Otobüste yer vermemek

Bazen esimin isi uzuyor ben de bekleyemiyorum otobuse binmem gerekiyor.
Aman Allahim cildirtiyor o yaslilar beni, Ankarali olan varsa bilir 65yas ustune ucretsiz belediye otobusleri... 2 tam kart 5 ogrenci 838271635 tane 65 yas biniyor :KK11:
koridor tarafinda oturuyorsan yandin gozlerinin icine icine bakiyorlar.
chastalarınalanlara veriyorum yer ama herkese de veremem.
bir de kendi ayakta olup oturan genclere laf sokan gereksiz bir genc guruh var, gecen beni yasli hamile ve gazilerin yerinden kaldirmya calisiyor su yasli teyzeye yer verin orasi yaslilarin yeri diye:KK67:
e ben de hamileyim onu napicaz dedim bu sefer de hic belli olmuyor diyor gerzek:confused:

Ben genç kizlarin yer vermesine karşıyım valla..orda dalyan gibi gencecik erkekler delikanlilar varken kimse kusura bakmasin kadinlara kalmamali yer vermek..kac kere yer vermek icin kalktiysam taciz edildim.mecbur muyum? Degilim..su an hamileyim mecbur kalmadikca otobuse binmiyorum ama binince hemen ogrenci kizlar kalkip yer vermeye calisiyor müsade etmiyorum bi erkek yer verirse oturuyorum.
Bu ulkede kadinlarin kizlarin birak otobüsü metroyu kendi evinde bile %100 guvenligi yok!

benim başıma geldi
takmıyorum

hastane hastane gezdiğim bir dönemde psikolojikmanda yorgun olduğum bir dönemde kaç defa başıma geldi göğsümde kist çıkmış moralim allak bullak kimsede yok ailede, hastane hastane geziyorum migrenim var bazen dayamayıp yolda kusuyorum başımda söylenmeler kaç defa yer istediler verdim ama ne zaman versem indiğimde fenalaştım, bir kerede vermedim teyze geçnlerden iste ben hastayım duramıyorum kusura bakma dedim vay efendim sen misin diyen adamlar falan söylenmeye başladı şimdiki gençlik şuna bak diye beni işaret ediyor (güneş gözlüğüm falan var gözümde ve havalı duruyorum) şimdiki gençlik

sizene benişm ne halde olduğumu biliyor musnuz? hayır
sizene benim hastalık ötürü kalkamadığımı biliyor musnuz? hayır

ama ahkam kesmeye bayılıyorsunuz

Toplu taşımada 'yer vermek' diye birşey yoktur aslında. Yaşlı, engelli, hamile ve çocuklu insanların önceliği vardır. Yani biz gençler oturduğumuzda onların hakkı olan yerleri işgal etmiş oluyoruz. Yani yer vermek bir Lütuf değil, yerlerini sahibine bırakmaktır.
Tabi genç olup hasta ya da dışarıdan Rahatsızlığı anlaşılamayan insanlar için bu geçerli değil.

Oturarak giderken başında yaşlı biri beklerken,insan psikolojik şiddet görüyor gibi oluyor.Yer versem bende kadınım,ayakta gitmek istemiyorum,çoğu zaman aktarma yapıyorum bu yüzden,vermesem vicdanım rahat olmuyor.En sinirime gidende başta yer verilmeyip,ineceği vakit burnunun dibinde bekleyen biri varken,taa ötelerden gel şimdi ineceğim diye çağıranlar.Yer veriyorsan zamanında ver.İneceğin zaman mı merhametim tutuyor,başında bekleyene ayıp oluyor.

Toplu taşımada 'yer vermek' diye birşey yoktur aslında. Yaşlı, engelli, hamile ve çocuklu insanların önceliği vardır. Yani biz gençler oturduğumuzda onların hakkı olan yerleri işgal etmiş oluyoruz. Yani yer vermek bir Lütuf değil, yerlerini sahibine bırakmaktır.
Tabi genç olup hasta ya da dışarıdan Rahatsızlığı anlaşılamayan insanlar için bu geçerli değil.
Yok belli koltuklar var özellikle tramvaylarda oralar yasli ve hamilelerin. Onun dışında öyle bir durum yok

Aman Allahim cildirtiyor o yaslilar beni, Ankarali olan varsa bilir 65yas ustune ucretsiz belediye otobusleri... 2 tam kart 5 ogrenci 838271635 tane 65 yas biniyor :KK11:
bir de kendi ayakta olup oturan genclere laf sokan gereksiz bir genc guruh var, gecen beni yasli hamile ve gazilerin yerinden kaldirmya calisiyor su yasli teyzeye yer verin orasi yaslilarin yeri diye:KK67:
e ben de hamileyim onu napicaz dedim bu sefer de hic belli olmuyor diyor gerzek:confused:
Ankaraliyim, bilmez miyim ya. Adam ekmek almaya ulusa gidiyor:))

benim başıma geldi
takmıyorum

hastane hastane gezdiğim bir dönemde psikolojikmanda yorgun olduğum bir dönemde kaç defa başıma geldi göğsümde kist çıkmış moralim allak bullak kimsede yok ailede, hastane hastane geziyorum migrenim var bazen dayamayıp yolda kusuyorum başımda söylenmeler kaç defa yer istediler verdim ama ne zaman versem indiğimde fenalaştım, bir kerede vermedim teyze geçnlerden iste ben hastayım duramıyorum kusura bakma dedim vay efendim sen misin diyen adamlar falan söylenmeye başladı şimdiki gençlik şuna bak diye beni işaret ediyor (güneş gözlüğüm falan var gözümde ve havalı duruyorum) şimdiki gençlik

sizene benişm ne halde olduğumu biliyor musnuz? hayır
sizene benim hastalık ötürü kalkamadığımı biliyor musnuz? hayır

ama ahkam kesmeye bayılıyorsunuz
Hayır tuhaf bi durum var öyle bik bik ötenler kalkıp kendileri de yer vermiyor. Allahım ne büyük terbiyesizliktir ya.

ayyy bide Eryaman otobüsüne bin allahım adam sıhhiyeye bizim derneğe geldim diyor.
hiç mi üşenmemiş 1 saat yol, vicdanda var dayanamıyorum ama eve gidince ayaklarım tutmuyor.

