Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

2012 yılında gerçekleşen kazaların yüzde 47'sinde kadınlar, yüzde 49'unda ise erkek sürücüler kusurlu çıktı.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) istatistiklerine göre geçen yıl gerçekleşen trafik kazalarında kadınlar erkeklere göre daha az kusurlu çıktı. Ancak, en yüksek ortalama hasar maliyetinde kadınlar erkekleri geçti.

SBM istatistiklerinden derlenen verilere göre, 2012 yılı içerisinde erkek ve kadın sürücüler arasında gerçekleşen kazaların yüzde 47'sinde kadınlar tam kusurlu bulunurken iken, yüzde 49'unda ise erkekler tam kusurlu bulundu. Yüzde 4'lük kısımda ise Yüzde 50 - Yüzde 50'lik bir kusur dağılımı gerçekleşti.

Erkekler sürücüler arasında en yüksek ortalama hasar maliyeti 2 bin 735 lira ile 18-25 yaş arasında görülürken, kadın sürücüler arasında da yaklaşık 2 bin 800 lira ile en fazla hasar yine 18-25 yaş grubunda görüldü.

Erkeklerde en az ortalama hasar maliyeti yaklaşık 2 bin lira ile 36-40 yaş grubunda görülürken, kadınlarda ise en az ortalama hasar maliyeti 61-65 grubunda gerçekleşti.
Eksper raporuna konu olan hasarların ürün bazında dağılımına bakıldığında ise hasarların yüzde 62'si kasko sigortası kapsamında, yüzde 38 ise trafik sigortası kapsamında değerlendirildi.

AA

Hgs Gişe Geçişlerinde Okumazsa Nasıl Düzeltilir
Hgs Gişe Geçişlerinde Okumazsa Giriş Düzeltme

HGS CSC üye olduktan sonra aracın bütün geçişleri ve fiyatlandırmalarını güncel tarihi saati ile görebiliyorsunuz ve biraz daha araştırma sonunda yanlış kesilen ücreti geri iade için uğraştım sitenin altında hgs ile ilgili sorunlarda nereye başvurabilirim başlık altında bir form var doldurup tarayıcıdan geçirip hgs@ptt.gov.tr adresine göndermeniz gerekiyor

form : http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/..._duzeltme.docx

Faydalı Bilgi...

Merhaba arkadaşalr avrupa yakasında önerebielceğiniz özel direksiyon dersi alabileceğim,garanti trafiğe çıkartabilecek bir yer arıyorum öneriniz var mı?

Merhaba arkadaşlar,

Kırmızı meleğimi satıyorum küçük bi dükkan açacağım aracım tam bayan arabası 2000 model yeni öğrenenler öğrenmek isteyenler, küçük araba olsun park sorunu olmasın bütçeme uysun diyorsanız bana ulaşın resimleri ek'te.Eki Görüntüle 712924 $2013-05-14 17.32.25.webp $2013-05-14 17.33.14.webp

bugün ilk defa bir arabaya hasarlı çarptım canım sıkıldı. sokaklar çok dardı köşeye park etmişler dönüyordum o anda bir motor geldi beni bekliyor. ben de biraz telaş yaptım. çok yavaş döndüm kurtarır sandım kurtarmadı farına çarptım dıştaki plastiği kırıldı. değdirdim aslında sadece ama araba çok çok eskiydi sanki çok incelmiş o plastik. vuruk dolu arkası çok çarpmışlar zillerine bastım konuştum kadın beni sakinleştirdi kendime kızdım ya motor beklerse beklesin biraz geri kal tekrar dön yani. telefonumu falan verdim adımı arkadaşlarım telefonunu vermeseydin dediler ama kul hakkı olacak. bilmiyorum ne olacak canım sıkıldı durup dururken. çarpma kaza korkum çok fazla özellikle dar yerlerden çok korkuyorum. kadın başkalarıda çarptı sorun etmedik dedi ama ister istemez ben taktım. tam sınav öncesi canım sıkıldı. şimdi pek kullanasım yok.

Bundan böyle, park edemeyen ya da yokuşta otomobili kaldıramayan sürücülere ehliyet verilmeyecek. Şoförlerden her türlü şartta araba kullanmaları istenecek.

