Otizm korkusu

bence aile de çocuğunun hakkına girmiş biraz.keşke böyle durumlarda öğretmenlerinin çocuğu doktora götürüp tedavi ettirme hakkı olsa.bilinçsiz aileler çocuklarının gelişimine engel oluyor

bence aile de çocuğunun hakkına girmiş biraz.keşke böyle durumlarda öğretmenlerinin çocuğu doktora götürüp tedavi ettirme hakkı olsa.bilinçsiz aileler çocuklarının gelişimine engel oluyor
Aynen canım bide azarlamaları yok mu. Toz kondurmamak için çocuğun hayatıyla oynuyorlar inan ben gece yatamıyodum napsam diye ama annesi kompleks yapıyodu

Söylediği kelimeler varmı? Çat pat da olsa konuşuyormu? Yoksa sadece mantıklı cümle mi kuramıyor...

Eltimin kızı 3 yaşında hala cümle kuramıyor kelime kelime konuşuyor çoğu da anlaşılmıyor ama çocuk normal bir sorunu yok, kimi çocuk geç konuşuyor...

Işık açıp kapatma takıntısı,kapı açıp kapatma falan çok anormal gelmedi bana bir çok çocuk bir şey keşfettiğinde ısrarla üzerine gider...

inşallah olumsuz sonuç çıkmaz...

Otizmli bir meleğim var.
"Göz teması varsa otizm değildir" diye bir çizgisi yok maalesef.
Zamanla göz teması kaybolabiliyor.
Teşhisi kolay değil, aşama aşama olabiliyor ve bir çok çocukta farklılık gösterebiliyor.

Allah kolaylık versin. Sabır gerekiyor bunu net öğrenme sürecinde.

Benim cocugum yok ama bi komsumuzun bebegi vardi surekli sabit seyleri tekrarliyordu ama arka arkaya mesele sabit biseyin etrafinda hipnotize olmus gibi donmek sizin cocugunuzda insalah sagliklidir. Ayrica erkek sanirim cocugunuz erkek cocuklar gec konusur diye biliyorum egitim kitaplarinda oyle gecer yani..

Endiselenmeyin... uzulmeyin.. cocuk normal bir çocuk... erkek mi bilmem ama erkek cocuklar genelde gec konusurlar...
Siz sizle goz temasi kuruyormu vede seslendiginizde donup bakiyormu ona bakın... he ayrica otizmli cocuklar camasir makinesini cok severler... basinda dönmesini izlerler... bunlarin hicbiri yoksa yersiz korku icindesiniz demektir.. ayrica ben anaokul ogretmeniydim... bi cok ogrencimiz vardi kaynastirma egitiminde...
Sizin ki normal.. korkmayin

Merhaba. 28 aylik otizmli bir prensi olan anneyim. cocugumda farkliliklar fark ettigimde 18 aylikti. ismine bakmaz, goz temasi kurmaz, camasir makinasini sever, elelekronik esyalara takintisi vardi, yuksek sesleri sevmez, oyuncaklarini amacina uygun kullanmaz yani arabayi ters cevirip döndururdu. Hastananeden randevu icin 2 ay bekledim. Arastirma Hastanelerinden randevu almak cok zor. Sonuc 4 aydir haftada 6 saat ozel egitim aliyor rapor almadim kendi imkanlarimla karsiliyorum 1,5 aydir krese gidiyor. cok ilerleme var ama cok yogun ve gec saatlere kadar calisan bir anneyim sartlar maalesef ogluma yetemedigimin rahatsizligini yasiyorum. oncelikle panik yapmadan cocugunuzla bolca vakit gecirin ve kres sart. gecmis olsun

Bence telaş etmeyin otizmin tam bir teşhisi yok yanı tanı koymak zor doktorlar da bu sebeple olabilir diyor her ihtimale karşı bence çocuğunuzun hareketleri normal her dönemde çocukların takıntı yaptığı davranışlar olabilir inat agresifleşme 2 yaşın en belirgin özelliği özgürce istediğini yapmak istiyor ve engellenince de kıyametler kopuyor çok engellememeye çalışın rahat olacağı ortamlarda olmaya çalışın

Ben otizm belirtisi göremedim. Kapı açıp kapatmak, ışıkları açıp kapatmak bunları yapmayan çocuk var mıdır? Çocuklar bazen tembel oluyor konuşmak yerine hareketle gösterebiliyor nasıl olsa anlıyorlar diye hiç kendini yormuyorlar. Bir süre anlamayın konuşmaya teşvik edin

Bemde anlamamayq xalisiyorm bir sure sonra istedigi seyden vazgeciyor

Bakicini evinde kisitli oldugunu düsünyordm kendi evimde rahat birakiyorum insallah duzelir diye umut ediyorum

Allah yardimciniz olsun sizinde meleginizinde bende çalisan bir anneyim sizi cok iyi anliyorum ayni seyleri bemde yasiyorum bende krese yazdim dolu dolu gecirmeye calisiyoruz gunlerimizi sanki hic ilerlemiyorms gibi geliyor yada çok sabirsizm

Insallah.kelimemiz baba mama birde bugun altini kirletti dedim kakami yaptin oda agzimi izleyip kaka dedi sasirdm ve sevindim

Insallah oyledir evet göz temasi var seslendigimde bakar makinaya fazla takilmaz sadece dugmelerini kurcalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…