Otizm korkusu

inşallah konu sahibinin çocuğu otizmli değildir. Rabbim korusun ama lütfen şu genellemelerden sakinin. belki etrafınızdaki birine de yapar ve teşhisin geç konulmasına sebep olursunuz. her otizmli çamaşır makinesini sevmez. benim yeğenim hiç izlemiyor mesela. ayrıca önceden göz teması ve iletişimi olup sonradan kaybedenler de var. yeğenim bir yaşında ilk kelimelerini söylemişti biliyor musunuz? bir buçuk yaşından sonra yavaş yavaş geriledi. 2. 5 yaşında hala bazen seslendigimizde bakiyordu. yani bes kere sesleniyorsak 2 sine tepki veriyordu. hastaneler dr lar derken teşhisteşhise kadar onu da kaybetti.
lütfen insanların içi rahat olsun diye böyle konuşmayın. iyi niyetinizi anlıyorum. ama bazen maraz doğuruyor. zaten uzmanlar en doğrususunu söyleyecektir. muhakkak anneler takipte olsun. çok çeşidi var ve her 60 çocuktan 1 ı otizmli maalesef.

Amin hepimize insallah peki bunun teshisi hemen koyuluyormu simdi bir ay sonrasina randevu verildi belki de oglum bi kac ay sonra normal tepkiler verilcek hemen ilk etapta bu teshis koyulurmu yada bize verilem bir aylik sürec bu gözlem icin yeterlimi

Insallah çok tesekkur ederim guzel dilekleriniz için agzimi okuyor onunla konusunca bazen umutlaniyorum aniden konusucak diye

Cok tesekkür ederim bizimde babamiz konduramiyor surekli bana sacmalama neyi var çocugun diyor ama benim icim rahat degil oyuzden ben takipteyim insallah yersizdir suphelrlerim

Cok tesekkür ederim bizimde babamiz konduramiyor surekli bana sacmalama neyi var çocugun diyor ama benim icim rahat degil oyuzden ben takipteyim insallah yersizdir suphelrlerim
İnşAllah canım ama konduramayacak bişey yok bu kötü bişey değil ki

Insallah cok sagolun benim oglum isaretle gostermez elimi tutup goturur istedigi sey neyse isaret parmagini kullanmiyor maalesef

Evet bulguları var oğlunuzda. Doktorun söylediklerini yapın. Kreşe gitmesi cok iyi. Konusma terapistine götürün gerekirse zaten doktor sizi yönlendirir. Küçük yaşta farketmeniz sizin için büyük fayda. Otizmli mi değil mi diye bu kısma fazla takılmayın. Şu an bulguları var ve bununla ilgili adımlar atın.

Yeterli değil eğer ileri düzeyde değilse.
Otizm teşhisi konulup sonra olmayan kişiler tanıyorum.
Kolay değil ..

Kesinlikle size katılıyorum. Tamam iyi niyetlerinden bir şey yok içiniz rahat olsun diyorlar, ama bu öyle bir konu değil. Anneyi her şeye hazırlıklı olmaya çağırmalı ona göre destek olmalıyız. Hiçbir şeyi yok diyeceğiz(Bundan örnek gösterdikleri şey de filanın çocuğu da geç konuştu falan filan..) kadın haliyle bu örneklere bakarak içini rahatlatacak 1 ay sonra otizm tanısı konursa(Allah korusun) dünya başına yıkalacak. Bu konuda gerçekten bilinçli olmayan insanlar falancanın çocuğunu göstererek bir şeyi yok demesinler lütfen. Gerçekten otizmle birlikte yaşayan, bunun öğretmeni olan ya da detaylı bilgi sahibi insanlar yorum yapsın derim ben... Güzel haberlerini alırız inşAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…