Sevgili arkadaşlarım, şimdi size otobus rezilliklerimi ve müstakbel kaynanam hakkındaki sorunlarımı paylaşşıcam.
Herkes mutlaka otobusste bir sürü tuhaf olaylarla karşılaşıyordur ben de karşılaşıyorum ama bu kez bizzat olay ben oldum ve çok içerlediğim bi olay yaşadım.
Ben öğrenci olduğum için öğrenci akbili kullanıyorum fakat güncellemem dolmuş ve indirim, ben güncelleyene kadar iptal.
Ben de bu nedenle bir süre kuzeniminkini kullandıım. Güncelleyene kadar.
Bir kaç ay gayet sorunsuzdu ama bir gün!!!
Şoför bana öğrenci misin diye sordu.
Dikkatini nasıl çektim bilmiyorum.
Sonra ' biliyorsunuz di mi bunu almam gerekiyor normalde' dedi.
Tüm gözler üzerimde ve afalladım birden tam bir üçkağıtçı gibi bir izlenim oluşturdum sanırım.
Birden gözlerim dolu. SOnra kendimi toparlayıp tekrar yanına gittim öğrenci kartımı ve kendi akbilimi gösterek kendimce açıklama yaptım.
ALLAH'tan şoför öyle gıcık bi tip değildi. Gerçi alsa da hakkı vardı. Ama sanki hile yapıyormuşum haketmediğim bir şeyi yapıyormuşum gibi hissetirdi bu olay bana. Şöfor tamam öğrenci olabilirsiniz ama güncelleyin herşey HAKkıyla olsu dedi. Özellikle hak kelimesine çok içerledim ve gözlerim doldu çok kötü oldum.
Şimdi ben dışardan bakınca hileci biri gibi görunmuş oluyorum sizce ve gerçekten haketmediğim bir durum mu bu?
Kaynana olayına gelince.
Kuzenim, nişanlım ben ve kaynanam birlikte gezdik. Ufak tefek göze batan hareketleri oldu özellikle tesettürlü gibi gezip bir yerden sonrab aşını açmasınaNeyse...
Ama en kötüsü otobüste oldu. Şu büyüklere yer verme olayı.
Başta çok küçük bşr çocuk oturuyıırdu ve onu kaldrmasına birşey demedim.
Ama sonra 17-18 yaşlarında çok yorgun görunen bir çocugun ensesine hafifce vurarak kalk demesi beni çok utandrıdı. Üstelik anne babası da vardı çocuğun yanında. Ama annesi Allahtan sert değil gayet güleryüzle karşılık verdi. İİİnerken de birşeyler söyledi. Kaynanam ne dediğini anlamadan çocuğun terbiyesine laf etti. Kadın çok bozuldu ve kv ye gerizekalı dedi sonra da indi. Ve biz yerin dibindeyiz.
Siz olsanız tepki verir miydiniz?
otobüste şoförü imasını takmayın herkes yaşayabilir mühim değil
ama kaynananız biraz kaba galiba
Ben gerçekten hakka girmiş gibi mi görundum diğer yolcuların gözunde işte bunu çok merak ediyorum.
Kaynanam çok tuhaf bir insan tanımadan samimi oldum ve şimdi samimi olduğuma pişmanım.
Hakka girip girmeme olayını ben anlayamadım açıkçası.. Sonuçta siz de öğrencisiniz bunda bir yanlışlık yok bana göre indirim aynı indirim öğrenci aynı öğrenci =) Rahatsız olduysanız güncelleyin bir an önce bitti gitti
Kayınvalideniz biraz tuhaf sanırım.. Elalemin çocuğuna o şekilde davranma hakkını kim veriyor ona ? Kibarca yer isteyebilirdi..
siz hakka falan girmediniz rahat olun bence.insanların sizin hakkınızda o an ne düşündüğünü bile önemsemeyin hatta...öyle anlarda şoföre çemkirenleri düşünün bi
Kaynana konusundada şuan yapacak bişeyiniz yok bazıları gerçekten geleneksel başını örter..Aman o tarz hareketleri size yapmasında...
Sevgili arkadaşlarım, şimdi size otobus rezilliklerimi ve müstakbel kaynanam hakkındaki sorunlarımı paylaşşıcam.
Herkes mutlaka otobusste bir sürü tuhaf olaylarla karşılaşıyordur ben de karşılaşıyorum ama bu kez bizzat olay ben oldum ve çok içerlediğim bi olay yaşadım.
Ben öğrenci olduğum için öğrenci akbili kullanıyorum fakat güncellemem dolmuş ve indirim, ben güncelleyene kadar iptal.
Ben de bu nedenle bir süre kuzeniminkini kullandıım. Güncelleyene kadar.
Bir kaç ay gayet sorunsuzdu ama bir gün!!!
Şoför bana öğrenci misin diye sordu.
Dikkatini nasıl çektim bilmiyorum.
Sonra ' biliyorsunuz di mi bunu almam gerekiyor normalde' dedi.
