Otizm korkusu

Netten arastirmayin bi arkadasim tip okuyor nette yazilanlar yanlis olabiliyor insanlari korkutuyor demisti .bir ay ilgi gosterin ve doktorunuzun dedigiyle hareket edin biliyorum cok zor ama ah vah yapmanin bebeginize bi faydasi yok ilgi sevgi ve oyun oynayarak ustesinden gelirsiniz eminim.

Kusura bakmayın ben fikir verebilirsiniz diye düşündüm çünkü konunuzu çok net hatırlıyordum.
Bütün sayfaları okumadım kafadan yorum yazanlar hakkında bilgim yok. Tekrar kusura bakmayın

Evet haklisiniz doktorun verecegi raporumu beklemeliyim yoksa kendi imkanlarimla hocami tutayim bu islerin proseduru nedir bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba otizm belirtileri konusunda nete baktım ama yüksek islevli otizm'i bir kitapta okumuştum. Ana karakterin yakın arkadaşı otizmliydi.mesela kitapta ana karakter otizm'li bireye gülümseme alışkanlığı kazandirdigindan bahsediyordu.gülümsemesi gerektiğini unutuyormuş,mecazlari anlamıyordu.internette hastalık teşhisi koymamali ama her bilgi de yanlıştır demek doğru olmaz

Lütfen kesinlikle değildir diye yorumlar yapmayın arkadaşlar. yanlış yönlendirmeyin. otizm geniş bir yelpaze. en agirindan en hafifine kadar çeşidi var. göz teması varsa otizm değildir demek yanlış. benim yeğenim otizmli ve onunda göz teması vardı ama sosyal iletişimi yoktu. Gün geçtikçe göz teması dahi azaldı ve çok geriledi. 2.5 yaşında teşhis konuldu. 1 senede gelişim gösterdi. iletisimde yaşıtlarından hala geri ama ilerliyor. hem özel eğitim aliyor hem krese gidiyor. eger yapisi böyle, kimi çocuk böyle olur babası böyleydi dayisi böyleydi sözlerine inansaydi kardeşim, yegenim daha da gerileyecekti.
konu sahibi her ihtimale hazır olun. otizm olsa bile zaten çocuğunuz küçük ilerlemesi çabuk olur. otizm değilse daha da kolay.
Allah yardımcınız olsun

Kendimi inandirmak istemiyorum ama bir gerçek varsada bunu gözardi edemem haklisiniz artil zorda olsa kendimi herseye hazirladim hakkimizda hayirlisi olsun

Kendimi inandirmak istemiyorum ama bir gerçek varsada bunu gözardi edemem haklisiniz artil zorda olsa kendimi herseye hazirladim hakkimizda hayirlisi olsun
çok zor bir durum. şu anda yaşadığınız belirsizlik bile çok zor. ben yeğenim olduğu halde ve uzakta olduğum halde ne hale geldim. Allah yardımcınız olsun. yegenim Şu anda 3.5 yaşında sarki söylüyor, tek tek kelimeler söyleyebiliyor. ve inanılmaz masum bir çocuk. sevindigi zaman gözlerindeki ışıltı bile çok güzel. Allah tüm otizmli çocuğu olan annelerin yardımcısı olsun

Otizmliyse bile bu hayatın sonu değil.şimdiden yardım almaya başlayacağı icin normalde olacağına göre daha sosyal bir çocuk olur.hem linkini verdiğim kız gibi yüksek eğitimli meslek sahibi bir çocuk olma ihtimali de var.daha hiçbir şey belli değil.belirsizlik en kötü ihtimalde daha acı vericidir.ne olduğu kesinleşse otizmli olsa bile biraz rahatlarsiniz diye tahmin ediyorum

Amin gercekten çok zor ona her baktıkça kalbimi sanki biri eliyle sıkıp bırakıyor tadim tuzum yok ne yapacagimi bilemez haldeyim

Bu belirtiler genelde 2,5 yaşındaki çocukların çoğunda görülür ışık yakma kendi etrafında dönme. Eğer bi cocuk annesinin elinden tutup şu içmeye goturuyor sa otizm değildir. Şu olabilir bakıcısı olduğu için ilgisiz kalmış olabilir tv yi fazla izlemeyin oyun oynayın düzelir. Ayrıca otizm tedavisi yok diye biliyorum.

