'Overdressed' olmak

hangi bakanlıkmış o çok merak ettim . Kılık kıyafet yönetmeliği bellidir bu şekilde birşey olabileceğini düşünmüyorum. Eğer yönetmelik dışında bişeklde giyilmişse uyarı olabilirde yönetelik çerçevesinde ise şşikayet edebilirsiniz BİMER e veya farklı bir şekilde. Okadar resmi yerlerde çalıştım hiçböyle bişeye rastlamadım
Arkadaş dizüstü demiş,aslında aykırıdır bu yönetmeliğe.

Bizim tanıtım yapması için tuttuğumuz bir arkadaş var. Görüşmelerde kaç kişiyi bahsettiğin sebepten eledim. Olay aman şirkette benden seksi benden güzel kadın olmasın olayı değil. Her şeyin fazlası fazla. Yani onu bir yere gönderdiğimde karşısındaki adam ona asılacak cesareti bulursa firmam zarar görür. Ama o eleman öyle şık ama öyle kaliteli giyinir ki karşısındaki adamın ilk izlenimi ona asılmak değilde "kalite" olur. Bu çok ince bir çizgi. Ben işvereni haklı buldum biraz. Ama yinede görmeden yorum yapmak farazi olur. Sometimes less is more:)

Hollanda'ya hep gitmek istemişimdir :confused:

Balayına oraya gidicem :KK8:

Merhaba hanimlar,

Patronumla gorusmem vardi bu sabah. Gectigimiz donemki is verimliligim, onumuzdeki donemde kendimi gelistirebilecegim konular uzerine konustuk. Danisman olarak derece atlamak istedigimden bahsettim, ayni seyleride o benden bekledigi icin icerik olarak guzeldi gorusmemiz. Taa ki konu benim goruntume gelinceye kadar. Bakimliyim evet kabul. Makyajim sacim kiyafetim, herseyim fazlasiyla guzelmismis, fazlasiyla dusunulmusmus. Bazen normalmis, ama bazende abartilmismis. Benim louboutin topuklarim moda olabilirmismis, ama ofiste belki 'ucuz' bir goruntu olusturup karsimda beni ciddiye almasi gereken bir projeyoneticisinin hakkimdaki dusuncesini negatif etkileyebilirmismis.

O an gayet cool ve rahat karsiladim bu soylediklerini. Ama durdukca icim kayniyo! Yahu ben 32 yasindayim birakin ben karar vereyim, siz moloz moloz dolasiyosunuz, aynanin onunde tas catlasa 10 dk geciriyorsunuz diye benmi size uyum saglamak zorunda kalacagim.

Bu arada yurtdisinda yasiyorum ve calistigim organizasyonda nerden baksaniz birkac bin insan calisiyo, ama benim departmanim/bolgemde 400 filan. Ortalama yas 45 ve yuzde 70i erkek. Bunlari goz onunde bulundurursak zaten ilgi cekiyo olmam normal, ama konu ilgi cekmek istemem degilki! Daha neler! Kendimi makyajimla sacimla kiyafetimle iyi hissetmek benim tek arzum.

Simdi. Kadina bu konuyu dusunecegim, ama kendimi nasil hissettigim konusu herseyden once gelir dedim. 'Goruntun senin nasil hissettigini belirlememeli' dedi, bende ona 'bu senin icin gecerli olabilir, ama giydigim elbise dudagimdaki ruj, hepsi benim kendimi nasil hissettigimi etkiliyor' dedim.

Ozellikle calisan hanimlar, overdressed olmak gercekten yanlis mi sizce.
Ortalamaya ayak uydurmak gercekten lazim mi? Illa belirli bir 'kutuya' sigmak zorundamiyiz. Yakinda yine patronumla bu konuyu konusacagiz tabi, nasil bir tavir sergilemeliyim? Fikirlerinize acigim.

canım şimdi senin nasıl gördünüğünü ve karşındaki kadının da nasıl bir karakteri olduğunu bilmediğim için yorum yapamıyorum.

bakımlı olmak, güzel giyinmek, hoş görünmek başka, itici derecede süslenmek, yalnızca erkelerin ilgisini çeken ucuz görünümlü şeyler giyip aşırı süslü olmak bambaşka bir şeydir.

benim de eski bir iş arkadaşım, çok kısa miniler giyerdi ve açıkçası ben bu görüntüden rahatsız olurdum, inan şirket kendimin olsa uygun bir dille uyarmak isterdim, gelen müşterilerin bile tavrı değişiyordu kadını gördüklerinde. çünkü ne yazık ki ucuz bir görüntü yaratıyordu. ve tüm erkelerin gözü ondaydı, güzel olduğundan değil, vucudunu tamamen teşhir ettiğinden.

bunun ayarını senin bilmen lazım. sen bakımlı, şık iş hayatına uygunsan ama kadın güzellliğini ve hoşluğunu kıskanıyorsa yapacak bir şey yok aynen devam ama çok seksi şeyler giyerim kimse de karışamaz modundaysan bence yanlış çünkü giyim kuşam önemlidir ve yerine göre olmaldır.

