumlara bakabilirsiniz.
Konu üzerinde epey konuşuldu ben de ayrıntılı bir yorum yazmıştım.
18 aylık bebeğin 8-10 kelime bilmesini ve kullanmasını bekleriz.
Bebek,bu düzeye henüz erişememişse şu kriterlere bakarız.
Bebek ismi söylendiğinde dönüp bakıyorsa,
göz teması varsa,söylenenleri algılayıp yönergeleri yerine getiriyorsa ve etrafındakilerle etkileşim kurup oyun oynamak istiyorsa,bu bebek mutlaka konuşur.
Yani alıcı dili vardır,verici dili henüz tam gelişmemiştir.
Her konuşma gecikmesi otizm belirtisi değildir.
Tek başına parmak ucunda yürümek de otizm göstergesi değildir.

Son düzenleme:
Hoşçakalın
Ice basma duz tabanlik varsa parmak ucunda yurur cocuklar.benm bebegmde parmak ucunda yururdu buyudu ice basma problemimiz var.ayrica bence kiziniz normal anlattklarinza gore

Isme bakmasi,ortak ilgi, komutlari uygulamasi bu donem icin elzem olanlar.
Parmak ucu yurumesi tekbasina bir sey ifade etmez.
Doktor test edecektir zaten

Ne olur kimse beni yanlış anlamasın . Son zamanlarda bu tur konular çok açılmaya başlandı.

Annelerin dikkatli olması evet çok güzel ancak her şey normal giderken geriden gelen ufacık bir hareket evham yapılıp acaba bu otizm belirtisi mi diye buraya konu açılmasıni doğru bulmuyorum..

Bu konuda yüzlerce kaynak var. Doktor görene kadar tatmin olmak istiyorsa anne baba oraları okumalı.

Tamam kabul ediyorum , otizmli melek ailesi olmak çok zor ancak nasıl anlatayım sanki dünyanın sonu gibi yazıyor anneler mesajları.

Bu da otizmli melek annelerine yorucu geliyor , ya da tam ifade edemedim, anlayın gerisini.

3 5 belirti olur , fikir alınır , alınabilir belki ki yine buradan teşhis koymak imkansizken ; normal seyreden bir gelişim eğrisinde ,ufacık bir farklılığa" acaba cocugum otizmli mi " diye evhamlanmak bana çok yanlış geliyor.

Daha dün bende otizm için konu açmıştım benim Bebeğim 13 aylık bugün de bir uzmana götürdüm bir saate yakın gözlemledi bize sorular sordu ve algısın çok iyi olduğunu göz temasının da iyi olduğunu söyledi içim rahat etti eğer adına bakıyor ve göz teması varsa korkmana gerek yok bence canım

Merhaba .Ben ozel egitimciyim .Ilk sayfada bir meslektaşım da belirtmis .Yorumuna katılıyorum.
Bu aralar otizm şüphesi ile herkes paronayak olmus
Bebeğiniz sizin anlatiminiza gore normal gelisim gosteriyor .Panik yapmayın .Otizmin tipik ozelliklerinden bir kacini degil birini bile tasimiyor .Ne guzel ... Goz temasi kurmak ,takintilar gibi ..
Bahsettiginiz sorun daha com ortopedik bir durum gibi.

Ne olur kimse beni yanlış anlamasın . Son zamanlarda bu tur konular çok açılmaya başlandı.

Annelerin dikkatli olması evet çok güzel ancak her şey normal giderken geriden gelen ufacık bir hareket evham yapılıp acaba bu otizm belirtisi mi diye buraya konu açılmasıni doğru bulmuyorum..

Bu konuda yüzlerce kaynak var. Doktor görene kadar tatmin olmak istiyorsa anne baba oraları okumalı.

Tamam kabul ediyorum , otizmli melek ailesi olmak çok zor ancak nasıl anlatayım sanki dünyanın sonu gibi yazıyor anneler mesajları.

Bu da otizmli melek annelerine yorucu geliyor , ya da tam ifade edemedim, anlayın gerisini.

3 5 belirti olur , fikir alınır , alınabilir belki ki yine buradan teşhis koymak imkansizken ; normal seyreden bir gelişim eğrisinde ,ufacık bir farklılığa" acaba cocugum otizmli mi " diye evhamlanmak bana çok yanlış geliyor.
Duygularıma tercüman olmuşsunuz.
Çocuklarımızla ilgilenmek ve gelişimini takip etmek elbette çok güzel bir durum.
Bununla birlikte internette okuduklarımızla,
çocukların her hareketine veya henüz yapamadıklarına anlam yüklemek bana da doğru gelmiyor.
İş başka bir noktaya doğru ilerliyor.
Bu hafta yorum yazdığım üçüncü otizm şüphesi konusu.
Her defasında,yazmayayım diyorum,yine içim elvermiyor,kısa da olsa bir açıklama yapıyorum.
Sondan üçüncü konuya bu tip durumlara nasıl yaklaşmak gerektiği ile ilgili ayrıntılı bir yorum yazdım.
Yine tekrarlıyorum.
Bebeklerin ve çocukların gelişim dönemlerini ve bu dönem özelliklerini anlatan bir gelişim psikolojisi kitabı edinin.
Bebeğinizi-çocuğunuzu komşu,arkadaş,akraba çocuklarıyla kıyaslamayın.
Unutmayın ki gelişim bireyseldir ve hızı bireye özgüdür.
Gelişim bebeklik döneminde çok hızlıdır,
bugün yürümediği için dertlendiğiniz bebeğiniz belki bir haftaya kalmadan yürüyecek.
Evhamlanıp sürekli bebeği-çocuğu göz hapsine alıp hareketlerini irdelemek,
hem onu,hem sizi strese sokar.
Bu platformda bizlerin,bebeğinizi görmeden,gözlemlemeden,gelişim öyküsünü bilmeden yapacağımız yorumlar isabetli olmayacaktır.
Herkes ancak kendi çocuğunun üzerinden yorum yapar,bu da kıyaslamaya götürür bizi.
Son olarak henüz bebeklik döneminde olan
bir yavruya otizm teşhisi konulamaz.
En son olarak 'ben evhamımı yenemiyorum' diyen lütfen bir çocuk psikiyatristine başvursun.

Back
X