yani gelin konumunda olduğunuz için ve kayınvalideniz terbiyesizlik edebilecek belki de sizi kırabilecek olduğundan, hiç uyarmayın bence. bu yaşanandan sonra onun biraz kendi içinde düşünebilmesi gerekir. düşünemiyorsa yaptığı saygısızlığı, sizin konuşmanız da çözüm olmaz. ters tepebilir.
İlk anlattığında bi'şey yok gün içinde kaç kere aynı olay tekrarlanıyo
Diğer konuya gelince kayınvaliden iyi ki ben 17-18 yaşlarındayken bana bu şekilde denk gelmemiş. Kalkmadığım gibi büyük ihtimal yerin dibine sokardım. Hele annemin yanında enseme falan vuracak annem yaşlı falandı demezdi.
24 yaşındayım hep duraktan biner son durakta da inerim, ayakta durabilecek hiç bi'insana da yer vermem. Şu 40 yaş üstünün bunun bi'zorunluluk olmadığını anlaması lazım. Buna benzer kaç olay gördüm. Ben her annem yaşındakine yer versem ömrüm boyu oturarak gidemem bi'kere.
Hele bi'de benden dinç kadınların tepeme geçip cık cık demeleri yok mu inada yer vermiyorum. Gezme desen önden koşarak giden insanların toplu taşımalara gelince ay ben yaşlıyım tavırları beni deli ediyo.
keşke bir an önce güncelleseydin,sonraya bırakmamak lazım böyle şeyleri
şoför gayet kibarmış,çokda doğru söylemiş,milleti takmayada gerek yok
sonuçta sen öğrenci kimliğini göstermişsin,öğrenci olduğunda belli
hak yemeye gelince,hakka girmiş olmazsın sende öğrencisin nihayetinde
kayınvaliden gerçekten değişik biriymiş,kaçıncı görüşünki tanımıyorsun?
çocuk inerken kayınvalidene lafmı çaktı acaba
belki oda sinirlenip karşılık verdi,ne dediki
kadın gerizekalı dedi?
Yok inerken çocuğun annesi güleryüzle birşeyler dedi biz anlamadık kv de anlamadı buna rağmen terbiye vermemişler falan dedi bu kez çocuuğn annesi sinirlendi gerizekalı deyip indi.
Çok görüştük tuhaflıklarını gördüm ve gördükçe samimiyetim için pişman oldum
niye böyle bişi derki,acaba kendiliğinden kalkmadığı içinmi
başını falan açması olayı ne
bazı yaşlılar vardır,başını bi yerde açar bi yerde kapar
kadın güleryüzle birşey dediğinde kv kadının laf vurduğunu sandı bu nedenle de kendince çocuk büyüklere yer vermiyo diye terbiyesine laf etti.
Ben hiç karşılamşadım bir açıp bir kapayanla inanın bu ilk oldu.
Bir de öyle güzel kapanmış ki yani hiç beklemezdim sonra biraz öyle gezdik ve birden açıverdi.
Yani örtüsü sanki açacakmış gibi değildi, yarı açık gibi falan değildi
kadın sıcaktan bunalmış :)
tenha bi yerse açmıştır
yaşlılar bunalınca bazen yapıyorlar öyle
uyarırsın anne kapalıysan bu hakaretin doğru değil diye o kadar
gerisi ona kalmış.
Sevgili arkadaşlarım, şimdi size otobus rezilliklerimi ve müstakbel kaynanam hakkındaki sorunlarımı paylaşşıcam.
Herkes mutlaka otobusste bir sürü tuhaf olaylarla karşılaşıyordur ben de karşılaşıyorum ama bu kez bizzat olay ben oldum ve çok içerlediğim bi olay yaşadım.
Ben öğrenci olduğum için öğrenci akbili kullanıyorum fakat güncellemem dolmuş ve indirim, ben güncelleyene kadar iptal.
Ben de bu nedenle bir süre kuzeniminkini kullandıım. Güncelleyene kadar.
Bir kaç ay gayet sorunsuzdu ama bir gün!!!