Yurtdisinda hangi ulkede yasiyorsun bilmiyorum ama mesela hollandada karisma haklari var. Tabi bu calistigin yerede bagli. Mesela benim eski calistigim yerde etegi, topuklu ayakkabi ve koyu renk rujlari yasaklamislardi:))))) Kimsede karsi cikamadi ozamanlar. Karsi cikanlari isten atma haklari var cunki.

hangi bakanlıkmış o çok merak ettim . Kılık kıyafet yönetmeliği bellidir bu şekilde birşey olabileceğini düşünmüyorum. Eğer yönetmelik dışında bişeklde giyilmişse uyarı olabilirde yönetelik çerçevesinde ise şşikayet edebilirsiniz BİMER e veya farklı bir şekilde. Okadar resmi yerlerde çalıştım hiçböyle bişeye rastlamadım
Sağlik bakanligina bağli bir sempozyum organize etmistik. Ben organizatör ekibin bir parçasiydim. Onlara yukarilardan uyari gelince beni de nazik bir dil ile uyarmişlardi.

İnan türkiyede daha beter
Gecen haftalarda bakanliga bağli bi iste calisiyordum ve hic acik olmayan, ciddi duruşlu dizustu elbisemi , ustelik de siyah corapla giyinmiştim.
Ertesi gun uyardilar , bakanlik bu tarz organizasyonlarda çok dikkat ediyormuş kiyafete,etek falan görmek istemiyorlarmis.
'Yarin pantalon bulabilir misin? Bugun de kenardan kenardan git lütfen tuvalete,cok dikkat cekme lütfen' dediler:oha:
Ertesi gün beni çaliştiran adama ayri ayri yerlerden iki telefon geldi ' yengenc bugun ne giyinmiş?' diye.
Var gerisini sen düşün

bakanlığın tek sorunu çalışanların kıyafetleri kalmışsa demek :işsiz:

etek görmek istememek nedir ayrıca bütün kadınlar pantolon mu giymek zorundaymış daha neler?

Sağlik bakanligina bağli bir sempozyum organize etmistik. Ben organizatör ekibin bir parçasiydim. Onlara yukarilardan uyari gelince beni de nazik bir dil ile uyarmişlardi.
bimere başbakanlığa şikayet edebilirsiniz

Kaç sayfa okudum bir resmini göreceğim diye ama yok :D Buraya koyun da biz de fikir sahibi olalım.

Konuya gelince, Avrupa'da kişinin kılık kıyafetine karışma mevzusu çok çok ekstrem bir durum olmadıkça pek görülmediği için ben şaşırdım açıkçası. Patronunun kendi bakış açısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum şirket politikasından ziyade. Türkiye'de olsa özellikle hemcinslerin tarafından daha çok eleştirilirdin inan. Ben de gayet şık giyinmeyi seven bakımlı bir kadınım ve öğretmenim. Genelde "Amaaan neden bu kadar özeniyorsun ki alt tarafı okulda çalışıyoruz", "Pek kokoşsun (!)" tarzı yorumlar alıyorum bayanlardan. Ki asla lise öğrencileriyle bir arada olduğum için frapan veya dekolte, çok dikkat çekici tarzda filan giyinmem, hep bir ölçüm vardır. Bence hiç kafana takma, geri adım da atma.

Bir iş ortamı için aşırı feminen olmak bana da gereksiz geliyor. Topuklumu giyerim ama 5-6 cm’yi geçmez. Rujumu sürerim ama kırmızı bordo olmaz nude renkler. Kıyafette kullandığım renkler siyah, lacivert, kahverengidir. Dışına çıktığım çok nadir ve dozunda olur.
Herkesin garip garip dönüp bakmasına gerek yok siz kalıba girmek dersiniz ben ortama ayak uydurmak derim. Bir düğüne de beyaz gömlek kalem etekle gitmem.

Abartı şıklık ve fazla uyum beni de rahatsız ediyor niyeyse..Kıskanmak falan değil bu tabi ki.En değerli , gösterişi olan aksesuarları takıp takıştırırsın ama zor görünecek incelikle bir kolye kadar vurucu olmayabilir bazen..Kişinin kendisinin önüne geçen şeyleri sevmiyorum sanırım.Yüzün önüne geçen saç,yoğun fardan gözlerin seçilememesi..Soluk ten rengine sahip birinin çok canlı renkler giymesi gibi..
Mesela size bakıldığında ayakkabı görülüyordur belki..Böyle birşey kastetmiş olabilir..

