Kusura bakmayın ben fikir verebilirsiniz diye düşündüm çünkü konunuzu çok net hatırlıyordum.Beni etiketlemeseydiniz keske, cunku ben bir sey yoktur diye kafadan yorum yazanlara cok sinirleniyorum.
Evet konu sahibi dost aci soyler, anlattiklariniz oglumun 24 aylikken ki haline benziyor.
Ismini soyleyince donup bakmasi nasil peki?
Siz bir sey gosterdiginizde parmaginiza mi bakar yoksa gosterdiginiz yere mi?
Ben bu bir sey yoktur her cocuk farkli, bak goz temasi var, cocuklari seviyor yorumlari sebebiyle 3 yasina kadar teshis alamadim.
Oglum 2 yasina kadar konusma haric normaldi, isaret edip etmedigine emin degilim.
Sonra yavas yavas ismine tepki vermemeye basladi. Isaret edemedigini farkettim. Takintilari yoktu, cocuklarla ilgiliydi, ilgisi yavas yavas azaldi.
Yine de tamamen asosyal degil.
Su an hafif hafif cumle kurmaya basladi. Tek kelime olarak her seyi soyleyebiliyor.
Daha iyi egitim alabilse daha iyi yerde olabilirdi. Krese bile 3 yasinda basladik biz.
Size tavsiyem otizm olsun olmasin bi an once ozel egitimle eksik oldugu alanlarda calisin.
4.5 yasinda bu arada
Evet haklisiniz doktorun verecegi raporumu beklemeliyim yoksa kendi imkanlarimla hocami tutayim bu islerin proseduru nedir bilgilendirirseniz sevinirimBen bu bir sey yoktur her cocuk farkli, bak goz temasi var, cocuklari seviyor yorumlari sebebiyle 3 yasina kadar teshis alamadim.
Oglum 2 yasina kadar konusma haric normaldi, isaret edip etmedigine emin degilim.
Sonra yavas yavas ismine tepki vermemeye basladi. Isaret edemedigini farkettim. Takintilari yoktu, cocuklarla ilgiliydi, ilgisi yavas yavas azaldi.
Yine de tamamen asosyal degil.
Su an hafif hafif cumle kurmaya basladi. Tek kelime olarak her seyi soyleyebiliyor.
Daha iyi egitim alabilse daha iyi yerde olabilirdi. Krese bile 3 yasinda basladik biz.
Size tavsiyem otizm olsun olmasin bi an once ozel egitimle eksik oldugu alanlarda calisin.
4.5 yasinda bu arada
Netten arastirmayin bi arkadasim tip okuyor nette yazilanlar yanlis olabiliyor insanlari korkutuyor demisti .bir ay ilgi gosterin ve doktorunuzun dedigiyle hareket edin biliyorum cok zor ama ah vah yapmanin bebeginize bi faydasi yok ilgi sevgi ve oyun oynayarak ustesinden gelirsiniz eminim.
Kendimi inandirmak istemiyorum ama bir gerçek varsada bunu gözardi edemem haklisiniz artil zorda olsa kendimi herseye hazirladim hakkimizda hayirlisi olsunLütfen kesinlikle değildir diye yorumlar yapmayın arkadaşlar. yanlış yönlendirmeyin. otizm geniş bir yelpaze. en agirindan en hadi yine kadar çeşidi var. göz teması varsa otizm değildir demek yanlış. benim yeğenim otizmli ve onunda göz teması vardı ama sosyal iletişimi yoktu. Gün geçtikçe göz teması dahi azaldı ve çok geriledi. 2.5 yaşında teşhis konuldu. 1 senede gelişim gösterdi. iletisimde yaşıtlarından hala geri ama ilerliyor. hem özel eğitim aliyor hem krese gidiyor. eger yapisi böyle, kimi çocuk böyle olur babası böyleydi dayisi böyleydi sözlerine inansaydi kardeşim daha da gerileyecekti.
konu sahibi her ihtimale hazır olun. otizm olsa bile zaten çocuğunuz küçük ilerlemesi çabuk olur. otizm değilse daha da kolay.