Şoför bana öğrenci misin diye sordu.
Dikkatini nasıl çektim bilmiyorum.
Sonra ' biliyorsunuz di mi bunu almam gerekiyor normalde' dedi.
Tüm gözler üzerimde ve afalladım birden tam bir üçkağıtçı gibi bir izlenim oluşturdum sanırım.
Birden gözlerim dolu. SOnra kendimi toparlayıp tekrar yanına gittim öğrenci kartımı ve kendi akbilimi gösterek kendimce açıklama yaptım.
ALLAH'tan şoför öyle gıcık bi tip değildi. Gerçi alsa da hakkı vardı. Ama sanki hile yapıyormuşum haketmediğim bir şeyi yapıyormuşum gibi hissetirdi bu olay bana. Şöfor tamam öğrenci olabilirsiniz ama güncelleyin herşey HAKkıyla olsu dedi. Özellikle hak kelimesine çok içerledim ve gözlerim doldu çok kötü oldum.
Şimdi ben dışardan bakınca hileci biri gibi görunmuş oluyorum sizce ve gerçekten haketmediğim bir durum mu bu?
Kaynana olayına gelince.
Kuzenim, nişanlım ben ve kaynanam birlikte gezdik. Ufak tefek göze batan hareketleri oldu özellikle tesettürlü gibi gezip bir yerden sonrab aşını açmasınaNeyse...
Ama en kötüsü otobüste oldu. Şu büyüklere yer verme olayı.
Başta çok küçük bşr çocuk oturuyıırdu ve onu kaldrmasına birşey demedim.
Ama sonra 17-18 yaşlarında çok yorgun görunen bir çocugun ensesine hafifce vurarak kalk demesi beni çok utandrıdı. Üstelik anne babası da vardı çocuğun yanında. Ama annesi Allahtan sert değil gayet güleryüzle karşılık verdi. İİİnerken de birşeyler söyledi. Kaynanam ne dediğini anlamadan çocuğun terbiyesine laf etti. Kadın çok bozuldu ve kv ye gerizekalı dedi sonra da indi. Ve biz yerin dibindeyiz.
Siz olsanız tepki verir miydiniz?
bu ülkede türlü yollarla kul hakkına giren onca insan varken sizin yaptığınız devede kulak bile sayılmaz akbil olayını takmayın kafanıza. izmirde de kent kartı boş olanlar aynı hissiyatı yaşıyor kartı basıyorsun bir anda bakiyeniz yetersiz diyiveriyor ama güzel şehrimin güzel insanları hemen kendi kent kartlarını uzatırlar para bile istemezler bu her an herkesin başına gelebilirkv yaptığına gelince ben süslenip püslenip gezmek için dışarı çıkmış ya da günden dönen kadınlara yer vermiyorum amcalara dedelere yer veriyorum kadınlara pek acımıyorum sanırım kv biraz kaba biri galiba güzelce yer isteseydi çocuğun yer vermeyeceğini sanmıyorum ensesine vurması ve arkasından söylenmesi hiç hoş olmamış...
bu ülkede türlü yollarla kul hakkına giren onca insan varken sizin yaptığınız devede kulak bile sayılmaz akbil olayını takmayın kafanıza. izmirde de kent kartı boş olanlar aynı hissiyatı yaşıyor kartı basıyorsun bir anda bakiyeniz yetersiz diyiveriyor ama güzel şehrimin güzel insanları hemen kendi kent kartlarını uzatırlar para bile istemezler bu her an herkesin başına gelebilirkv yaptığına gelince ben süslenip püslenip gezmek için dışarı çıkmış ya da günden dönen kadınlara yer vermiyorum amcalara dedelere yer veriyorum kadınlara pek acımıyorum sanırım kv biraz kaba biri galiba güzelce yer isteseydi çocuğun yer vermeyeceğini sanmıyorum ensesine vurması ve arkasından söylenmesi hiç hoş olmamış...
izmittede bakiye yetersiz diyince kafalarını çeviriyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?