Yeni Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Direksiyon sınavlarının sürelerinin uzadığı, puanlama sisteminin kaldırıldığı, hata yapanın sınavının bitirileceği yeni düzenlemede teorik ders süreleri de azaltıldı. Düzenleme ile “her türlü şartta araç kullanabilen kişi” sürücü belgesi alacak.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, yeni yönetmeliğin en önemli özelliğinin direksiyon sınavının çok zorlaşması olduğunu söyledi.

Küçük, “Maalesef sürücü belgesi alanların bir kısmı trafiğe çıkamıyordu. Bundan sonra artık böyle bir şey olmayacak. Her türlü şartta araba kullanabilen kişi sürücü belgesi alacak. Sınav süresini de uzatıyoruz 15 dakikadan 30 dakikaya çıkardık” dedi.

Uygulama sınavında iki araç arasına park edebilecek, yokuşta arabayı durdurup kaldırabilecek, zor şartlarda araba kullanabilecek kişilerin sürücü belgesi alacağını vurgulayan Küçük, iller tarafından belirlenen sınav alanlarının daha büyük mekanlar olacağını, çok kısa mesafelerde sınav yapılmayacağını belirtti.

Direksiyonla ilgili mutlaka gece eğitimlerinin olacağını, ancak gece sınav yapılmayacağını belirten Küçük, teorik ders saatlerini azalttıklarını söyledi.

B sınıfı ehliyet için 63 saat olan teorik ders süresini 30 saate indirdiklerini dile getiren Küçük, programları da revize ettiklerini, bununla ilgili Talim ve Terbiye Kurulundan onay beklediklerini bildirdi.

Programlar içinde gereksiz günlük hayatta kullanmayacak bilgileri çıkardıkları, kullanılacak bilgileri de eklediklerini anlatan Küçük, eğitimlere kaza tutanağının nasıl tutulacağı, trafik psikolojisi gibi konuların eklendiğini ifade etti.

Küçük, Haziran ayı sonuna kadar 10 büyük ilde, yıl sonuna kadar da bütün illerde elektronik sınava geçmeyi planladıklarını kaydetti.

Sürücü belgesi alma süresinin de kısaldığını dile getiren Küçük, eski yönetmelikte 3-3.5 ayda sürücü belgesi alınırken yeni yönetmeliğe göre bir ayda sürücü belgesinin alınabilineceğini ifade etti. AA

Bende pratiklere başladım. Bugün bende gerildim.
Yanımdan araba geçerken yada ben bir arabanın yanından geçerken o mesafeyi daha tam ayarlıyamıyorum.
Gerçi daha yeni başladım da. Çarpıcakmışım gibi geliyor.
bU sOrun zamanla çözülür mü kızlar?

araba kullanmak o kadar rahatlık ki hele ki bir bayan için.. kesinlikle her bayanın ehliyet alması ve o ehliyetleri kullanması gerekiyor öyle cüzdana koymakla olmuyor haydi bayanlar yollara :))

arabayı alalı yklaşık 1 ay oldu.özel ders aldım 10 saat gayet iyiydim kendime güveniyordum tek başıma anneme gidip geliyordum.bir sabah çıktım otobüs sıkıştırdı ve sağdaki arabaya sürttüm ondan sonra çok korkuyorum elim ayağım titriyor ve tabii eşimde arabayı vermiyor zaten sürttüğüm günde bir sürü bağırdı bana aslında onun tepkisinden korkuyorum sanırım

100 km de 2 TL yakan yerli araç (30 bin TL)

Malkoçlar Otomotiv'in yıl sonundan itibaren piyasaya sürmeyi hedeflediği elektrikli araç 130 Km/h hıza ulaşabiliyor 80-100 Km ideal hızda 130-150 km arası bir menzile sahip. Normal prizden 6-7 saatte şarj olabilen araç verilecek hızlı şarj kiti ile 45 dkk da şarj olabiliyor. Firma aracı 2014 başlarında 30 bin TL den piyasaya sürmeyi hedefliyor.

