Trafiğe aktif olarak çıkmamın 2.yılı,geçen yıl ilk çıktığım zamanlarda yazmıştım bu konuya.Şu an geçen seneye göre çok çok iyiyim Allah'a şükürler olsun.
Direksiyona yapışık sürmüyorum artık.
Koltuğu geriye aldım ve gayet rahat sürüyorum.Kontrollü bir şekilde en kalabalık tarfikte bile sürüyorum.Park konusu ve geri geri park etmeyide yapabiliyorum artık.Herşey zaman ve bol bol trafiğe çıkmakta gizli..Öncedende söylemiştim,şu anki şöförlüğüme ben bile inanamıyorum,ama iyiki başlamışım araba kullanmaya,kesinlikle harika bir duygu..
Yalnız kafamı kurcalayan bir husus var,ben viteslide öğrendim araba sürmeyi ama,trafiğe 2 yıldır otomatik vitesle çıkıyorum.Memlekette babamın arabası düz vites,ve ben arabasız izne gittiğimde babamın arabasını kullanıp kullanamayacağımda kuşkuluyum.Çünkü otomatiğe çok alıştım,hemen ilk binmede süremem galiba ama bir iki hafta vites ve debriyaj alıştırmaları yapmam lazım.Ya da hiçmi denemesem bilmemki..:44:
vites olayı senin için büyük sorun değilse neden denemeyesin ki? benim için vites ilk dersler hariç sorun olmadı diyebilirim, belki de trafik korkum olduğundan vites çok önemsiz bir detay olarak kalmıştı

bir iki günde halledersin gibi geliyor bana
sağol canım destek için doğru diyorsun birşey sorucam bunun bir ölçüsü var mı yani sola park edicem mesela direksiyonu sola tam kırıp içeri giriyorum kaldırıma kaç cm kadar kala direksiyonu toplayacağım yani bir metre falan kala mı? bir kere öyle yaptım sanki oldu gibi yarım metre kadar mıydı? bugün de ana yolda gidiyordum bir araç ara yoldan ana yola dalıverdi ben de yl benim diye frene basmamıştım kornayı bile düşünemedim. eşimde kızdı haklı kornayı bile bilmiyorum ben of. moralim bozuldu tabi üzüldüm. ben ancak düz boş yolda gidebilirim. bir de döner oluyor ya hani solda değilde sağda durmak lazım galiba geçen gün solda durdum baktım hep önümdeki arabalar sola sinyal vermiş ben de çıkayım sağa dedim başka bir araç geçti yanımdan iyiki çarpmadı bana. orda da ben hata yaptım galiba.
ah ah oölçüyü ben de halen tutturamayabiliyorum (panikle doğru orantılı, sakin olmak lazım) şöyle aslında arkaları eşitleyip tam kırıyorsun ya 45 derece aç oluturmak gerekiyor, o açıyı da ancak park ede ede kavrıyor insan, ama yer genişse daha az açıyla da oluyor. bu arada 45 derece yapıp sonra kaldırıma çok az düz geri yanaşıp sonra ters yöne tam kırmak da oluyor bazen. henüz tam tekniğim olamadı benim de, deneme yanılmayla yapıyorum halen diyebilirim. keşke garanti taktikler gelse arkadaşlardan...
hani sola dönüş yapacak araçların arkasına takılmak mı diyorsun, hihi bugün yaptım aynısını sağdan vızır vızır geçtiler tabii, tam yol boşaldı ben sağa geçtim derken yandaki sol şerite de yeşil yandı akmaya başladı, ama gurur duydum kendimle, olsun bak kurtardım oradan diye kendi kendime

insan bu süreçte kendini sık sık şımartıyor, şımartması gerekiyor belki de
her zaman şöyle düşümeye çalışıyorum, geçen geçsin, 2 dakika geç giderim eve, işe... Bir dönüşü kaçırdımsa elbet ileride bir tane daha var, yürümüyorum ya arabayı da sırtımda taşımıyorum

İleride nasıl olsa yolların da arabanın da ustası olacağız, şimdilik böyle küçük noktalarda dikkatimin dağılmasına, moralimin bozulmasına ya da tehlike yaratmaya izin vermemeye çalışıyorum. tavsiye ederim.
eğer sağ şeride çıkıp da senin önüne çıkmadılarsa sorun yok...
adalarda da evet sağa döneceksen sağayanaşacaksın ama yine de sorun değil.. yolu bilmiyor olabilirsin.. o sırada sağa geçememiş olabilrsin...o sırada yanından geçen arabalar heeep olacak:)) hatta sen de yapacaksın:)
ben de her fırsatı ara yolları keşifle geçiriyorum, hem pratik oluyor hem de navigasyon cihazı gibi olacağım inşallah ileride
aynen ben alıştım artık soldaki bekleyenlerin peşine takılıp kalmaya