Allah yardımcınız olsun
çok zor bir durum. şu anda yaşadığınız belirsizlik bile çok zor. ben yeğenim olduğu halde ve uzakta olduğum halde ne hale geldim. Allah yardımcınız olsun. yegenim Şu anda 3.5 yaşında sarki söylüyor, tek tek kelimeler söyleyebiliyor. ve inanılmaz masum bir çocuk. sevindigi zaman gözlerindeki ışıltı bile çok güzel. Allah tüm otizmli çocuğu olan annelerin yardımcısı olsunKendimi inandirmak istemiyorum ama bir gerçek varsada bunu gözardi edemem haklisiniz artil zorda olsa kendimi herseye hazirladim hakkimizda hayirlisi olsun
Otizmliyse bile bu hayatın sonu değil.şimdiden yardım almaya başlayacağı icin normalde olacağına göre daha sosyal bir çocuk olur.hem linkini verdiğim kız gibi yüksek eğitimli meslek sahibi bir çocuk olma ihtimali de var.daha hiçbir şey belli değil.belirsizlik en kötü ihtimalden daha acı vericidir.ne olduğu kesinleşse otizmli olsa bile biraz rahatlarsiniz diye tahmin ediyorum
Amin gercekten çok zor ona her baktıkça kalbimi sanki biri eliyle sıkıp bırakıyor tadim tuzum yok ne yapacagimi bilemez haldeyimçok zor bir durum. şu anda yaşadığınız belirsizlik bile çok zor. ben yeğenim olduğu halde ve uzakta olduğum halde ne hale geldim. Allah yardımcınız olsun. yegenim Şu anda 3.5 yaşında sarki söylüyor, tek tek kelimeler söyleyebiliyor. ve inanılmaz masum bir çocuk. sevindigi zaman gözlerindeki ışıltı bile çok güzel. Allah tüm otizmli çocuğu olan annelerin yardımcısı olsun
Yok yok canm benım cocugumda oyle cunku aynı yasıt gibiler yani olsa dahil gecer zamanla cunku goz teması ve dıger ozellıkle ri benzemıyorInsallah bende aksini dusunmek istemiyorum
Ahh o masumluk.çok zor bir durum. şu anda yaşadığınız belirsizlik bile çok zor. ben yeğenim olduğu halde ve uzakta olduğum halde ne hale geldim. Allah yardımcınız olsun. yegenim Şu anda 3.5 yaşında sarki söylüyor, tek tek kelimeler söyleyebiliyor. ve inanılmaz masum bir çocuk. sevindigi zaman gözlerindeki ışıltı bile çok güzel. Allah tüm otizmli çocuğu olan annelerin yardımcısı olsun
Bunu neye dayanarak soyluyorsunuz? Otizmli cocuklarin bir cogu isteklerini yetiskin birini elinden tutup olay mahaline goturerek yaptirir.Bu belirtiler genelde 2,5 yaşındaki çocukların çoğunda görülür ışık yakma kendi etrafında dönme. Eğer bi cocuk annesinin elinden tutup şu içmeye goturuyor sa otizm değildir. Şu olabilir bakıcısı olduğu için ilgisiz kalmış olabilir tv yi fazla izlemeyin oyun oynayın düzelir. Ayrıca otizm tedavisi yok diye biliyorum.
Her bilgiyi kastetmedim ama isin uzmanini dinlemek daha dogru anlaminda soyledim ben de ayni baslikMerhaba otizm belirtileri konusunda nete baktım ama yüksek islevli otizm'i bir kitapta okumuştum. Ana karakterin yakın arkadaşı otizmliydi.mesela kitapta ana karakter otizm'li bireye gülümseme alışkanlığı kazandirdigindan bahsediyordu.gülümsemesi gerektiğini unutuyormuş,mecazlari anlamıyordu.internette hastalık teşhisi koymamali ama her bilgi de yanlıştır demek doğru olmaz
tabiki her bilgi yanlistir demek istemedim ama nette cok abartildigi da bi gercek en iyisi isin uzmanina teslim olmak bende nette arastira arastira ayni korkuyu bebegim icin yasadim 8 aylikken goturdum psikiyatriste ayni baslikla bende konu actim cok kotu bi durum bu supheyle yasamak Allah kimseyi evladiyla sinamasin.Merhaba otizm belirtileri konusunda nete baktım ama yüksek islevli otizm'i bir kitapta okumuştum. Ana karakterin yakın arkadaşı otizmliydi.mesela kitapta ana karakter otizm'li bireye gülümseme alışkanlığı kazandirdigindan bahsediyordu.gülümsemesi gerektiğini unutuyormuş,mecazlari anlamıyordu.internette hastalık teşhisi koymamali ama her bilgi de yanlıştır demek doğru olmaz
Her bilgiyi kastetmedim ama isin uzmanini dinlemek daha dogru anlaminda soyledim ben de ayni baslik
tabiki her bilgi yanlistir demek istemedim ama nette cok abartildigi da bi gercek en iyisi isin uzmanina teslim olmak bende nette arastira arastira ayni korkuyu bebegim icin yasadim 8 aylikken goturdum psikiyatriste ayni baslikla bende konu actim cok kotu bi durum bu supheyle yasamak Allah kimseyi evladiyla sinamasin.
Tabiki boslamak hic dogru degil siz de haklisiniz.cok tesekkur ederim hepimizin bebegine Allah saglik sihhat versin.doğru haklısınız,bazen bazı belirtileri çok abartıyorlar.Ben belirtilerini fark edenler boşlamasınlar,ne olur ne olmaz doktora göstersinler diye öyle söyledim.bazen böyle bilgiler anne babaların bir sorun olduğunu fark etmesinde çok işe yarayabilir.bebeğinize sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?