Belirli bir dresscodeu olan islerde ustune cikmak da altina inmek de ayni sekilde rahatsiz edici. Hic ozen gostermeyen biri uyarilmaliysa abartmis gorunen biri de uyarilabilir.

Merhaba hanimlar,

Patronumla gorusmem vardi bu sabah. Gectigimiz donemki is verimliligim, onumuzdeki donemde kendimi gelistirebilecegim konular uzerine konustuk. Danisman olarak derece atlamak istedigimden bahsettim, ayni seyleride o benden bekledigi icin icerik olarak guzeldi gorusmemiz. Taa ki konu benim goruntume gelinceye kadar. Bakimliyim evet kabul. Makyajim sacim kiyafetim, herseyim fazlasiyla guzelmismis, fazlasiyla dusunulmusmus. Bazen normalmis, ama bazende abartilmismis. Benim louboutin topuklarim moda olabilirmismis, ama ofiste belki 'ucuz' bir goruntu olusturup karsimda beni ciddiye almasi gereken bir projeyoneticisinin hakkimdaki dusuncesini negatif etkileyebilirmismis.

O an gayet cool ve rahat karsiladim bu soylediklerini. Ama durdukca icim kayniyo! Yahu ben 32 yasindayim birakin ben karar vereyim, siz moloz moloz dolasiyosunuz, aynanin onunde tas catlasa 10 dk geciriyorsunuz diye benmi size uyum saglamak zorunda kalacagim.

Bu arada yurtdisinda yasiyorum ve calistigim organizasyonda nerden baksaniz birkac bin insan calisiyo, ama benim departmanim/bolgemde 400 filan. Ortalama yas 45 ve yuzde 70i erkek. Bunlari goz onunde bulundurursak zaten ilgi cekiyo olmam normal, ama konu ilgi cekmek istemem degilki! Daha neler! Kendimi makyajimla sacimla kiyafetimle iyi hissetmek benim tek arzum.

Simdi. Kadina bu konuyu dusunecegim, ama kendimi nasil hissettigim konusu herseyden once gelir dedim. 'Goruntun senin nasil hissettigini belirlememeli' dedi, bende ona 'bu senin icin gecerli olabilir, ama giydigim elbise dudagimdaki ruj, hepsi benim kendimi nasil hissettigimi etkiliyor' dedim.

Ortalamaya ayak uydurmak gercekten lazim mi? Illa belirli bir 'kutuya' sigmak zorundamiyiz. Yakinda yine patronumla bu konuyu konusacagiz tabi, nasil bir tavir sergilemeliyim? Fikirlerinize acigim.
yerine göre .. dügüne gitmiyorsunuz sonucta is yeri bu... özellikle avrupada ki ben almanyada yasiyorum kimse sac bas yapip ise gitmez;)

Merhaba hanimlar,

Kendi fikrim, yerine göre giyim ve yerine göre makyaj. Komşunun kızıyla kıyaslama yapayım. Yeğenini parka götürürken bile yüzüne gelin makyajı yapıyor ( kendisi kuaförlük eğitimi almış.) ve görüntüsü bozulmasın diye yüzü duvar gibi mimiksiz. Öyle salıncakta çocuk sallıyor. Bir komedi dizisinin kahramanı olsa ilginç olabilir ama gündelik hayatta abes kaçıyor. Ona bir gün takıldım. Sen kendine gelin makyajı yapıyorsun gelin olduğun zaman ne yapacaksın dedim. gözlerinde bir ışık parladı ve o zaman görürsün dedi. :KK57: Denize giderken makyaj yapanı da gördüm. Yüzüyor, çıkınca makyaj tazeliyor, poz verir gibi güneşleniyor... bence bu kadar kasmak itici. Doğallık, ölçülü olan en güzeli ve en samimi olanı. Dün bir kadın gördüm mini etek giymiş sorun yok mini etek candır amma velakin!! Mini eteğe yırtmaç olmuyooor. Gözümle şahidim.:oha:

Merhaba hanimlar,

Ben de bir mobilya firmasiyla is gorusmesine gitmistim endustri muhendisi ariyorlardi... mudur bana, sen fazla duzgun konusuyorsun ses tonun bile cok yumusak, kirilgan duruyorsun buraya uyum saglayamazsin sozunu dinletemezsin burda tansiyon hep yuksektir gerginizdir. Sana bagiran olabilir senin bagirman gerekebilir dedi .. cok citi piti giyinip gelmissjn makyajlisin sacin basin yerinde,burayi kaldramazsin bu is sana uygun degil dedi... ordan cikarken calisan kizlara goz attim... hepsi sacini arkadan lastikle oyle bi toplamjs spor ayakkabi bol kot pantolon ve kazakla geziyorlardi.. mutsuzluk akiyor yuzlerinden...
Amaan ne bileyim. Kime ne ki benim cicilerimden gorunusumden..

Back
X