Otizm

Uzman değilim ama hiçbir otizm belirtisi yok ki. 2 saniye parmak ucuna kalkan her çocuk otizmli olsa ohoooo...

kizim 17 aylik bazi kelimeleri kullaniyor ama ben rahat konusabilmesi icin gelismesi acisindan kitap arastiriyordum bu kitaplar yardimci olabilirmi acaba yoksa daha gec donemde konusmayan cocuklar icin mi

kizim 17 aylik bazi kelimeleri kullaniyor ama ben rahat konusabilmesi icin gelismesi acisindan kitap arastiriyordum bu kitaplar yardimci olabilirmi acaba yoksa daha gec donemde konusmayan cocuklar icin mi
30 milyon kelime 0-24 ay arasındaki çocuklar için,diğeri genel anlamda okul öncesine hitap ediyor.
Konuşma gecikmesine özel kitaplar değil.
Her iki kitap da işinize yarayacaktır.

Çok teşekkür ediyorum peki bu parmak hareketleri konusunda ne önerirsiniz

Ya aslında benim tek taktığım yer elinde yaptığı anlamsız hareketler kardeşinizin ne gibi belirtileri var eğitim alıyor mu

Öyle şeyleri otizm belirtisi olarak gösteriyorsunuz ki kesin bende varmış demeye başladım. El parmaklarını üstüste koymak ne ki ben ayak parmaklarıyla bile yapıyorum. Parmak ucunda da yürüdüm, kendi etrafımda da dönmeye bayılırdım. Yakında nefes almak bile otizm belirtisi olacak herhalde sonuçta otizmi olan tüm çocuklar nefes alıyor. Konunun uzmanı değilim yanlış anlaşılmasın ama cidden kendimden şüphe etmeye başladım.

Çok teşekkür ediyorum peki bu parmak hareketleri konusunda ne önerirsiniz
Hiç bir şey önermem.
Lütfen çocuğunuzun el-parmak hareketlerini gözlemlemeyi ve otizme yormayı bırakın.
Küçük bebekler ellerini hareket ettirir,
elinin hareketini gözlemler,
elini ağzına sokar,
dünyayı tanımak için bir araçtır ağız ve el.
Ayrıca bu hareket tek başına otizm belirtisi değildir.

Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız çocuk gelişimci kuzenim de aynısını söyledi otizmin en temel göstergesi göz temasıdır için rahat olsun diye ama gene de bi psikiyatriye ve nörolojiye yöneleceğim içim rahat etsin

Ya aslında benim tek taktığım yer elinde yaptığı anlamsız hareketler kardeşinizin ne gibi belirtileri var eğitim alıyor mu
Belirtiler her cocukta farklidir. Kardesim suan 24 yasinda. Cok egitim aldi. Sukurler olsun calisabilir durumda.
Siz pedagog ile gorusun iciniz rahatlasin. Ama o el hareketleri basit bisey bence.
Benim kizimda da degisik hareketler var ara ara yaptigi

Neler yapıyor kızınız mesela

Merhaba, öncelikle içiniz ferah olsun. Çocuğunuz otizmli değil. Özel eğitim öğretmeniyim. Teşhis için gittiğinizde çocuğunux tanıyı karşılamayacaktır. Ellerini bu şekilde yapmadı muhtemelen izlediği bir çizgi filmden etkilenmesidir ( bir yakınımızın çocuğu yapıyordu. Meğer winks oluyormuş ) Tv, tablet vb çocukları pasifleştiriyor. Çocuk oyunlarına ağırlık verilmesi lazım. Kreşe gönderin. Yaşıtlarıyla oynasın.

Son düzenleme:
Peki uyaran eksikliği olabilir mi bu takıntıdan nasıl kurtulabilir örneğin bu akşam arabasını aldı bi kaç saniye sürdü sonra tekerine falan baktı dönderdi ama takılıp kalmadı tekere 2 dakika bile değildir maksimum

Hayatımızda herşeyi öğreniriz. Oyun oynamayı bile. Tavsiyem oyun gruplarına katılmanız, kreşe göndermeniz. Psikolog size muhtemelen dil konuşma terapisi önerecektir. Fiyatı tuzludur ama deneyebilirsiniz.

Hayatımızda herşeyi öğreniriz. Oyun oynamayı bile. Tavsiyem oyun gruplarına katılmanız, kreşe göndermeniz. Psikolog size muhtemelen dil konuşma terapisi önerecektir. Fiyatı tuzludur ama deneyebilirsiniz.
Anladım ben açıkçası konuşmaya takılmadım hiç çünkü ailede var eşim çok geç konuşmuş dediğim gibi o parmak hareketleri bni allak bullak eden dediğiniz gibi umarım bi sorun yokdur
Çocuğuma iyi gelsin de fiyat pek önemli değil

İçiniz ferah olsun. Doktor görüşmenizi yapın. Daha bir rahatlayacaksınız

Benimde oğlum 18 aylık civarlarında parmak ucunda yürüyordu arada bir, eşimin yeğeni 8 yaşında hala bazen yürüyor öyle ama maşallah çok zeki.

Araştırmıştım, parmak ucunda yürüme her çocukta olur genelde, bazılarında alışkanlık olurmuş.
Oğlumda alışkanlık olmadı bir süre sonra bıraktı öyle yürümeyi.

Bol bol konuşun çocuğunuzla.
Herşeyin adını söyleyip gösterin ve sonra ona sorun.

Öbür konunuzda gördüm, gel falan diyor ama tam çıkaramıyor demişsiniz. Normal yani,
Oğlum da mesela
Amca- auca
Arı-alı
Pembe-embe
Doydum-dodum

Böyle söylüyor bazı kelimeleri değiştiriyor gayet Normal bence tam çıkaramaması. Daha başka vardı harf eksilterek söylediği kelimeleri de Zamanla düzeltti. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…