- Konu Sahibi melodi1970
-
- #1.021
merhaba kızlar nasılsınız nöbetteyım pek onlıne olamıyorum nazdemcım doktor bana ınce motor gerılıg dıyo ama benım oglan bul tak yapıyo nebılım kıtap cevırır karalama yapar küçük seylerı ısaret ve bas parmagıyla alır ne bılım yanı bunlarda ınce motor ama bıza hıc bunlardan sormadılar sastım kaldım ıyıce ama özel egıtım alacagı ıcın sevınıyorum sadece aman ne bılım ya cok anlayamıyorum ben bu doktorlar bende ogluma balık yagı alıcam zekayı gelıstırır ınsallah Masaallah canım senıkı yasıtlarına yetişmiş mutfakta cekmecedekı kasıgı getır deyınce yapıyormu benım suyu getır deyınce bıle getırmıyo
canım benım bılıyorum kolay degil yiğit kucuk cocuk var o mesela ıstıklal marsını okuyo ama ben artık onlara takılmıyorum canım temeldekı ınce motor hareketlerı geliştiyse gerısıde gelecek ınsaallah doktor bana dedı ne olursa olsun 1 yıl gec yazdır normal okula bende öyle yapıcam heralde canım senın işin daha zor canım ben biriyle zor basedıyorum ınsaallah Allahım bu gunlerıde gecırecek benım subatta eskısehır fakultede randevu var cnm ozama ndicem dışkı tahlılını hayırlısı bakalım
pepe nin carrefourda zıtlıkları bulma kitabı sayıları sayma resimli kitabı ve alıştırma kitabı boyama kitabı var almak istersen fiyat idare eder 11 tl dergiler 3tl bide bebekleri çıksa bu ay toys larda olacak yazıyordu dergisinde ama daha bakamadım oğluma pepe kendimede bebe alıcam
merhaba çocuğunuz bana gayet normal geldi daha ne yapmasını bekliyorsunuzki yaşına göre gatey iyi bence
ama okuduguma göre sizlerin cocuklarinizda massallah bir cok seyi yapabiliyor.insallah dahada iyi olurlar.ama yinede otizim teshisi konulmus.dun zamanim olmadigi icin otizme benzer davranislarini yazamadim oglum,arada parmak ucunda yuruyordu 5.6 ay öncesine kadar simdilerde yurumuyor pek,yine aynen 5,6 ay önce basini hizli bi sekilde iki yana sdöndurerek salliyordu,birde kendi kendine bagiriyordu basini sinirden bir yerlere vuruyordu birde sosyal bi cocuk deil pek oyunlara katilmaz bir cocuk geldiginde basda oyuncaklarini paylasmak isdemedigi icin kavga eder cok ileriye gittiginde ya issirir yada vurmaya baslar.birde arabasini ters cevirp tekerligini cevirir direksiyon gibi isde buna benzer davranislar insallah yokdur ama her anne gibi endiseleniyorum termin alip göturecegim ilk olraka nereye göturmeliyim yoksa doktorunami danismaliyim doktormu yönlendiri hic bir bilgim yok.
evet canım bizim çocuklarımız eğitim alarak bu duruma geldiler yinede içini rahatlatmak yada bir sorun varsa ki inş.yoktur bi göster istersen ben çocuk doktorumuza söledim ismine seslenince bakmıyor diye oda otizm olabilir dedi bi çocuk psikoloğuna gidin dedi biz önce çocuk nöroloğuna gittik oda psikoloğa yolladı oda otizm dedi 22aylıktı benim oğlum teşhis konulduğunda başını sallardı tekerlek çevirirdi kollarını çırpardı parmak ucu yürürdü ama şimdi çoğu belirti kayboldu eğer şüpeleniyorsanız bi götürün fazla geç kalmayın derim çünkü erken eğitim çok önemli ve başarılı oluyor
cevap icin tessekkur ederim,sizin oglunuz kac yasinda?seslenince bakiyor yada göz temasida var ama anlattiklarimdan suphelendim,gerci kafa vurma bas sallama parmak ucu yurume gibi davranislari yapmiyor kalan tek tekerlek yada yuvarlak nesneleri araba surer gibi cevirmesi gerci cevirirken hinnn hinn diye araba sesiyle beraber yapiyor :) konusabiliyormu?birde bir yerde okudum otizimli cocuklar bazilari puzzle oldukca iyi oldugu yaziyor okumayida kendileri erken yasda ögrenebiliyormus,oglum puzzle 2 yasina girmeden 3 yas puzzlari cok cabuk ve ilk görusde yapabiliyordu bunlara takildim otizimlerde görulen davranis sekilleri uyuyor yani endiseliyim.
selam kızlar bugün duş aldım eşofmanımın altını giymedim benim oğluş getirdi yatağın üzerindeydi giy dedi bana bende hayır dedim attım yine giy dedi masuz ayağımı soktum bir paçasına yukarı çekmeye çalışıyor çektim bu sefer öbür ayağımı sokmaya çalışıyor ay nasıl hoşuma gitti anlatamam ağlamak istiyorumhee birde ben demeden baktım oyuncaklarını topluyor oyuncak kutusuna dolduruyor ufaklıkta bugün anne demeye başladı hep baba diyordu
uyyy yerim ben o uşakları ne kadar güze.l biliyomusun aynı benim oğlumun gibi senin oğlanın gelişmesi benim oğlumda oyuncaklarını toplar yerine koyardı özel eğitimde yaptırıyorlarya öğreniyorlar ufaklığada maşallah
diğer topiğe diyetle ilgili yazmışsın cevapladım canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?