Sabahın korunde kalkıp okula gidiyorum veya ise aksama kadar canım çıkıyor. Otobüste bos yer bulunca sevinçten cildiriyorum sanki. Bazı yaşlılar biniyor kimi hastaneden dönmüş ya da gerçekten yorgun ayakta duramiyor onlara kalkıp yer veriyorum. Ama gezmeden döndüğü bariz süslü puslu teuzelere kalkıp da yer ve resim gelmiyor üstelik de yaşları 40-45 arası orta yaşlılar. Yine de kendimi kotu hissediyorum. Sanki mecburmusum gibi düşünüyorum. Ancak bir de bunlardan "ay şimdiki gencler de söyle böyle" diye cikciklayan olursa hepten kan beynime sıçrıyor . anlasalar keşke biraz bizi tabii ki herkesin hakki gezmek tozmak ama gençleri darlamak nedir. Ben gencim diye her dakika enerjik olucam diye bi kanun yok ki. Görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda. Gerçi allahtan benim basıma gelmedi ama arada rastliyorum bazı hanımların ya da beylerin tribe girip gençleri darladigina.
öyle teyzeler tüm gün bekleyip okul iş çıkış saatlerinde otobüsleri metroları işgal ediyorlar. saçlarını başlarını yolasım geliyor

Sabahın korunde kalkıp okula gidiyorum veya ise aksama kadar canım çıkıyor. Otobüste bos yer bulunca sevinçten cildiriyorum sanki. Bazı yaşlılar biniyor kimi hastaneden dönmüş ya da gerçekten yorgun ayakta duramiyor onlara kalkıp yer veriyorum. Ama gezmeden döndüğü bariz süslü puslu teuzelere kalkıp da yer ve resim gelmiyor üstelik de yaşları 40-45 arası orta yaşlılar. Yine de kendimi kotu hissediyorum. Sanki mecburmusum gibi düşünüyorum. Ancak bir de bunlardan "ay şimdiki gencler de söyle böyle" diye cikciklayan olursa hepten kan beynime sıçrıyor . anlasalar keşke biraz bizi tabii ki herkesin hakki gezmek tozmak ama gençleri darlamak nedir. Ben gencim diye her dakika enerjik olucam diye bi kanun yok ki. Görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda. Gerçi allahtan benim basıma gelmedi ama arada rastliyorum bazı hanımların ya da beylerin tribe girip gençleri darladigina.
Bir de 65 yaş üstü bedava diye her vakit namazını başka camide kılıp günde 5 kere otobüse binen, akşam üzeri okuldan işten çıkmış yorgun argın bir an önce evine dönmek isteyen insanlardan yer vermelerini bekleyen yaşlı amcalar var bende onlara gıcık oluyorum.

Ya arkadaşlar biraz ayıp olmuş bence
Yanı insan yaşlıysa gezmeye Hakkı yok
Günden dönerse makyajlıysa süslüyse püslüyse vermiyorum ne demek
70 yaşındaysa evde oturup ölsün mü misal?
Kimsenin yer vermek zorunluluğu yok tabiki ama bu şekilde konuşmaya da hakkınız yok.
Empati kurun biraz.

keşke şu 65 yaşa ücretsiz olmasa.cuzi bişey olsa.
gezecekleri yoksada geziyorlar sırf beleş diye.
paralıya biniyorduk oda serbest olmuş onlara.

Orta yasta olanlara bende yer vermem o gunden mi geliyor baska bir yerdenmi bilemem ilgilenmem onemli olan yasli olmasi fakat benim sebebim daha onemli bence otobus minibus tiklim tiklim her an taciz olabilir korkusuyla kalkmam.

bana bır kere 30 yaşındaki kadın laf saymıştı bende kalkıp aksayarak yürüdüm kadın çok pis bozuldu aksayarak yürüyünce herkesde ayıpladı kadın özür diledi ama
ben alışkınım dedim hahahahaa otobusten indim aksadım kötü kötü baktım bir daha kimseye çemkirmez herhalde

Vallahi tebrik ederim aynı fikirdeyim
Sinir oldum yazılanlara

1.Korktuğunuzu belli etmeyin.
2.Göz teması kurmayın.
3.Kulaklıksız toplu taşıma kullanmayın.
4. Öncelik bakımından işaretlenmiş bi koltukta oturmuyor veya ayakta yolculugu imkansız kılacak objektif ve agır bi nedeni görmezden gelmiyorsanız vicdanınızı gereksiz işlerle boş yere yormayın.

Güvende ve mutlu yolculuklar dileriz.:KK52:

yaşlıya, hamileye yer veririm, vermeyene gıcık olurum, kavga ederim. çok görüyorum şimdilerde liseli, üniversiteli erkek çocuklar özellikle afedersiniz kı.larını yayıp oturuyorlar amcalar, teyzeler ayakta. heee gün teyzeleri veya Ankara'nın bir ucundan bedavaya ekmek almaya giden amcalar konusunda seçiciyim ama hasta değilsem yer veririm, verilmesinin de doğru olduğunu düşünüyorum.

Back
X