Ahh o masumluk.
Benim oglum da 4.5 yasinda o kadar masum ki, 2.5 yasinda normal gelisen kizim var, bazen otizm normalden iyi diye dusunuyorum. Ama tabii ki hem bana hem kendine cok cektiriyor bu otizm.
Keske otizmden kurtulmasinin yolu olsa ama bu masumlugu kalsa.

Bunu neye dayanarak soyluyorsunuz? Otizmli cocuklarin bir cogu isteklerini yetiskin birini elinden tutup olay mahaline goturerek yaptirir.

Doktor degilim. Anneyim. Ama yazmak istedim. Insallah guzel haberler alirsiniz. Otizm teshisi konulmadi sanirim degil mi?
Bazen suphelenip internetten baktigimiz bilgiler ne yazik ki amacini cok asip bizi daha da dehsete surukluyor.
Isiklarin acip kapanmasi veya bazi seylerin tekrarinin kesin olarak otizm ile baglantisi olmaz diye dusunuyorum. Iletisim problemi yok gibi anlatiyorsunuz. Goz temasinda kacinma veya dokunmaya tepki gibi... O yaslarda ayni seyleri tekrarlamak cokca gorulen birsey.
Konusmasiyla ilgili bir gecikme durumu olabilir. Bazi cocuklarda konusma gecliginin blok ogrenme ile ilgili oldugunu duymustum. "Su" dediklerinde aslinda "bana su ver" demek istiyorlar ya, bazi cocuklar bu cumleyi tam kurana kadar konusmazlarmis. Bence icinizi sikmadan bekleyin doktorun yanitini. Insallah Allah korkularinizi bosa cikarsin diyorum. Ayrica otizm bile dense dereceleri var uzulmeyin lutfen. Guzel haberlerinizi aliriz insallah.

Her bilgiyi kastetmedim ama isin uzmanini dinlemek daha dogru anlaminda soyledim ben de ayni baslik
tabiki her bilgi yanlistir demek istemedim ama nette cok abartildigi da bi gercek en iyisi isin uzmanina teslim olmak bende nette arastira arastira ayni korkuyu bebegim icin yasadim 8 aylikken goturdum psikiyatriste ayni baslikla bende konu actim cok kotu bi durum bu supheyle yasamak Allah kimseyi evladiyla sinamasin.

Benim oğlumda 25 aylık tek kelime dahi konuşmuyor işaretle veya çığlıkla istiyor.birkaç pedagoga doktora gittik otizm değil dedi komutları alıyor ve göz teması varsa otizm olmaz diyorlar ki zaten en belirgin özellikleridir. Yani sadece arabanın tekeriini döndürmek ışıkları açıp kapamak otizm için yeterli değil çocukların çoğunluğu sever böyle şeyleri.ayrıca bakıcı çok TV.izletmişsse oda etkilemiştir.ilçelerdeki rehabilitasyon merkezlerinin çok faydasını görürsün doğru eğitimle düzelebilen bir durum sıkmayın canınızı

doğru haklısınız,bazen bazı belirtileri çok abartıyorlar.Ben belirtilerini fark edenler boşlamasınlar,ne olur ne olmaz doktora göstersinler diye öyle söyledim.bazen böyle bilgiler anne babaların bir sorun olduğunu fark etmesinde çok işe yarayabilir.bebeğinize sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim

Canım ben okulöncesi öğretmeniyim özellikle göz teması önemli. anlattıklarından bana normal geldi ama kaldı ki var böyle bişey çözümü var ve ne kadar duyarlı bi annesin tebrik ederim bişey olsa erken teşhis olur takip et.Benim bi öğrencimde belirtilerin hepsine yakını vardı rehber öğretmen ile gözlemledik aileye söylemedik çünkü aile çok katı idi daha sonra rehber öğretmen paylaştı çünkü o bu konunun uzmanı diye o konuştu. Aile atarlandı asla kabul etmedi. Bi yıl sonra duydum ki daha da artmış belirtiler aile gitmiş pedagog vs ye varmış gerçekten bi yıl önce iletişime açık olsa daha erken başlardık eğitime

Tabiki boslamak hic dogru degil siz de haklisiniz.cok tesekkur ederim hepimizin bebegine Allah saglik sihhat versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…