$2_tl_100_km.webp
$100_km_2_tl_araba.webp
$100_km_2_tl_araba_az_yakit.webp
$100_km_2_TL_elektirikli_araba.webp

arabayı alalı yklaşık 1 ay oldu.özel ders aldım 10 saat gayet iyiydim kendime güveniyordum tek başıma anneme gidip geliyordum.bir sabah çıktım otobüs sıkıştırdı ve sağdaki arabaya sürttüm ondan sonra çok korkuyorum elim ayağım titriyor ve tabii eşimde arabayı vermiyor zaten sürttüğüm günde bir sürü bağırdı bana aslında onun tepkisinden korkuyorum sanırım
eşin nasıl bir yapıya sahip bilmiyorum tabii ama bence eşine pabuç bırakma ve sende cesaretini toplayıp kullanmaya devam et.çünkü araba bir bayan için erkeğe gerektiğinden çok daha fazla gerekli.sonuçta çocuk varsa okula,kreşe,etüte götür getir sana bakar,alışveriş çarşı pazar sana bakar,eşin izin alamaz çocuk hastalanır doktora götürmek sana bakar.eğer çalışıyorsan zamandan tasarruf etmek tabiki rahatlık için bence aldığın onca dersi boşa harcama derim.inşallah yeniden sürecek cesareti kendinde bulursun.

Bende araba kullandıysam herkes kullanır . O kadar panik biriyim ki arabadayken sanki karşıdan gelen kamyon üzerimize çıkacak,araba kullanan o kadar müdahale ederdim ki servisle giderken bile servisçi ye arkadan kızardım aman dur yavaş oll ayy çarptı çarptı diye.Ehliyetimin olduğunu duyanlar nasılda şaşırırdı sen nasıl ehliyet aldın sen nasıl araba süreceksin diye dalga geçerlerdi. Ama şimdi var ya inanılmaz güzel bir şey anlatamam ben bayılıyorum araba sürmeye kendimi çok iyi hissediyorum belki de başarmanın mutluluğu gerçekten çok kötüydü durumum aslında hala öyle ben kullanmadığım sürece arabada rahat edemiyorum.Mutlaka müdahale ediyorum şoföre evet doğru değil ama elimde değil.İlk önce mahallede pazara ,markete giderek başladım sürmeye.Şimdi otobandan en sağdan kamyonların arkasından devam ediyorum şerit değiştirdikçe seviniyorum :46: otoban daha rahat derler ama ben otobanda hiç rahat edemiyorum şehir içinde çok rahatım ama otoban beni kasıyor.Öyle mükkemmel sürüyormuş gibi anlattım sanki ama öyle değil ben asla sürem asla yapamam kamyonlar ezer beni arada kalırım korkarım kamyon görünce direksiyonu bırakır gözlerimi kaparım derdim hiç alakası yokmuş öyle şeyler olmuyor hiç o koltuğa oturunca herşey geçiyor (en azından bende öyle oldu).O yüzden hiç panik yapmayın başardığınızı gördükçe daha bir istekle süreceksiniz ve bir bakmışsınız trafiktesiniz. Allah herkesi kazandan beladan korusun inş .

Pembe Otopark! Antalya’da bir Alışveriş Merkezi’nin, kadın sürücülerin araçlarını park etmesi için otoparkta özel bir alan oluşturması ‘’haremlik selamlık’’ tartışmalarını beraberinde getirdi. 2013 yılında açılan AVM’nin 3 bin araçlık otoparkında 500 araçlık yer kadınlara ayrılırken,pembe şeritlerle ayrılan park

Antalya’da bir Alışveriş Merkezi’nin, kadın sürücülerin araçlarını park etmesi için otoparkta özel bir alan oluşturması ‘’haremlik selamlık’’ tartışmalarını beraberinde getirdi.

2013 yılında açılan AVM’nin 3 bin araçlık otoparkında 500 araçlık yer kadınlara ayrılırken,pembe şeritlerle ayrılan park yerlerinin önüne ise şapka takan kadın portreleri çizildi.

Bu park uygulamasının çizimini yapan Kadir Benek “Çin, Almanya, Hollanda, İngiltere ve Belçika gibi ülkelerde uygulanan sistemi nasıl yapacağımızı araştırdık. Normalde 5 metre olan park standardını uyguladık. Ama 1 metre daha geniş bir alan ayırdık. Böylece kadınlar geri geri daha rahat gelirken, kapılar açılsa bile iki araç birbirine temas etmiyor” diye konuştu.

