Oto Koltuğu

izofix ne oluyo gacılar CADIARZU

andinacım bir yerden alıntı yapıorum önce

Bir çocuk oto güvenlik koltuğunu otomobile yerleştirmenin yeni yöntemi IsoFix, International Standard Organisation FIX’in kısaltılmışıdır. IsoFix, çocuk oto güvenlik koltukları için dünya çapında standartlaşmış bir bağlama sistemidir. IsoFix’in ana avantajı çocuk güvenlik koltuğu ile otomobil arasında sabit ve sıkı bir bağlantı yapıyor olmasıdır.

yani oto koltuğunun arka kısmında iki metal çubuk var bunlar aracın arka koltuğunda sağ sol ve bazı araçlarda da orta tarafta yer alan yerlere giriş yapıo tatlım .
dilerim anlatabilmişimdir

ben de hala eskisini kullanıyorum zaten yeni bir koltuk alsam oturacağını da sanmıyorum bunda da iki-üç saatlik yolculuklarımızda kullanıyoruz uyursa rahat gidiyor içinde yoksa mümkün değil oturmuyor osmaniyeye giderken kullanamdık mesela 13saat durmaz tabiki içinde öndeki ayak boşluklarına bavul koyduk üstüne küçük bir minder üstüne çarşaf falan baya yatak yaptık arkaya süper oldu oynaya oyaya gitti istediği zaman yattı uyudu ki her tarafında yastıklar vardı istediği zaman kalktı oyuncakları da vardı iyi oldu oto koltuğunu işte buradan izmire kadar kuşadasına kadar kullanabiliyoruz onun da bir kısmını uyursa tabi uyumazsa o kadar oturmuyor yine o yüzden almayı düşünmüyorum şimdilik

Beyazmelekcim canım oto koltuğu bebeğin emniyeti açısından çok önemli mutlaka sen de biliyosundur ama ben yine de söylim dedim , Allah göstermesin trafik kazalarında bebek ölümlerinin %64 nedeni oto koltuğunda oturmuyor oluşları.. benim sıpa da oturmuyo ağlıyo ama valla ağlasa da bişey yapmıyorum oturucaksın diyoruz bi süre sonra dışarıyı seyretmeye başlayıp susuyo zaten... olmadı şu koltuk arkalarına takılan oyuncaklardan falan alsan canım ,belki işe yarar

evet andinacım benim de içim hiç rahat değil zaten ama blmiyorum ki o oyuncaklardan bende düşündüm ama bulamadım buralarda dikkati çok çabuk dağılıyor ama bir süre idare eder en azından öyle öyle oturmaya çalışır aslında onun içinde boyu da daha çok yükseldiği için etrafı seyretmesi daha kolay oluyor diğer türlü kafasını zorla kaldırıp bakmaya çalışıyor o daha da zor bir durum hele babası beni almaya gelirken öne oturtuyor yaa büyük adam gibi dışarıdan bakınca kimse yok gibi yaklaınca anca kafası görünüyor çok kızıyorum ama laf dinletemiyorum

oyyyy babası pek tehlikeli iş yapıyo kulaklarını çekiver sen onun :umursamaz:

canım internetten araştır istersen oyuncakları , netten sipariş verebilirsin , bence işi şansa bırakma

MAXI-COSI PRIORI SPS (9-18 KG) OTO KOLTUĞU almaya karar verdim , kullananız yok herhalde bunu dimi ?

ben karaft ın omegasını aldım çok oldu bizim anakucağını bırakalı yaw çok memnunum fiyatıda çok iyi ben 199 almıştım izmirli anneler bilir mina bebek firmasından almıştım nakitte indirimde yapıyor 15 bi kılıfıda var teletmemesi için 3 kademede yatıyorda benim oğlan sevdi onu yüksekte ya rahatça bakınıyor güzelce uyuyor :)

bu topic baya bir altta kalmış
bu son zamanlarda oto koltuğu ile iyice kafayı yemiş durumdayım güvenliğine ilişkin kararsızlık ve fiyatlar yüzünden deli oldum ..
andinacım merak ettim sen maxi cosiyi aldın mı tatlım.
yaplılan güvenlik testlerinde römer ,maxi cosi ve besafe ilk 3 sırada yer alıyormuş hatta besafe içlerinde en iyi olanı ( koltuğun içinde yer alan köpük uçak koltuklarının da imalatında yer alan siyah köpükten ) ama maalesef türkiyede yok denecek kadar az yerde satılıyor .
yakında oto koltukları hakkında tez hazırlıcam ama hala oto koltuğumuz yok nasıl ???

lelalcim ben aldım maxi cosi , 325 lira bayıldım ama güzel oldu , gerçekten çok kaliteli bi koltuk.. bide hep korkuyodum batu içinde oturur mu acaba diye çok da güzel oturda , nasıl rahattı anlatamam :) bak bide resmini ekliyim sana..

hayırlı olsun tatlım güle güle iyi yolculuklarda kullanın
ay evet resimde pek bir sinirli çıkmış batu bey :)))

Aynen canım ben de senin modundayım..Besafe ve britax en iyisi..ve tekrar söylüyorum avrupada yapılan testlerde bebeklerin dört yaşına kadar arkaya dönük oturması gerektiği söyleniyor.yabancı sitelerden okuduklarım bunlar.ben bir tana britax koltuk buldum arkaya dönük volvo servislerinde satılıyor fakat 1300 ytl..çok pahalı geldi.ama sanırım onu alıcam..

çitoscum 4 yaşına kadar arkaya bakarak oturtmadaki güvenlik olayında sana katılıyorum canım.
bende o kadar çok araştırdım ki okumadığım makale yazı kalmadı ..
ama gel gör ki arkaya dönük oturtabilecek koltuk çok az ben de besafe de buldum ki o da normal kemerli olanlardan isofixli ve çift yönlü olanları türkiye de henüz yok. yanlış anlamadıysam sadece amerika da mevcut avrupa bile daha bu koltukları kullanmaya başlamamış .
en son artık eşim dayanamayıp römer aldı. normal öne bakıyor çünkü cimcime son zamanlarda yol izleme delisi oldu arkaya baktığında cıngar çıkartıyor . bölece koltuk olayımızı bitirdik nihayet :)

Güle güle kullanın canım..iyi yapmuşsınız valla darısı başıma..

teşekkür ederiz kızlar
bir derin araştırma sayfasını daha şimdilik geride bıraktık çok şükür
yok isofix, yok siyah köpük öleydi böleydi derken sonunda almayı başardık ..
darısı tüm almak isteyenlerin başına inşallah :)))

güle güle kullanın kızlar
andinacım ucuza almışsın gibi geldi bana maxi cosi ler daha pahalı oluyodu sanki
ayrıca batuşumda pek güzel kurulmuş içine:)

piroşum baya bi araştırdım , internetten buldum evet oldukça ucuza aldım , hem de kapıma kadar bedava getirdiler , kullanım kılavuzu garantisi herbişeyi var , çok memnun kaldım koltuktan..hemde maxi cosi , isimi güven veriyor bana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…