Otizm konusunda

Daha dün bende otizm için konu açmıştım benim Bebeğim 13 aylık bugün de bir uzmana götürdüm bir saate yakın gözlemledi bize sorular sordu ve algısın çok iyi olduğunu göz temasının da iyi olduğunu söyledi içim rahat etti eğer adına bakıyor ve göz teması varsa korkmana gerek yok bence canım
Tam da size söylediğimiz gibi bebeğinizin normal gelişim gösterdiğini bir uzmandan da duymanıza çok sevindim.

Tek çiçekle bahar olmaz öyle değilmi, parmak ucunda yürümek te tek başına otizm göstergesi değildir.

Ne olur kimse beni yanlış anlamasın . Son zamanlarda bu tur konular çok açılmaya başlandı.

Annelerin dikkatli olması evet çok güzel ancak her şey normal giderken geriden gelen ufacık bir hareket evham yapılıp acaba bu otizm belirtisi mi diye buraya konu açılmasıni doğru bulmuyorum..

Bu konuda yüzlerce kaynak var. Doktor görene kadar tatmin olmak istiyorsa anne baba oraları okumalı.

Tamam kabul ediyorum , otizmli melek ailesi olmak çok zor ancak nasıl anlatayım sanki dünyanın sonu gibi yazıyor anneler mesajları.

Bu da otizmli melek annelerine yorucu geliyor , ya da tam ifade edemedim, anlayın gerisini.

3 5 belirti olur , fikir alınır , alınabilir belki ki yine buradan teşhis koymak imkansizken ; normal seyreden bir gelişim eğrisinde ,ufacık bir farklılığa" acaba cocugum otizmli mi " diye evhamlanmak bana çok yanlış geliyor.
Aynen katiliyorum.
Zaten suphe ediliyorsa, yani emin degilse insan o agir bi otizm tablosu degildir.
Atipik otizm ise dunyanin sonu degil.
Ben oglumu 10 tane normal gelisen cocuga degismem.
Hala kiskanclik bilmez, yalan bilmez.

Bu konuya yapılmış yorumlara bakabilirsiniz.
Konu üzerinde epey konuşuldu ben de ayrıntılı bir yorum yazmıştım.
18 aylık bebeğin 8-10 kelime bilmesini ve kullanmasını bekleriz.
Bebek,bu düzeye henüz erişememişse şu kriterlere bakarız.
Bebek ismi söylendiğinde dönüp bakıyorsa,
göz teması varsa,söylenenleri algılayıp yönergeleri yerine getiriyorsa ve etrafındakilerle etkileşim kurup oyun oynamak istiyorsa,bu bebek mutlaka konuşur.
Yani alıcı dili vardır,verici dili henüz tam gelişmemiştir.
Her konuşma gecikmesi otizm belirtisi değildir.
Tek başına parmak ucunda yürümek de otizm göstergesi değildir.
Ya oyle mı? Benım kı 15.5 aylık hep yazıyorum ama ege, atta, attı, aç, mama dıyor nadiren anne nadiren baba nadiren ham diyor. Gerı kalan herseyı normal ılk 7 aylıkken ege demıstı, bayada soyluyordu net olarak. İşte benim cocuklarımla sorunum hep boyle baslıyor, hep boyle gecmısten olan bır farklılık ayıran bısey, kotu olmasında.

Back
X