Kadınlara ayrı otopark uygulaması ‘cinsiyet eşitsizliği’ eleştirilerine neden oldu
Doç. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver (Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi): “Uygulama iki yüzlülüktür. Avrupa gerekçelendirilerek yapılan ayrımcılıklara da biz burjuva iki yüzlülüğü deriz. Fakat bu burjuva artı katmerli muhafazakar iki yüzlülüğüdür. Çok istiyorlarsa trafikte kadınlara ayrı şerit yapsınlar. Çünkü biliyoruz ki trafikte kadınların kullandığı araçlar sıkıştırılıyor ve kazaların büyük çoğunluğunu erkekler gerçekleştiriyor.”

$kadinlara_ozel_pembe_otopark.webp

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan: “Otoparkların sorunu bazı arabaların diğer arabalardan daha büyük olmasına rağmen ayrı yerlere park edilmesi. Bunu cinsiyete bağlamadan büyük araçlar için ayrı bir yer yapsalar iyi olurdu. Sadece kadınlara, kadın olmalarından dolayı cinsiyetlerine yüklenen bir çok suç var gibi kadın otoparkı yapmak doğru değil.”
Hasbiye Günaçtı (İstanbul Feminist Kollektifi üyesi): “Trafikte kadınlar sokakta maruz kaldıkları tacizin aynısına trafikte de maruz kalıyor. Sorunu çözmenin yolu kadın otoparkını ayırmak değil, erkekleri eğitmek. Bu ayrımcılık değil tamamen aşağılamak kadınları izole etmektir.”

bende yaklşık beş yıldır araba kullanıyorum.ilk başta eşimle çalışmalara başladık,ilk günden onunla yapamayacağımızı anladım.canım babamla daha kolay oldu.(yavaş giit!!ayağını gazdan çekk!! diye bağırmalarını saymazsak).çalıştığım okul ilin en kalabalık caddelerinden birinde.atari oyunlarındaki gibi her yerden bişey çıkıyor.,bisikletli,motosikletli,seyyar satıcılar,kendini yolların sahibi sanan enteresan yayalar...yine de okullar açılınca kesinlikle ben bu işi yapacağım dedim ve çıktım yola.beş yıldır da sürüyorum ve iyi ki de öğrenmişim bu işi diyorum.herşeyi bir kenara koyalım,bizim gibi zamandan tasarruf etmesi gereken bayanların araba kullanması gerektiğine inanıyorum.malesef küçük kazalarım oldu tabii ama pes etmedim yine de...bence bütün bayanlar araba sürme yeteneğe sahip.

Ehliyet almak için sürücü kursuna başvuranlar 'parmak izi' belgesi verecek. Direksiyon sınavını geçemeyenler, her başarısızlığın ardından kayıtlı oldukları kurstan 2 saat direksiyon eğitimi alacak. Çalışanının sigorta primini yatırmayan sürücü kursları, borçlarını kapatana kadar yeni kursiyer kaydı yapamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan değişikliklere göre, sürücü kursuna kaydolan adaylardan istenecek belgeler arasına 'parmak izi alındı belgesi' de eklendi. Böylece bugünden itibaren kursa kaydolanlar parmak izi belgesini de sunmak zorunda olacaklar.

DİREKSİYON SINAVINI GEÇEMEYENE İLAVE DERS ŞARTI

Teorik ve direksiyon eğitimi dersi sınavlarına herhangi bir nedenle girmeyenlerle teorik sınavda başarısız olanlar yeniden kursa devam etmeksizin ve kurs ücreti ödemeden aralıksız üç dönem daha sınavlara girebiliyor. Ancak bugünden itibaren direksiyon eğitimi dersi sınavında başarısız olan kursiyerler, her sınavdan sonra, kayıtlı oldukları kurstan en az iki saat direksiyon eğitimi dersi almak zorunda kalacaklar. Ve bu sınav hakkı üç kereyle sınırlı olacak. Oysa mevcut uygulamada direksiyon sınavını geçemeyenler, ilave derse gerek kalmaksızın üç dönem sınava girebiliyorlardı.

