• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parmak uçlarında yürümek

cileklipasta95

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7.667
Puanlar
108
Merhaba anneler,

Kızım 26 aylık. Göz teması var, ismine bakıyor. Günlük hayatımızda çoğu şeyin adını biliyor. "Baba yemek yaptı", "Bebek ağlıyor" gibi iki üç kelimelik cümleleri var. Diğer çocuklarla oynuyor. Genel olarak mutlu ve uyumlu bi çocuk.

Yürürken bikaç adım normal bastıktan sonra parmak uçlarında yürümeye başlıyor çok sık. Uyardığım zaman biraz normal yürüyor sonra yine aynı. Çok sık olmamakla birlikte elleriyle kulaklarına vuruyor (devamlı tekrarlayan bi hareket değil). Şarkı söylemeyi de çok seviyor. Doğduğundan beri babası şarkılarla büyüttü. Doktor bu saydıklarımdan ötürü otizm şüphesiyle yaklaştı ve bi psikoloğa gitmemizi önerdi.

Tecrübeli annelerden yorum bekliyorum. Ayak uçlarında yürümesi dışında her şeyi normal geliyor bana ama içimde bi sıkıntı oldu.

Tabiki en doğru cevabı Dr verir ama her parmak ucunda yürüyen otizm değildir.yegenimde yürüyordu bişey bağları kisaymis galiba basit bir ameliyat oldu düzeldi şükür.benim oğlumda arada yürüyor hatta baya parmak ucu otizm yok sınıfında bir cocukta da fark ettim onda da yok 4 yas a girecekler.siz yine takip edin ama bişey çıkacağını sanmıyorum

bebekken yürüteç kullandınız mı? kuzenim (20) de bebekken kullanmıştı o da parmak ucunda yürüyor. otistik de değil.

Back
X