Tüm gözler üzerimde ve afalladım birden tam bir üçkağıtçı gibi bir izlenim oluşturdum sanırım.
Birden gözlerim dolu. SOnra kendimi toparlayıp tekrar yanına gittim öğrenci kartımı ve kendi akbilimi gösterek kendimce açıklama yaptım.
ALLAH'tan şoför öyle gıcık bi tip değildi. Gerçi alsa da hakkı vardı. Ama sanki hile yapıyormuşum haketmediğim bir şeyi yapıyormuşum gibi hissetirdi bu olay bana. Şöfor tamam öğrenci olabilirsiniz ama güncelleyin herşey HAKkıyla olsu dedi. Özellikle hak kelimesine çok içerledim ve gözlerim doldu çok kötü oldum.
Şimdi ben dışardan bakınca hileci biri gibi görunmuş oluyorum sizce ve gerçekten haketmediğim bir durum mu bu?
Kaynana olayına gelince.
Kuzenim, nişanlım ben ve kaynanam birlikte gezdik. Ufak tefek göze batan hareketleri oldu özellikle tesettürlü gibi gezip bir yerden sonrab aşını açmasınaNeyse...
Ama en kötüsü otobüste oldu. Şu büyüklere yer verme olayı.
Başta çok küçük bşr çocuk oturuyıırdu ve onu kaldrmasına birşey demedim.
Ama sonra 17-18 yaşlarında çok yorgun görunen bir çocugun ensesine hafifce vurarak kalk demesi beni çok utandrıdı. Üstelik anne babası da vardı çocuğun yanında. Ama annesi Allahtan sert değil gayet güleryüzle karşılık verdi. İİİnerken de birşeyler söyledi. Kaynanam ne dediğini anlamadan çocuğun terbiyesine laf etti. Kadın çok bozuldu ve kv ye gerizekalı dedi sonra da indi. Ve biz yerin dibindeyiz.
Siz olsanız tepki verir miydiniz?
Şoför neden öğrenci misin dedi ki? yani öğrenci olmadığını niye düşündü ki?
yaşça büyük müsün yoksa yaşından mı büyük duruyorsun? normal üniversite öğrencisi gibi dursan sormazdı sanırım. neyse sonuçta bir daha görmeyeceğin insanlar ne düşündüklerine bu kadar takılma.
kayınvalidenin yaptığı davranış çok saygısızca. yaşlılar diye illaki gençlerin yer vermesini bekliyorlar. evet normalde verilmesi gerekir ancak belki o genç hasta rahatsız yorgun ne biliyorsun? her genç sağlıklı diye bir şey yok ki bu yaşlılar gençler illa yer vermeli modundalar.
hak yeme vs kısmı bence gereksiz sıkıntı olmuş size.. şöför kibar adammış "doldur akbilini doğrusu bu" demeye çalışmış.. fazla takılmayın böyle şeylere bence..
ama kv niz kaba davranmış bence de.. çocuk yorgun olabilir hasta olabilir sakat bile olabilir aileye laf etmek falan haddini aşmış.. ben çocuğun annesi olsaydım -ki çocuğumun yer vermesini isteyen bir anne olurdum- çok fena cevabını alırdı..
yarın öbürgün evde sizin ensenize vurup da kalk demesin de mazallah..
''Şoför neden öğrenci misin dedi ki? yani öğrenci olmadığını niye düşündü ki?''
Aslında bu soruyu, sorulmadan ben açıklayacaktım ama ne yazıkki gösteriş veya vurgulama olarak göruluyor.
Ben çarşaflıyım ve elimde kitap falan da yok. İşte bu nedenle dikkat çekti bence.
Ve 'işte çarşafflılar yapıyor ne yapıyorsa' diye bir düşünce oluştu mu insanlarda??bunu çok düşündğm.
''Şoför neden öğrenci misin dedi ki? yani öğrenci olmadığını niye düşündü ki?''
Aslında bu soruyu, sorulmadan ben açıklayacaktım ama ne yazıkki gösteriş veya vurgulama olarak göruluyor.
Ben çarşaflıyım ve elimde kitap falan da yok. İşte bu nedenle dikkat çekti bence.
Ve 'işte çarşafflılar yapıyor ne yapıyorsa' diye bir düşünce oluştu mu insanlarda??bunu çok düşündğm.
insanlar ne düşünmüştür bilemicem. aslında çok hak yemiş değilsin sonuçta öğrencisin ama keşke kendi akbilini güncellemiş olsaydın.
Herkesin kendi kişisel tercihidir tabii ama ben çarşafı kadının özgürlüğü olarak görüyorum..ve hep içimde kalmıştır.tebrik ederim.
Çok pişmanım zaten
Hoşgörunz için teşekkür ederim
Bende takdir ediyorum,öyle bi inancı başardığınız için...
Birde sizin bu duruma üzülmeniz birazda ailenizin tavrıyla alakalı..Keşke herkes hak hukuk konusunda böyle hassas olabilse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?