ÇALIŞANIN SİGORTASINI YATIRMAYAN, KURSİYER KAYDI YAPAMAYACAK

Yönetmelikte en dikkat çeken yenilik ise sürücü kursu çalışanları ile ilgili oldu. Sigortasız çalıştırmanın yaygın olduğu bu sektöre 'yeni kursiyer kaydı' için sigorta prim borcu bulunmama şartı getirildi. Yani, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borcu bulunan kurslar, borçlarını ödeyene kadar yeni dönem açmalarına izin verilmeyecek. Yönetmeliğin bu hükmü üç ay sonra yürürlüğe girecek.

DİREKSİYON SINAV TARİHİ...

Yapılan değişikliklerden biri de 'direksiyon' sınavının zamanı oldu. Mevcut uygulamada teorik ders sınavının açıklanmasının ardından başlayan haftalarda 'direksiyon sınavı' yapılıyordu. Yeni değişiklikle teori sınavının sonucundan sonra yapılacak direksiyon sınav tarihi il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek.

DİREKSİYON SINAVI 07.00'DE BAŞLAYACAK

Yönetmelik değişikliğiyle bundan sonra direksiyon eğitimi dersi sınavı, akan trafik içinde belirlenmiş olan güzergâhta 08:00 ile 18:00 saatleri arasında değil; 07.00- 18.00 saatleri arasında olacak.

DİREKSİYON SINAVINI YAPANLAR DEĞİŞECEK

Uygulamada direksiyon sınavı komisyonu il ya da ilçe milli eğitim müdürünün başkanlığında; bakanlık personelinden oluşuyordu. Ancak değişiklikle; komisyon başkan ve üyesi "Bakanlıkça verilmiş motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav sorumlusu belgesi bulunan, en az yüksekokul mezunu ve en az üç yıl önce alınmış en az “B” sınıfı sürücü belgesi bulunanlar arasından" oluşturulacak.

SÜRÜCÜ BELGESİ ADRESE

Uygulamada, kursu bitirerek, sınavları başarıyla geçen adaylara sertifika veriliyor ve bu sertifikaların en geç iki yıl içinde 'sürücü belgesi' ile değiştirilmesi için trafik tescil şubelerine başvurmak gerekiyordu. Oysa yapılan değişiklikle artık sertifika sahipleri başvurmak zorunda kalmayacak. Sertifikalar sürücü belgesine, bizzat müracaat şartı aranmadan dönüştürülecek ve ehliyetler beyan edilen adrese posta yoluyla gönderilecek.

BUNLARI YAPARSANIZ KALACAKSINIZ

Yönetmelik değişikliğiyle, A1, A2 veya H Motosiklet ve motorlu bisiklet sınıflarında belge almak isteyenlere yapılacak direksiyon sınavında başarılı olmak için yeni şartlar getirildi.
Buna göre adaylar, hem akan trafikte değerlendirmeye tabi tutulacaklar hem de sınav alanında denge platformunda araç kullanmaları istenecek.

Aşağıdaki hataları yapanlar, başarısız sayılacak:

* Sürüş öncesi motosikletin genel kontrolünü yapmamak, (lambalar, lastik havası, sinyaller, ayna)
* Kask, kolluk, dizlik takmıyor ve motosiklete doğru yerleşmiyor.
* Fren kontrolü (ileri-geri) yapmıyor .
* Kalkış esnasında ayaklarını toplarken dengeyi sağlayamıyor.
* Platform üzerinden geçemiyor ve aracın üzerinde denge sağlayamıyor.
* Akan trafikte kontrolsüz ve sinyal vermeden çıkış yapıyor.
* Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymuyor.
* Hız kurallarına uymuyor ve önündeki aracı sollayıp geçme kurallarına uymuyor.
* Takip mesafesini ayarlayamıyor.
* Kavşak yaklaşımlarında ve dönüşlerde kurallara ve işaretlere uymuyor.
* Trafik ışık ve işaretlerine uymuyor.
* Trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanıyor. Direksiyon hakimiyeti zayıf.

bende daha direksiyon sınavını geçmeden trafiğe çıkanlardanımm:17: eşimin arabasını alıp kaçtım ilk günüm vukuatsız geçti..:27: ama ikinci günde bi gün öncenin vukuatsız geçmesinin rahatlığıyla yağmurda çıktım yola :52:aslında çok yağmıyodu hafif hafif yağarken birden bastıtrıverdi yağmur ve göz gözü görmüyecek kadar buhar yaptı camlar kaloriferi açayım derkennnn pattttt:52: bir sarsıntıııı birr savrultuu ne olduğunu anlamam geç olmadı tekeri kaldırıma çarpmışım haliyle teker bommmmm:51: panik yok ben bi 30 metre sürdüm ara sokağa parkedip eşime müjdeyi vereyim dedim:18: tam o arada adamın biri geldi kapımı açtı hayırdır dedim çekiyozmu abla dedii nereyeee dedimm:26: abla dükkanın önüne çekelim değiştirmicezmi tekeri dedii allahhh:53: kafamı kaldırıp bir baktımki meğer tamda tekerlekcinin önünde durmuşumm :46: sansında bu kadarıı değiştirdim tabii eşime gerek kalmadı önce bi söylemeyim dedim eşime ama sonra akşam anlattım kızcak sandım kızmadı sadece korkmuş nasıl kurtardın sağa sola savrulmadan dediii:17:bende tabiii kurtarırrım ben kiminn karısıyım felann yırttımm böleliklee :46: iki gün sonrada duran arabaya hafif dokundurdumm arabanın önünü hafif ama çok değil acık kaportayı göçerttim o kadar :17:
yani kızlar anlıcağınız araba pert oldu sayemde eşim bu arabayı sana veriyorum istediğini yap dedi :27: ama ben istemiyorum artık o arabanın heryeri vuruk kırık yenisini istiyorum benn :9:

kızlar merhaba sizlere bir sorum olucak sizce minik tarzdamı bir araba almalıyım yoksa büyük jeep tarzı birşeymi jeep dediysem oda öyle çok pahalı birşey değil uygun fiyatlı ilk arabam olucak ve çok korkuyorum ben :KK61:bu yüzden en azından büyük araçta daha kendimi güvende hissederim gibi geliyor siz ne dersiniz yada aranızda büyük araç kullanan arkadaşlar varmıdır şimdiden teşekkürleer.....

Merhaba Hanımlar,
Özellikle trafiğin yoğun olduğu yerlerde adım başı kaza yaşanıyor. Kaza ayrı bir stres, kaza sonrası hasar tespiti ayrı. Kaza resimlerini çek, görgü tanığı ara uğraş dur. Sigorta Birliği Merkezi'nin uygulamaya koyduğu yeni bir uygulama ile bu telefon üzerinden kaza resimleri çekilerek gönderilebilecek, araç ve sürücü bilgileri ulaştırılabilecekmiş. Yani, trafik sıkışıklıkları da büyük ölçüde engellenebilecekmiş. Uygulamanın detaylarına, görsellerle birlikte .....'başlıklı yazısında yer verilmiş. Oldukça basit görünüyor.:)

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar merhaba sizlere bir sorum olucak sizce minik tarzdamı bir araba almalıyım yoksa büyük jeep tarzı birşeymi jeep dediysem oda öyle çok pahalı birşey değil uygun fiyatlı ilk arabam olucak ve çok korkuyorum ben :KK61:bu yüzden en azından büyük araçta daha kendimi güvende hissederim gibi geliyor siz ne dersiniz yada aranızda büyük araç kullanan arkadaşlar varmıdır şimdiden teşekkürleer.....

Merhaba, ben de hakimetinin tamamen ben de olduğu, yollarda ilerlerken kendimi güvende hissedeceğim bir araç almak istiyorum ama uzun süre kullanacağım ve pişmanlık yaşamamak için acele davranmak istemiyorum. Geçenlerde forumlara, Facebook hesaplarına bakarken gözüme takılan bir haberi paylaşmak istedim. Doğruluğu elbette tartışılır ama Türk kadınlarının gözde araç markaları Hyundai ve Nissanmış, yüzdelik dilimleri filan yazıyor , en azından fikir sahibi olabiliriz. .......

Son düzenleyen: Moderatör:
Trafik magandalarından bıktım artık, düşüncesiz araçlar üstüme üstüme geldikçe ne yapacağımı şaşırıyorum ama artık trafik adabı diye bir dersin zorunlu olacağını 4 saat olacakmış ve veremeyenlerin ehliyet alamayacağını okudum umarım doğrudur bu haber; Trafik Adabı Dersinden Geçemeyenler Ehliyet Alamayacak.

Back
X